Umum
Jan 16, 2020, 1:50pm

Perkhidmatan Sewa Lori dari MyLorry


Hai kepada semua penduduk di Johor. Bagaimana keadaan anda sekarang? Sihat? Adakah sekarang negeri Johor sedang banyak pembangunan yang  berlaku? Umpama cendawan tumbuh selepas hujan bukan? Jadi anda bukan peminat tempat yang sibuk dan ingin pindah? Tetapi buntu bagaimana caranya? Jangan risau semua masalah pasti ada jalan penyelesaiannya.

Sewa Lori Murah

Okay, seperti yang dijanjikan setiap masalah pasti akan menemui jalan penyelesaian. Jadi, disini saya akan memberikan tips serba sedikit untuk anda berpindah dari satu tempat ke tempat yang lain jika anda tidak selesa di tempat anda yang lama. Okay dh sediakan ke hendak baca tips yang saya lampirkan? Okay Jom!

 • Membuat rujukan atau kaji selidik terlebih dahulu.

Kaji selidik tentang apa? Sudah pasti tempat kediaman atau tempat cawangan baru anda. Anda perlu melihat terlebih dahulu suasana yang anda inginkan adakah sama dengan tempat baru pilihan anda atau tidak. Anda perlu kajian terlebih dahulu sebelum membuat keputusan agar anda tidak akan menyesal di kemudian hari.

 • Jarak dan Waktu

Kenapa jarak dan waktu sangat dikira penting dalam faktor anda pindah? Hal ini demikian ialah untuk memudahkan awak berurusan. Tempat yang anda pilih juga perlulah di ambil kira jarak anda dengan yang umum atau dengan kemudahan asas seperti sekolah, hospital, pekan dan sebagainya. Hal ini untuk memudahkan anda berkomunikasi dan tidak terpisah dengan komuniti.

 • Pengangkutan

Ya pengangkutan, saya ulang ya PENGANGKUTAN! Ini sangat penting kepada anda semua yang ingin berpindah. Kenapa? Jika tiada pengangkutan bagaimana anda ingin membawa semua barang milik anda? Menggunakan kereta atau motosikal? Sudah pasti tidak akan muat semua barangan milik peribadi anda. Bayangkan televisyen, peti sejuk, meja makan dan lain-lain bagaimana cara anda mengangkutnya. Jadi, yang penting adalah anda perlu mencari satu pengangkutan yang besar untuk membantu anda membawa peralatan anda. Opss, tapi bagaimana caranya? Jangan risau, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. Ha Jom kita ke seterusnya.

Perkhidmatan Sewa Lorry di MyLorry

Sewa Lori

Anda selalu memerhatikan lori di jalan raya dan iklan sewa lori di tepi jalan, tetapi adakah anda tahu cara yang sebenar untuk menyewa lori? Sebenarnya, anda sudah boleh menyewa lori secara online. Tak perlu lagi mendongak dan menyalin nombor lori sewa di tepi jalan atau banting kerana semuanya sudah berada di hujung jari. Malah, anda boleh membuat perbandingan harga tersendiri melalui laman web yang disediakan.

Apa yang menarik dengan MyLorry ini? Menariknya di membawa muatan ke semua tempat di semenanjung Malaysia. Jadi anda tak perlu risau sejauh mana pun anda ingin berpindah pasti MyLorry membantu anda untuk membawa segala muatan anda dengan lebih baik dan berhati-hati. Jadi, anda tidak perlu risau kerana MyLorry ini menyediakan perkhidmatan yang tiptop dan bravo. Yang lebih menariknya, MyLorry ini memberikan anda layanan high class kerana staff-staffnya sangat baik dan ringan tulang untuk membantu anda mengangkut barang anda. Jadi, anda tidak perlu risau lagi kerana MyLorry sangat superb!.

Pasti anda terfikir, dah jumpa tempat sewa lori tetapi bagaimana size yang ingin disewa, bagaimana saiz yang sesuai dengan semua jumlah barangan anda. Anda pasti keliru bukan? Bagaimana anda ingin memilih jika tidak tahu jenis muatannya. Jangan risau di sini akan di sertakan tips kepada anda.


Jenis-Jenis Muatan di MyLorry

 

Sewa Lori di Nusajaya Kemas Rumah

 

 • Pengangkutan 5 Tan di MyLorry

Apa kegunaan lori 5 tan ini? Lori ini sesuai disewa untuk anda yang ingin berpindah ke rumah teres ataupun ke rumah yang lebih besar. Anda akan diberikan 4 pekerja untuk membantu proses pemindahan barangan serta perabot. Jadi, jika anda ingin mengangkut barangan seperti perabot, peti sejuk, almari, katil dan sebagainya anda perlu menyewa lori 5 tan ini. Ini dapat memudahkan kerja anda. Sekaligus dapat mengangkut barang anda tidak perlu menggunakan perkhidmatan sampai 2 kali apabila tidak cukup muatan. Jadi, ini sangat memudahkan kerja anda dan menjimatkan kos anda.

 • Lori 3 Tan dari MyLorry

Lori 3 tan pula sesuai digunakan sekiranya anda mempunyai perabot penuh atau proses pemindahan rumah yang sederhana besar seperti rumah apartment. Dua perkerja akan diberikan untuk membantu mengangkat barangan yang sedia ada. Jadi, untuk lori 3 tan ini untuk anda yang hidup berdua atau bertiga sahaja. Yang tidak mempunyai banyak barangan dan sebagainya ataupun untuk pasangan yang baru berkahwin sangat sesuai untuk menyewa lori 3 tan ini.

 • Lori 1 Tan dari MyLorry

Lori 1 tan bukanlah lori yang besar, jadi jika anda hanya memerlukan ruang dan kapasiti yang kecil, lori 1 tan adalah sangat sesuai untuk disewa. Sewa lori 1 tan dengan pekerja untuk logistik anda. Jadi, jika anda hanya ingin membawa barangan-barangan kecil seperti kipas, meja kecil dan rak buku atau sebagainya. Lori 1 tan sangat disarankan kepada anda untuk menyewa.

 • Pacuan 4 roda (4×4)

 Bagi menyewa pacuan 4 roda ini adalah bertujuan untuk mengangkat beberapa unit barangan sahaja, kereta pacuan 4 roda sedia membantu. Nak hantar motosikal dan peti  sejuk pun boleh. Tetapi pacuan 4 roda ini tidaklah sebesar mana. Hanya beberapa unit barang sahaja yang muat di dalam pacuan 4 roda ini. 

Jadi, adakah anda sudah faham tentang muatan lori 5 tan, 3 tan, 1 tan dan pacuan 4 roda itu? Sudah jelaskan, adakah anda sudah boleh membuat keputusan tentang size lori yang anda ingin sewa? Sudah pasti anda sudah tahu serba sedikit tentang lori di MyLorry ini kan? Tetapi jangan risau jika anda masih keliru dan tidak pasti, anda boleh terus menghubungi MyLorry untuk mengetahui lebih lanjut size lori yang anda perlukan dengan muatan barangan anda. Jangan risau, MyLorry pasti membantu anda dengan baik dan ramah. Anda pasti akan lebih selesa dengan layanan yang ditawarkan oleh MyLorry. Jangan tak percaya bahawa perkhidmatan begini wujud. Cuba dulu pasti jatuh cinta!.

Kenapa Anda Perlu Mengambil Perkhidmatan Sewa Lori di MyLorry?

Sewa Lori di Kulai Padu

 • Menyediakan pekerja untuk membantu anda

Lihat gambar di atas? Banyak bukan barangan yang perlu di angkut. Jadi bayangkan anda perlu mengangkut sendiri tanpa bantuan? Tentu sekali penat dan tidak mempunyai tenaga yang kuat tambahan pula anda seorang perempuan pasti sahaja timbul rasa gelisah di hati. Tetapi dengan perkhidmatan MyLorry anda tidak perlu risau lagi. MyLorry telah menyediakan tenaga pekerja untuk anda dan sedia berkhidmat untuk anda. Jadi, tak perlu risau dan gelisah lagi. Dengan MyLorry kerja anda jadi mudah, cepat dan tersusun. So Enjoy!.

 • Proses Mudah

Jika sebelum ini, sangat rumit membuat tempahan lori dan anda perlu melalui banyak proses dan membuatkan anda rasa bosan melalui terlampau banyak prosedur. Tetapi dengan perkhidmatan MyLorry ini anda tidak perlu melalui prosedur yang rumit hanya membuat tempahan online sahaja dan seterusnya pekerja MyLorry yang akan uruskan segalanya. Antara langkah tempahan ialah:

 • Buat Tempahan 

Hubungi kami  untuk tempahan dan sebut harga. Sekiranya bersetuju kami akan aturkan proses seterusnya.

 • Bungkus dan Hantar

Kami akan membungkus barangan anda dengan cermat dan sedia untuk dihantar ke lokasi destinasi.

 • Terima Barang

Anda akan menerima barangan. Proses dilakukan dengan teliti agar tiada barangan  rosak akibat penghantaran ini.

 • Bayaran

Buat bayaran apabila semua barangan sudah selamat ke tempat anda. Selamat mengemas barang di tempat baru.

 •  Pekerja Yang Mudah Mesra

Di MyLorry, anda pasti tidak akan percaya bahawa semua pekerjanya sangat ramah dan cepat mesra. Mereka sangat baik hati dan cuba sedaya upaya membantu anda dalam menguruskan kerja anda. Mereka juga sangat amanah dan jujur dalam melaksanakan tugas. Jadi anda pasti selesa dengan mereka. 

Jadi anda pasti akan berpuas hati dengan perkhidmatan MyLorry. Inginkan maklumat lanjut? Sila rujuk di bawah:

Alamat

No.17, Jalan Mohd Salim, Kg Melayu Kluang, Johor

Waktu Urusan

Setiap Hari 9.00 pagi – 6.00 petang

Hotline

011-3255 1000

Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

MyLorry

Servis Lori Sewa Terbaik Johor

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No.17, Jalan Mohd Salim, Kg Melayu Kluang, Johor

   
Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan servis MyLorry SEKARANG

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: