Review
Feb 19, 2020, 2:45pm

Perkhidmatan Sewa Homestay Murah Di Bangi


Musim cuti sekolah dah dekat? Jadi apakah cadangan anda untuk kali ini? Pergi bercuti bersama keluarga atau sebagainya? Jika ingin bercuti, tempat bagaimanakah yang menjadi pilihan anda? Luar Negara atau Dalam Negara sahaja?

Jadi, bagaimana? Jika anda tidak mempunyai modal yang besar pilih sahaja destinasi percutian anda di dalam negara. Antara tempat yang cantik di dalam negara Malaysia ialah negeri Terengganu, negeri Kedah, negeri Johor dan sebagainya. Seterusnya, anda juga perlu tahu bahawa negeri Selangor juga sangat komersial dengan perkhidmatan pelancongan.Terdapat pelbagai tempat menarik di negeri Selangor.

Tempat Menarik Di Selangor

 

Seperti sedia maklum bahawa negeri Selangor mempunyai pelbagai tarikan pelancongan terutamanya di daerah Bangi. Jika anda berminat permainan ekstrem, anda boleh berkunjung ke Bangi Wonderland. Selain itu, jika anda seorang yang cintakan suasana yang aman dan damai, anda boleh rehatkan minda anda di tasik cempaka Tasik Cempaka. Seterusnya Bangi juga famous dengan tempat-tempat seperti masjid Al Hasanah, Restoran Ana ikan bakar petai Ikan Bakar Petai, Bangi, IOI mall Mall dan sebagainya.


Jenis Penginapan Yang Sesuai Kepada Anda

Jika percutian anda secara beramai-ramai atau berkumpulan, lebih dicadangkan anda menyewa homestay daripada hotel. Kebaikan homestay adalah dapat berkumpul beramai-ramai dan dapat “bonding time” tanpa rasa terhad. Hal ini kerana anda berada di dalam satu bumbung yang sama tanpa dipisahkan oleh tembok-tembok. Oleh itu, disarankan menyewa homestay jika anda bercuti dalam berkumpulan.

Homestay Murah, Cantik Dan Selesa Di Bangi

Jika percutian anda di Bangi, anda tidak perlu risau kerana di Bangi mempunyai homestay yang sangat murah dan berkualiti serta keselamatan terjamin. Anda mungkin tidak akan mendapat harga homestay semurah ini di bandar bangi. Berapakah harganya? Antara ranting harga sewa/hari antara RM50.00 RM500 – RM1500.00. Jom kita lihat pula, dengan harga yang anda bayar ini, apakah yang anda dapat.

Dengan harga yang anda bayar itu, anda akan mendapat perkhidmatan sewaan yang sangat berpuas hati iaitu anda akan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan dan akan membuatkan anda selesa dan dapat memudahkan urusan anda. Antara kemudahan yang disediakan ialah:

5 Bilik Tidur

Di dalam homestay anda akan dilengkapi 5 bilik tidur yang sangat luas. Jadi, anda tidak perlu berebut-rebut bilik lagi jika anda bercuti beramai-ramai. Jadi, semua orang akan mendapat bilik yang selesa tanpa perlu tidur di ruang tamu dan sebagainya. Selain itu, anda juga akan dibekalkan dengan peralatan:

Katil bersaiz queen dan single di setiap bilik
Peralatan lengkap bilik seperti almari baju
Penghawa dingin
Set cadar yang lengkap

6 Bilik Air

Seterusnya, dengan kapasiti enam bilik air akan memudahkan urusan anda. Anda tidak perlu lagi berebut-berebut bilik air dan anda boleh menjalani rutin harian anda dengan tepat waktu apabila anda tidak perlu lagi berebut-rebut bilik air dan melambatkan masa anda untuk menunggu giliran anda menggunakan bilik air. Selain itu, anda juga diberikan bilik air yang istimewa iaitu:

Set air yang lengkap
Tisu dan tong sampah
Water heater

 

3 Ruang Tamu

 

Selain itu, homestay ini juga menyediakan kepada anda juga 3 jenis ruang tamu. Jadi, kapasiti sangat luas untuk anda melakukan aktiviti anda tanpa sebarang gangguan. Anda juga boleh membuat pelbagai aktiviti “bonding time” bersama dan dapat mengeratkan hubungan silaturahim dan sesi mengenal antara satu sama lain lebih mendalam. Antara kemudahan yang disediakan ialah:

Set Sofa Lengkap
Meja Kecil
Penghawa Dingin
Kipas

 

Lain-lain kemudahan

 

Seterusnya, homestay ini juga menyediakan 1 ruang tamu boleh convert ke ruang seminar/bengkel yang boleh muat 20 peserta. Selain itu, dapur yang luas serta kelengkapan dan satu dua televisyen (kemudahan astro dan Netflix ), peti sejuk, mesin basuh dan seterika. Setiap bilik dilengkapi katil, tilam dan perabot dan wifi.
Tempat Berdekatan Dengan Homestay

Antara tempat yang berdekatan dengan Homestay ialah Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) iaitu hanya 7.8 km, UNITEN pula hanya berjarak 3.8 km dan  UPM berjarak 9.3 km. Selain itu, Pusat Latihan Bank berjarak 6.1 km,Tax Academy 7.7 km, serta Putrajaya berjarak 13 km dan sebagainya. Hal ini kerana Homestay ini berdekatan dengan pusat bandar dan membolehkan anda ke destinasi dengan cepat dan mudah.

Jadi, sangat murah dan berpatutan. Anda mungkin tidak akan dapat harga ini di mana-mana. Dengan anda membayar harga tersebut anda mendapat rumah yang terlajak selesa, luas dan cantik serta tempat yang dekat dengan pusat bandar pula. Jadi, ini sangat berbaloi. Jadi Jom dapatkan homestay ini di Bangi segera bagi majlis perkahwinan, pertunangan, konvokesyen, seminar/bengkel/team building, melancong dan lain-lain.

 

Info Lanjut:

Alamat : NO 13, JALAN IMPIANA MEKAR, TAMAN IMPIANA MEKAR KAJANG, SELANGOR 43000 Malaysia
Map It
Talian Hubungi: 0132490717

Homestay di Seri Kembangan

Selain itu, jika anda ke Seri Kembangan juga, di sini juga di tawarkan homestay yang murah dan berpatutan.Di Seri Kembangan, anda boleh dapati homestay dengan harga yang sangat murah iaitu dengan kadar sewaan sehari RM 300.00.  Jadi, anda tidak perlu risau dengan bajet penginapan anda di mana-mana sahaja. Hal ini demikian, di seri kembangan Seri Kembangan juga anda boleh mendapat homestay dengan harga yang murah.

Perkara Asas Yang Disediakan Di Homestay

3 bilik tidur

Di homestay Seri Kembangan akan disediakan 3 bilik tidur yang selesa. Jadi, anda tidak risau tidak muat dan sebagainya. Hal ini demikian kerana empat bilik tidur disediakan kepada anda. Jadi anda boleh berehat dengan tenang selepas penat melakukan aktiviti harian. Antara kemudahan yang disediakan ialah:

Katil saiz queen super single dan single
Set lengkap perabot
Penghawa dingin

Ruang Tamu

Seterusnya, ruang tamu juga disediakan. Ruang tamu dapat berfungsi kepada anda untuk berkumpul dan berbual mesra bersama keluarga anda atau rakan-rakan anda. Anda dapat meluangkan masa dengan lebih mendalam bersama mereka. Antara kemudahan yang disediakan ialah:

Set Sofa Lengkap
TV Plasma
Meja Makan
Penghawa Dingin

 

Lain-Lain Kemudahan Yang Disediakan

Di homestay Seri Kembangan juga menyediakan dapur untuk anda memasak dengan tambahan lengkap peralatan memasak untuk anda gunakan. Menarik bukan? Anda tidak perlu bersusah-payah lagi membawa dari rumah. Seterusnya ialah kemudahan peti sejuk, mesin basuh dan seterika disediakan. Jadi, anda hanya perlu masuk sahaja tanpa perlu berat-berat memikul barangan keperluan lagi kerana homestay Seri Kembangan sudah menyediakan untuk anda.

Info Lanjut:

Alamat: No 6, Jalan KP 3/1, Kota Perdana, 43300 Bandar Putra Permai, Selangor Darul Ehsan
Talian Hubungi: 0132490717
Tempat Berdekatan Homestay Seri Kembangan

Seterusnya, tempat yang berdekatan di Seri Kembangan Homestay ialah Universiti Putra Malaysi( UPM) iaitu berjarak 12 kilometer sahaja. Jadi, jika anda mempunyai urusan dengan UPM, anda boleh menyewa di homestay ini. Selain itu juga berdekatan MAEPS dengan berjarak (7.9 km, Giant Seri Kembangan iaitu 1.5 km, dan Pasar Borong Selangor 2.3 km. Selain itu,  Cyberjaya berjarak 12 km serta Putrajaya dengan jangka jarak 14 km.

Testimoni Bersama Pelanggan Yang Menyewa

Pelanggan 1

 

Anda boleh nilai sendiri, bagaimana pelanggan berpuas hati dengan perkhidmatan sewa homestay yang diberikan kepada mereka. Dengan reaksi muka sahaja sudah dapat menjelaskan mereka sangat gembira dengan homestay yang diduduki oleh mereka. Mereka juga menyatakan bahawa tempatnya sangat strategik dan mudah untuk bergerak ke bandar.

Pelanggan 2

 

Anda lihat, pelanggan sangat berpuas hati dan cara pendaftarannya juga sangat mudah dan senang. Anda tidak perlu melalui proses yang susah untuk mendaftar penyewaan homestay ini. Selain itu, anda juga beruntung kerana pekerjanya sangat rajin  dan ramah membantu anda dalam perkhidmataan sewaan homestay ini. Jadi, jom dapatkan segera perkhidmatan sewa homestay bersama mereka di Bangi dan Seri Kembangan.

 

Nak Sewa Homestay sila hubungi Kami Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

NO 13, JALAN IMPIANA MEKAR, TAMAN IMPIANA MEKAR KAJANG, SELANGOR 43000 Malaysia

   
Nak Sewa Homestay sila hubungi Kami Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Nak Sewa Homestay sila hubungi Kami Sekarang!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: