Review
Feb 28, 2018, 5:45am

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat dan Kedai di Johor


Bekerja dan meniaga membuatkan kita semua sibuk sehingga tidak ada masa langsung untuk mengemas rumah. Kadang-kadang hari minggu pun tak sempat nak mengemas, ditambah pula dengan aktiviti kenduri kendara saudara mara, program tambahan sekolah anak, bekerja separuh hari pada hari sabtu dan pelbagai lagi aktiviti hujung minggu membuatkan kita letih dan penat untuk mengemas rumah.  Begitu juga dengan pejabat dan kedai, kita meniaga, mengemas barang di kedai, keluar masuk kedai ambil dan susun stok barang dan selepas itu bersiap sedia untuk buka kedai.  Itu belum kira dengan program-program dan sebagainya lagi.  Siapa pula nak kemaskan pejabat dan kedai? Nak curi-curi masa risau tak sempat nak siapkan kerja kita pula.  Nasib baik ada perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai! Rupanya masih ada lagi perkhidmatan begini, susah sangat nak cari perkhidmatan sebegini tambah-tambah di negeri Johor.

Antara Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedaidi Johor

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai Dari Pony Di Johor

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Anda Perlu Tahu

Khas untuk anda yang merupakan penduduk negeri Johor , anda tak perlu fikirkan bila nak curi-curi masa untuk kemaskan rumah dan pejabat lagi kerana anda boleh dapatkan perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai dari Pony.  Jom kita berkenalan dengan Pony terlebih dahulu.  Untuk pengetahuan anda, Pony berasal dari Johor dan telah lama berkecimpung dalam bidang perkhidmatan membersihkan tempat-tempat anda seperti rumah, kedai, pejabat dan sebagainya.  Dia telah berpengalaman dalam perkhidmatan pembersihan ini selama setahun dan sering menjalankan kerja-kerja pembersihan di sekitar kawasan Johor.  Ramai yang telah menggunakan perkhidmatan Pony dan berpuas hati. Pony membantu anda dalam membersihkan kawasan rumah, pejabat dan kedai serta menyiapkan kerja pembersihan seperti yang anda inginkan.  Sudah pastinya rumah dan tempat anda akan kelihatan lebih cantik, bersih dan kemas.

Tempat-tempat Untuk Perkhidmatan Pembersihan Dijalankan

Mencari Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai

Pony bergerak aktif membersihkan banyak kawasan dan bangunan seperti pejabat dan lain-lain lagi.  Selain itu, anda juga boleh menggunakan perkhidmatan pembersihan daripada Pony untuk tempat-tempat anda selain dari pejabat dan rumah.

 • Rumah atau kediaman
 • Pejabat
 • Dewan
 • Kedai makan dan kafe
 • Spa dan saloon
 • Kedai gunting rambut
 • Kedai di shoplot
 • Sekolah tadika

Terdapat banyak lagi tempat yang Pony tawarkan untuk perkhidmatan pembersihan.  Perkhidmatan pembersihannya juga menyeluruh sehingga setiap sudut rumah.

Ciri-ciri Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai

 • Bilik Air
 • Bilik Tidur
 • Ruang Tamu
 • Stor
 • Ruang Dapur
 • Kabinet dan Rak Almari
 • Kantin dan Tempat Makan Pejabat
 • Bilik Bos Dan Pegawai
 • Bahagian Jualan Dalam Kedai

Jenis Perkhidmatan Pembersihan Rumah, Pejabat Dan Kedai Yang Disediakan

 1. Menyapu dan Mencuci Lantai

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Bagus

Perkhidmatan mencuci lantai yang dijalankan oleh Pony sangat bagus dan disukai oleh semua pihak.  Lantai yang dicuci sangat licin, kemas dan bersih menepati kepuasan hati anda  kerana kotoran semua benar-benar hilang. Pony akan memastikan lantai disapu terlebih dahulu sebelum mencuci lantai bagi mengelakkan habuk-habuk melekat di mop lantai dan tidak bersih.

2. Mengelap Meja

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai dengan Harga Berpatutan

Anda tidak perlu risau dengan meja-meja yang kotor dan tidak kemas kerana Pony akan mengemas dan mengelap meja-meja anda.  Meja bukan sahaja bersih, malah susun atur meja pun kemas tanpa anda perlu berlari-lari mengemas semuanya ketika sedang mengejar masa untuk rutin kerja anda.

3. Mengelap Cermin Dan Pintu Kaca

Terdapat Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai

Bangunan, rumah atau kedai anda yang mempunyai cermin kaca pintu dan tingkap juga perlu dilap dan dicuci kerana habuk-habuk melekat dan kotoran yang menjadikan cermin tersebut berkabus, kotor dan tidak jelas.  Pony akan mengelap dam mencuci cermin-cermin itu sehingga menampakkan ia sangat berkilat-kilat dan licin.  

4. Vacuum Karpet dan Rumah

Antara Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Terbaik

Rumah dan pejabat yang berkarpet perlu di vacuum supaya habuk-habuk dapat keluar dari karpet dan masuk ke dalam tong sampah vacuum.  Selalunya, bilik dalam ruang pejabat seperti bilik boss dan bilik-bilik pegawai yang mempunyai karpet perlu di vacuum.  Begitu juga dengan dalam rumah anda yang selalu menjadi tempat anak-anak membuat kerja rumah, memotong kertas untuk pelajaran seni,  bermain tisu dan kecaikan tisu sehingga halus, bulu-bulu kucing serta rambut yang gugur dan pelbagai lagi situasi yang menyebabkan rumah berselerak dan semak dengan habuk-habuk kotoran yang perlu anda bersihkan.  Dengan perkhidmatan vacuum dari Pony, anda boleh duduk berehat menjaga anak-anak anda pada hujung minggu.

5. Lap Rak-Rak, Almari Dan Perabot Rumah

Antara Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Bagus

Selain daripada mencuci lantai dan tingkap, Pony menawarkan perkhidmatan mengelap dan mencuci kabinet-kabinet atau perabot seperti mengelap kabinet dapur, televisyen, rak-rak dan almari gambar dan perhiasan, meja makan, rak barang-barang perniagaan di kedai anda dan macam-macam lagi.  Habuk-habuk di rak tidak kelihatan lagi.

6. Mencuci Dapur, Tandas, Buang Sawang Dan Membuang Sampah

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Anda Tahu

Perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai daripada Pony sangat lengkap dan menyeluruh di mana terdpaat perkhidmatan yang ringan sehingga yang berat iaitu membersihkan tandas.  Mencuci dapur, tandas, membuang sawang dan membuang sampah juga akan dilakukan dalam perkhidmatan pembersihan ini.  Berbaloinya menggunakan perkhidmatan membersihkan rumah daripada Pony!

7. Mengemas Dan Menyusun Barang

Selain Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Ada

Barang-barang permainan anak-anak anda yang bersepah tiap-tiap jam, barang perniagaan kedai serta barang-barang berupa alat tulis, buku-buku juga barang atas meja di pejabat anda yang berselerak juga akan dibantu oleh Pony untuk mengemas semuanya.  Kekemasan dan kebersihan adalah prinsip utama dalam perkhidmatan pembersihan rumah dan pejabat yang dilakukan.  Anda boleh berbincang dengan Pony mengenai barang-barang dan sudut ruangan mana yang oerlu dikemaskan.  Semestinya Pony akan sentiasa pastikan yang terbaik untuk anda.

Kelebihan Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai Daripada Pony

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Ditawarkan

Anda betul-betul sibuk dan perlukan perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat atau kedai anda secara menyeluruh dengan caj yang berpatutan pada masa dan hari yang fleksibel mengikut anda? Kalau boleh nak perkhidmatan yang memang dijamin kemas dan bersih,  berkualiti dan pekerja pun komited dan bagus!  Terdapat banyak kelebihan perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai daripada Pony.

1. Perkhidmatan Yang Menyeluruh

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Menyeluruh

Perkhidmatan yang disediakan oleh Pony sangat menyeluruh dimana perkhidmatan pembersihan inilah yang menyediakan cucian lantai, tingkap, pintu cermin, tandas, dapur, buang sampah, buang sawang dan sebagainya.  Mengemas rumah dan menyusun barang-barang juga disediakan Mudahnya, dengan Pony sahaja, semua  kerja membersihkan dapat selesai dengan mudah.

2. Harga Dan Caj Yang Berpatutan

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Cajnya Berpatutan

Harga dan caj yang dikenakan untuk pembayaran perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai ini sangat berpatutan dengan hasil kerja seorang yang melakukannya.  Berbanding dengan Pony, lebih banyak lagi perkhidmatan pembersihan yang dilakukan di luar sana lebih mahal dan di caj tinggi.  Untuk harga, caj yang dikenakan adalah berdasarkan ukuran ruang rumah atau saiz bangunan.

3. Masa Dan Hari Yang Fleksibel

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai dengan Masa dan hari yang Fleksible

Kelebihan perkhidmatan membersihkan rumah dan pejabat dari Pony juga adalah dari segi masa dan hari yang tertentu iaitu isnin sehingga jumaat pada 9 pagi sehingga 5 petang.  Namun anda boleh memilih pada waktu bila dan hari apa.  Ia sangat fleksibel kerana anda tidak perlu menukarkan plan anda yang telah anda rancangkan kerana perkhidmatan ini boleh dilakukan sehingga sabtu.

4. Kekemasan Dan Kebersihan Terjamin

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai dengan Kekemasan dan Kebersihan Terjamin

Dengan perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai daripada Pony juga, kekemasan dan kebersihan tempat anda lebih terjamin.  Kini anda tak perlu lagi menghadap lantai yang berminyak, penuh dengan habuk dan kotoran, dapur yang tidak bersih dan sebagainya.  Pony amat memastikan runah anda sangat bersih dan kemas dengan sempurna sebelum meninggalkan rumah anda.

5. Komited Dan kualiti

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai yang Berkualiti

Selain memberikan perkhidmatan permbersihan yang berkualiti, kemas dan bersih, Pony sentiasa komited dan bertanggungjawab bagi memastikan perjalanan kerja pembersihannya dilakukan secara teratur, kemas dan bersih supaya ia selari dengan konsep kekemasan dan kebersihan yang dimahukan oleh anda.

6. Tidak Mengganggu Privasi Anda

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai Bila-bila Masa

Perkhidmatan beginilah yang sepatutnya anda gunakan kerana ia sedikit pun tidak mengganggu privasi anda dan keluarga. Pony akan datang melakukan kerja-kerja pembersihan dan akan pulang selepas selesai semuanya. Ia lebih bagus kerana anda tidak perlu mengupah pembantu rumah yang perlu tinggal di rumah dan sebagainya.

Perbezaan Perkhidmatan Pembersihan Lain Dengan Perkhidmatan Pembersihan Dari Pony

Selain Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai

 • Perkhidmatan lain tidak mempunyai perkhidmatan yang pelbagai, malah sekiranya anda ingin menambah perkhidmatan untuk membuang sampah dan sebagainya lagi, caj akan ditambah lagi.
 • Harga dan caj untuk perkhidmatan lain lebih tinggi berbanding dengan harga perkhidmatan membersihkan rumah daripada Pony. Pony menawarkan perkhidmatan yang lebih berbaloi dan menjimatkan duit dalam poket seluar anda.
 • Perkhidmatan lain kebanyakkannya lebih mementingkan kiraan jam untuk caj perkhidmatan berbanding dengan Pony, yang lebih kepada memastikan kualiti dan kebersihan tempat setelah selesai kerja mencuci.
 • Pony menawarkan perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai tidak kiralah disetiap sudut yang diperlukan seperti bilik air, bilik tidur, bilik stor, dapur dan sebagainya dan bayaran setimpal dengan ukuran saiz tempat perkhidmatan manakala perkhidmatan mencuci dari orang lain pula lebih pentingkan jam dan tempoh masa.  Selain mengikut tempoh masa, kualiti kerja juga oerlu diutamakan seperti Pony yang sentiasa menjaga kebersihan dan kekemasan bangunan anda.
 • Perkhidmatan Pony serendah RM25/jam sangat murah berbanding orang lain.
 • Barang-barang peralatan pembersihan disediakan mengikut situasi.

Jom Gunakan Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai Daripada Pony

Perkhidmatan Membersihkan Rumah, Pejabat Dan Kedai di Johor

Semakin lama anda biarkan, semakin teruk rumah tidak dibersihkan. Siapa lagi yang boleh membantu anda melainkan khidmat pembersihan yang lebih mudah, pantas dan berkesan ini.  Tambahan pula perkhidmatan pembersihan ini dijamin bersih dan kemas, sudah pastilah ia dapat memuaskan hati anda dan keluarga anda.  Semuanya lengkap dilakukan dalam masa satu hari sahaja. Kalau kita yang cuci rumah sendiri, nak buat semua takkan cukup dalam masa satu hari kerana sibuk menguruskan urusan kerja dan anak-anak.   Jadi, cara terbaik untuk membersihkan rumah adalah gunakan sahaja perkhidmatan Pony!  Ramai yang telah mencuba perkhidmatan membersihkan rumah, pejabat dan kedai daripada Pony ini dan berpuas hati dengan perkhidmatan dan hasil yang diberikannya.

Jom Dapatkan Part Time Maid Untuk Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Part Time Maid Untuk Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Part Time Maid Untuk Rumah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: