Review
Jun 29, 2018, 10:03am

Perkhidmatan Kereta Sewa Terbaik Kota Kinabalu


sewa kereta terbaik di kota kinabalu

Kota Kinabalu, Sabah penuh dengan pengunjung dan pelancong yang pastinya teruja dalam menjalani kehidupan serta keseronokan harian mereka dengan kehijauan dan kebiruan negeri di bawah bayu ini. Tidak kurang juga dengan penduduk tempatan Kota Kinabalu yang sentiasa menikmati keindahan kota bukit yang bergunung-ganang tak lain tak bukan Gunung Kinabalu.

sewa kereta murah di kota kinabalu

Bukan sahaja Gunung Kinabalu, tetapi semua tempat menarik Kota Kinabalu ini wajib anda lawati. Bercuti ke Kota Kinabalu tidaklah memakan kos yang terlalu banyak dari segi tambang sekiranya anda bijak membuat keputusan mengenai kenderaan yang akan anda gunakan sepanjang berada di sini. Kereta sewa adalah perkhidmatan pengangkutan terbaik di Kota Kinabalu.

Abadi Borneo Car Rental

servis kereta sewa airport sabah

Abadi Borneo Car Rental adalah syarikat perkhidmatan pengangkutan kereta sewa yang bertapak di Kota Kinabalu. Abadi Borneo Car Rental ini memudahkan anda melangkah bercuti hanya dengan mengeluarkan kos yang berpatutan, memandu kereta yang berkualiti dan mendapat kelebihan serta kebaikannya yang tersendiri. Abadi Borneo Car Rental juga menyediakan pelbagai jenis kereta sewa yang sesuai untuk anda semua dan telah dikatakan kereta sewa terbaik Kota Kinabalu, Sabah.

Kawasan Penggunaan Kereta Sewa Abadi Borneo Car Rental

sewa 4wd kota kinabalu

Abadi Borneo Car Rental meletakkan kawasan penggunaan yang boleh anda gunakan bagi menjaga keselamatan bersama. Tambahan kadar bayaran akan dikenakan sebanyak RM 50 sehari sekiranya anda melebihi kawasan yang ditetapkan. Antara lingkungan kawasan yang ditetapkan adalah kawasan Kudat, Ranau, Kundasang, Sipitang, Sabah Tea, Beaufort, Tenom, Pitas, Keningau dan juga Bandaraya Kota Kinabalu.

Kereta Sewa Abadi Borneo Car Rental Terbaik

sewa kereta isuzu dmax sabah

Tahukah anda kereta sewa yang disediakan oleh Abadi Borneo Car Rental adalah kereta yang baru dan juga berada dalam keadaan yang sangat tiptop dan berkualiti? Anda juga boleh memilih kereta sewa yang anda mahukan berdasarkan listing kereta sewa yang disediakan oleh Abadi Borneo Car Rental. Mereka menyediakan pelbagai kereta jenis auto dan juga manual mengikut kehendak dan kesesuaian anda. Mari kita lihat jenis kereta sewa Abadi Borneo Car Rental, Kota Kinabalu.

Jenis Kereta Sewa Dan Kadar Harga Sewa

jenis kereta sewa murah kota kinabalu

Harga kereta sewa yang ditetapkan oleh Abadi Borneo Car Rental adalah sangat berpatutan dan berbaloi dengan keadaan dan kualiti kereta. Kereta sewa yang cantik, bersih, selesa dan besar ini boleh dimiliki pada harga yang ideal berbanding dengan kereta sewa yang terlalu mahal di luar sana.

list kereta sewa murah kota kinabalu

 • Viva (Manual) – RM90 / day
 • Proton saga BLM (Auto) – RM 110 / day
 • Toyota Wish (Auto) – RM190 / day
 • Toyota vios (Auto) – RM180 / Day
 • Proton Saga FLX (Auto) – RM130 / day
 • Proton Saga Baru (Auto) – RM130 / day
 • Exora Dan Alza (Auto) – RM190 / day
 • Proton persona SE (Auto) – RM 130 / day
 • MyviI SE (Auto) – RM130 / day
 • Bezza Premium (Auto) – RM130 / day
 • Toyota Hiace Van (10 seats ) MANUAL – RM290 /day
 • Nissan Urban (14 seats) MANUAL – RM 300 / day
 • Izuzu dmax Auto – RM 300 / day
 • Izuzu dmax manual – Rm250 / day
 • Toyota Hilux Auto – Rm350 / day

Pengiraan Kos Kereta Sewa

servis kereta sewa berkualiti kota kinabalu

Tempoh pengiraan sewa kereta untuk 24 jam bermula dari masa dan tarikh kereta diambil. Sekiranya anda melebihi masa yang ditetapkan, caj penambahan setiap 1 jam RM 10 akan dikenakan bagi kereta sedan dan MPV.

Kelebihan Kereta Sewa Abadi Borneo Car Rental

perkhidmatan kereta sewa serendah RM90

Kereta sewa Abadi Borneo Car Rental amat berbeza jika dibandingkan dengan perkhidmatan kereta sewa yang lain kerana mereka mementingkan aspek keselamatan, kualiti kereta dan sebagainya.

#1 – Bersih Dan Wangi

kereta sewa terbaik kota kinabalu

Keadaan kereta sewa Abadi Borneo Car Rental sangat wangi dan bersih tidak kira masa. Anda tidak perlu risau akan keadaan kereta kerana ia merupakan perkara penting yang selalu ditekankan oleh Abadi Borneo Car Rental.

#2 – Menepati Masa

nak sewa kereta di kota kinabalu

Kenderaan yang ingin disewa boleh diambil pada bila-bila sahaja yang anda inginkan. Anda boleh memilih terlebih dahulu, mengisi maklumat yang diperlukan dan mendapatkannya pada waktu yang anda mahukan.

#3 – Murah Dan Berbaloi

kereta sewa di kundasang

Bagi anda yang sukakan kualiti kereta, Abadi Borneo Car Rental amat berbaloi kerana ia menawarkan kereta yang sangat berkualiti, tahan lasak, tidak mudah rosak dengan harga yang amat berpatutan.

#4 – Pelbagai Pilihan Kereta

servis terbaik kereta sewa kota kinabalu

Pelbagai pilihan kereta boleh anda dapatkan termasuklah kereta manual atau auto, besar atau kecil dan sebagainya. Ia juga amat sesuai bagi anda yang ingin menyewa bersama keluarga, secara individu, syarikat dan sebagainya.

#5 – Kereta Dan Perkhidmatan Berkualiti

kereta untuk disewa kota kinabalu

Jarang sekali kereta sewa Abadi Borneo Car Rental mengalami kerosakan. Untuk pengetahuan anda, kereta sewa di sini amat berkualiti dan sentiasa berada dalam keadaan yang baik dan boleh dibawa ke mana sahaja tempat yang telah ditetapkan. Anda boleh memandu dengan tenang tanpa risau akan keadaan kereta sewa anda.

Cara Menempah Kereta Sewa Abadi Borneo Car Rental

cara sewa kereta murah di kota kinabalu

Anda yang ingin menempah kereta sewa Abadi Borneo Car Rental boleh menghantar maklumat-maklumat yang diperlukan bagi memudahkan proses penempahan dilakukan. Anda boleh terus menghubungi mereka melalui Wassap, laman sosial yang tersedia dan sebagainya.

Maklumat Yang Diperlukan Untuk Tempahan

 • Nama
 • No telefon
 • No kad pengenalan
 • Nama akaun fb
 • Model kereta
 • Tempat, tarikh, masa untuk ambil kereta
 • Tempat, tarikh, masa untuk mengembalikan kereta

kereta sewa pilihan di kota kinabalu

Dokumen Yang Diperlukan Untuk Tempahan

 • Lesen
 • Kad Pengenalan
 • 3 tickets kapal terbang
 • Student card

Peluang Menjana Pendapatan Bersama Abadi Borneo Car Rental

peluang jana pendapatan dengan kereta sewa sabah

Anda bukan sahaja dapat menyewa kereta sewa bersama Abadi Borneo Car Rental, tetapi juga dapat menjana pendapatan bersama mereka. Abadi Borneo Car Rental menawarkan komisen kepada anda yang berminat mendapatkan pendapatan sampingan dan meraih keuntungan sambil memperkenalkan perkhidmatan Abadi Borneo Car Rental kepada rakan-rakan serta pengunjung yang memerlukan kereta sewa di Kota Kinabalu dan kawasan yang berdekatan.

kereta sewa kota kinabalu sabah

Untuk menjana pendapatan bersama mereka, anda tidak perlu mengeluarkan modal sedikit pun. Keuntungan kereta yang dikongsi bersama adalah mengikut hari dan juga jenis kereta. Selalunya dalam lingkungan RM 10 sehingga RM 25 untuk sehari yang anda akan terima.

Apa Kata Mereka Yang Telah Menggunakan Kereta Sewa Abadi Borneo Car Rental?

sewa kereta pulau pinang testimoni kereta sewa sabah testimoni kereta sewa sabah testimoni kereta sewa sabah

Jom Sewa Kereta Terbaik Kota Kinabalu – Abadi Borneo Car Rental SEKARANG!

Ramai pengguna kereta sewa Abadi Borneo Car Rental sangat berpuas hati dengan kereta yang disewakan oleh mereka kerana kualiti dan kebersihan kereta yang sangat hebat dan menakjubkan. Ramai yang mengakui harga dan kos yang ditawarkan oleh Abadi Borneo Car Rental amat berpatutan dan berbaloi. Anda yang ingin berkunjung ke Kota Kinabalu boleh mendapatkan perkhidmatan kereta sewa bersama Abadi Borneo Car Rental. Jom tempah sekarang!

sewa kereta dapat komisyen

ABADI BORNEO CAR RENTAL | PERKHIDMATAN KERETA SEWA TERBAIK KOTA KINABALU
Hotline: Tekan untuk telefon (011-10348982) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook:Abadi Borneo Car Rental
Instagram: @abadi_borneo_car_rental
Email: usahapadutoneplus8@gmail.com

Lokasi: Cyber City Kota Kinabalu sabah

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: