Motivasi
Apr 25, 2014, 8:30am

Peratus Lemak Badan dan Keluar Dari Zon Selesa


  •  
  •  
  •  
  •  

Setelah berjaya menurunkan berat badan 17kg dalam 2 bulan sebenarnya itu membuat saya dan ramai orang berada di zon selesa. Tambahan pula mendapat puji-pujian.

Eh, Hariz dah kurus ! Hariz dah kacak bila kurus ! Bagi tips kurus ! Saya nak kurus nak badan cantik macam hariz

Siapa yang tak kembang bila orang puji kan. Kalau anda pun mesti rasa. Oh aku dah okay. Jadi semangat pun terus hilang. Bila saya lihat gambar Peratus Lemak Badan di bawah dan teringat yang 2 hari lepas ada buat TIMBANG BERAT, BMI dan LEMAK DALAM BADAN. Terus keluar ayat: “Ya Allah, Gemuknya aku, banyaknya lemak badan aku macam mana nak dapat six pack, macam mana nak sado kalau dah FAT 24.4%”

Peratus Lemak Badan Anda

Dah tengok? Rasa gemuk sangat kan? Kalau nak lebih, sila masuk bilik dan lihat body anda di hadapan cermin. Malu ke tidak? Jadi saya mengajak anda untuk keluar dari zon selesa dan letak satu matlamat dan target untuk capai lemak yang baik. Bagi lelaki kebiasaanya di bawah 15% dan wanita di bawah 25%.

Agak-agak berapa peratus lemak badan anda? Dan berapa target berat badan anda? Bagi yang belum sila ke Diet Plan untuk kurus !

Saya yakin dengan menekan butang share artikel ini pasti memberi manfaat kepada rakan-rakan anda. Jadi sila buat keputusan untuk menekan share  🙂