Review
Jul 18, 2018, 1:25pm

Cara Senang Penjagaan Kulit Muka Untuk Orang Pemalas


Penjagaan kulit muka sangat penting bagi kaum wanita dan juga lelaki. Sudah pasti semua orang tidak inginkan jerawat, jeragat, parut serta kulit kusam, kering, berminyak dan sebagainya bertapak di wajah mereka. 

penjagaan kulit muka yang betul

Namun, tidak semua orang rajin untuk menjaga kulit muka dengan rapi sepenuhnya. Apatah lagi sekiranya anda merupakan seseorang yang tidak mementingkan penampilan wajah atau malas untuk menjaga kulit muka.

Cara Senang Penjagaan Kulit Muka Untuk Orang Pemalas

rahsia penjagaan kulit muka

Tidak semua orang mempunyai masa untuk ke spa atau saloon bagi melakukan rawatan wajah dan menjaga wajah dengan sempurna. Malah, segelintir masyarakat khususnya lelaki sangat malas dalam menjaga penampilan wajah, begitu juga dengan sesetengah wanita. Biarpun malas, tahukah anda terdapat cara senang penjagaan kulit muka untuk orang pemalas? Dengan cara mudah ini, tiada lagi alasan tiada masa menjaga kulit muka untuk anda! Jom lihat cara senang penjagaan kulit muka untuk orang malas.

Tips #1 – Kenakan Solekan Nipis : Jangan Mekap Berlebihan

tips penjagaan kulit muka

Sewaktu keluar rumah, cukuplah anda hanya mengaplikasikan krim atau toner sahaja dan elak daripada memakai foundation. Adakalanya foundation membuatkan pori-pori kulit muka anda tersumbat dan memerlukan anda mencucinya secara kerap. Bagi orang yang malas menjaga kulit muka, pasti sangat merimaskan sekiranya perlu menghabiskan masa yang lama dihadapan cermin.

Tips #2 – Basuh Muka Dengan Air Putih

cara penjagaan wajah

Bagi anda yang malas untuk menjaga wajah tetapi inginkan kulit muka yang cantik, penjagaan kulit muka yang ringkas seperti mencuci muka dengan air putih harus menjadi amalan harian anda. Air putih menghilangkan kekeringan diwajah dan kotoran yang terlekat pada kulit muka anda. Daripada anda tidak mencuci muka, adalah lebih baik anda mencuci dengan menggunakan air putih untuk penjagaan kulit muka yang senang.

Tips #3 – Vaseline Sebagai Pelembab

veseline tips penjagaan wajah cantik

Vaseline boleh digunakan sebagai pelembab dan juga alas bedak anda. Ia adalah gel yang turut berfungsi melembabkan wajah dan mengekalkan bedak anda. Bagi mengelakkan kekeringan wajah, sapukan vaseline di sekitar wajah dengan lapisan nipis dan kemudian pakai bedak anda. Ringkaskan?

Tips #4 – Set Yanko Skincare Whitening

set penjagaan kulit muka

Set Yanko skincare Whitening adalah set penjagaan kulit muka keluaran Yanko Skincare Malaysia khas untuk orang malas. Set ini tidak memerlukan anda menjaga wajah dengan begitu kerap. Hanya penggunaan beberapa kali sehari sudah cukup untuk melindungi kulit dan membekalkan khasiat vitamin ke dalam kulit muka anda. Set Yanko Skincare Malaysia ini dihasilkan daripada bahan semulajadi seperti camomile, bijirin yoyumin, watercress, aloevera dan vitamin tanpa bahan terlarang.

Yanko Skincare Malaysia – Set Penjagaan Kulit Muka Untuk Orang Malas

teknik penjagaan kulit muka

Produk penjagaan kulit muka yang diformulasikan oleh Yanko Skincare Malaysia ini dihasilkan di Taiwan menggunakan teknologi Jerman. Untuk pengetahuan anda, set Ypenjagaan kulit muka ini terdiri daripada krim siang, krim malam, toner dan facial cleanser yang boleh anda gunakan secara rutin dengan mudah, cepat dan senang. Ramai orang malas menjaga kulit muka menggunakan set penjagaan kulit muka dari Yanko Skincare Malaysia. Berkesan atau tidak, sudah banyak testimoni penggunaan set penjagaan kulit muka yang diterima.

Set Yanko Skincare Malaysia – Basic Dan Platinium

set penjagaan wajah untuk remaja

Set penjagaan kulit muka, Yanko Skincare Whitening terdiri daripada 2 jenis set iaitu Basic Yanko Skincare Whitening dan juga Platinium Yanko Skincare Whitening. Kedua-dua set Yanko Skincare Malaysia ini lengkap dengan toner, krim siang dan malam serta facial cleanser yang mempunyai kualiti yang sama dan berkesan. Dengan packaging yang berbeza dan eksklusif, Platinium Yanko Skincare Whitening berfungsi untuk kulit yang berjeragat dan kering manakala Basic Yanko Platinium pula sesuai untuk kulit berjerawat dan berminyak.

Basic Yanko Skincare Whitening

basic set penjagaan kulit

Platinium Yanko Skincare Whitening

platinium set skincare yanko

Jenis Produk Yanko Skincare Malaysia Dan kelebihan Setiap Set Penjagaan Kulit Muka

Yanko Skincare Malaysia sesuai untuk orang yang malas menjaga kulit muka kerana ia tidak memerlukan masa yang lama untuk menggunakannya dan tidak rumit dalam memakainya. Sama ada lelaki atau wanita, masing-masing boleh menggunakan Yanko Skincare Malaysia.

kelebihan yanko skincare untuk kulit wanita

Toner (Pagi)

Toner boleh dipakai pada pagi hari bagi menyegarkan wajah dan melembabkan kulit wajah anda. Anda hanya perlu spray sahaja toner ke kulit muka anda untuk mendapat penjagaan kulit muka yang rapi. Mudah dan cepat kan?

toner untuk wanita malas

Krim Siang (Sebelum Keluar Rumah)

Sebelum keluar rumah dan bersolek, krim siang Yanko boleh dijadikan sebagai alas bedak bagi anda. Kesannya yang gebu, cerah dan glowing mampu bertahan sehingga malam hari. Anda juga tidak terdedah dengan sinar UV lagi.

krim siang untuk kulit asia

Facial Cleanser (Pagi, Malam)

Anda boleh mencuci muka dengan Facial Cleanser Yanko yang melindungi wajah dari kekotoran dan cela wajah. Penjagaan kulit muka ini bertahan sehingga 36 jam dimana wajah anda tidak akan berminyak, kering, melekit dan sebagainya tetapi akan lembab, cerah dan selesa.

facial cleanser halal tanpa bahan terlarang

Krim Malam (Malam)

Sungguhpun malas menjaga kulit muka, anda tidak perlu membuat dan memakai skrub pada malam hari dan sebagainya, hanya dengan mengaplikasikan senipis krim malam pada wajah, jeragat, jerawat dan cela wajah akan pudar dan hilang. Anda juga boleh memakainya secara santai sebelum tidur.

cara penjagaan kulit muka terbaik

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Set Yanko Skincare Whitening

rahsia yanko skincare untuk kulit pengalaman kecantikan yanko skincare testimoni produk yanko skincare rahsia penjagaan kulit muka

Tunggu Apa Lagi? Hubungi Untuk Dapatkan Set Yanko Skincare Hari Ini Juga

Ramai lelaki dan wanita telah menjadikan Set Yanko Skincare Malaysia sebagai set penjagaan kulit muka mereka. Dengan penggunaan yang sedikit lagi jimat, pemakaian secara santai dan sesuai untuk orang pemalas, Set Yanko Skincare Whitening memberikan kesan yang cepat dan hebat kepada kulit muka anda. Testimoni berkesan bagi mereka yang tidak ada masa menjaga kulit muka tetapi menggunakan Set Yanko. Jom dapatkan Yanko Skincare Malaysia segera!

fungsi pencuci muka untuk kulit

YANKO SKINCARE WHITENING | PENJAGAAN KULIT MUKA UNTUK ORANG MALAS
Hubungi: Tekan untuk telefon (012-5444035) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: