Review
Feb 4, 2018, 1:53pm

Penghantaran Kargo Laut dan Darat Murah dan Terbaik di Malaysia


Kargo adalah barang-barang atau barang muatan yang banyak dan berat yang diangkut melalui kenderaan yang dikategorikan sebagai kargo laut, darat dan udara seperti kapal, lori, pesawat dan pelbagai lagi kenderaan. Selalunya, penghantaran kargo digunakan bagi ahli perniagaan untuk menghantar barang perniagaan atau oleh individu yang ingin berpindah rumah, pejabat dan sebagainya. Mereka yang terlibat ini mempunyai barang-barang yang berat perlu dipindahkan.

penghantaran kargo laut dan udara terbaik di malaysia

Tidak semua syarikat yang memberi khidmat penghantaran kargo merupakan perkhidmatan yang berkualiti dan terbaik. Anda harus memilih syarikat yang mengendalikan penghantaran kargo yang terbaik dan murah di Malaysia. Perkhidmatan yang terbaik akan memudahkan anda dalam mengendalikan proses penghantaran barang ke tempat anda inginkan dalam kualiti barang yang terjaga dengan baik dan mendapat harga yang sangat murah, berpatutan dan berbaloi.

Faktor-faktor Penting Penghantaran Kargo Dan Logistik

Terdapat beberapa faktor yang penting dalam memilih penghantaran kargo yang terbaik di Malaysia supaya barang-barang anda berada dalam keadaan selamat disamping perkhidmatan dan kos adalah berkualiti dan berpatutan. Banyak syarikat yang mengendalikan aktiviti pengendalian logistik dan pengangkutan barang-barang sangat berpengalaman dan mempunyai perkhidmatan yang berjalan lancar.

penghantaran kargo laut dan darat murah

Faktor Yang Perlu Di Ambil Tahu

 • Jenis Barang
 • Jarak Tempat
 • Jenis Kenderaan Kargo
 • Saiz Barang
 • Pengalaman Syarikat Pengendalian Kargo
 • Syarikat yang Mudah Berurusan
 • Jaminan Barang Selamat
 • Perkhidmatan Logistik yang Murah dan Murah

Airsealand Cargo Services Menyediakan Perkhidmatan Kargo Murah

Airsealand Cargo Services merupakan syarikat logistik yang membantu individu atau syarikat lain dalam beroperasi baik dengan cara memberi kemudahan pengangkutan barang-barang pihak pelanggan ke lokasi yang diinginkan dalam keadaan selamat, cepat, murah dan berkualiti.

logo-airsealand-cargo-services-logistik-kargo-murah

Airsealand Cargo Services telah mempunyai pengalaman berbelas tahun dalam kepakaran mereka dan telah mencipta nama dalam bidang logistik dan kargo. Sebagai sebuah syarikat yang berpengalaman, Airsealand Cargo Services sangat komited dalam memenuhi permintaan pelanggan dan terbaik dalam membekalkan kualiti perkhidmatan logistik. Selari dengan misi syarikat iaitu bersedia menyediakan tahap perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan, perkhidmatan mereka sangat efisien dan mencapai keberkesanan kos yang baik kepada pelanggan.

Kemudahan Airsealand Cargo Services

Airsealand Cargo Services mempunyai kemudahan dan logistik untuk memberikan menjalankan perkhidmatan kargo laut, darat dan udara. Berikut adalah kemudahan yang dimiliki oleh Airsealand Cargo Services.

perkhidmatan kargo murah udara dan darat

1. Lori

2 unit – 1 tan – kotak
3 unit – 3 tan – kotak & terbuka
2 unit – 10 tan – kotak & terbuka
3 unit – 40 kaki trailer – terbuka & seal kastam

perkhidmatan lori kargo murah di malaysia

2. Gudang

1 unit – sehingga 30,000 kaki persegi

sewa gudang murah untuk kargo

3. Kapal Laut / Kontena Kargo

LCL – Less Container Load (kongsi kontena) 20′ & 40′
FCL – Full Container Load 20′ atau 40′ (tanpa berkongsi kontena)

kontena laut dan kapal kargo murah

4. Kemudahan Ejen Penghantaran Yang Berpengalaman

Airsealand mempunyai ejen penghantaran yang berpengalaman dan terbaik dalam servis logistik di Malaysia. Terdapat banyak ejen dan diantaranya adalah:

 • MD Intech Sdn Bhd
 • Eignretep Sdn Bhd, Goba Brothers Sdn Bhd
 • Shapadu Trans-System Sdn Bhd
 • Rizstwo Trading & Services
 • Agensi Perkhidamatan & Pengangkutan Pantai Timur

ejen penghantaran yang berpengalaman

Kepakaran Airsealand Cargo Services

 • Penghantaran melalui Udara dan Laut
 • Pengangkutan dari Lembah Klang ke Pantai Timur dan sebaliknya – trailer 40 kaki
 • Pergudangan di Pelabuhan Klang/ KLIA, Sepang
 • Penghantaran di kawasan Lembah Klang dan seluruh Semenanjung Malaysia untuk lori bersaiz 1 tan ke 10 tan, container atau trailer (Box, Open, Canvas, Curtain Sided, Pagar Tinggi dan lain-lain)
 • Pindah Rumah/ Pejabat/ Kilang
 • Perkhidmatan Logistik
 • Perkhidmatan kargo melebihi 25 destinasi-destinasi antarabangsa
 • Penghantaran secara harian dari Port Klang/Lembah Klang ke Kemaman, Paka, Kuantan,
 • Kelantan & Terengganu (Seluruh Pantai Timur) dan juga perjalanan balik
 • Door to Door Services
 • Roll On Roll Off (RORO) services
 • Hantar Kereta dari Port Klang ke Labuan, Sabah & Sarawak
 • Customs Clearances, Customs Brokerage, Duties
 • Warehouse Services (Port Klang & Telok Gong)

kepakaran airsealand cargo service murah di malaysia

Perkhidmatan Airsealand Cargo Services

Airsealand Cargo Services menyediakan perkhidmatan pindah rumah, pejabat atau kilang, penghantaran barang melalui udara dan laut serta logistik Sabah dan Sarawak.

perkhidmatan servis kargo murah dan terbaik

Penghantaran Barang Untuk Pindah Rumah, Pejabat atau Kilang

Anda tidak perlu susah mengangkat barang dan memikirkan cara-cara untuk berpindah rumah baru lagi kerana Airsealand Cargo Service menyediakan perkhidmatan penghantaran barang-barang untuk pindah rumah, pejabat atau kilang anda ke tempat baru. Perkhidmatan ini meliputi semenanjung Malaysia dan Sabah Sarawak.

pemindahan barangan pejabat berbungkus kemas

Pembungkusan Barang dan Pengambilan Barang

Sebelum mengambil barang untuk dibawa pindah ke rumah baru, pihak Airsealand Cargo Services juga menyediakan perkhidmatan pembungkusan barang dan pengambilan barang. Mereka memberi khidmat membungkus barang dan pekerja akan mengangkat barang sehinggalah di depan pintu rumah. Perkhidmatan ini mengikut lokasi atau bandar yang terpilih di seluruh Malaysia dan ini adalah perkhidmatan lori sewa.

pemindahan barangan pejabat

Penghantaran Barang ke Sabah Dan Sarawak

Sama seperti berpindah rumah, pihak Airsealand juga menyediakan penghantaran barang-barang ke Sabah Sarawak mengikut permintaan pelanggan. Untuk tempoh masa yang lebih cepat, perkhidmatan udara boleh digunakan. Selalunya perkhidmatan logistik ini akan menggunakan jalan laut atau kapal kontena.

penghantaran barang barang ke sabah dan sarawak

Penghantaran Kenderaan Ke Sabah dan Sarawak

Airsealand Cargo menyediakan perkhidmatan penghantaran kenderaan ke sabah dan sarawak. Tidak kiralah kenderaan sendiri atau kenderaan syarikat seperti motorsikal, kereta, van dan sebagainya, kenderaan anda akan selamat sampai ke Sabah dan Sarawak.

penghantaran ke sabah sarawak dengan penghantaran kargo murah

Kelebihan Penghantaran Kargo Dari AIRSEALAND Cargo Services

1. Jimat Dan Berbaloi

Pihak Airsealand Cargo Services akan menghantar barang anda dari Semenanjung Malaysia ke Sabah Sarawak atau Semenanjung Malaysia dengan kadar harga yang lebih rendah melalui perkongsian kontena @ kargo 20 kaki atau 40 kaki iaitu Melalui Jalan Laut/ Kapal Kontena.

kos penghantaran menggunakan kargo murah

Perjalanan dari lembah klang ke sabah sarawak akan dikira mengikut Rm350/meter padu dimana tiada had ukuran dan perkhidmatan pengangkutan yang disediakan seperti lori tan 1, 2, 3 dan 5 tan sangat jimat dan berbaloi dari segi harga. Kos kewangan yang terlibat tidak mempunyai kos tersembunyi, malah berpatutan. Anda akan menikmati harga yang lebih jimat, mudah dan terbaik! Bukan itu saja, malah pihak Airsealand Cargo Services menyediakan pengambilan barang percuma di sekitar Lembah Klang dan penghantaran percuma ke destinasi kurang 10KM dari pelabuhan.

2. Mudah Berurusan

Syarikat kargo yang sangat pakar ini sangat mudah berurusan. Anda boleh membuat tempahan dengan hanya menyenaraikan barang-barang yang ingin dihantar beserta anggaran saiz barang, lokasi pengambilan dan penghantaran serta terus whatsapp di nombor yang mereka sediakan.

syarikat kargo murah dan mudah

Selain itu, untuk menempah atau untuk menyemak jadual kapal, anda boleh melakukan secara online melalui e-mail, Facebook Fan Page atau Blog mereka. Anda perlulah membuat tempahan 10 ke 15 hari awal sebelum tarikh pelepasan kapal. Pihak Airsealand Cargo Services juga amat mesra pelanggan dan sentiasa memberikan yang terbaik untuk pelanggan.

3. Servis yang Pelbagai

Selain servis logistik menggunakan pengangkutan yang pelbagai, servis Door to Door juga disediakan dan penambahan harga akan dikenakan mengikut kawasan pengambilan dan penghantaran. Anda tidak perlu risau kerana pihak syarikat ini akan menyediakan perkhidmatan mengikut permintaan anda. Perkhidmatan LCL dan FCL juga disediakan untuk kemudahan anda.

penghantaran kenderaan melalui kapal kargo penghantaran pelbagai barangan melalui kargo

4. Berbaloi Dan Berpengalaman

Syarikat yang hebat ini diuruskan oleh mereka yang berpengalaman lebih dari 15 tahun. Justeru tidak ada ragu-ragu dimana Airsealand Cargo Services mengendalikan perkhidmatan logistik dengan sangat berkualiti dan terbaik di Malaysia. Mereka menguruskan proses dari mula hingga akhir tanpa sebarang kos tersembunyi dan tanpa menyusahkan pelanggan sedikit pun.

penghantaran kargo yang berpengalaman dan diyakini

Perkhidmatan mereka sangat tiptop dan berbaloi. Anda yang berada diseluruh semenanjung juga tidak perlu bersusah payah menghantar kenderaan anda ke pelabuhan klang kerana Airsealand Cargo akan mengambil di tempat anda. Anda juga tidak perlu risau sekiranya mempunyai lebihan barangan. Lebihan barangan akan diuruskan dengan perkongsian kontena 20 kaki @ 40 kaki dari pintu ke pintu

5. Selamat Dan Diyakini

Anda boleh melihat sendiri bagaimana mereka membantu anda membungkus barangan yang ingin dihantar bersama kereta dalam bungkusan yang lebih selamat. Perjalanan perkhidmatan barang anda juga dijamin selamat sampai ke destinasi.

perkhidmatan kargo laut dan darat yang mudah dan terbaik

Airsealand Cargo Services mempunyai deklarasi kastam bersama Vision Global Logistic Sdn Bhd untuk menjalankan operasi di KLIA, Sepang dan Pelabuhan Klang. Deklarasi kastam ini boleh dilakukan 24jam tanpa ada gangguan dan ia dikendalikan oleh pekerja yang mahir serta dapat mengurangkan masalah perjalanan dan kelewatan kargo.

Murahnya! Anda Patut Pos Motor Atau Kereta Dengan Airsealand Cargo Services!

Dengan serendah RM850, anda patut gunakan perkhidmatan Airsealand Cargo Services untuk pos motor atau kereta anda ke tempat yang anda mahukan! Caranya mudah sahaja. Anda boleh Walk-In ke lokasi mereka dengan membawa dokumen seperti Kad Pengenalan owner kenderaan (gambar depan dan belakang), Geran kenderaan (gambar depan dan belakang) dan Surat kebenaran penghantaran dari bank (jika kenderaan masih ada installment bank).

mudahnya menggunakan servis kargo dari airsealand

Selain itu, sekiranya anda perlukan sebutharga rasmi, anda juga hanya perlu emel sahaja kepada mereka butiran yang diperlukan seperti nombor telefon, penghantaran dari mana ke mana, jenis kenderaan dan tarikh yang anda mahukan.

Anda WAJIB Menggunakan Perkhidmatan Kargo AIRSEALAND !

Kenapa perlu mencari sesuatu yang tidak pasti dan belum tentu berbaloi? Dengan Airsealand Cargo, anda dijamin puas hati dan gembira dengan perkhidmatan serta layanan yang diberikan! Airsealand Cargo Services ini bakal membuatkan anda berasa mudah, jimat, selamat, suka, senang, bagus, lancar dan menjadikan rancangan anda direalisasikan dengan tepat dan TERBAIK! Anda wajib menggunakan perkhidmatan Airsealand Cargo Services! Tak perlu tunggu lama-lama, tak perlu cari-cari yang lain, terus hubungi Airsealand Cargo Services ini untuk kemudahan anda yang sangat tiptop!

kargo airsealand murah

Testimoni AIRSEALAND Cargo Services – Penghantaran Kargo Laut dan Darat Murah dan Terbaik

Terdapat lebih dari 48 testimoni pelanggan yang menggunakan servis Airsealand Cargo. Kebanyakan daripada mereka menggunakan khidmat penghantaran kereta ke Sabah dan Sarawak serta semenanjung. Mereka amat berpuas hati dengan 100% perkhidmatan yang ditawarkan oleh Airsealand Cargo Services.

kargo laut dan darat terbaik

kargo kereta ke sarawak terbaik

testimoni penghantaran kereta ke sabah

testimoni penghantaran kereta ke labuan

Dapatkan Perkhidmatan Penghantaran Kargo Laut dan Darat Murah Dengan AIRSEALAND Cargo Services

Airsealand Cargo services sentiasa memenuhi kehendak pelanggan dalam menyempurnakan impian dan kemahuan pelanggan. Mereka sentiasa memastikan pelanggan dalam keadaan yang mudah, senang dan berpuashati dengan perkhidmatan yang diberikan. Lambat atau cepat, anda patut memilih Airsealand Cargo Services sebagai khidmat penghantaran kereta anda!

dapatkan-khidmat-penghantaran-kargo-laut-dan-darat-terbaik-dan-murah

Jom Tempah Penghantaran Kargo Laut Dan Darat Murah dan Terbaik Di Malaysia SEKARANG!

Hubungi talian +60169767916 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Lot 5808, Jalan Dato' Ahmad Razali, Kg Sungai Pinang, 42920 Pulau Indah, Pelabuhan Klang, Selangor Darul Ehsan

   
Jom Tempah Penghantaran Kargo Laut Dan Darat Murah dan Terbaik Di Malaysia SEKARANG!

Hubungi talian +60169767916 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom Tempah Penghantaran Kargo Laut Dan Darat Murah dan Terbaik Di Malaysia SEKARANG!

Hubungi talian +60169767916 atau WhatsApp SEKARANG!