Review
Jun 5, 2018, 11:59am

Penghantaran Dan Pemasangan Percuma Bateri Kereta Murah 24 Jam Di Lembah Klang


Perhatian warga Lembah Klang! Anda pernah mengalami masalah bateri kereta mati secara tiba-tiba? Sewaktu anda memandu atau di tengah jalan pada waktu malam? Tiada kenalan untuk dihubungi?  Tidak tahu bengkel berdekatan atau nombor telefon mekanik? Jangan risau lagi!

servis bateri kereta murah

Tapi sebelum itu, mari kita kenal pasti 7 Tanda Bateri Rosak.

1. Aci Engkol Berpusing Perlahan

Bila kunci dipulas atau butang Start ditekan, enjin seperti lambat hendak berputar dan lambat untuk hidup. Ini adalah tanda paling selalu terjadi apabila bateri mengalami kerosakan.

kereta susah nak start bateri kong

2. Lampu Amaran Bateri

Apabila caj bateri menurun ke tahap kritikal kerana tidak mampu menyimpan caj, atau bateri tidak dicaj dengan baik, lampu amaran bateri akan naik di papan pemuka. Ada dua cara untuk mengenali lampu amaran itu – buka buku manual yang dibekalkan kepada anda ketika membeli kenderaan anda. Pastikan anda sentiasa peka dengan papan pemuka di kereta anda.

bateri kereta murah tahan lama

3. Perlu Bantu-Mula (Jump Start)

Bila kereta anda perlukan bantu mula sebanyak tiga kali dalam tempoh seminggu, itu adalah tanda besar bahawa bateri anda  mengalami masalah dan perlu ditukar secepat mungkin! Sebelum lakukan proses bantu-mula, pastikan anda buka manual untuk mendapatkan cara yang betul untuk melakukan proses ini.

jumpstart bateri kereta murah

4. Kotak Bateri Membengkak

Jika bateri terdedah kepada suhu yang sangat melampau, ia mungkin boleh membengkak. Perkara ini   menandakan bateri anda sudah rosak dan akan memendekkan jangka hayatnya. Oleh itu, periksa bateri kereta anda untuk memastikannya dalam keadaan yang baik.

bateri kong tukar bateri kereta terbaik

5. Bau Seperti Telur Busuk

Ramai yang tidak tahu bateri juga boleh menghasilkan bau busuk seakan telur busuk. Bau busuk ini terhasil apbila terjadinya litar pintas pada bateri. Ini menandakan asid sulfurik mungkin sudah bocor dan melepaskan gas busuk itu. Hal ini sangat merbahaya kerana ia mampu merosakkan komponen lain di dalam kenderaan anda.

bateri berbau busuk tanda bateri kereta rosak

6. Plat Bateri Bengkok

Sekiranya bateri dicas pada kadar tinggi dan pada masa berlebihan, haba yang terjana boleh menyebabkan plat bengkok. Kadangkala cecair elektrolit yang tidak mencukupi semasa bateri dicas juga menjadikan plat bateri bengkok kerana terlalu panas. Pastikan aras elektrolit diperiksa atau air suling ditambah sebelum mencapai paras yang mencukupi bateri dicas.

plat bateri bengkok bateri kereta baru

7. Elektrolit Berubah Warna

Apabila bateri digunakan dalam tempoh lama, plat dan sel-sel akan berubah bentuk dan struktur. Perubahan ini disebabkan suhu dalam bateri yang sentiasa berubah. Kadangkala, sel-sel akan retak, pecah atau sebahagiannya hancur akibat tindak balas kimia dan ini akan menukarkan warna elektrolit dalam kotak bateri.

elektrolit bateri tukar warna

Anda dinasihatkan supaya menukar sahaja bateri baharu. Antara tanda-tanda awal lain bateri anda bermasalah ialah enjin sukar dihidupkan, lampu menyala kurang terang dan komponen elektrik tidak dapat berfungsi dengan baik kerana kekurangan bekalan voltan daripada bateri.

Tidak tahu dimana untuk mendapatkan servis bateri kereta yang terbaik? Memperkenakan ROADPRO by Erima Global.

ROADPRO By Erima Global – Servis Tukar Bateri Kereta Murah di Lembah Klang

servis tukar bateri kereta di kuala lumpur

ROADPRO adalah salah satu syarikat yang paling pesat berkembang dalam  menjalankan perniagaan bateri kereta pada harga yang murah. Kebahagiaan dan kepuasan pelanggan anda adalah keutamaan kami adalah motto perkhidmatan ROADPRO ini. Istimewanya servis ROADPRO ini adalah, anda hanya perlu bayar harga bateri sahaja! Sesuai sekiranya bateri kereta anda tiba-tiba rosak sewaktu anda di tengah jalan atau memandu.

HANTAR, PERIKSA & PASANG SECARA PERCUMA!

ROADPRO By Erima Global di Aplikasi Mudah Alih

tukar bateri kereta ke rumah

Aplikasi mudah alih ROADPRO, telah diwujudkan dengan inovasi teknikal terkini untuk perkhidmatan yang lebih cekap. Oleh itu, pasukan ROADPRO, yang terdiri daripada profesional yang terlatih dan dipercayai, telah menjadi penyedia perkhidmatan servis bateri kereta yang paling dipercayai di Malaysia. Anda boleh download di Google Playstore dan App Store dengan carian ROADPRO by Erima Global.

Waktu Operasi ROADPRO 24 Jam / 7 Hari Seminggu

servis tukar bateri 24 jam

Servis ROADPRO beroperasi 24 jam setiap hari. Ini bagi memastikan anda boleh mendapatkan servis ini setiap hari sekiranya kecemasan. Sekiranya kereta anda breakdown di mana – mana lokasi di Lembah Klang, ROADPRO pasti akan datang dah tukarkan bateri kepada anda.

Zon Perkhidmatan ROADPRO

Buat masa ini, zon perkhidmatan hanya meliputi kawasan di Lembah Klang. Di masa hadapan mereka juga bercadang meluaskan rangkaian operasi di seluruh negara.

kawasan perkhidmatan tukar bateri

Kelebihan Servis Bateri Kereta ROADPRO

 • Harga Berpatutan
 • Testimoni Positif
 • Bateri Berkualiti
 • Muslim Bumiputra
 • Penghantaran 24/7 seluruh lembah klangservis bateri kereta di kuala lumpur

Produk Bateri Yang Ditawarkan Oleh ROADPRO 

ROADPRO menawarkan bateri jenama Century, Kochi, Amaron, dan jenama-jenama lain. Terdapat dua jenis bateri iaitu bebas penyelenggaraan (Maintenance free) dan basah. Sekiranya anda tidak tahu bateri mana yang anda harus pilih, ROADPRO juga memberikan konsultasi untuk jenis bateri yang sesuai untuk kereta anda!

tukar bateri kereta amaron murah tukar bateri kereta century murah

Antara Jenis-Jenis Bateri Yang Dijual

 • NS40Z R/L
 • NS60 R/L
 • NS70 R/L
 • DIN55 R/L
 • DIN66
 • 55D23 R/L

Jaminan Warranty Oleh ROADPRO

Servis memberikan jaminan kepuasan 100% keatas perkhidmatan yang ditawarkan. Anda tidak perlu risau kerana setiap bateri yang dibekalkan mempunyai warranty 12 bulan.

bateri waranti 24 jam

Dapatkan Khidmat ROADPRO Service Tukar Bateri Kereta On-Site SEKARANG!

Walaupun kita berhati – hati ketika di jalan raya, malang tidak berbau dan kemungkinan untuk kereta anda mengalami kerosakan di jalan raya. Untuk info yang lebih lanjut tentang perkhidmatan ROADPRO by Erima Global anda boleh hubungi info di bawah ini.

perkhidmatan tukar bateri kereta lembah klang

ROADPRO BY ERIMA GLOBAL | SERVIS TUKAR BATERI Di LEMBAH KLANG
Hubungi: Tekan untuk telefon (016-5293304) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline (24 Jam): Tekan untuk telefon (1 800 818 096)
Website: roadpro.my

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: