Review
Mar 30, 2018, 10:23am

Pencuci Sireh Legasi Wangi dan Tidak Panas Untuk Wanita


Shares157

Sireh Legasi merupakan salah satu jenama produk yang dikeluarkan oleh Syarikat Legasi SUHSB Resources yang dikenali juga sebagai Syarikat Legasi SU Harun Salim Bachik Resources. Antara tiga jenis produk keluaran pertama syarikat berkenaan ialah Sireh Legasi (intimate cleanser), Slim Fit Legasi (body lotion), Spa Shower Legasi (syampu mandian daun bidara).

Selain Sireh Legasi

Pengenalan Ringkas Berkenaan Legasi SU HSB Resources

Syarikat ini ditubuhkan untuk meneruskan legasi pelawak terkenal di Malaysia iaitu Allahyarham Harun Salim Bachik (HSB). Tahukah bahawa produk keluaran syarikat ini sudahpun berada di pasaran Malaysia selama lebih setahun? Meskipun usia perniagaan masih begitu awal ketika itu, namun dicatatkan sebanyak 300,000 botol Sireh Legasi Intimate Cleanser dan juga 300,000 botol Slim Fit Body Lotion telah terjual. Selepas itu, produk ketiga mula dilancarkan di pasaran iaitu produk Spa Shower.

Antara Sireh Legasi

Kepada para pengguna yang mungkin tertanya-tanya berkenaan dengan status produk, perlu diingat bahawa kesemua produk Legasi SU HSB Resources telah mendapat kelulusan pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Oleh itu, tidak perlu diragukan lagi akan kualiti produk tersebut. Jika diperhatikan, ketiga-tiga produk mempunyai Notification Number (NOT). Sebenarnya ia merujuk kepada produk-produk berkenaan telah mendapat kelulusan KKM. Terdapat tiga jenis produk utama yang menjadi fokus perniagaan syarikat iaitu:

 1. Sireh Legasi NOT I70300978K
 2. Slimfit Legasi NOT 170300976K
 3. Spa Shower Legasi NOT 171203865K

Pencuci Sireh Legasi Wangi dan Tidak Panas Untuk Wanita – Intimate Cleanser

Sireh Legasi

Produk ini merupakan produk utama bagi Syarikat SU HSB Resources. Pembersih wanita eksklusif ini diadun secara tradisional. Kemudian, ia dipertingkatkan formulasinya agar lebih hebat keberkesanan dan kehebatannya. Gel Sireh Legasi diakui oleh ramai pengguna di Malaysia.

Antara manfaat Sireh Legasi sebagai intimate cleanser termasuklah:

 • Membantu mengurangkan bau
 • Membantu menghilangkan kegatalan
 • Membantu mengurangkan keputihan
 • Membantu menyembuhkan luka-luka kecil
 • Membantu menguatkan dan merapatkan otot faraj
 • Membantu menghilangkan jerawat
 • Membantu merawat buasir
 • Membantu merawat luka selepas bersalin
 • Menghalang pembiakan fungus punca bau, gatal dan keputihan
 • Memberi keselesaan dan kesegaran berpanjangan

Sedikit informasi berkenaan kepentingan dan manfaat ekstrak herba asli sebagai bahan-bahan semulajadi dalam penghasilan Sireh Legasi.

Aloe Vera Atau Lidah Buaya

Antara Sireh Legasi

Berdasarkan kepada kajian ke atas aloe vera, membuktikan bahawa ia mengandungi lebih 200 sebatian termasuk 20 jenis asid amino, 12 vitamin, 8 enzim, 20 mineral, 4 sterol tumbuh-tumbuhan, monosaccharide, polysaccharide, asid salicylic, lignin dan hormon. Nah! Hasil tindakan kesemua sebatian inilah yang mampu memperkuatkan sistem pertahanan tubuh badan. Dikatakan juga bahawa aloe vera sudahpun digunakan sebagai bahan rawatan penduduk Mesir sejak lebih 4000 tahun dahulu.

Kacip Fatimah

Terdapat Sireh Legasi

Kacip fatimah merupakan antara bahan paling popular dalam penghasilan herba tradisional termasuklah jamu khusus untuk penjagaan kesihatan tubuh badan. Secara tradisinya, kacip fatimah digunakan untuk mengekalkan sistem peranakan wanita supaya sentiasa sihat. Selain itu, ia membantu mengetatkan bahagian peranakan terbabit di samping membantu  meningkatkan fungsi seksual.

Akar Serapat

Selain ada Sireh Legasi

Akar serapat atau dikenali dengan nama saintifiknya Param Eria Polyneura. Ia sering digunakan bersama-sama herba lain iaitu kacip fatimah dalam menghasilkan ramuan tradisional. Dikatakan bahawa khasiat akar serapat ini ialah untuk membina semula rahim, mengetatkan faraj dam meningkatkan lagi sistem kemutan. Inilah antara rahsia sejak turun-temurun yang menjadi amalan orang terdahulu.

Manjakani

Cari Sireh Legasi

Sering didengari bahawa manjakani dapat membantu mengecutdan mengetatkan otot rahim wanita. Walaupun begitu, manfaat manjakani tidak terbatas kepada itu sahaja. Manjakani juga dipercayai bukanlah sejenis buah dan ianya terhasil apabila sejenis serangga penyengat iaitu gall wasp menyuntik larvanya ke batang lembut tumbuhan Quercus infectoria. Tindak balas daripada proses tersebut menjadikan bahagian suntikan tadi kering dan mengeras. Daripada situlah terhasilnya manjakani.

Vitamin E

Mengunakan Sireh Legasi

Jika bercerita tentang masalah kulit, mungkin vitamin E menjadi elemen utama. Namun, fungsi vitamin E adalah tidak terhad. Ia juga bermanfaat untuk mengatasi masalah kesuburan. Vitamin E sememangnya mampu melambatkan proses rosaknya sel-sel tubuh badan berdasarkan kepada kesan antioksidanya. Disebabkan itu jugalah kebanyakkan produk-produk kecantikan biasanya mempunyai vitamin E.

Pueraria Mirifica

Sireh Legasi

Ia merupakan sejenis tumbuhan yang banyak tumbuh di kawasan tanah tinggi terutamanya di Utara Thailand sehingga ia dikenali juga dengan nama White Kwao Krua. Tumbuhan ini mempunyai kesan estrogen yang sangat hebat. Ia terbukti sebagai salah satu herba yang melambatkan proses penuaan. Selain itu, sejak berabad lamanya, pueraria mirifica sangat terkenal sebagai elemen untuk membesar dan menganjalkan payudara.

Slimmfit Legasi | Slim Fit Body Lotion

Sireh Legasi

Body lotion ini merupakan lotion serbaguna untuk kegunaan seisi keluarga. Perlu diingat bahawa lotion ini bukanlah khusus untuk menguruskan badan. Walau bagaimanapun, jika digunakan secara berterusan secara tidak langsung dapat mengawal berat badan dari terus bertambah. Antara manfaat lain hasil penggunaan Slim Fit Legasi ini termasuklah:

 • Membentuk tubuh badan
 • Membantu memecahkan lemak terkumpul
 • Membantu mengurangkan selulit
 • Melegakan sakit ketika datang bulan
 • Membantu melancarkan penghadaman
 • Membantu melegakan sakit-sakit badan dan sendi-sendi
 • Membantu memanaskan otot, amat sesuai untuk wanita dalam pantang dan juga sebelum memulakan aktiviti bersukan
 • Bau yang sangat harum dan menyenangkan seperti wangian perfume
 • Vitamin A,C dan E untuk memperbaiki kulit yang rosak, melembutkan dan melindungi kulit
 • Lotion serbaguna untuk urutan seluruh badan dan bahagian yang bermasalah
 • Sesuai untuk seisi keluarga

Kenali ramuan-ramuan yang terkandung di dalam Slim Fit Legasi:

Limau Nipis

Pencuci Sireh Legasi yang terbaik

Limau nipis sebenarnya mempunyai magis yang tersendiri dalam kaedah kesihatan tradisional. Kandungan asid sitrik di dalamnya sangat berkesan dalam membantu menghilangkan lemak dan menguruskan badan. Selain itu, ia juga membantu melancarkan proses penghadaman dan melegekan masalah perut. Limau nipis ini dipercayai berasal dari India dan Myanmar.

Limau Purut

Selain Pencuci Sireh Legasi yang terbaik

Di dalam buah limau purut ini, terdapat beberapa jenis minyak pati yang bermutu tinggi dari sudut perubatan tidak kira samada tradisional mahupun moden. Antaranya ialah alfa, beta-pinena, citronellal, neral dan limonene. Kajian mendapati bahawa ekstrak limau purut bersifat anti pertumbuhan kuman, membantu menghalang pembesaran sel kanser dan juga mengurangkan tekanan darah tinggi.

Halia

Pencuci Sireh Legasi untuk wanita

Halia sangat membantu meningkatkan sistem imun manusia. Ia juga dapat mengurangkan risiko strok dengan menghalang penempelan lemak pada arteri. Terkandung di dalam Slim Fit Lotion ini, maka ia turut membantu dari segi ransangan mekanisme pembakaran lemak dalam badan kerana ia bersifat panas. Halia sangat bagus untuk menggalakkan perpeluhan.

Gamat

Antara Sireh Legasi yang bagus

Kajian mendapati gamat mempunyai khasiat yang sangat baik dan tidak mengandungi kolestrol. Gamat jug akaya dengan protein, asid amino, vitamin, mineral dan juga asid lemak yang diperlukan oleh tubuh badan. Kolagen semulajadi yang terdapat pada gamat juga mampu merencatkan proses penuaan, mengurangkan kedutan pada kulit, mempercepatkan proses pemulihan luka dan meningkatkan sistem imunisasi. Informasi terbaru mendapati, gamat juga berkesan sebagai agen anti-hipertensi.

Spa Shower Legasi | Syampu Mandian

Sireh Legasi

Spa Shower Legasi merupakan produk ketiga keluaran Syarikat Legasi SU HSB Resources. Ia merupakan syampu mandian yang mempunyai 1001 khasiat termasuklah menghindari gangguan emosi, kesukaran untuk tidur, gangguan makhluk halus, jin, saka dan masalah sihir. Syampu ini juga sangat sesuai untuk anak-anak kecil yang sering menangis malam, membantu merawat lemah semangat malah boleh membantu membuang energy-energy negatif seperti sifat gemuruh atau takut.

Penggunaan daun bidara sebagai salah satu ramuan di dalam syampu ini menjadikan ianya begitu sesuai untuk mengubati beberapa masalah gangguan seperti yang telah disebutkan tadi. Daun bidara ini ada disebut di dalam al-Quran iaitu dalam surah as-Saba ayat 16 dan juga surah al-Waqiah ayat 21.

Daun Bidara

Sireh Legasi

Di Malaysia amnya daun ini dipanggil daun bidara atau nama saitifiknya Ziziphus Maurtitiana. Pokok ini mempunyai kedudukan tertentu iaitu sebagai proses ruqyah untuk merawat orang yang dirasuk. Disebabkan itu, di dalam ilmu Islam namanya ada disebutkan beberapa kali di dalam al-Quran.

Mungkin ramai yang masih tidak tahu bahawa daunnya disunnahkan untuk digunakan ketika mandi wajib bagi wanita yang baru suci daripada haid. Begitu juga ketika memandikan jenazah

Daun Sirih

Sireh Legasi yang bagus

Sejak dahulu lagi, daun sirih sudahpun mendapat tempat dalam masyarakat di Malaysia tidak kira sebagai ramuan ubat-ubatan tradisional atau sebagai bahan kunyahan orang-orang Melayu suatu ketika dahulu. Sehingga kini, khasiat daun sirih masih diakui dalam mencegah penyakit kanser mulut, merawat gigi dan gusi agar kekal sihat. Kebanyakkan produk kini menggunakan ekstrak daun sirih untuk menghilangkan bau badan, mengatasi bau mulut dan juga menjaga organ intim wanita.

Dapatkan Pencuci Sireh Legasi Wangi dan Tidak Panas Untuk Wanita – No.1 Best Seller

Antara Sireh Legasi yang anda perlu tahu

Bagi yang masih belum mengetahui, produk Sireh Legasi Intimate Cleanser ini merupakan produk yang laris setakat ini. Ini kerana berdasarkan kepada beberapa fungsi dan manfaat Sireh Legasi yang tidak terhad sekadar pembersih organ sulit wanita semata-mata.

Berdasarkan kepada manfaat yang telah disebutkan, secara tidak langsung Sireh Legasi pastinya mampu untuk memberikan kesegaran kepada para wanita di samping menghindari daripada jangkitan kuman. Hubungan suami isteri juga pasti akan lebih intim kerana produk Sireh Legasi ini bukan hanya boleh digunakan pada bahagian Miss V semata-mata.

Sireh Legasi

Selain digunakan sebagai pembersih Miss V wanita, Sireh Legasi juga boleh digunakan untuk menganjalkan payudara. Buktinya melalui bahan-bahan semulajadi yang digunakan sebagai ramuan Sireh Legasi iaitu Pueraria Mirifica. Hanya lakukan tiga teknik mudah sahaja iaitu:

 1. Campurkan sedikit Sireh Legasi dengan setitik air
 2. Sapukan campuran tersebut pada payudara
 3. Lakukan urutan secara membulat pada bahagian payudara sehingga Sireh Legasi itu kering

Sireh Legasi

Para pengguna tidak perlu risau kerana produk ini selamat digunakan oleh semua wanita termasuklah wanita hamil dengan nilai pH 3.5. Dapatkan segera Sireh Legasi dengan harga yang sangat berpatutan dan produk berkualiti yang menepati standard piawaian Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) dan Good Manufacturing Practice (GMP).

Testimoni Kepuasan Pelanggan

Sireh Legasi yang terbaik

Antara terbaik Sireh Legasi

Sireh Legasi

Hubungi Legasi SUHSB Resources Sekarang Untuk Dapatkan Sireh Legasi Anda!

Anda pastinya akan jatuh cinta dengna produk Pencuci Sireh Legasi ini. Ianya bukan sahaja mencuci dari dalam, malah ianya juga sangat selesa digunakan dan sangat baik untuk merawat keintiman wanita. Jika anda belum pernah cuba Pencuci Sireh Legasi, hubungi nombor di bawah untuk mencubanya hari ini juga!

legasi suhsb terbaik untuk mencuci miss v

PENCUCI SIREH LEGASI | WANGI DAN MEMBERSIHKAN KEINTIMAN WANITA
Hubungi:
Tekan untuk telefon (016-9717979) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Legasi HSB

Alamat:
LEGASI SUHSB RESOURCES (002441867-H)
No 22, Medan Citrarasa, Jalan Market, 09000 Kulim Kedah

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: