Review
Aug 9, 2017, 2:14pm

Pencuci Muka untuk Kulit Kering


  •  
  •  
  •  
  •  

Apabila kita dalam proses menjaga kulit, antara perkara penting yang perlu kita tekankan mestilah pemilihan pencuci muka yang betul. Sebelum kita memilih pencuci muka yang betul, kita mesti mengenalpasti jenis kulit kita terdahulu sebab setiap daripada kita mempunyai jenis kulit muka yang berbeza. Ada orang, kulit mukanya berminyak, ada juga yang kering. Tak kurang ramai juga orang yang mempunyai kulit dengan jenis kombinasi iaitu sebahagiannya kering dan sebahagian lagi berminyak.

masalah-kulit-kusam-kering-berminyak-berjeragat

Pencuci muka yang betul dan sesuai dengan keperluan muka akan memastikan kulit muka sentiasa sihat dan segar. Kita tak nak pencuci muka yang buat muka jadi terlalu kering dan pada yang sama kita juga tak nak pencuci muka yang buat kulit makin berminyak. Yang paling penting, kulit muka yang menggunakan pencuci muka yang terbaik akan terhindar daripada gejala-gejala kulit tidak sihat seperti jerawat, jeragat dan kedutan sebelum usia.

Masalah Kulit Kering dan Kulit Kusam ?

pencuci-muka-untuk-kulit-kusam-berjerawat-berminyak

Kali ini, saya ingin berkongsi dengan anda semua sejenis pencuci muka untuk mereka yang berkulit kering. Tanpa kita sedar, apabila kulit muka jenis kering, ia juga akan membuatkan kulit jadi berminyak kerana wajah kita akan mengeluarkan minyak secara automatik apabila kulit terlalu kering. Ia sebenarnya untuk melindungi kulit apabila kulit wajah kita kekurangan lembapan. Namun, ia mungkin akan jadi berlebihan menyebabkan kulit nampak berminyak dan kotor.

kulit-kering-tips-mengatasi

Kekeringan kulit akan menjadikan muka nampak kusam, tidak sihat dan cepat berkedut. Yang paling tak best, kita sendiri akan berasa tidak selesa apabila berekspresi muka. Apabila senyum, kulit rasa tertarik dan tegang. Dalam sesetengah kes, kulit kering boleh buat kulit menjadi gatal dan sakit. Kalau dah macam tu, takkanlah nak masam je all the time kan? Itulah pentingnya kita memilih produk penjagaan kulit yang selamat dan betul.

memilih-pencuci-muka-yang-betul

Penyelesaian bagi masalah kulit kering dan kusam dan tak best ini mestilah Dermags Intensive Brightening Cleanser. Pencuci muka daripada Dermags Skincare memang terbaik untuk mereka yang sedang mencari produk penjagaan kulit wajah yang sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah masalah kulit kering.

Dermags Skincare, Produk Penjagaan Kulit Terbaik Untuk Kulit Kering

“Kembalilah kepada produk berasas bahan semulajadi untuk kekal sihat dan cantik”

Dermags Skincare terdiri daripada 5 produk dan ia terbahagi kepada 3 set yang berbeza untuk memudahkan pelanggan memilih set yang sesuai dengan keperluan dan kemampuan mereka.

1. Dermags Complete Set- 5 item

set-kecantikan-rawatan-kulit-kusam-dermags-5-fullset

    1. DERMAGs Intensive Brightening Cleanser 50ml
    2. DERMAGS Intensive Brightening Skin Softener 50ml
    3. DERMAGs Intensive Brightening Serum30ml
    4. DERMAGs Intensive Refining Cream 10gm
    5. DERMAGs BB Cushion SPF50 PA+++ 1 unit

2. Dermags Beauty Set- 4 item

set-rawatan-kulit-kusam-dermags-4

*Set ini tiada Dermags BB Cushion

3. Dermags Trial Set- 4 item

set-rawatan-kulit-kusam-dermags-trial-set-4

*Untuk set ini, saiz produk yang lebih kecil | Tiada Dermags BB Cushion

Dengan adanya 3 set berbeza ini, semua pelanggan bolehlah memilih set yang betul-betul sesuai dan diperlukan sahaja. Contohnya, kalau dah ada BB Cushion kegemaran kat rumah, bolehlah pilih Dermags Beauty Set. Tapi, jangan menyesal sebab BB Cushion Dermags ni memang best! Kalau rasa macam nak mencuba sahaja dahulu, bolehlah pilih Dermags Trial Set dengan saiz produk yang lebih kecil. Tak lah membazir sangat kalau nak berhenti pakai. Kalau terlajak suka pula, bolehlah pilih Complete Set pula lepas tu.

5 Produk Kecantikan Terbaik dalam Dermags Skincare Untuk Masalah Kulit

Dermags Skincare mengeluarkan 5 produk yang terbaik untuk kulit wajah yang cantik dan sihat. Jom kita tengok produk yang ada dalam rangkaian produk Dermags Skincare.

1. DERMAGS Intensive Brightening Cleanser, Pencuci Muka Terbaik Untuk Kulit Kering

toner-dermags-rawat-kulit

DERMAGs Intensive Brightening Cleanser adalah pembersih wajah bertekstur ringan dan halus yang sesuai untuk semua jenis kulit.

  • Membantu menyingkirkan segala kotoran yang tersumbat dalam liang pori
  • Mengimbangi lebihan minyak yang terdapat pada kulit
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Menjadikan kulit lebih sihat, segar, bersinar, dan awet muda

2. DERMAGS Intensive Brightening Skin Softener (Toner)

dermags-intensive-brightening-cleanser-cerahkan-kulit

DERMAGS Intensive Brightening Skin Softener adalah toner yang diformulasi untuk memberi kesan efektif kesegaran dan pencerahan wajah serta kelembapan maksima sepanjang hari.

  • Membantu mengimbangi pH kulit wajah
  • Mengecilkan liang-liang pori yang terbuka selepas proses mencuci muka
  • Memberikan lapisan pelindung pada kulit daripada terdedah dengan mineral seperti klorin semasa membersihkan wajah
  • Mencerahkan wajah secara sekata
  • Melembapkan kulit sehingga mengurangi kekeringan apabila terdedah dengan sinar UV

3. DERMAGS Intensive Brightening Serum

dermags-brightening-serum

DERMAGs Intensive Brightening Serum adalah serum penjagaan kulit wajah yang berupaya memberi kuasa serapan maksima 200% lebih berkesan untuk mencerah kulit wajah dan memperbaiki sel kulit.

  • Mencerahkan kulit wajah secara sekata
  • Merawat masalah kulit wajah (parut, jeragat, jerawat, kesan terbakar, dll)
  • Mengecilkan liang pori
  • Mengurangkan kedutan pada kulit wajah
  • Mengimbangi lebihan minyak
  • Mengatasi kulit kering dan kusam
  • Memulihkan sel kulit yang rosak
  • Menyerlahkan keserian kulit wajah secara semulajadi

Cara penggunaan*:

  1. Picit 3 hingga 5 titis ke seluruh wajah dan leher.
  2. Ratakan secara lembut supaya wajah menyerap serum pada wajah sehingga kering.
  3. Gunakan 2 kali sehari pada waktu pagi dan malam untuk kesan terbaik.

4. DERMAGS Intensive Refining Cream

dermags-refining-cream

DERMAGs Intensive Refining Cream membantu mengembalikan keseimbangan lembapan pada kulit wajah dan menggalakkan pembaharuan sel kulit untuk menyerlahkan kulit yang cerah, halus, dan gebu.

  • Melindungi kulit wajah daripada dehidrasi, kotoran, dan pencemaran alam sekitar
  • Melindungi kulit wajah daripada sinaran UVA/UVB yang merbahaya
  • Membantu mencegah penuaan pramatang
  • Bertindak sebagai perlindungan untuk menutup kesan parut dan jeragat pada kulit wajah

Cara penggunaan (siang hari):

  1. Calitkan pada wajah secara nipis.
  2. Sekatakan dengan gerakan ke atas pada keseluruhan kulit wajah.

5. Dermags Premium Grade BB Cushion SPF50 PA++

dermags-premium-grade-bb-cushion

DerMAGs BB Cushion SPF50 PA+++ adalah bedak asas kusyen yang mampu untuk perlindungan secara total dari sinaran UV selain meningkatkan keserian wajah secara semulajadi.

  • Bertindak sebagai bedak asas perlindungan wajah
  • Mencerahkan dan melembapkan wajah
  • Menutup cela, parut, jeragat, dan jerawat pada wajah
  • Membantu menganjalkan dan meremajakan kulit wajah
  • Melindungi kulit wajah secara total dari sinaran UV berbahaya
  • Membantu menjadikan muka bebas cela dan tidak berminyak
  • Membantu menaikkan keserian wajah secara semuladi
dermags-produk-utm-dipercayai

Cara penggunaan:

  1. Tekapkan bedak dengan puff yang disediakan
  2. Sekatakan pada keseluruhan wajah dengan menekap puff pada keluruhan wajah.
  3. Jangan disapu dengan menarik puff. Hanya dab/tekap sahaja.

Urutan Penggunaan 5 Produk Dermags Skincare Untuk Kulit Kering

Untuk kesan yang terbaik, setiap produk perlu dijadikan rutin harian. Jangan malas atau skip mana-mana produk. Pengguna bolehlah mengikut turutan penggunaan produk seperti di bawah ini.

  1. Cleanser
  2. Skin Softener atau Toner
  3. Serum
  4. Refining Cream
  5. BB Cushion

Testimoni Pengguna Dermags Skincare Untuk Kulit Kering Dan Masalah Kulit Kusam

Ragu-ragu dengan keberkesan produk Dermags Skincare? Tak perlu pun sebab dah ramai yang merasai sendiri kehebatan produk Dermags Skincare. Ada yang cakap jerawat hilang, parut pudar, dan jeragat pun tiada. Tak percaya? Jom tengok testimoni daripada pengguna Dermags Skincare.

testimoni-produk-rawatan-kulit-kusam-jerawat

testimoni-produk-rawatan-kulit-kusam-jerawat

testimoni-produk-rawatan-kulit-kusam-jerawat

testimoni-produk-rawatan-kulit-kusam-jerawat

Dapatkan Dermags Skincare Hari Ini Untuk Pencuci Muka Kulit Kering Anda SEKARANG !

DERMAGS SKINCARE | PENCUCI MUKA UNTUK KULIT KERING

Telefon: 013-7782001 | Link WhatsApp

Facebook: @dermagsskincareoffcial Instagram: @dermagsskincare_official

Website: http://dermags.info Blog: http://dermagsonline.blogspot.my

Untuk respond segera, anda bolehlah menghubungi Dermags Skincare Official HQ dengan Whatsapp ye. Gunakan kod di bawah ataupun tekan Link WhatsApp di atas.

Taip ” DMG” —> 0137782001 Taip ” DMG” —> 0137782001 Taip ” DMG” —> 0137782001

Selamat mencuba produk kecantikan bertaraf dunia dari Malaysia!