Review
Jul 10, 2017, 8:30am

Penapis Udara Coway Murah Hanya RM95/Bulan


Menurut satu kajian yang dilakukan oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar, Amerika Syarikat, kualiti udara di dalam sesebuah kawasan tertutup lebih buruk daripada udara luar memandangkan udara kawasan tertutup tidak mempunyai ruang untuk bergerak dan membebaskan diri kawasan tersebut.

penapis udara coway murah

Ia cenderung untuk mengumpul partikel debu dan kotoran. Partikel debu ini boleh membawa pelbagai masalah kesihatan, terutama jika anda mengalami masalah asma atau alergi.  Pembersih udara mengatasi masalah ini dengan mengeluarkan bahan pencemar di rumah anda

Penapis Udara Murah Yang Sesuai untuk Anda?

Penapis Udara Coway

Perkara pertama yang perlu dipertimbangkan apabila anda mencari pembersih udara yang terbaik adalah Kadar Penghantaran Udara Bersih (CADR) yang memberi anda petunjuk keberkesannya membersihkan udara di dalam bilik. Skor CADR yang ditentukan oleh Persatuan Pengilang Perkakas Rumah (AHAM) untuk menunjukkan berapa jumlah udara disaring oleh penapis udara yang dibekalkan kepada sesebuah bilik.

Semakin tinggi markah CADR, semakin baik penapis udara tersebut mengeluarkan kotoran udara di rumah anda.

air-purifier-room-size-coway Penapis Udara Coway

Skor CADR juga boleh membantu anda menentukan penapis udara murah yang disyorkan sesuai mengikut saiz bilik. Setiap penapis udara mempunyai cadangan saiz bilik yang sesuai. Anda perlu elak menggunakan penapis udara yang mempunyai bersaiz kecil bagi bilik yang besar kerana ia tidak memberi kesan yang diinginkan.

Sebaliknya, anda mahukan penapis udara yang mempunyai saiz cadangan lebih besar dari bilik yang anda guna supaya ia lebih berkesan.

Elemen lain yang perlu dipertimbangkan adalah aliran-udara udara bersih, atau kadar udara bergerak melalui penapis dan sistem pembersihan. Walaupun spesifikasi ini tidak berkaitan secara langsung dengan skor CADR (walaupun banyak pengeluar memasarkan produk mereka dengan cara ini), aliran udara dapat membantu anda menentukan sama ada mesin sesuai untuk keadaan anda atau tidak.

Penapis Udara Coway Yang Bagus

Aliran udara diukur pada kaki padu seminit. Lebih banyak udara yang bergerak kaki padu seunit, semakin banyak peluang mesin tersebut mengeluarkan sisa bahaya. Secara umumnya, semakin tinggi aliran udara, semakin baik.

Pastikan anda mencari penapis udara murah yang menggunakan penapis HEPA. Penapis ini mengeluarkan 99.97 peratus zarah 0.3 mikrometer. Penapis HEPA adalah piawaian industri, kerana ia membantu menapis zarah-zarah  yang tidak dapat ditapis oleh penapis biasa. Ia juga membantu menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.

hepa-filter-coway-penapis-udara-coway

Memilih Penapis Udara Murah

Salah satu perkara yang perlu dipertimbangkan apabila anda memilih penapis udara murah adalah liputan kawasannya, atau saiz bilik yang dapat dibersihkan dengan berkesan. Jangan risau membeli pembersih udara yang terlalu kuat untuk sesuatu bilik. Pembersih udara berkuasa tinggi lebih baik jika anda mengalami alergi, kerana ia boleh membersihkan udara di dalam bilik dengan lebih berkesan, satu proses yang dikenali sebagai kitaran penukaran udara sejam.

tips-memilih-penapis-udara-coway

Sebelum anda membuat keputusan untuk mendapatkan penapis udara murah, anda juga perlu pertimbangkan beberapa perkara tambahan seperti Mod & Kebolehan Membersih, Rekaan, Tenaga & Sijil Pengiktirafan dan Bantuan & Sokongan.

Penapis Udara Coway Murah Storm AP-1516D

Coway Storm AP-1516D sekilas pandang adalah penapis udara yang ideal untuk mengawal dan membersih udara dari pencemaran tanpa memerlukan elektrik yang banyak dan menjimatkan. Penapis udara HEPA ini mampu menapis pencemaran daripada ruang bilik dengan mudah. Ia mempunyai skor Kadar Penghantar Air Bersih (CADR) yang tinggi, menggabungkan beberapa ciri penapisan dengan reka bentuk mudah moden.

Penapis-Udara Murah-Coway-Storm -AP-1516D

Mod & Kebolehan Membersih Dari Penapis Udara Coway

Elemen yang menarik mengenai penapis udara Coway Storm adalah Mode Jerebu. Sesuai dengan keadaan negara yang sentiasa dilanda jerebu, ciri istimewa penapis udara ini direka khas untuk menangani masalah jerebu tersebut, menapis dan membersih udara dengan sangat efektif.

penapis-udara-jerebu-murah

Coway Storm ini meggunakan penapisan 4 peringkat untuk membersihkan udara secara berkesan. Penapis pre-filter berfungsi menangkap zarah besar seperti rambut dan habuk. Seterusnya, penapis Fine Dust, menapis debu-debu dan zarah-zarah lebih halus. Selepas itu, ia melalui penapis Deodorisiation melakukan tugas untuk meneutralkan bau yang tidak menyenangkan. Akhir sekali, Penapis HEPA, diperbuat daripada ginkgo dan extrak Japanese sumac, yang memusnahkan protein, punca-punca yang membawa virus influenza.

4-stage-filtration-system-penapis-udara-coway.pdf

Rekaan Penapis Udara Coway

spec-penapis-udara-coway

Penapis udara murah ini mempunyai Penunjuk Kualiti Udara yang menentukan keadaan ruang bilik melalui empat warna berbeza, Biru untuk bersih, hijau, kuning dan Merah sebagai tanda bilik yang tercemar.

Ia juga direka dengan kawalan aliran udara yang boleh bergerak pada 3 arah berbeza mengikut keperluan dan jenis tapisan yang dikehendaki. Aliran mendatar untuk menapis debu dalam rumah dan zarah-zarah dari luar, aliran mendatar bersama aliran menegak, untuk meningkatkan kualiti udara dan aliran menegak untuk menapis bau, partikel halus, dan sebagainya. Semuanya beroperasi secara automatik apabila di tetapkan.

rekabentuk-penapis-udara-coway

Dengan kadar 8.2cmm, Putaran aliran udara juga sangat kuat dan mampu mencapai sehingga 6 meter untuk memastikan pembersihan yang ketara dan seterusnya meningkatkan kualiti aliran udara. Berdasarkan CADR, Coway Storm mampu meliputi 1600 kaki persegi ruang bilik.

julat-ruang-penapis-udara-coway-berfungsi

Bantuan Dan Sokongan Penapis Udara Coway

Apa yang menarik mengenai coway adalah perkhidmatan pelanggannya. Apabila anda mendapatkan Coway Storm, anda tak perlu risau untuk membersih dan menukar penapis. Pasukan yang digerakkan, akan membantu anda mencuci pre-filter, menukar filter mengikut jadual, memeriksa dan mengesan kontaminasi dan membersihkan luaran penapis udara tersebut.

servis-after-sale-penapis-udara-coway

Kenapa Anda Perlukan Penapis Udara Coway Storm?

Dengan yuran bulanan sebanyak RM95, tanpa yuran pendaftaran dan pemasangan percuma, Coway Storm mampu menapis udara yang kotor. Disamping itu, 99.99% virus didalam udara akan ditapis dengan adanya penapis HEPA bersama-sama dengan debu-debu halus.

storm-coway-promo-rm95

Selain itu, bau hapak yang tidak menyenangkan dapat dihilangkan dengan putaran aliran udara yang berkuasa. Bagi yang membela binatang seperti kuching, anda tidak perlu risau dengan bulu-bulu kerana penapis udara ini akan memerangkap pada pre-filter. Anda pasti berasa segar dan nyaman seperti berada ditepi air terjun.

Dapatkan Penapis Udara Coway SEKARANG !

Penapis Udara Coway

Untuk mendapatkan Penapis Udara Coway Storm ini pada diskaun RM200 dan Free Delivery sila hubungi Ummi Musa sekarang!

PS : Pastikan Penapis Udara di rumah anda adalah bersih dan sihat

Jom order Penapis Udara Coway STORM SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Penapis Udara Coway STORM SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Penapis Udara Coway STORM SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: