Review
Oct 30, 2017, 3:12pm

Penapis Air dan Penapis Udara Cuckoo Murah dengan Syazana


Sepertimana semua orang tahu bahawa air adalah keperluan asas kepada manusia dan hampir 70% daripada keseluruhan tubuh kita mengandungi air. Oleh sebab itu, kita disarankan mengambil sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari. Pengambilan air yang mencukupi amat penting bagi tubuh badan kita untuk menyahkan toksin dalam badan, membantu perjalanan sistem badan dan organ pencernaan, melincirkan sendi-sendi, mengawal suhu badan dan sebagainya.

Penapis Udara Cuckoo Murah

Dengan ini jelaslah bahawa air merupakan keperluan kepada manusia untuk mengekalkan hidrasi badan, namun mutu kebersihan air juga turut sama penting, bahkan perlu menitikberatkan ciri utama air yang selamat untuk diminum dan digunakan tubuh manusia.  Oleh itu, dengan meminum air yang bersih sekaligus dapat meningkatkan sistem imunisasi badan, mengurangkan risiko penyakit, menggalakkan metabolisme sel badan dan pertumbuhan sel abnormal serta dapat menghalang penyebaran toksin.

Selain Air Udara Adalah Satu Keperluan Hidup Yang Amat Penting

Begitu juga dengan udara. Udara adalah satu keperluan hidup bagi setiap hidupan di atas muka bumi ini. Kita mungkin mampu hidup selama beberapa minggu tanpa sebarang makanan dan kita juga mungkin mampu hidup tanpa air selama beberapa hari. Tapi, mampukah kita hidup tanpa udara? Sudah pastinya tidak kan. Udara sangat penting untuk kita bernafas. Dalam dunia yang semakin moden ini, pencemaran udara sering berlaku dimana-mana.. Jadi, kita memerlukan udara yang bersih untuk terus hidup. Udara yang bersih adalah sangat penting untuk menjamin suasana kehidupan yang lebih baik dan selesa.

Penapis Udara Dan Penapis Air Cuckoo Murah

Adakah air dan udara di rumah anda BERSIH? Bagaimana untuk memastikan air dan udara di rumah anda sentiasa dalam keadaan yang BERSIH?

Penapis Air Dan Penapis Udara Cuckoo Memenuhi Keperluan

Saya yakin anda semua mesti perasan warna air yang keluar daripada paip rumah anda. Ada  yang berkeladak, berkarat dan berbau. Betul tak? Bila dah ternampak bendasing yang seperti itu, saya percaya anda sendiri rasa was-was untuk meminumnya kerana dikuatiri tidak selamat untuk diminum. Mungkin ada dikalangan anda yang memilih untuk meminum air mineral sahaja yang dibeli di kedai-kedai. Berbaloi ke? Nak kena beli berdozen-dozen tanpa putus bekalan.

Jadi, saya ingin mengesyorkan kepada ada alternatif lain yang boleh membekalkan air yang bersih terus kerumah anda dengan memasang penapis air di rumah. Tetapi penapis air apa yang bagus dan terbaik? Untuk mendapatkan air minuman yang bersih dan selamat, nak mudah dapat air panas, suam dan sejuk dan malas angkut air dari vendor machine, memperkenalkan PENAPIS AIR CUCKOO yang mempunyai ciri-ciri penapis air yang terbaik.

pilihan-penapis-air-dan-udara-cuckoo

Cuckoo merupakan sebuah syarikat Korea yang telah menginovasikan penapis air baru yang dipercayai boleh membersihkan bekalan air di rumah kita dengan mengeluarkan segala kotoran, bahan kimia dan bakteria disamping mengekalkan mineral yang terdapat di dalam air. Cuckoo mencipta produk tersebut adalah untuk keperluan kita seharian.

Kelebihan Penapis Air Cuckoo

skala-pH

1. Air lebih berkualiti dan sihat – Penapis Air Cuckoo menghasilkan air bersih dan air beralkali ringan (avg 7.5pH) sangat sesuai untuk tubuh badan manusia dan juga mengandungi mineral.

2. Lebih murah dan jimat – Penapis Air Cuckoo lebih murah.. Untuk model penapis air di rumah ia mempunyai 3 suhu iaitu sejuk, suam dan panas.. Boleh didapati dengan harga serendah RM75 sebulan.

sistem-penapis-6-tapisan-cuckoo

3. Lebih canggih dan tidak membazir – Penapis Air Cuckoo tiada pembaziran air kerana memakai teknologi filter terbaru iaitu Nano Positif Filter. Sebagai contoh, 4 liter air ditapis dan 4 liter air juga yang akan masuk ke dalam tangki tanpa pengurangan.

4. Lebih efektif dan cepat – Penapis Air Cuckoo tidak perlu tangki yang besar kerana sistem penapisan Nano Positif Filter yang pantas dapat mengisi semula tangki sebanyak 300ml hingga 500ml dalam masa seminit.

rekabentuk-penapis-air-cuckoo-yang-mudah

5. Lebih berkualiti dan terjamin – Penapis Air Cuckoo menggunakan tangki yang diperbuat dari Stainless Steel (304) yang berkualiti untuk mengekalkan tahap sejuk dan panas air yang disimpan. Disamping itu juga, lebih menjimatkan elektrik kerana mesin tidak perlu sentiasa dihidupkan untuk mengekalkan suhu air. Proses pembiakan bakteria dan kulat juga tidak terhasil dengan cepat.

6. Kadar penukaran filter paling pantas – Empat bulan sekali filter akan ditukar. Dalam setahun semua filter akan ditukar baru. 6 batang filter baru ditukar dan tangki air akan di sterillize. Antara kelebihan filter Cuckoo ialah :

kadar-penukaran-penapis-filter-yang-pantas

Filter Pertama : Sediment Filter
Penapis ini akan menapis segala jenis kotoran, habuk, dan pencemaran

Filter Kedua : Pre Carbon Filter
Penapis ini akan menapis klorin, bahan kimia dalam air, rasa yang tidak diingini dan bau yang tidak menyenangkan.

Filter Ketiga hingga Kelima : Natural Filter
Penapis ini di paternkan di bawah jenama Cuckoo. Penapis ini akan menghapuskan semua rasa dan bau yang tidak diingini sambil meningkatkan kandungan mineral dalam air. Air beralkali ph7.5 akan terhasil ketika proses ini.

Filter Keenam : Nano Positif Filter
Penapis ini akan membuang segala jenis bakteria, logam berat namun pada masa yang sama mengekalkan kandungan mineral.

7. Mempunyai Sijil Halal – Paling penting Penapis Air Cuckoo ini mempunyai sijil halal dari JAKIM dan Korea Muslim Federation. Jadi anda boleh mengunakan cuckoo tanpa was was.

8. Penapis Air Cuckoo juga boleh dipasang di kawasan tekanan air yang rendah tanpa sebarang masalah kerana ia dilengkapi dengan teknologi Nano Positife Filter yang proses penapisannya pantas dan berkualiti.

9. Keistimewaan lain yang ada pada penapis air Cuckoo ini ialah mesinnya canggih, cantik dan moden. Terdapat 1 saluran khas dimana pengguna boleh menyambungkan air yang ditapis terus ke peti sejuk atau coffee machine.

Ada 8 MODEL Penapis Air yang Elegan dan Moden yang BOLEH ANDA MILIKI

8-model-penapis-air-coway

Air Cuckoo standard piawaian WHO (World Health Organization), beralkali rendah (average ph7.5), kaya dengan mineral, bebas logam berat dan 99.99% bebas bakteria dan virus. Antara model penapis Air Cuckoo adalah :-

model-marvel-cuckoo

KLIK SINI UNTUK DETAIL

model-top-fusion-cuckoo

KLIK SINI UNTUK DETAIL

model-icon-cuckoo

KLIK SINI UNTUK DETAIL

model-fusion-stand-cuckoo

KLIK SINI UNTUK DETAIL

Model-Deluxe-Cuckoo

KLIK SINI UNTUK DETAIL

model-jazz-cuckoo

KLIK SINI UNTUK DETAIL

model-iris-top-dan-king-top

Penapis Udara Cuckoo Memberi Keselesaan Kediaman

Penapis udara yang baik mampu menghapuskan habuk, debu dan kotoran bawaan udara serta meningkatkan kualiti udara di tempat yang tertutup seperti di kediaman anda sekaligus memberi keselesaan kepada anda.. Matlamat penapis udara adalah untuk mengurangkan kesan berbahaya yang terdapat di persekitaran tertutup seperti di dalam rumah yang boleh menjejaskan  kesihatan akibat udara tercemar. Ia dilakukan dengan mengurangkan jumlah habuk, debu dan kotoran yang bertebaran dalam udara ke tahap minimum.  

penapis-udara-cuckoo-yang-berkualiti

Jika anda seorang pengidap asma/lelah, selalu selesema dan hidung berair, mempunyai anak-anak bulus dirumah serta rumah penuh habuk, kini anda tak perlu bimbang lagi dengan adanya Penapis Udara Cuckoo yang mampu memerangkap habuk, bulu dan kotoran di dalam udara dengan sekelip mata.

Kenapa Penapis Udara Cuckoo?

Produk Cuckoo telah mendapat liputan meluas di kaca tv dan radio-radio di Malaysia seperti Radio ERA, Sinar FM dan AI FM. Cuckoo juga telah dipilih sebagai penapis udara yang memenuhi keperluan semua keluarga di Malaysia. Berbeza dengan penapis udara yang lain, Cuckoo menggunakan sistem penapisan 8 filter Plasma Ionizer yang mampu membuang habuk berat dan mengekalkan udara bersih untuk keselesaan dan kebaikan para penggunanya.

penapis-udara-cuckoo-diiklan-di-radio-dan-tv

Kelebihan Penapis Udara Cuckoo

  • Menghapuskan bakteria, menghilangkan bau busuk dan menyingkirkan cirus di udara (Ionizer)
  • Menyedut dan menapis bulu-bulu dan debu serta hama yang bertebaran di udara
  • Ianya juga jimat elektrik

Senarai Model Penapis Udara Terbaik Cuckoo

Penapis Udara Cuckoo B Model

Penapis Udara Cuckoo B Model

Apakah fungsi utama B-Model?

  • Membunuh bakteria,menyah bau dan menyingkirkan virus diudara.
  • Membantu menapis bulu-bulu yang berterbangan dan debu serta hama yang mengganggu kesihatan.

Soalan
Siapa yang perlukan B-model?

Jawapan
Sesiapa yang bernafas.

Soalan
Penting ke penapis udara ni?

Jawapan
Sangat penting. Udara yang disedut didalam rumah adalah lebih kotor dan dipenuhi bakteria dari udara diluar rumah.

Soalan
Berkesan ke?

Jawapan
95% pengguna amat berpuas hati dengan penapis udara kami. Ramai yang telah berkongsi tentang keberkesanan produk ini.

Kenapa Perlu Pilih Udara Cuckoo B Model?

Antara kelebihan jika anda menggunakan penapis Udara B Model :-

  • Ciri Futuristic : Navigasi Suara & Tetapan Masa
  • 3 Penunjuk Aras Tahap Kepekatan Habuk di dalam Udara
  • 8 Level Sistem Penpisan Udara + Cuckoo Plasma Ionizer
  • Cuckoo Plasma Ionizer (Menghapuskan zarah yang lebih kecil serta merbahaya)
  • Jimat tenaga. Pasang 24 jam pon elektrik tak melambung. kurang RM10 je sebulan (Elektrik digunakan mengikut keluasan bilik)
  • Filter 1.5 kali ganda besar berbanding Filter penapis udara yang lain. Maksudnya lagi bagus penapisan. Lagi segar dan bersih udara
  • Mendapat pengiktirafan Clean Air Mark dari Korea Cleaning Association
  • Ada voice Navigation(English/Mandarin/Korea)
  • Mempunyai duo sensor (gas & fine dust)

*Waranti dan servis percuma sepanjang kontrak sewabeli.

Model Penapis Udara Ini Sesuai Untuk Siapa?

  • Pesakit Asma/Lelah.
  • RUMAH yang berkeluasan besar.
  • Rumah yang memiliki Haiwan Peliharaan.
  • Design.Kelihatan eksklusif dan bergaya, sesuai kepada yang pentingkan Interior Design.
  • Rumah berdekatan kawasan kilang. (Pencemaran udara yang tinggi boleh menyebabkan asma)
  • Bajet Sederhana. (Harga cash cuma RM2,988 dan Sewa beli bermula dengan harga RM120.00 sahaja.)

KLIK SINI UNTUK DETAIL LANJUT

Penapis Udara Cuckoo C Model

Penapis Udara Cuckoo C Model

Tak perlu bayar lebih, dengan hanya RM 60 sahaja sebulan anda dapat menikmati udara yang segar dan nyaman dirumah anda dengan Penapis Udara Cuckoo C Model.. Lihat plan Penapis Udara Cuckoo seperti dibawah :-

Apakah fungsi utama C-Model?

  • Membunuh bakteria, menyah bau dan menyingkirkan virus diudara.
  • Membantu menapis bulu-bulu yang berterbangan dan debu serta hama yang mengganggu kesihatan.

Kenapa Perlu Pilih Cuckoo C Model?

Ini adalah kelebihan jika anda menggunakan penapis Udara C Model :-

  • Ciri Futuristic : Navigasi Suara & Tetapan Masa
  • 7 Level Sistem Penapisan Udara + Cuckoo Plasma Ionizer
  • 3 Penunjuk Aras Tahap Kepekatan Habuk di dalam Udara (6 Warna)
  • Cuckoo Plasma Ionizer (Menghapuskan zarah yang lebih kecil serta merbahaya)
  • Jimat tenaga. Pasang 24 jam pon elektrik tak melambung. kurang RM10 je sebulan (Elektrik digunakan mengikut keluasan bilik)
  • Mendapat pengiktirafan Clean Air Mark dari Korea Cleaning Association
  • Ada voice Navigation(English/Mandarin/Korea)
  • Mempunyai duo sensor (gas & fine dust)

*Waranti dan servis percuma sepanjang kontrak sewabeli.

Model ni sesuai untuk siapa?

  • Pesakit Asma.
  • Rumah yang memiliki Haiwan Peliharaan.
  • RUMAH yang berkeluasan sederhana.(402 kaki persegi)
  • Rumah berdekatan kawasan kilang.(Pencemaran udara yang tinggi boleh menyebabkan asma)
  • Bajet Sederhana. (Harga cash cuma RM2,500 dan Sewa beli bermula SERENDAH RM60.00 sahaja.)
  • Design. Kelihatan eksklusif dan bergaya, sesuai kepada yang pentingkan Interior Design.

Kos Bulanan Penapis Udara Cuckoo C Model

KLIK SINI UNTUK DETAIL LANJUT

Bagaimana untuk dapatkan Produk Cuckoo ini?

Untuk mendapatkan produk Cuckoo ini, anda bolehlah mendapatkannya dengan Pn. Syazana, Authorized Agent Cuckoo yang sah dan Perunding untuk jenama Cuckoo… Kenapa perlu dapatkan dari beliau? Haaa banyak keistimewaannya jika anda mendapatkan produk Cuckoo daripada beliau. Antaranya :-

  • Penghantaran dan pemasangan PERCUMA
  • Jimat!!! Tak Perlu bayar RM265 yuran pendaftaran
  • Servis setiap 4 bulan selama 2 Tahun PERCUMA
  • Dapat air mineral beralkali ringan panas dan air sejuk.
  • Penukaran filter Cuckoo setiap 4 bulan selama 2 Tahun secara PERCUMA
  • FULL WARANTY selama tempoh sewa beli.
  • TAK PERLU YURAN untuk memohon.
  • TAK PERLU PAYSLIP untuk memohon.

Jadi, apa tunggu lagi?? Dapatkan Cuckoo sekarang!!

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila hubungi :-

ejen-cuckoo-kelantan

Jom ambil Model Penapis Air Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Kuala krai, 18000 Kelantan

   
Jom ambil Model Penapis Air Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom ambil Model Penapis Air Cuckoo SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: