Review
Feb 21, 2018, 12:36pm

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur Murah dan Berkualiti Tinggi


Merancang membuka gim atau pusat kecergasan tetapi tidak tahu bagaimana? Pertama sekali sebelum memulakan apa-apa perniagaan anda perlu tahu adalah Kenapa nak membuka sebuah pusat kecergasan? Adakah ianya menguntungkan? Adakah anda berniat ingin membantu orang ramai? Atau mungkin anda ingin membuka satu gim untuk kegunaan sendiri? Sebagai seorang peniaga, saya yakin majoriti akan fikirkan profit. Berapa yang boleh dijana melalui perniagaan bercorak perkhidmatan begini? Apakah perkhidmatan yang beri keuntungan kepada anda?

pembekal peralatan gym di selangor dan kuala lumpur

Umumnya, ciri-ciri yang dicari untuk menentukan gymnasium yang terbaik untuk pelanggan ialah harga pakej, kemudahan yang ditawarkan, kekerapan penyelenggaraan serta bilangan dan lokasi gymnasium. Persoalannya, wujudkah pengendali gymnasium yang sempurna untuk semua lapisan rakyat Malaysia?

Sudah tentu, tafsiran sempurna itu amat subjektif, bergantung kepada setiap orang. Ditambah pula dengan fakta yang setiap pengendali gymnasium mempunyai sasaran pelanggan serta strategi pemasaran yang berbeza. Kini, pengendali gymnasium turut menawarkan kelas-kelas berkumpulan seperti tarian, yoga, seni mempertahankan diri dan banyak lagi untuk menarik pelanggan.

Faktor Yang Perlu Anda Tahu Sebelum Membuka GYM

Terdapat banyak faktor yang anda perlu tahu ketika mahu membuka gym. Bukan hanya dari kos tapi dari sudut sudut lain juga. Antaranya adalah:

Bekalan dan Permintaan

Semua perniagaan bergantung kepada penawaran dan permintaan. Sama ada anda membuka gimnasium di Kuala Lumpur atau di Johor Bharu yang sibuk, adalah penting untuk mengukur permintaan dan bekalan untuk pusat kecergasan, kecergasan atau yoga. Tidak dapat dinafikan, permintaan untuk gym mungkin tinggi di Kuala Lumpur tetapi begitu juga bekalan. Begitu juga dengan persediaan gym dan pusat kecergasan lain, sebagai pemilik perniagaan, anda perlu mengukur dan meramalkan permintaan dan bekalan alatan gym di kawasan anda.

faktor permintaan terhadap gymnasium setempat

Lokasi

Salah satu konsep asas yang diajar dalam hampir setiap kursus pemasaran adalah konsep 4 faktor iaitu Harga, Produk, Promosi dan Tempat. “Tempat” secara amnya merujuk kepada pengedaran, iaitu, di mana pelanggan anda dapat menilai dan akhirnya menerima produk atau perkhidmatan anda.

permintaan terhadap gymnasium di kuala lumpur dan selangor

Lokasi adalah lebih daripada sekadar memilih bangunan. Terdapat banyak perkara untuk dipertimbangkan dalam proses memilih lokasi kerana ia adalah mahal. Lokasi bergantung kepada beberapa faktor yang berbeza terutamanya jenis produk dan perkhidmatan yang anda ingin menjual. Lokasi boleh membuat atau memecahkan perniagaan anda.

Persaingan

Kebanyakan anda membaca ini mungkin usahawan yang ingin memulakan pusat gym atau pusat kecergasan. Ya, anda mungkin telah membahas lokasi dan model perniagaan tanpa menyedari persaingan anda. Persoalan yang patut diminda anda sekarang adalah:

persaingan antara pengusaha gymnasium

“Apa yang membuatkan gym anda berbeza dari orang lain?”

“Bolehkah anda bertahan jika pesaing lain bergerak di sebelah kedai anda?”

Keselamatan

Ini adalah satu isu yang menjadi semakin penting bagi pelanggan dan pekerja. Adakah tempat letak kereta berdekatan dengan kedai gym anda dan mempunyai cahaya dan lampu yang mencukupi? Adakah premis itu selamat?

faktor keselamatan penggunaan peralatan gymasium di selangor dan kuala lumpur

Lokasi Dari Segi Akses Jalan, Tempat Letak Kereta, Dan Perniagaan Lain

Adakah pelanggan mesti nampak perniagaan anda atau ianya mudah diakses oleh pejalan kaki dan kereta? Bolehkah perniagaan lain yang menarik pelanggan yang sama membantu perniagaan anda? Sebagai contoh, sebuah kedai barangan sukan atau kedai makanan kesihatan mungkin lebih baik jika ia berada di sebelah gymnasium anda.

kawasan parking dan lokasi strategik gymnasium memainkan peranan

Pembekal Peralatan Gym di Selangor, Kuala Lumpur Murah dan Berkualiti Tinggi.

pembekal peralatan gym di kuala lumpur dan selangor

Gym Equipment telah berjaya melayani pelanggan mereka selama lebih dari dua puluh tahun. Dengan pelanggan di lebih 100 negara di seluruh dunia, Gym Equipment tahu bagaimana untuk memenuhi keperluan anda dan menurunkan kos perniagaan anda.

Ini bererti Gym Equipment menyediakan peralatan gim paling sesuai dengan harga terendah. Di Gym Equipment juga kami mematuhi falsafah kualiti, nilai, perkhidmatan, dan tanggungjawab yang tiada tandingannya.

Gym Equipment – Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur Murah dan Berkualiti Tinggi

Gym Equipment  akan menyediakan perkhidmatan yang tiada tandingan untuk semua pelanggan Gym Equipment. Selain itu Gym Equipment mempunyai Pasukan Penjualan yang berdedikasi yang akan membantu anda merancang gym anda dan memikirkan apa jenis peralatan yang anda perlukan.

Pasukan Jualan pakar Gym Equipment akan membantu anda setiap langkah, dari perancangan awal anda hingga ke penghantaran dan pemasangan.

penghantaran dan pemasangan peralatan gym di selangor dan kuala lumpur

Sebaik sahaja anda telah membuat pembelian, Gym Equipment akan memastikan anda mendapatkan peralatan anda tepat pada masanya dan dalam keadaan yang betul. Gym Equipment akan membantu anda dengan kadar yang kompetitif. Dan kerana Gym Equipment mempunyai pelanggan di seluruh dunia, mereka akan memastikan peralatan gim anda akan menemui anda, tidak kira di mana anda berada.

Setelah peralatan dihantar, Gym Equipment tidak menghentikan komitmen mereka untuk perkhidmatan malah Gym Equipment mempunyai Pasukan Sokongan Teknikal yang berdedikasi untuk membantu and jika anda menghadapi sebarang masalah tentang peralatan yang ada di gym anda.

pemasangan peralatan gym di salah satu client pembekal alatan gymnasium

Gym Equipment mempunyai lebih berdekad pengalaman peralatan gim remanufacturing, jadi anda boleh yakin bahawa Gym Equipment akan sentiasa bekerjasama dengan anda untuk memastikan peralatan gim anda berfungsi dengan baik. Jika anda membeli peralatan gym anda di Gym Equipment, Gym Equipment memberi jaminan yang menakjubkan bahawa anda akan berpuas hati dengan perkhidmatan yang diberikan.

Alatan – Alatan yang dijual di Gym Equipment

Pelbagai jenis alatan gim yang dijual di Gym Equipment yang tidak mungkin boleh disebut satu persatu. Antara alatan yang laris adalah seperti:

Seated Chest Press

Seated chest press adalah mesin alat untuk melatih otot pectoralis atau dada bahagian tengah. kaedah latihannya seperti menggunakan bench press flat, namun dengan arah ke hadapan. Bentuk pegangnya memungkinkan gaya menolak secara vertical atau horizontal yang memberi effect tekanan yang berbeza pada otot dada.

Leg Extension

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Leg Extension

Latihan leg extension merupakan salah satu latihan untuk melatih otot paha depan terutama otot paha yang berada tepat di atas lutut atau dinamakan dengan vastus medialis.

Biceps Curl Extension

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Biceps Curl Extension

Mesin bicep curl ini berfungsi untuk melatih otot bicep. Menggunakan alat ini akan membuat kita seperti melakukan bicep curl dengan barbel namun dengan posisi tubuh yg lebih baik dan stabil sehingga otot yang ingin dilatih pun dapat terisolasi dengan baik.

Shoulder Press

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Shoulder Press

Seperti namanya, mesin ini melatih otot bahu anda. Menggunakan alat ini akan memaksa bahu kita untuk menekan kebawah yang mana sangat sulit dilakukan tanpa menggunakan alat ini.

Treadmill

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Treadmill

Treadmill merupakan alatan yang sering dijumpai di gym dan umumnya digunakan untuk latihan cardio atau pembakaran lemak. Treadmill adalah alatan yang digunakan untuk melakukan jalan atau lari setempat. Mesin ini sangat popular dalam kalangan pengunjung gym kerana mesin ni mampu mengikut kemampuan kita berlari.

Barbell

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Barbell

Barbell ialah besi panjang yang dipasang piring beban atau weight plates pada hujungnya. Ia digunakan untuk latihan yang berat seperti melatih otot dada (bench press), otot kaki (squat),otot bahu (shoulder press) dan otot punggung (back). Fungsi barbel machine ialah sebagai penahan agar gerakan menjadi stabil ketika mengangkat barbel dan mengelakkan risiko kecederaan. Ia juga membantu dalam penggunaan barbell dengan posisi tubuh berbaring di bench.

Swiss Ball

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Swiss Ball

Bola keseimbangan/swiss ball. Ia digunakan melakukan latihan seperti bench press, shoulder press, dumbbell flyes, lateral raises, crunches, pullovers, reverse crunches dan lain-lain. Bola ini bergerak-gerak sehingga meningkatkan keseimbangan dan memperkuat otot keseimbangan anda dalam setiap latihan yang dilakukan.

Kettlebells

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Kettlebells

Kettlebells ialah alat yang berbentuk bola, memiliki pemegang serta dibuat daripada besi. Alat ini digunakan untuk melakukan gerakan mengangkat, menghayun dan mendorong latihan pengendalian gerakan.

Medicine Ball

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Medicine Ball

Medicine Ball ini pun membolehkan anda lakukan pelbagai senaman core dan seluruh anggota badan. Harga bergantung kepada saiz.

Yoga Mat

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Yoga mat

Ini bulan soal senaman yoga tapi penting untuk melindungi sendi, tulang belakang kalau bersenam di lantai yang keras.

Aerobic Stepper

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Aerobic Stepper

Aerobic stepper atau step bench merupakan alas pijakan kaki yang dibuat tidak terlalu tinggi. Gerakan aerobic stepper biasanya diiringi dengan musik yang memiliki ketukan antara 125 – 140 bit per minit. Aerobic stepper berguna untuk memperluas gerakan – gerakan pada kaki.

Infrared Sauna

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur seperti Infrared Sauna

  • Fungsi terbesar membantu menyahtoksin dari badan melalui peluh.
  • Komposisi peluh biasa= 97 peratus air dan hanya 3 peratus air
  • Komposisi peluh dengan FIR = 80 peratus air dan 20 peratus toksin
  • Toksin yang dikenal pasti adalah = logam berat seperti Cadmium, plumbum, copper, racun perosak, Raksa ( Tinggi umtuk pemakan2 hasil lautan ) dan uric acid.

Free Consultation Adalah Sebab Utama Pemilik Gym Membeli di Gym Equipment

Gym Equipment menawarkan tawaran yang sangat efisyen pabila pihak Gym Equipment  memberi perkhidmatan perundingan secara percuma supaya anda dapat memilih pakej yang betul. Hal ini demikian kerana Gym Equipment sentiasa mahu memberi yang terbaik untuk anda. Gym Equipment juga membuat hantaran kepada anda dengan kadar yang cepat.

Jika anda menempah hari ini, pihak Gym Equipment boleh memberi jaminan selewat – lewatnya 7 hari confirm barang tersebut sampai di tangan anda. Nak tahu rahsianya? Sebab barang yang ada di Gym Equipment adalah “ready stock”. Tidak perlu tunggu lama-lama seperti supplier lain.

Barang di Gym Equipment bukan barang tiruan atau second hand. Jenama Gym Equipment paling berkualiti berbanding kedai peralatan gym yang lain. Oleh sebab tu Gym Equipment berani letak jaminan gantian percuma jika barang yang anda beli bermasalah.

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur Murah

Masih Tak Percaya? Jom lihat Mereka Yang Telah Membeli di Gym Equipment

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur Murah bersama burning jack fitness studio

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur Murah bersama Brotherhood Gym

Pembekal Peralatan Gym di Selangor Dan Kuala Lumpur Murah bersama pelanggan

Dengan adanya Gym Equipment, anda dapat menjimatkan kos peralatan gym anda. Hal ini disebabkan kerana peralatan yang ada di Gym ini bermutu tinggi dan diberi jaminan gentian percuma jika rosak. Nah tunggu apa lagi, silalah hubungi talian di bawah atau melayari facebook dan website Gym Equipment.

Jom Order Peralatan Gym Equipment SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Ground floor, 1st & 2nd floor, No.38, Jalan Bayu Tinggi 1B/KS6, Bandar Bukit Tinggi 2, 41200 Klang, Selangor

   
Jom Order Peralatan Gym Equipment SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Peralatan Gym Equipment SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: