Review
Aug 7, 2018, 4:41pm

Pembekal Pembungkusan Plastik Terbaik di Malaysia


Shares195

Pembekal Pembungkus Plastik Makanan

Dengan kewujudan internet, orang ramai boleh mempelajari pelbagai perkara di internet. Antaranya adalah seperti memasak. Ada yang belajar memasak sebagai hobi manakala ada juga yang belajar memasak sebagai satu sumber pendapatan. Jika anda membuka laman sosial seperti Facebook dan Instagram, pasti anda boleh lihat terdapat banyak produk makanan yang dijual di situ terutamanya makanan kering yang mampu tahan lama seperti kerepek pisang, kuih, kekacang atau makanan frozen. Selain itu, terdapat juga produk lain seperti serbuk minuman atau rempah ratus. Tetapi adakah anda perasan bahawa kebanyakan produk tersebut tidak mempunyai bungkusan yang sesuai bagi produk mereka?

contoh plastik pembungkusan terbaik

Bungkusan plastik murah di kedai serbaneka tidak sesuai digunakan untuk semua jenis produk. Berlainan jenis bungkusan plastik diperlukan untuk berlainan jenis produk. Jika menggunakan bungkusan yang tidak sesuai, produk yang mudah rosak seperti makanan mungkin akan rosak sebelum sampai ke tangan pelanggan lagi dan menjejaskan perniagaan anda. Kepada anda yang baru memulakan perniagaan anda, sila berikan perhatian kepada isu ini kerana ia tidak boleh dipandang rendah atau sambil lewa. Ia berkaitan dengan masa depan perniagaan anda.

Kepentingan Pembungkusan Plastik Kepada Produk

Mungkin kepada anda yang masih baru dalam bidang perniagaan, anda masih belum memahami kepentingan bungkusan kepada produk anda. Jadi, mari saya terangkan serba sedikit mengenai kepentingannya.

1. Pembungkusan Adalah Imej Produk Anda

plastik pembungkusan terbaik dengan label

Bila anda pergi ke kedai, anda tidak perlu membaca nama produk yang terkenal dan hanya perlu melihat bungkusannya sahaja sebelum mengenali produk tersebut. Itulah apa yang kita mahukan berlaku dengan produk kita. Dengan sekilas pandang, pelanggan sudah mengenali produk kita.

2. Melindungi Produk Dari Rosak

plastik pembungkusan terbaik untuk daging

Bungkusan yang sesuai sangat penting untuk melindungi produk anda daripada rosak. Bayangkan apa yang akan berlaku sekiranya pelanggan mendapati produk anda yang dibeli mereka rosak. Reputasi anda akan terjejas dan mereka tidak akan membeli produk anda lagi. Anda juga mungkin perlu membayar ganti rugi kepada mereka jika kerosakan tersebut berada dalam tahap serius.

3. Nampak Lebih Menarik Dan Professional

plastik pembungkusan terbaik Alu bag

Dengan menggunakan bungkusan plastik yang sesuai dan padan dengan produk anda, anda boleh menaik taraf imej produk anda di mata pelanggan supaya menjadi lebih menarik dan professional dari produk lain yang hampir sama dengan produk anda. Keunikan inilah yang akan membantu menonjolkan produk anda daripada produk lain di pasaran dan membantu anda menaikkan jualan anda di masa akan datang.

Excellent Rich Packaging – Pembekal Pembungkusan Plastik Terbaik Di Malaysia

Mungkin ada antara anda yang runsing dan risau kerana tidak tahu di mana anda boleh mendapatkan bungkusan plastik bagi produk anda. Jangan risau lagi kerana syarikat Excellent Rich Packaging sedia berkhidmat untuk anda. Excellent Rich Packaging adalah syarikat pembekal pembungkusan plastik kepada peniaga SME di Malaysia. Ramai yang menggunakan khidmat mereka untuk membekalkan pembungkusan plastik untuk produk mereka. Excellent Rich Packaging adalah syarikat swasta yang berpusat di Pulau Pinang dan mempunyai rangkaian pelanggan di seluruh Malaysia.

kualiti plastik pembungkusan terbaik Alu bag

Excellent Rich Packaging mampu membekalkan pembungkusan plastik produk dalam kuantiti yang banyak dalam harga yang rendah yang menyebabkan pelbagai golongan peniaga mendapatkan khidmat Excellent Rich Packaging seperti pengusaha kilang produk, usahawan produk frozen, pengusaha serbuk kopi dan minuman, usahawan kerepek atau cookies dan pelbagai lagi penggiat industri halal. Jadi dua perkara penting di sini yang perlu anda tahu adalah Excellent Rich Packaging mampu menyediakan pembungkusan plastik untuk produk anda tidak kira jenis produk anda dan pembungkusan produk mereka adalah halal.

Pembekal Pembungkus Plastik Jenis

Ciri-ciri Pembungkusan Plastik Yang Disediakan

Apa yang menjadikan Excellent Rich Packaging unik dari penjual pembungkusan plastik yang lain adalah pembungkusan mereka mempunyai pelbagai ciri-ciri yang boleh disesuaikan dengan jenis produk yang ada di pasaran. Antara ciri-ciri tersebut adalah :

ciri- ciri plastik pembungkusan terbaik

  • Bahan pembungkusan adalah daripada PET, PE, Aluminium, Nylon, OPP, CPP dan lain-lain
  • Bahan adalah plastik dwi-lapisan ( dua lapis )
  • Ketahanan pembungkusan plastik mereka lebih tinggi daripada pembungkusan produk biasa
  • Bahan pembungkusan berada dalam Gred Makanan ( kualiti yang cukup untuk membungkus makanan )
  • Saiz dan bentuk pembungkusan plastik boleh dibuat mengikut kesesuaian produk pelanggan
  • Terdapat dalam bentuk 3 side seal, centre back seal, stand up pouch dan lain-lain

Itu adalah apa yang perlu anda tahu mengenai pembungkusan plastik yang disediakan oleh Excellent Rich Packaging. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh berhubung sendiri dengan pihak Excellent Rich Packaging. Berikut adalah sedikit contoh visual mengenai jenis packaging yang ada :

Pembekal Pembungkus Plastik Kombo

Servis Tambahan Yang Disediakan

Bagi pelanggan Excellent Rich Packaging, anda tidak perlu risau tersilap beli kerana contoh bungkusan akan diberikan kepada pelanggan yang meminta contoh produk. Bagi yang tidak tahu design bagaimana yang dimahukan, Excellent Rich Packaging boleh menyediakan design packaging untuk anda. Design yang desediakan pasti menarik dan memenuhi permintaan anda. Di samping itu, penghantaran disediakan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.

Pembekal Pembungkus Plastik Kerja

Kos yang dikenakan pula sangat berpatutan dan murah. Harga yang dikenakan oleh pihak Excellent Rich Packaging adalah sebanyak RM0.08/pcs bergantung kepada saiz dan kuantiti dan boleh dikatakan lebih murah daripada kebanyakan pembungkusan lain di pasaran. Dengan harga yang murah dan kualiti yang tinggi, tiada pembekal pembungkusan plastik produk lain yang lebih sesuai daripada Excellent Rich Packaging.

pembungkusan plastik sayuran

Nak Cari Pembekal Pembungkusan Plastik Produk? Hubungilah Excellent Rich Sekarang!

Ramai pengusaha mampu menghasilkan produk yang baik. Namun ramai yang mengalami masalah untuk mendapatkan pembungkusan yang tepat. Pembungkusan produk amat penting bagi menjamin ketahanan produk dan memudahkan pengendaliannya. Kesilapan memilih material dan jenis pembungkusan akan menyebabkan kerugian yang berganda akibat daripada kerosakan produk yang dihasilkan.

Pembekal Pembungkus Plastik Kacang

Excellent Rich Packaging adalah pilihan terbaik anda untuk mengelakkan sebarang perkara yang tidak diingini seperti yang disebutkan daripada berlaku. Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian, anda boleh menghubungi pihak Excellent Rich Packaging menggunakan maklumat di bawah.

EXCELLENT RICH PACKAGING | PEMBEKAL PEMBUNGKUSAN PLASTIK TERBAIK DI MALAYSIA
Hotline 1:
Tekan untuk telefon (012-4246440) | Tekan untuk Whatsapp
Facebook:Excellent Rich Plastic Packaging

Jom tempah Pembungkus Plastik Produk SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom tempah Pembungkus Plastik Produk SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom tempah Pembungkus Plastik Produk SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: