Review
May 6, 2018, 11:23pm

Panduan Memilih Shawl Dari Schals Instant Shawl


panduan memilih shawl instant

Tudung bawal adalah tudung pilihan nombor satu rakyat Malaysia pada suatu masa dahulu sebelum terhasilnya pelbagai hijab shawl dan jenis tudung yang lain. Kemudian, fenomena tudung sarung kian hangat diperkatakan tatkala terdapat banyak keluaran jenama baru yang memfokuskan kepada tudung sarung. Ia menjadi pilihan ramai kerana kemudahannya iaitu cuma sarung dan siap.

panduan memilih shawl

Walaubagaimanapun, pelbagai jenis shawl atau selendang didatangkan dalam pelbagai konsep, gaya dan style bagi menetapi citarasi para wanita yang suka bergaya dalam masa yang sama inginkan konsep Islamik. Lama kelamaan, banyak shawl yang memudahkan pengguna telah dihasilkan seperti instant shawl dimana anda perlu sarung sahaja tanpa pin walaupun ia adalah shawl. Sehingga sekarang, penggunaan shawl mendapat tempat di hati berjuta rakyat Malaysia yang beragama Islam bukan sahaja Gen Y, tetapi juga ibu bapa dan golongan sebelumnya.

Panduan Memilih Shawl – Tudung Schals Instant Shawl

tips panduan panduan memilih shawl

Terdapat pelbagai jenis shawl yang dijual dan perniagaan shawl kini tumbuh bagaikan cendawan dalam pasaran di luar sana. Ke mana sahaja anda pergi, pasti pelbagai paten yang dijual dan diketengahkan, betul? Sehingga kita sendiri tidak tahu hendak memilih shawl yang bagaimana. Tetapi tidaklah pula sehingga menang membeli alah memakai, maka kita perlu membuat satu pilihan jenis shawl yang manakah pilihan hati kita. Dengan memilih style shawl yang diminati, kita bukan sahaja jimat, tetapi dapat menjadikan gaya tersebut sebagai style kita atau kemudahan kita bagi menjalani rutin harian. Untuk memilih shawl yang selesa dan terbaik untuk dipakai, anda boleh mengikuti panduan memilih shawl yang disediakan.

 • Kain Tidak Jarang

panduan memilih shawl tidak jarang

Memilih shawl sangat penting dalam mengambil berat akan jenis kainnya. Kain yang bagus adalah kain yang tidak jarang dan tidak terlalu nipis. Kain yang jarang memerlukan anda memakai inner dan sebagainya dan menjadikan dalam tudung anda terlalu tebal sehingga anda akan berasa panas, pening dan terganggu. Oleh itu, shawl terbaik yang perlu dipilih adalah shawl yang diperbuat daripada kain yang tidak jarang dan pastikan ia berkualiti untuk elakkan kerosakan, koyak dan sebagainya.

 • Saiz Dan Labuh

panduan memilih shawl lebar dan labuh

Saiz dan labuh tudung juga perlu dilihat dari segi gaya anda apabila memakai shawl tersebut. Adakalanya ia akan terlihat singkat ketika anda memakainya, oleh itu, pastikan saiz dan labuh tudung yang anda pilih masih menjadikan anda menutup aura dengan sempurna. Perasan tak zaman sekarang untuk bertudung labuh tak perlu cari tudung koshibo semata-mata, tetapi sudah banyak shawl yang labuh amat mudah ditemui.

 • Mudah Digosok

panduan memilih shawl mudah digsok

Shawl yang mudah digosok menjadi pilihan ramai kerana dapat menjimatkan masa anda kerana tidak perlu menggosok tudung setiap kali ingin memakainya. Untuk memilih shawl yang mudah digosok atau tidak perlu digosok, anda boleh mencuba shawl yang diperbuat daripada material lycra, moss crepe dan lain-lain lagi.

 • Tidak Panas

panduan memilih shawl tidak panas

Kain tudung atau shawl yang selesa adalah shawl yang bersifat tidak panas. Bagaimanakah untuk memastikan shawl tersebut panas atau tidak? Anda boleh perhatikan jenis kainnya, sekiranya ia sangat tebal dan meresap air dengan lambat, kainnya agak panas sedikit setelah dipakai. Tetapi sekiranya kain tersebut tebal atau nipis tetapi ia pantas meresap air dan ringan, ia sejuk dan selesa dipakai.

 • Corak Yang Sesuai

panduan memilih shawl dengan corak sesuai

Memilih shawl yang berkualiti dan cantik memerlukan corak dan design yang sedap mata memandang. Anda tidak perlu mencari corak shawl yang terlalu menyerlah dan terlalu padat dengan corak dan objek kerana kepadatan corak kadang kala membuatkan anda tidak menyerlah dan tidak kemas. Seeloknya anda perlu memilih shawl yang mempunyai corak yang ala kadar, ringkas atau sedikit sahaja.

 • Shawl Mudah Dibentuk

panduan memilih shawl mudah dibentuk

Memakai tudung atau apa sahaja shawl memerlukan anda untuk memastikan ianya mudah dibentuk di bahagian muka. Memakai tudung sarung sekalipun, anda pasti akan membetulkan bahagian muka, apatah lagi memakai shawl. Bagi mengelakkan shawl daripada sukar dibentuk, anda boleh memilih shawl yang kainnya tidak terlalu nipis dan halus.

 • Murah Dan Berpatutan

panduan memilih shawl murah berbaloi

Memililh shawl atau tudung juga penting untuk anda melihat harganya. Memang benar harga yang mahal memberikan kualiti yang sangat baik tetapi ramai yang tidak sedar, terdapat tudung atau shawl yang dijual dengan harga biasa sahaja tetapi kualitinya sangat bagus, bertahan dan ia juga amat cantik dan selesa dipakai. Jadi, mana satukah yang menjadi pilihan anda dalam memilih shawl?

Tudung Schals Instant Shawl

cara panduan memilih shawl

Schals adalah salah satu jenama tudung atau selendang yang sangat sesuai dan selesa dipakai oleh ramai wanita. Jenama Schals telah mendapat tempat dihati pengguna terutamanya bagi mereka yang meminati shawl yang mudah, pantas dan murah. Bagi anda yang inginkan shawl yang mudah dipakai, Schals merupakan keluaran selendang yang wajib anda miliki. Schals yang merupakan kedai online tudung instant shawl ini bertapak di Sungai Buloh, Selangor ini merupakan tudung keluaran daripada Leez Rahman. Terdapat pelbagai jenis koleksi dan warna shawl Schals yang ditawarkan kepada anda.

Koleksi Schals Instant Shawl

panduan memilih shawl dengan corak sesuai

Untuk pengetahuan anda, Schals merupakan instant shawl atau shawl mudah yang boleh anda sarung terus untuk memakainya. Anda tidak perlu susah-susah mencari pin dan sebagainya. Terdapat banyak lagi kelebihan Schals Instant Shawl yang sangat selesa dan patut anda cuba. Sebelum itu, mari kita lihat pelbagai jenis koleksi Schals Instant Shawl yang ditawarkan kepada anda beserta warnanya.

Koleksi Arali – Schals Instant Shawl

 • Arali (Maroon)

instant schals maroon arali

 • Arali (Light Green)

instant shawl schals light green

 • Arali (Dusty Purple)

instant shawl schals arali

 • Arali (Black)

instant shawl arali black

 • Arali (Yellow)

instant shawl schals arali yellow

Koleksi Echinichea – Schals Instant Shawl

 • Echinichea (Mustard)

instant shawl schals

 • Echinicea (Light Grey)

instant shawls grey schals

Koleksi Agapantus – Schals Instant Shawl

 • Agapanthus (Lavender)

instant shawl schals lavender

 • Agapanthus (Denim)

instant shawl denim

 • Agapanthus (Black)

instant shawls black

 • Agapanthus (Salmon)

panduan memilih shawl salmon

 • Agapanthus (Yellow)

panduan memilih shawl warna kuning

 • Agapanthus (Army Green)

panduan memilih shawl army green

Koleksi Calendula – Schals Instant Shawl

 • Calendula (Light Purple)

panduan memilih shawl light purple

 • Calendula (Dusty Pink)

panduan memilih shawl dusty pink

 • Calendula (Dusty Green)

panduan memilih shawl dusty green

 • Calendula (Brown)

panduan memilih shawl brown

Koleksi Galdiolus – Schals Instant Shawl

 • Galdiolus (Brown Maroon)

panduan memilih shawl brown maroon

 • Galdiolus (Black Terracota)

panduan memilih shawl black schals

Kelebihan Tudung Schals Instant Shawl

1. Tidak Perlu Gosok Atau Iron

panduan memilih shawl tak perlu gosok

Kain tudung selendang Schals Instant Shawl ini tidak perlukan anda untuk menggosok atau iron sebelum memakainya kerana kain ini bersifat elastik atau boleh dikeronyok begitu sahaja. Kain knitted adalah fabrik yang digunakan bagi Instant Shawl Schals. Ia tidak akan kedut sama sekali walaupun tidak menggosok dan boleh dipakai terus dengan mudah.

2. Tidak Perlu Pin Atau Brooch

instant shawl tak payah brooch

Selendang schalsl ini tidak perlu pink atau brooch kerana anda sendiri boleh menyarung tudung ini dan siap. Ia mudah kerana anda tidak perlu fikirkan dimana anda letakkan kerongsang dan sebagainya. Untuk singgah solat pun amat mudah, tak perlu buka pin dan simpan betul-betul sebelum mengambil wuduk.

3. Sejuk Dan Selesa

instant shawl selesa dari schals

Memakai tudung Schals Instant Shawl ini memberikan anda kesejukan dan keselesaan dari pagi sampai ke petang. Anda akan berasa segar, tidak panas, tidak pening dan sangat-sangat selesa memakainya kerana kainnya yang tidak terlalu tebal dan tidak jarang. Schals instant shawl ini merupakan satu-satunya shawl yang selesa dipakai dan shawl terbaik untuk keselesaan anda.

4. Sporty, Sopan Dan Feminin

instant shawl feminin

Dengan menggayakan tudung Schals Instant Shawl, penampilan anda akan lebih kelihatan cantik, sporty, sopan dan feminin. Schals Instant Shawl ini menjadikan anda seorang muslimah yang menutup aurat, bergaya dan nampak lebih sopan berbanding shawl lain yang singkat dan tidak menetapi syariah Islam.

5. Material Berkualiti

instant shawl berkualiti

Material atau fabrik yang digunakan adalah kain knitted yang diimport daripada luar negara. Material Knitted ini sangat berkualiti kerana ia tahan lama, tidak mudah koyak, tidak terlalu nipis dan tidak jarang, malah anda tak perlu iron langsung. Material berkualiti seperti ini medapat permintaan ramai dan anda juga harus menggunakannya untuk keselesaan anda.

6. Murah Dan Menjimatkan

instant shawl murah

Harga tudung Schal Instant Shawl sangat murah dan berpatutan. Ia amat menjimatkan anda yang ingin memakai tudung terbaik ini. Selain itu, anda bukan sahaja jimat dari segi kos kewangan untuk membelinya, tetapi anda lebih jimat masa dan tenaga kerana tidak perlu menghabiskan masa mencari kerongsang, memakai kerongsang dan juga mencarinya di kedai-kedai luar kerana Schals instant shawl dijual secara online atau atas talian.

7. Tudung Tidak Mengecut

instant shawl tidak mengecut

Tudung Schals Instant Shawl ini juga tidak mengecut sekiranya di basuh sama ada didalam mesin basuh ataupun basuhan tangan. Ini bermakna, kainnya sangat berkualiti dan tidak mudah rosak. Kadang kala, terdapat jenis tudung atau shawl yang mudah kecut setelah dibasuh walaupun hanya pertama kali dibasuh.

8. Tidak Sukar Dibersihkan

instant shawl senang cuci

Sebenarnya, untuk membasuh tudung schals instant shawl ini, anda hanya perlu celup-celup dan sidai sahaja. Mudah kan? Anda tidak perlu beriya mencuci dengan mesin basuh atau menyentel berus basuh baju terhadap tudung ini, kerana kotoran yang terkena di kain knitted seperti instant shawl ini mudah hilang.

Kesesuaian Menggayakan Tudung Schals Instant Shawl

Tudung Schals Instant Shawl amat mudah untuk anda gunakan tidak kira anda bekerja, belajar ataupun juga suri rumah sekali pun, semua wanita mampu gunakan instant shawl Schals. Tambahan pula, tudung instant shawl Schals ini juga mempunyai pelbagai warna dan corak ringkas yang sesuai dipadankan dengan semua konsep seperti formal, kasual, santai dan sebagainya.

tudung schals instant shawl trendy

Anda boleh menggayakannya pada bila-bila masa mengikut kehendak anda sama ada melakukan aktiviti rutin harian seperti bekerja, bersukan, belajar, ke masjid dan sebagainya, ia amat sesuai untuk anda gayakan. Tudung yang tidak panas ini sememangnya tidak akan pernah mengecewakan anda kerana ia mendapat permintaan ramai dari hari ke hari.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Tudung Schals Instant Shawl

testimoni tudung instant shawl testimoni tudung instant shawl testimoni tudung instant shawl testimoni tudung instant shawl testimoni tudung instant shawl

Dapatkan Tudung Schals Instant Shawl Untuk Tampil Menarik!

Ramai wanita yang telah menggunakan Schals instant shawl yang sangat terkenal dengan keselesaan dan keunikan jenis kainnya ini. Mereka amat berpuas hati dengan keselesaan, cara pemakaian yang mudah, penjimatan, harga yang murah dan kecantikan tudung Schals instant shawl. Kemudahan dan kecantikan tudung ini menjadikan hidup mereka lebih baik dan dipermudahkan. Ramai yang tercari-cari tudung yang menawarkan 100% keselesaan kepada anda dan Schals Instant Shawl inilah yang perlu anda dapatkan. Jom dapatkan Schals Instant Shawl sekarang!

SCHALS | TUDUNG SCHALS INSTANT SHAWL
Hubungi: Tekan untuk telefon (60122661204) | Tekan untuk WhatsApp
Email: sabariahmaryam@gmail.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: