Umum
Jul 22, 2014, 11:24pm

Panduan Contoh Soalan Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27


Peperiksaan online Penolong Penguasa Kastam Gred W27 pada 5 Ogos 2014 (Selasa) jam 9 pagi. Terkedu. Tergamam. Terkesima apabila saya menerima mesej daripada 15888 (SPA) yang berbunyi seperti berikut :

Penolong Penguasa Kastam W27

Penolong Penguasa Kastam W27

Ini bukan kali pertama tetapi untuk kali ke-3 saya mendapat temuduga daripada SPA. Yang paling terbaru sebelum ini adalah Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera dan Kecergasan Penolong Penguasa Penjara Gred KX27. Saya gagal dalam BMI walaupun telah ikuti tips kurus dengan cepat ternyata rezeki bukan perpihak kepada saya.

Exam Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27 ini mungkin harapan saya untuk menunaikan cita-cita ibu saya yang tercinta mahukan anak lelakinya kakitangan kerajaan. InshaAllah.

Semakan Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27

Merujuk mesej SPA “Sila semak emel & portal SPA untuk maklumat lanjut“. Ternyata sama juga seperti sebelum ini. Tiada sebarang emel mengenai Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27 dalam masa 24jam. Lalu saya gunakan alternatif yang kedua iaitu semakan menerusi portal SPA iaitu di Semakan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam Gred W27.

Ya. Alhamdulillah Ya Allah. Ternyata selepas masukkan No. Kad Pengenalan lalu terpaparlah segala bagai details yang memang kita sebagai calon peperiksaan ingin tahu.

Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Semakan Peperiksaan Online
Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Tatacara Menduduki Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27

Selepas puas hati tengok semakan peperiksaan sama ada sahih atau tidak maka sifat ingin tahu mengenai tatacara menduduki peperiksaan online pen. penguasa kastam gred w27 membuak-buak ingin tahu. Yelah cuba fikir tak ke pelik tetiba dijemput buat exam online. Biasa bertulis ini ada yang kata boleh buat dirumah itu dan ini. Ternyata alhamdulillah SPA begitu memahami iaitu serba sedikit persoalan mengenai exam online ini hampir terjawab dengan adanya Ebook Manual Pengguna. Bagi yang ingin tahu boleh download di link pautan di bawah

Download Tatacara Menduduki Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27

Sukatan Format Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Ini lagi satu masalah. Tatacara dah tahu. Tapi apa yang nak dijawab pula tak tahu. Apa format Sukatan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27 ?

Ujian ini mengadungi tiga seksyen iaitu:

Seksyen A – Pengetahuan Am

Dalam seksyen ini, calon diuji pengetahuan berkenaan urusan perkastaman, bidang ekonomi dan kewangan, perdagangan antarabangsa, pengurusan teknologi maklumat dan komunikasi, keselamatan negara, undang-undang, sosial, dasar-dasar kerajaan dan lain-lain perkembangan dalam negara dan luar negara.
Masa : 40 minit
Soalan : 50 (aneka pilihan)

Seksyen B – Daya Menyelesaikan Masalah
Seksyen ini mengukur daya menyelesaikan masalah calon dengan menggunakan item-item yang berkonsepkan perkara-perkara berikut:

(i) Kemahiran Logik
Calon diuji dari aspek pengetahuan, kemahiran berfikir serta kemahiran mengaplikasi maklumat.

(ii) Kemahiran Menginterpretasi Data
Calon diuji dengan menggunakan pelbagai perangkaan dan data-data untuk dianalisis.

(iii) Konsep Matematik dan Akaun
Calon diuji dengan konsep Matematik dan Akaun, kemahiran numeric serta kuantitatif untuk mengukur kemahiran asas matematik, pemahaman konsep dan kebolehan berfikir secara kuantitatif.
Masa : 45 minit
Soalan : 40 (aneka pilihan)

Seksyen C – Ujian Psikometrik

Calon-calon dikehendaki menjawab item-item yang mengukur gagasan personaliti calon iaitu kepimpinan, kebolehan sosial, komunikasi, toleransi, kerjasama, kestabilan emosi, integriti, disiplin dan kejujuran.
Masa : 1 jam
Soalan : 200 (aneka pilihan)

Bagi yang ingin tahu lebih lanjut boleh download link pautan di bawah :

Download Sukatan Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam Gred W27

Contoh Soalan Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27

Apabila buat postingan di Instagram, Facebook Page dan Facebook Peribadi mengenai jemputan Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27 ini ternyata ramai rakan-rakan saya yang lain turut mendapat jemputan. Masalah yang kami hadapi adalah.

Exam Online Kastam Gred W27?

Apa yang perlu dijawab dalam Peperiksaan Online Pen.Penguasa Kastam W27?

Apa jenis soalan peperiksaan online kastam W27 ini?

Ada contoh soalan Peperiksaan Pen.Penguasa Kastam W27 tak?

Soalan apa yang akan keluar dalam Exam Online Pen.Penguasa Kastam W27?

Tanpa membuang masa saya terus teringat perkongsian daripada sepupu saya bahawa beliau lulus peperiksaan akauntan w41 iaitu hasil daripada Nota dan latihan yang diberikan Tim Infokerjaya.

Ya. Tim Infokerjaya mampu menjawab semua persoalan kita untuk hadapi Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27 ini. InshaAllah boleh rujuk Testimoni Keputusan Peperiksaan Akauntan W41 2014

Tim Infokerjaya adalah rujukan utama graduan dalam menempuh jalan selepas graduasi. Menjadi sumber rujukan graduan sejak tahun 2009.Kerjaya-Resume-Temuduga

Bagi yang mahu berjaya menunaikan cita-cita ibu dan bapa anda untuk menjadi kakitangan kerajaan dan bonus setiap tahun. InshaAllah boleh dapatkan rujukan Panduan Soalan Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27 serta Persediaan Penuh Pen. Penguasa Kastam Gred W27 yang disediakan oleh Tim Infokerjaya. Mereka telah membantu sepupu saya dan lebih 60,000 graduan dalam memasuki Skim Perkhidmatan Awam dengan Nota, Latihan dan rujukan panduan penuh bagi menghadapi Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam Gred W27. Anda boleh dapatkan di link pautan berikut :

Rujukan Lengkap Panduan Soalan Peperiksaan Online Pen. Penguasa Kastam W27

Nota : Link akan diterbitkan pada 30 JULAI – 2 OGOS 2014 (4 hari SAHAJA) tetapi anda masih ada peluang untuk dapatkan Review Copy secara percuma sebelum rujukan lengkap dilepaskan.

 

header

Dapatkan Review Copy secara percuma di link berikut –> Review Copy Pakej Rujukan Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam W27

InshaAllah kejayaan milik kita semua bagi insan yang senantiasa berdoa dan berusaha. Tidak rugi untuk kita korban sesuatu bagi mendapatkan sesuatu. InshaAllah doa saya bersama anda semua iaitu berjaya menjawat jawatan Penolong Penguasa Kastam.

Teruskan bersama blog Prof Hariz dan Fan Page Facebook Prof Hariz untuk update terkini mengenai Peperiksaan Online Penolong Penguasa Kastam W27.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: