Review
Mar 18, 2018, 8:21am

Pakej Urut Tradisional Melayu di Selangor dan KL Murah dan Terbaik


Urut adalah cara utama yang digunakan untuk memulihkan urat saraf dalam rawatan Melayu tradisional. Mengurut atau urut tradisional dikenali dengan berbagai – bagai istilah seperti picit, gosok, gonyoh ,ejak dan sebagainya. Urut tradisional dilakukan ke atas seseorang yang sakit gangguan saraf sama ada yang melibatkan urut tradisional seluruh badan, kaki, tangan dan sebagainya terutama urut tradisional urat saraf dan otot untuk mengurangkan kesakitan dan ketegangan yang dilakukan secara berulang – ulang.

Tempat Urut Tradisional Melayu di Selangor

Tujuan utama seseorang mendapatkan urutan adalah lebih kurangnya dengan jenis urutan yang mereka dapati. Di antara tujuannya adalah seperti membaiki sistem perjalanan darah yang tersumbat, merawat urat saraf wanita lepas bersalin dan memulihkan kembali tenaga mereka selepas melahirkan. Urut wanita bersalin juga merangkumi urutan menaikkan kembali peranakan yang kendur atau turun akibat meneran ketika melahirkan.

Urut tradisional juga boleh memecahkan toksin atau racun dalam badan, dan juga boleh memecahkan gula dalam darah bagi orang yang mengidap penyakit kencing manis.

urutan tradisional untuk lelaki dan wanita terbaik

Bagi urut tradisional santai, regangan dan urut suami isteri dapat mengeratkan lagi kasih sayang, dan pasangan akan mendapat kesihatan yang sempurna apabila suami isteri dapat bertukar tukar urutan. Cara urut tradisional ini lebih sempurna kerana urutan yang berjadual akan menjamin hasil kesihatan yang sangat baik. Kebaikan urut tradisional suami isteri juga dapat mengimbangkan Yi dan Yang di mana orang – orang Tionghua percaya bahawa Yi itu untuk wanita dan Yang pula untuk lelaki. Oleh demikian tidak secara langsung memberi keseimbangan antara lelaki dan wanita untuk hasil yang di peroleh.

Untuk urut tradisional bagi penyakit lumpuh pula, penyakit lumpuh yang lama dan serius adalah paling rumit. Hal tersebut bergantung kepada orang yang berusaha merawat penyakit itu sendiri, setakat mana azamnya ia mahu pesakit itu sembuh.

Kedai Urut Tradisional Melayu di Selangor

Terdapat perbagai lagi jenis urutan tradisional yang boleh kita temui, antara jenis – jenis urut tradisional tersebut adalah seperti berikut:

 • Urut tradisional kesihatan biasa seluruh badan lelaki dan wanita
 • Urut tradisional wanita selepas bersalin.
 • Urut tradisional lemah tenaga batin atau lemah syahwat( cepat keluar air mani atau tidak boleh bertahan ). Menggunakan minyak urut khas yang sangat menakjubkan seperti minyak linang jantan, minyak ikan belacak, minyak lintah dan banyak lagi.
 • Urut tradisional bagi orang yang susah mendapat zuriat(khas).
 • Urut tradisional lelah ( athma )
 • Urut terseliuh, terkehel dan salah urat.
 • Urut tradisional migrain.
 • Urut tradisional untuk berkasih sayang atau bersantai.
 • Urut tradisional lumpuh.

Perkhidmatan Urut Tradisional Melayu Di Selangor Dan KL Serendah RM80

Therapy On Demand Sdn Bhd (1174266-V ) telah ditubuhkan pada 28 Januari 2016. Therapy On Demand Sdn Bhd atau lebih dikenali sebagai TERAPI merupakan pemenang pertandingan Skim Usahawan Permulaan Bumiputera ( SUPERB ) pada tahun 2015 di bawah TERAJU.

Terapi adalah rakan niaga program e-Rezeki di bawah Malaysian Digital Economy Corporation (MDEC) dan adalah incubatee Technology Park Malaysia (TPM ) yang bertindak sebagai agensi pemantau TERAPI.

Mencari tempat Urut Tradisional Melayu di Selangor

Pada Oktober 2017, Therapy On Demand Sdn Bhd juga telah menandatangani Memorandum Persefahaman eksklusif (MOU) dengan Institute Of Physical Science, Culture and Arts (IPSCA ). IPSCA ini di bawah Fakulti Perubatan Melayu merupakan satu – satunya institut pengajian tinggi di Malaysia yang menawarkan program seperti Sijil dan Diploma Urut Melayu yang keduanya diiktiraf dan mematuhi syarat Kementerian Kesihatan (KKM) dan Agensi Kualifikasi Malaysia (MQA) di bawah Kementerian Pengajian Tinggi.

TERAPI telah memenangi beberapa anugerah seperti Inclusive Innovation Challenge HIP 6 (High Impact Program 6) di bawah Yayasan Inovasi Malaysia (YIM) and Anugerah Usahawan Sosial di bawah Malaysia Commercialization Year (MCY 2.0) 2017 yang telah disampaikan oleh YAB Dato Seri Najib Tun Razak, Perdana Menteri Malaysia.

Ada tempat Urut Tradisional Melayu di Selangor

Dilancarkan pada 13 Disember 2017 oleh YB Datuk Seri Panglima Wilfred Madius Tangau ketika Global Entrepreneurship Community Summit 2017, Terapi telah berkhidmat kepada lebih 2,000 pelanggan di sekitar Lembah Klang dari September 2016 sehingga kini.

Pemilihan Lokasi Anda Yang Tentukan

TERAPI menawarkan servis Urut Melayu daripada Juru Urut yang bertauliah tidak kira di mana sahaja anda berada. Anda boleh memilih Juru Urut mengikut servis yang anda inginkan dan aturkan temu janji anda untuk sesi rawatan. Juru Urut akan tiba di lokasi yang anda inginkan untuk sesi rawatan yang dipilih. Apa yang anda perlu lakukan adalah menantikan ketibaan Juru Urut dan nikmati sesi rawatan yang berkualiti daripada Juru Urut TERAPI.

Boleh Urut Tradisional Melayu di Selangor

Sudah tentu banyak perkhidmatan urut di sekitar anda, tetapi ini 4 sebab kenapa anda perlu langgan melalui Terapi;

Juru Urut Yang Bertauliah

Cari tempat Urut Tradisional Melayu di Selangor

Kesemua Juru Urut di dalam platform ini memiliki Sijil Kemahiran yang diiktiraf Kementerian Kesihatan Malaysia

Masa Temu Janji Yang Fleksibel

Selain tempat Urut Tradisional Melayu di Selangor

Rancang dan tentukan sesi rawatan anda bersama Juru Urut yang anda pilih.

Perlindungan Insurans

Selain tempat Urut Tradisional Melayu di Selangor yang bagus

Antara kelebihan TERAPI yang bakal anda dapat di masa hadapan adalah anda boleh menggunakan resit daripada TERAPI untuk menebus insurans bagi servis yang telah anda tempah.

Harga Yang Telus

Urut Tradisional Melayu di Selangor yang Murah

Harga servis yang dinyatakan adalah ditetapkan oleh Juru Urut sendiri. Tiada cas tambahan akan dikenakan. Awal – awal dah tahu kan berapa kos yang nak kena keluar.

4 Langkah Mudah Melakukan Tempahan Urut

Bagaimana anda sebagai pelanggan dapat melakukan tempahan rawatan;

Kawasan Urut Tradisional Melayu di Selangor

1. Buat Carian
Cari servis dan lokasi pilihan anda. 

2. Lakukan Tempahan
Pilih Juru Urut dan servis yang anda inginkan.

3. Bayar
Aturkan temujanji dan lakukan pembayaran.

4. Nikmati Servis
Nikmati sesi rawatan Urut Melayu dengan selesa.

Pakej Urut Tradisional Melayu Untuk Pekerja Syarikat – Slot Corporate Proposal

perkhidmatan urutan korporat murah di lembah klang

Urutan adalah satu faedah syarikat yang baik dan membuat pekerja anda lebih gembira. Kesejahteraan bagi wira-wira di meja. Urut melegakan sakit kronik leher dan juga sakit belakang. Merangsang mood pekerja, semangat dan kecergasan. TERAPI menawarkan perkhidmatan urut di ke semua syarikat di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Slot yang kami sediakan amat sesuai untuk syarikat – syarikat yang membuat acara – acara syarikat seperti Health Day etc.

Keistimewaan Slot Corporate Proposal

 • Anda pilih masa, tempat dan tempoh urut ( kebiasaanya 10-20 minit bagi setiap orang).
 • Juru urut TERAPI mengurut leher, belakang, dan juga lengan.
 • Maklumkan TERAPI berapa ramai yang menginginkan urutan dan kami akan bantu menganggarkan berapa ramai juru urut dan masa yang diperlukan.
 • Juru Urut TERAPI, kesemuanya adalah berkelayakan dan disahkan sepenuhnya oleh pasukan TERAPI, bergerak ke tempat kerja anda.

Pakej Corporate Proposal Yang Ditawarkan

corporate massage di selangor

 • Pakej MICRO : RM 720 ( Satu Sesi )

Pakej ini sesuai untuk syarikat kecil atau jabatan yang mempunyai bilangan pekerja kurang dari 20 orang. Selain itu, pakej ini dianggotai oleh 2 juru urut selama 3 jam bersamaan RM 120 per Jam

 • Pakej LITE : RM 1760( Satu Sesi )

Pakej ini sesuai untuk syarikat kecil atau jabatan yang mempunyai bilangan pekerja kurang dari 50 orang. Selain itu, pakej ini dianggotai oleh 4 juru urut selama 4 jam bersamaan RM 110 per Jam

 • Pakej GOLD : RM 3200 ( Satu Sesi )

Pakej ini sesuai untuk syarikat atau acara korporat seperti hari keluarga, makan malam tahunan dan lain – lain acara dengan kurang daripada 150 pekerja. Selain itu, pakej ini dianggotai oleh 8 juru urut selama 5 jam bersamaan RM 100 per jam.

Urutan Rumah Ke Rumah Di Bawah Slot In-Home Massage

Saya cari Urut Tradisional Melayu di Selangor

Jika anda malas keluar rumah untuk ke SPA atau sebagainya, TERAPI menyediakan perkhidmatan urutan dari rumah ke rumah. Anda hanya perlu menempah urutan kami dengan menggunakan website https://www.terapi.my atau melalui facabook Terapi.my – Servis Urut Bergerak. Harga yang kami tawarkan untuk satu badan adalah RM 110 untuk 90 minit dan RM 150 untuk 120 minit manakala bagi ibu yang berpantang kami menyediakan urut pantang dengan harga serendah dari RM 190 sehari. Harga – Harga ini termasuk dengan kos pengangkutan.

Urutan In-Home Massage Yang Disediakan Di TERAPI

Terdapat 7 urutan yang kami sediakan untuk anda yang amat memerlukan urutan ini. Antaranya adalah;

 • Urut Lena

Cara Urut Tradisional Melayu di Selangor yang betul

Urutan ini memberi kepuasan dan kelegaan pada setiap penjuru badan anda. Urutan ini sesuai bagi anda untuk melegakan tekanan dan rasa lenguh pada badan. Juga sesuai untuk anda yang mengalami masalah tidur.

 • Urut Lega

Bagi Urut Tradisional Melayu di Selangor

Urutan ini khas bagi anda yang mengalami sakit kronik yang memerlukan rawatan segera seperti sakit tengkuk, pinggang, terseliuh dan sebagainya.

 • Urut Pantang

Untuk mendapat Urut Tradisional Melayu di Selangor

Sesuai untuk ibu selepas bersalin bagi mengembalikan tenaga selepas melahirkan anak. Juga membantu melegakan sakit selepas bersalin tidak kira secara normal ataupun ceaser.

 • Urut Batin Lelaki

Cara Urut Tradisional Melayu di Selangor yang bagus

Urutan ini adalah sesuai bagi lelaki yang mempunyai masalah kelamin dan tenaga batin ( mati pucuk ). Dengan beberapa sesi rawatan, anda akan merasai perubahan dan rasa lebih baik.

 • Urut Angin Ahmar

Urut Tradisional Melayu di Selangor yang Ada

Jika anda mengalami sakit lumpuh, rawatan ini sangatlah sesuai. Beberapa sesi diperlukan untuk rawatan ini untuk melihat perubahan pada fizikal anda.

 • Urut Andam

Bagi cara Urut Tradisional Melayu di Selangor

Bagi golongan wanita yang ingin melangsungkan perkahwinan, anda tidak mahu terlepas untuk dapatkan rawatan ini. Urutan ini bertujuan bagi menaikkan seri kecantikan anda pada bahagian-bahagian seperti muka, dada dan punggung.

 • Urut Kesuburan Wanita

Perlu tahu cara Urut Tradisional Melayu di Selangor

Khas untuk wanita yang mengalami masalah peranakan (mati putik) dan yang berikhtiar untuk mendapatkan zuriat melalui cara urutan.

Testimoni Pelanggan

Cara-cara Urut Tradisional Melayu di Selangor

Ciri-ciri Urut Tradisional Melayu di Selangor

Ilmu tentang Urut Tradisional Melayu di Selangor

Pengetahuan Tentang Urut Tradisional Melayu di Selangor

Dapatkan Urutan Yang Selesa, Murah Dan Sedap Di Selangor Dan Kuala Lumpur Sekarang!

Anda boleh mendapatkan pelbagai urutan tradisional yang sedap, selesa serta murah di TERAPI. Bukan hanya tidak membazir masa tetapi ia juga dapat menjimatkan kos anda. Tunggu apa lagi, jangan biarkan tubuh anda sengsara kerana tidak dapat urutan yang sewajarnya. Sila layari info di bawah untuk maklumat lanjut.

TERAPI.MY | URUTAN TRADISIONAL DI SELANGOR DAN KL
Hotline slot Corporate Proposal:
Tekan untuk telefon (0129895645) | Tekan untuk WhatsApp
Hotline Slot In-Home Massage:
Tekan untuk telefon (013-9239551) | Tekan untuk WhatsApp

Website: https://terapi.my

Jom booking slot urutan korporat dengan TERAPI.MY SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom booking slot urutan korporat dengan TERAPI.MY SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom booking slot urutan korporat dengan TERAPI.MY SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: