Review
Oct 28, 2019, 5:12pm

Pakej Umrah Cuti Sekolah Terbaik Dari RM500/hari


Cuti sekolah merupakan salah satu cuti yang amat ditunggu – tunggu sekiranya anda mempunyai anak yang bersekolah ataupun anda bekerja sebagai seorang guru. Hal ini kerana, cuti sekolah adalah cuti yang panjang dan membolehkan anda untuk pergi ke tempat – tempat yang diingini. Jadi, anda pasti mempunyai pelbagai perancangan sekiranya cuti sekolah sudah tiba.

Umrah Cuti Sekolah Dari KLIA2

Salah satu perkara yang anda boleh buat ketika cuti sekolah adalah menjalani ibadah umrah. Ibadah umrah yang mengambil masa selama 2 minggu adalah amat sesuai dijalankan ketika anda atau anak anda sedang bercuti. Banyak pakej umrah cuti sekolah yang ditawarkan di pasaran tetapi anda perlu bijak memilih pakej umrah yang murah dan juga boleh dipercayai agar anda tidak kecewa atau ditipu.

Umrah Cuti Sekolah 2020

Pakej Umrah Cuti Sekolah Murah Dengan Perwira Holidays and Tours

Perwira Holidays and Tours merupakan sebuah syarikat yang berpengalaman dalam mengendalikan ibadah umrah. Mereka berdaftar dengan Majlis Kawal Selia Umrah (MKSU) dan Kementerian Pelancongan Malaysia (MOTAC). Mereka menyediakan pakej umrah sepanjang tahun di seluruh Malaysia. Jadi, anda boleh mendapatkan pakej umrah cuti sekolah dengan harga yang amat berpatutan dengan Perwira Holidays and Tours.

Visa Pelancongan (Tourist Visa) Baharu Arab Saudi

Bermula 27 Sep 2019 rakyat Malaysia sudah boleh datang terus ke Saudi menggunakan Tourist Visa. tanpa perlu mendapatkan kelulusan visa dari kedutaan Saudi di Malaysia. Tourist Visa ini juga boleh digunakan untuk membuat umrah. Fee untuk visa ini SAR440. Antara pintu masuk yang dibenarkan termasuklah Riyadh dan Dammam, selain Jeddah dan Madinah. Ada dua cara untuk mendapatkan visa ini iaitu e-visa ataupun visa on arrival.

Umrah Cuti Sekolah Dari Malaysia

Dinasihatkan untuk menggunakan e-visa dari visa on arrival untuk mengelakkan masalah setelah tiba di pintu masuk Saudi nanti. Orang perempuan tidak perlu ditemani mahramnya. Validity visa ialah 90hari. Non-Muslim tidak boleh masuk Mekah dan Madinah.

Umrah Cuti Sekolah Termurah

Ciri – Ciri Visa Pelancongan Arab Saudi

 • Kemasukan berkali – kali
 • Sah untuk 1 tahun (365 hari)
 • Had peninggalan maksimum untuk sekali masuk adalah 90 hari berturut – turut
 • Dibenarkan untuk mengerjakan umrah
 • Dibenarkan untuk melawat seluruh Saudi Arabia
 • Tiada mahram diperlukan untuk wanita berumur 18 tahun ke atas
 • Penjaga/ mahram diperlukan untuk pelawat berumur 19 tahun ke bawah
 • Non muslim tidak dibenarkan untuk memasuki tanah Haram (Mekah dan Madinah)
 • Yuran sebanyak ┬▒SAR550 (termasuk insurans)
 • Insurans adalah diwajibkan

Umrah Cuti Sekolah 2019 dan 2020

Kelebihan Pakej Umrah Cuti Sekolah Perwira Holidays and Tours

Pelbagai Barangan Percuma

Anda akan menerima pelbagai jenis barangan eksklusif apabila anda mendaftar pakej umrah cuti sekolah melalui Perwira Holidays and Tours. Berikut adalah barangan – barangan yang anda akan terima;

 • 5 jenis bag kain
  • Beg kabin
  • Bag kargo
  • Beg selipar
  • Beg sling
  • Beg kecil
 • Buku panduan umrah
 • Kain ihram
 • Botol spray wuduk
 • T’Shirt (lelaki) / Topi (perempuan)

Umrah Cuti Sekolah Hebat

Harga Pakej Yang Berpatutan

Setiap pakej yang disediakan oleh Perwira Holidays and Tours adalah amat berpatutan dan selaras dengan standard harga pakej umrah cuti sekolah. Hal ini kerana, visa pelancongan baharu yang diperkenalkan membuatkan harga pakej umrah sedikit meningkat namun Perwira Holidays and Tours masih menawarkan harga yang berpatutan. Pastikan anda menggunakan pakej umrah cuti sekolah dari Perwira Holidays and Tours untuk mengelakkan dari tertipu.

Penyediaan Kursus Umrah

Anda akan diberikan kursus umrah secara berjadual sebelum berangkat untuk memastikan anda tidak melakukan sebarang kesilapan ketika mengerjakan umrah. Malah, kursus ini juga akan dijalankan berkali – kali agar anda terbiasa dan tidak kekok ketika berada di sana. Kursus umrah ini juga membantu anda menjalankan urusan anda ketika di Mekah dan Madinah.

Umrah Cuti Sekolah Dari KL

Mempunyai Muassasah Sendiri

Apabila anda mengeluarkan visa umrah, anda akan mempunyai Muassasah sendiri. Pada zaman sekarang Kerajaan Arab Saudi menetapkan mana jemaah umrah mestilah mengikut muassasah umrah dan memohon visa umrah melalui agensi umrah. Muassasah merupakan badan atau yayasan yang didirikan sebagai pengganti syeikh jemaah umrah di Mekah.

Umrah Cuti Sekolah Power

Program Kuliah di Tanah Suci

Selain dari pakej mengerjakan umrah tanpa mahram di tanah suci, anda juga akan menerima program kuliah di Tanah Suci. Maka, anda boleh menambah ilmu pengetahuan sambil menjalankan ibadah.

Umrah Cuti Sekolah Mutawif Melayu

Jadual Penerbangan Yang Tepat

Jadual penerbangan yang telah diberikan oleh Perwira Holidays and Tours adalah tepat dan anda tidak perlu lagi risau tentang masalah penerbangan. InshaAllah perjalanan anda ke Mekah dan Madinah akan sentiasa lancar dan tidak perlu menunggu dengan lama. Anda juga boleh menjimatkan masa dengan jadual penerbangan yang telah disediakan.

Umrah Cuti Sekolah Musim Sejuk

Menggunakan Alat Bantuan Komunikasi (Receiver)

Semasa mengerjakan umrah,anda akan dibekalkan dengan alat bantuan komunikasi yang membolehkan anda untuk berkomunikasi sekiranya anda mempunyai apa – apa keperluan ketika berada di sana.

Umrah Cuti Sekolah Mutawif Terbaik

Jarak Hotel yang Dekat

Hotel terdekat mereka adalah hanya 50 meter sahaja. Sesuai untuk membawa orang tua ke sini, memudahkan urusan mereka dan perjalanan untuk memunaikan solat 5 waktu di Mekah dan Madinah. Anda tidak perlu risau lagi tentang jarak hotel sekiranya anda tidak mempunyai mahram ketika mengerjakan umrah. Harga pula berbeza hanya kepada size bilik, jarak hotel dan Thaif.

Umrah Cuti Sekolah Padu

Mutawwif Yang Berilmu dan Berpengalaman

Mutawwif adalah orang yang mengajarkan jemaah haji / umrah, berkenaan dengan hal-hal yang bersangkutan dengan manasik haji / umrah dengan amalan, serta melayani jemaah semasa mereka melaksanakan ibadah haji / umrah. Mutawwif yang disediakan oleh Perwira Holidays and Tours adalah berilmu dan berpengalaman. Jadi, anda akan diberikan perkhidmatan yang terbaik sekiranya anda mendapatkan pakej umrah cuti sekolah dari Perwira Holidays and Tours.

Umrah Cuti Sekolah Dari KLIA2

Mempunyai Barisan Staf Yang Professional di Mekah & Madinah

Setiap barisan staf Perwira Holidays and Tours adalah staf yang terlatih dan profesional ketika mengendalikan pekerjaan. Jika anda memilih pakej umrah cuti sekolah dari Perwira Holidays and Toursl, anda pasti akan menerima servis yang terbaik dengan harga yang amat berpatutan. Anda pasti dapat menunaikan umrah dengan selesa.

Umrah Cuti Sekolah KL

Dapatkan Pakej Umrah Cuti Sekolah Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Dapatkan Pakej Umrah Cuti Sekolah Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

PANGSAPURI BUNGA RAYA 02-08, Pusat Latihan Polis, Jalan Sultan Yahya Petra, Kuala Lumpur, 54100, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

   
Dapatkan Pakej Umrah Cuti Sekolah Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Pakej Umrah Cuti Sekolah Oleh Perwira Holidays and Tours Hari Ini!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: