Review
May 21, 2017, 8:54am

Pakej Tour Kuala Lumpur Murah Dengan Van Persiaran


Kata orang, “hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri”. Mengapa perlu berlanja beribu-ribu untuk melancong ke luar negara sedangkan didalam negara sendiri terdapat banyak lokasi-lokasi menarik. Tahukah anda terdapat lebih 28 destinasi menarik yang boleh anda lawati didalam Kuala Lumpur sahaja?

Pakej Tour Kuala Lumpur bandaraya kuala lumpur

Jika anda tak tahu nak pergi mana, anda boleh ambil pakej Tour Kuala Lumpur yang menyediakan pelbagai destinasi menarik dengan bajet yang rendah atau anda boleh memandu menggunakan kereta sendiri. Nak lebih menarik, gunakan perkhidmatan awam untuk lebih cabaran.

Apa kata cuti sekolah nanti, apabila anda merancang untuk merehatkan minda dan badan dengan orang tersayang, anda melancong  ke 5 destinasi yang menarik ini. Ini adalah cadangan saya untuk Pakej Tour Kuala Lumpur yang menarik untuk dilawati.

Pakej Tour Kuala Lumpur di Royal selangor

Pakej Tour Kuala Lumpur di Royal Selangor

Ditubuhkan pada tahun 1885, Royal Selangor adalah nama yang terkenal di dunia di pewter, jenama yang sinonim dengan reka bentuk dan ketukangan teliti, terperinci dan berkualiti.

Pusat lawatan terletak di Setapak Jaya, hanya 20 minit dari pusat bandar Kuala Lumpur. Ruang legar kaca rekaan moden yang terletak di dalam kawasan landskap yang subur indah, menyambut pelawat sebaik tiba di Pusat.

Pakej Tour Kuala Lumpur di pewter royal selangor

Pusat  lawatan akan membawa anda kembali lebih seratus tahun untuk penubuhan Royal Selangor dan kaitan dengan sejarah Malaysia. Pengunjung akan belajar tentang pembangunan perlombongan bijih timah di Semenanjung Tanah Melayu pada tahun 1800 serta melihat alat pertukangan tradisional, pewter antik dan mata wang timah purba di Muzium Pewter Pusat itu.

Di Royal Selangor, terdapat kilang di mana anda dapat melihat dekat proses asas casting, penggilap, pematerian, mengetuk dan penyudah, dan bagaimana setiap keping direka.

Panduan Perjalanan Ke Royal Selangor

Shuttle Percuma

Pusat Pelawat Royal Selangor terletak di Setapak Jaya. Perkhidmatan shuttle percuma disediakan dari hotel terkemuka di Kuala Lumpur.

Melalui Teksi

Lebih kurang 20 minit dari pusat bandar jika menggunakan teksi

Melalui Transit Aliran Ringan (LRT)

Jika perjalanan dengan LRT PUTRA, turun di stesen Wangsa Maju dan naik teksi Pusat lawatan. Ia mengambil masa lebih kurang 10 minit.

Pakej Tour Kuala Lumpur di Batu Caves

Pakej Tour Kuala Lumpur di Batu Caves, Malaysia

Batu Caves adalah tarikan pelancong ikonik dan popular di Selangor. Tapak kuil Hindu dan kuil, Batu Caves menarik beribu-ribu penganut dan pelancong, terutamanya semasa perayaan Hindu tahunan, Thaipusam.

Gua yang diperbuat dari batu kapur yang terletak di utara Kuala Lumpur, Batu Caves mempunyai tiga gua utama menampilkan kuil dan tempat-tempat suci Hindu.

Daya tarikan utamanya adalah patung besar Dewa Hindu di pintu masuk, selain 272 pemijak tangga yang curam, anda dapat latar langit pusat bandar yang menakjubkan.

Pakej Tour Kuala Lumpur di anak tangga batu caves

Terdapat monyet bermain-main di sekitar gua, dan ia adalah satu tempat yang popular untuk peminat rock climbing. Lukisan dan adegan Tuhan-tuhan Hindu juga boleh dilihat di Gua Ramayana.

Batu Caves adalah destinasi yang mesti dilawati apabila anda mengikuti pakej tour Kuala Lumpur.

Panduan Perjalanan ke Batu Caves

Melalui kereta atau teksi

Batu Caves boleh diakses dengan kereta atau teksi kerana ia terletak di sebelah lebuh raya utama MRR2 di kawasan Batu Caves.

KTM Komuter

Terdapat juga perkhidmatan kereta api KTM Komuter dari KL Sentral ke Batu Caves.

Monorail dan Bas

Dari KL Sentral, gunakan perkhidmatan monorel ke stesen Titiwangsa. Turun di sana dan naik bas ke Batu Caves.

Pakej Tour Kuala Lumpur di Aquaria KLCC

Pakej Tour Kuala Lumpur Aquaria KLCC tempat menarik di Kuala Lumpur

Salah satu pakej tour Kuala Lumpur yang wajib anda ambil adalah melawat Aquaria KLCC yang terletak di tengah-tengah Segitiga Emas dan hanya beberapa langkah dari Menara Berkembar Petronas, Aquaria KLCC adalah akuarium moden terkini yang mempamerkan lebih daripada 5,000 bahan pameran akuatik sepanjang ruang pameran yang bertingkat di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Dari perairan tropika rantau Asia kepada hutan hujan dunia, Aquaria KLCC akan membawa anda mengenali kehidupan akuatik yang menarik serta tingkah laku yang unik haiwan di atas air. Disamping itu, terdapat carta perjalanan air semulajadi yang mengalir dari kawasan tanah tinggi ke sungai dan laut, dirangka untuk membantu pengunjung menghargai air sebagai habitat dan ekosistem.

Pakej Tour Kuala Lumpur di Tumpuan pelancong di Kuala Lumpur

Tarikan utama di Aquaria KLCC adalah tangki terowong 90 meter dengan travelator yang bergerak di mana anda boleh menyaksikan jerung Sand Tiger, ikan pari, penyu dan makhluk laut yang lain berenang di sekeliling tanpa halangan di akuarium laut yang luas. Terdapat juga pertunjukan penyelam memberi makan kepada makhluk-makhluk ini pada waktu makan.

Panduan Perjalanan ke Aquaria KLCC

Berjalan kaki

Aquaria KLCC terletak di Concourse Level Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) di pintu masuk utama di Jalan Pinang.

Terdapat juga jalan masuk melalui terowong laluan bawah tanah yang bersambung dari Concourse Level Suria KLCC (bersebelahan Maybank) dengan Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Jalan Masuk Barat melalui Taman KLCC menuju ke Pusat Konvensyen Kuala Lumpur.

Melalui bas

 • Berhenti di perhentian bas Impiana KLCC dan berjalan kaki dari sana.
 • KL Hop-On-Hop-Off Double Decker Tour Bus Service: Berhenti di perhentian KLCC Garden Park (Center West Wing Konvensyen KL).

Melalui Transit Aliran Ringan (LRT)

Mengambil Line PUTRA dan turun di stesen KLCC.

Melalui Monorail

Menaiki KL Monorail dan turun di stesen Raja Chulan. Pusat Konvensyen KL adalah hanya berjalan kaki singkat dari sini.

Pakej Tour Kuala Lumpur di KL Birdpark

Pakej Tour Kuala Lumpur di KL Birdpark

Lawatan seterusnya yang perlu anda masukkan dalam Pakej Tour Kuala Lumpur adalah Taman Burung KL yang terletak di Taman Botani Perdana, 10 minit dari pusat bandar Kuala Lumpur.

Rumah kepada lebih daripada 3,000 burung daripada 200 spesies burung tempatan dan luar negara, ia merupakan ciri utama yang membezakan Taman Burung KL dari taman burung lain berkonsepkan bebas penerbangan.

Ambil peluang untuk melihat itik Mandarin, helang helang, burung enggang, burung unta dan burung lain. Kemudian, lawati Bilik nurseri dan Inkubasi telurdan  untuk melihat bagaimana telur dieram menggunakan inkubator.

Pakej Tour Kuala Lumpur di spesies burung di KL Birdpark

Apabila anda berada disana, jangan lupa untuk mengambil gambar burung, dan mengikuti pertunjukan burung setiap hari berlaku di amphitheater  bermula pada jam 12.30 tengahhari dan 3.30 petang setiap hari.

Panduan Perjalanan ke Bird Park

Melalui kereta api

Melalui KTM Komuter Keretapi, turun di Stesen KTM Old Railway Kuala Lumpur yang terletak berhampiran Masjid Negara. Taman Burung KL hanya 5 minit berjalan kaki dari Muzium Negara.

Melalui kereta

Dari Jalan Bangsar, terus ke arah Bulatan Stesen Kereta Api KTM, kemudian belok kiri ke arah Masjid Negara.

Dari Jalan Mahameru, belok kiri ke Jalan Parlimen. Di lampu isyarat, belok kanan ke arah Taman Tasik Kuala Lumpur.

Melalui  bas

Mengambil Rapid KL Bus No. B115 dari Kotaraya ke Jalan Parlimen.

KL Hop-On-Hop-Off Double Decker Tour Perkhidmatan Bas: Turun di Stesen No. 14 di hadapan Pintu Masuk KL Bird Park Main. Bas disediakan setiap 30 hingga 45 minit.

Pakej Tour Kuala Lumpur di Central market

Pakej Tour Kuala Lumpur di Central Market KL

Seterusnya anda perlu masukkan dalam pakej tour Kuala Lumpur, terletak di tengah-tengah bandar Kuala Lumpur dan beberapa minit dari Petaling Street, Central Market adalah satu mercu tanda terkenal dengan budaya dan warisan Malaysia.

Bangunan ini telah dibina pada tahun 1888 dan asalnya berfungsi sebagai pasar basah. Sejak itu ia telah diklasifikasikan sebagai Tapak Warisan.

Pelancong berduyun-duyun ke Central Market untuk mendapatkan pelbagai kraftangan, seni, kebaya, songket, batik dan cenderamata asli Malaysia. Terdapat Batik Emporium yang menjadi rumah kepada jenama terkenal dan batik buatan Malaysia terbaik yang terdiri daripada pakaian, kasut, beg untuk hiasan rumah.

pakaian batik tradisional melayu Pakej Tour Kuala Lumpur

Pentas Luar Central Market adalah di mana pengunjung boleh menonton pelbagai seni berwarna-warni dan acara kebudayaan. Setiap kali perayaan utama di negara ini, kawasan tersebut akan dihiaskan dengan tema yang mencerminkan kepelbagaian kaum rakyat Malaysia.

Bagi peminat seni tempatan, terdapat Gallery Annexe, yang terletak di belakang Pasar Seni, merupakan tempat yang popular untuk acara-acara seperti tayangan filem, pameran seni dan wacana awam.

Panduan Perjalanan ke Central Market

Menaiki Teksi

Central Market terletak di Jalan Tun Tan Cheng Lock bertentangan Perhentian Bas Klang.

Melalui Transit Aliran Ringan (LRT)

Stesen Pasar Seni di LRT Putra terletak berhadapan dengan Central Market.

Pakej Tour Kuala Lumpur Murah Dengan Van Persiaran

Terdapat Pakej Tour Kuala Lumpur Murah yang anda boleh ambil lebih jimat daripada berbelanja beribu-ribu ke luar negara.

Lebih meriah jika anda pergi bersama keluarga, atau rakan sekerja. Nak lagi seronok, naik van persiaran jika penumpangnya ramai dan tak muat satu kereta seperti yang ditawarkan oleh PropVan, Van Sewa Kuala Lumpur. Lebih jimat dari anda menyewa bas dan lebih mudah jika anda melancong secara berkumpulan.

Pelanggan happy dapat travel sama-sama

Tempat Yang Di Bawa Dengan Pakej Tour di KL oleh Propvan

Selain daripada tempat di atas , berikut adalah lokasi – lokasi pilihan yang boleh anda lawat sekiranya mengambil Pakej Tour KL ini.

East KL

 • Royal selangor
 • Batu cave temple

West KL

 • Pusat Bandar Damansara
 • The Garden , Mid Valley
 • Thean Hou Temple

KL City Center

 • Muzium Kesenian Islam
 • Masjid Negara
 • Bangunan KTM Lama
 • Little India
 • Bird Park KL
 • Balai Seni VisualTitiwangsa
 • Central Market
 • KLCC Tower
 • Kl Tower

Outer KL

 • Putrajaya
 • Icity Shah Alam

Mengenai PropVan Kuala Lumpur Yang Anda Perlu Tahu

PropVan menyediakan pelbagai jenis van dengan kapasiti penumpang antara 11 hingga 18 orang mengikut kemampuan dan bajet anda. Van yang disediakan sangat besar, selesa dan bersih dan dilengkapi dengan penghawa dingin yang sejuk dan nyaman untuk semua penumpang di depan dan di belakang.

Van yang ditawarkan boleh dipandu untuk perjalanan yang jauh dan jika berlaku kerosakan, terdapat bantuan kecemasan 24 jam. Hubungi sahaja PropVan dan mereka akan hantarkan pasukan bantuan.

van sewa murah propvan

Jika anda ingin melancong dengan bergaya, atau ingin merasa menaiki van mewah dan eksklusif, , anda boleh menyewa Van Starex atau Alphard.

Tempah Pakej Tour di Kuala Lumpur Sekarang !

 

PropVan juga menyediakan pemandu yang mesra jika anda tak berminat untuk memandu dan nak duduk di tempat penumpang. Dengan harga berpatutan, PropVan boleh memandu anda ke mana-mana destinasi yang anda tetapkan.

Lebih dari 2000 orang pengguna yang berpuas hati telah menggunakan perkhidmatan PropVan. Jika anda sedang mencari-cari perkhidmatan Van Sewa, hubungilah menerusi saluran berikut :

Artikel Ini Untuk Sewa Review
Hubungi Profhariz.com Sekarang!

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: