Review
Jul 11, 2017, 8:15am

Pakej Percutian Murah ke Korea


Melancong ke luar negara untuk kali pertama sangat teruja. Satu pengembaraan yang menyeronokkan menunggu anda, Walaubagaimanapun, merancang dan berada di tanah asing boleh menjadi sedikit tertekan jika tanpa perancangan yang betul dan rapi.

Pakej Percutian Murah ke Korea

Anda benar-benar tidak tahu apa yang menanti anda; jenis orang, budaya dan undang-undang yang mengawal negara yang anda lawati. Akan tetapi, cemburunya melihat gambar rakan-rakan melawat luar negara, lebih-lebih lagi di musim sejuk. Kalau ada bajet, negara mana yang nak di pergi dulu? Pakej Percutian Murah ke mana yang anda cari?

trip-korea-murah Pakej Percutian Murah ke Korea

Apa kata pergi Korea Selatan. Sebuah negara yang penuh dengan kebudayaan tetapi selari dengan pembangunan dan perkembangan yang pesat dengan teknologi terkini, juga negara yang memperkenalkan K-drama dan K-Pop. Adakah anda seorang peminat?

Apa tempat-tempat yang menarik yang boleh dilawati di Korea Selatan? Disini dicadangkan 5 tempat-tempat menarik yang boleh anda lawati untuk dimasukkan ke dalam journal perjalanan anda nanti.

Pakej Percutian Murah Ke Korea Dongdaemun Design Plaza (DDP)

Pakej Percutian Murah ke Korea

Pakej Percutian Murah ke Korea Dongdaemun Design Plaza (DDP) mempunyai makna Impian, Rekaan, dan Mainan. Ia menempatkan pelbagai pameran, pertunjukan fesyen, forum, persidangan, acara domestik dan acara antarabangsa yang lain. Jika anda berminat untuk melawat kawasan senibina tersebut anda hanya perlu datang dan daftar. Maklumat-maklumat acara-acara yang dijalankan dan dijadualkan boleh didapati pada laman web DDP.

Antara program yang dijalankan adalah HERA Seoul Fashion Week, Farmers Market, Seoul Architecture Festival, Paik Nam June Show dan sebagainya.

Pakej Percutian Murah Ke Korea Pulau Namiseom

percutian-murah-korea-Pulau-Namiseom

Pakej Percutian Murah ke Korea Pulau Namiseom terbentuk hasil daripada pembinaan Empangan Cheongpyeong. Ia adalah pulau berbentuk separuh bulan, dan di sana terdapat kubur Jeneral Nami, individu yang membawa kemenangan besar terhadap pemberontak pada tahun ke-13 dari raja ke 7 Dinasti Joseon, Raja Sejo (memerintah 1455-1468).

Namiseom Island terletak 63 km dari Seoul mengarah Chuncheon, terkenal kerana barisan pokok yang indah di pinggir jalan. Pulau ini jaraknya 30 minit dari Chuncheon dan satu jam dari pinggir bandar Seoul. Oleh kerana ia tidak jauh dari Seoul, ramai pasangan dan keluarga datang melawat.

Pakej Percutian Murah Menara Seoul Namsan Korea

percutian-murah-korea-Seoul-Namsan-tower

Menara Seoul Namsan Korea merupakan destinasi pelancongan menara pertama di Korea. Puncak menara tersebut berada hampir 480m di atas permukaan laut, termasuk Gunung Namsan (243m) dan ketinggian menara tersebut (236.7m), menjadikannya salah satu menara tertinggi di Timur.

Ia terdiri daripada Seoul Tower Plaza, yang baru dibuka kepada awam selepas 40 tahun dan Menara N Seoul, yang dikendalikan oleh CJ Foodville sejak tahun 2005. Menara tersebut pada asalnya berfungsi sebagai menara penyiaran untuk menghantar isyarat TV dan radio pada tahun 1969. Kini, ia telah menjadi salah satu tempat mercu tanda dan tempat kebudayaan di Seoul.

Pakej Percutian Murah Masjid Seoul Central Korea

masjid-seoul

Masjid Seoul Central terletak di Hannam-dong, Yongsan-gu di Seoul, Seoul Central Mosque adalah masjid Islam pertama di Korea. Pembinaan masjid bermula pada bulan Oktober 1974 di atas sebidang tanah (5,000 meter persegi) yang disumbangkan oleh kerajaan Korea. Dibiayai oleh negara-negara Islam, masjid itu dibuka secara rasminya pada 21 Mei 1976 dan ia kini berdiri bangga di antara Sungai Hangang dan Gunung Namsan.

Tingkat pertama menempatkan bilik mesyuarat dan pejabat Persekutuan Muslim Korea; Tingkat kedua menempatkan dewan solat lelaki yang berukuran 427 meter persegi; Dan di tingkat tiga terletaknya dewan solat untuk kaum muslimah.

Berhubung dengan Masjid adalah bangunan Pusat Islam. Dipusat tersebut ditempatkan madrasah, Institut Penyelidikan Kebudayaan Islam dan banyak lagi.

Pakej Percutian Murah Ke Korea Hongdae

graffiti_hongdae-pakej-korea-murah

Hongdae adalah kawasan yang terkenal dengan suasana romantik, kebudayaan, dan kebebasan ekspresi diri. Kafe-kafe yang unik, galeri yang selesa, kedai aksesori, kedai fesyen, kafe dan kelab hidup, pasar seni dan restoran-restoran menjadikannya popular dan tempat yang menarik untuk dilawati.

Acara kebudayaan, persembahan jalanan, dan perayaan yang diadakan, menjadikan Hongdae sebagai kawasan yang sentiasa penuh dengan pelawat yang mencari keseronokan. Antara lokasi istimewa yang perlu dilawati adalah Jalan Atelier, Picasso’s Street, dan Club Street ┬ájika anda ingin mengalami sepenuhnya kawasan Hongdae.

Pakej Percutian Murah ke Korea | Private Pakej Serendah RM1300

pakej-travel-korea-private-murah

Tahukah anda, anda boleh melancong ke Korea bersama keluarga atau bersama rakan karib dengan bajet RM1300 seorang untuk 5 hari 4 malam?

Pakej yang disediakan oleh StalkandTravel ini, termasuk penginapan, pemandu pelancong, pengangkutan awam melalui subway, yuran kemasukkan dan juga airport pickup.

pakej-travel-korea-private-murah-2017

Walaubagaimanapun, pakej ini tidak termasuk makanan dan tiket penerbangan. Jika anda ingin tempah, pastikan anda tempah 3 hingga 4 bulan lebih awal untuk mendaptkan harga tiket yang murah.

Jangan bimbang dengan satus halal makanan di Korea Selatan, kerana pemandu pelancong akan bawa dan mencadangkan kepada anda restoran yang halal.

StalkandTravel akan bawa anda ke tempat-tempat yang menarik berdasarkan minat anda. Jika anda berminat untuk shopping, anda akan dibawa ke kawasan shopping mall dan wholesale. Jika anda berminat dengan K-Pop, anda akan dibawa ke YG, SM, KBS dan jika anda bertuah, dapat menonton music show secara langsung.

KBS-travel-korea-murah-giler

Jika anda berminat tetapi belum ada bajet yang mencukupi, StalkandTravel menerima bayaran secara ansuran dengan deposit serendah RM300 seorang. Pakej ini disediakan khas untuk 6 orang ke atas dan jika anda menempah sebelum 25 Julai 2017, anda akan menerima hadiah percuma.

Untuk menempah tempat anda, mudah sahaja. Hanya WhatsApp untuk mengetahui Pakej Promosi terbaru dari StalkAndTravel atau follow mereka di Instagram ye.

PS : Tunggu apa lagi, jom bercuti ke korea hari ini.

Jom dapatkan Promosi Pakej Percutian ke Korea SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan Promosi Pakej Percutian ke Korea SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan Promosi Pakej Percutian ke Korea SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: