Review
Apr 6, 2019, 1:52am

Pakej Percutian di Sabah 2 Hari 1 Malam Serendah RM299


Bercuti di dalam Malaysia tidak kurang hebatnya. Jika inginkan suasana percutian yang lebih seronok, anda boleh memilih untuk bercuti di Sabah. Apa tidaknya, Sabah merupakan salah sebuah destinasi percutian yang sangat popular. Keindahannya bukan saja terkenal di kalangan rakyat negara sendiri bahkan sudah sering di sebut-sebut oleh ramai pelancong luar.

pakej percutian di sabah ke tempat menarik 1

Pelancong asing mahu ke Malaysia demi untuk bercuti di Sabah. Ini membuktikan yang Sabah sememangnya satu destinasi percutian yang sangat bagus untuk dikunjungi. Dengan pakej percutian di Sabah bersama keluarga tersayang, anda sememangnya akan dapat menjimatkan banyak kos perbelanjaan berbanding dengan bercuti di luar negara.

pakej percutian di sabah serendah rm299 2

Pakej Percutian di Sabah Makin Seronok Dengan Menyewa Kereta

Tips paling bagus bagi mendapatkan suasana pakej percutian di Sabah yang sangat menyeronokkan adalah dengan cara menyewa kereta. Dengan kereta sewa ini anda akan dapat menjelajah dalam suasana yang lebih bebas. Anda juga boleh menentukan jadual perjalanan sendiri tanpa perlu terlibat dengan pihak lain. Apa yang lebih menguntungkan, anda boleh ke sana sini dengan lebih mudah dan pantas berbanding dengan menaiki pengangkutan awam yang agak rumit.

pakej percutian di sabah dengan harga yang berpatutan 1

Pastikan Anda Menyewa Kereta Dari Syarikat Yang Boleh Dipercayai

Apabila bercuti ke Sabah nanti, isu kereta sewa ini memang perlu diberi penekanan. Yelah, kan bila dah sampai tiba-tiba ada masalah dengan syarikat kereta sewa, diri sendiri juga yang akan susah. Masalah takut jika di tipu atau sebagainya memang perlu dikhuatirkan. Kerana itu, ada baiknya jangan mudah terpedaya dengan sebarang promosi terlajak murah dari mana-mana syarikat kereta sewa yang agak mencurigakan. Paling bagus, sila pilih dari syarikat kereta sewa yang punya review baik daripada costumer terdahulu. Salah sebuah syarikat kereta sewa boleh dipercayai untuk pakej percutian di sabah adalah AFS CAR RENTAL SDN.BHD.

pakej percutian di sabah 2

Antara Kelebihan Utama AFS Car Rental Sebagai Syarikat Kereta Sewa Terbaik di Sabah

 1. Terdapat Pelbagai Jenis Kereta Sewa Untuk Dipilih Mengikut Kesesuaian

Melalui AFS Car Rental ini, anda boleh menikmati pakej percutian di Sabah dengan kereta sewa yang sesuai. Terdapat banyak jenis kenderaan yang boleh di pilih seperti perodua Viva, Perodua Axia, Proton saga, Proton persona, Perodua Alza, Toyota wish, Toyota Camry dan banyak lagi. Semuanya boleh anda tempah dengan mudah mengikut jumlah bilangan ahli semasa travel. Jika kebetulan anda hanya dengan pasangan, bolehlah menyewa kenderaan yang lebih kecil. Bagi yang bercuti dengan ahli keluarga dalam jumlah yang lebih ramai boleh pula menyewa kereta sewa yang lebih besar.

pakej percutian di sabah dengan harga yang berpatutan 5

 1. Semua Kereta Sewa Sentiasa Dipastikan Berada Dalam Keadaan Baik

Soal keadaan semasa kenderaan, anda tidak perlu berasa bimbang. Ini kerana pihak AFS Car Rental senantiasa berusaha setiap masa bagi memastikan semua kereta sewa di dalam keadaan yang baik. Kondisi setiap kereta sewa sentiasa diperiksa dari segi enjin, tayar dan sebagainya. Isu kebersihan luar dan dalam kenderaan sebelum digunakan oleh setiap penyewa turut diberi perhatian. Ini bagi memastikan setiap penyewa dapat menikmati pakej percutian di Sabah dalam keadaan yang selamat.

pakej percutian di sabah 6

 1. Senarai Harga Kereta Sewa Boleh Dilihat Melalui Website Dengan Mudah

Jika ingin melihat berapakah harga yang ditawarkan, anda boleh terus ke website utama milik syarikat AFS CAR RENTAL SDN.BHD. Di sana anda bukan saja dapat melihat berapakah harga sewaan yang telah ditetapkan malah anda juga boleh terus memilih kereta sewa yang diinginkan untuk proses booking. Semua kenderaan telah disenaraikan mengikut jenis CC kereta dari 1.0cc hingga 2.4cc.

pakej percutian di sabah 5

 1. Harga Booking Rendah Untuk Tidak Membebankan Pelanggan

Jangan risau, kadar harga yang ditetapkan adalah sangat murah dan berbaloi. Untuk tidak membebankan pelanggan, pihak AFS Car Rental bukan hanya meletakkan kadar harga yang berpatutan malah turut menepatkan bayaran wang booking yang tidak terlalu membebankan. Hanya dengan bayaran booking sebanyak RM100, anda akan dapat kereta sewa idaman dengan mudah dan pantas. Bahkan, kereta sewa ini akan terus dihantar ke lapangan terbang mahupun tempat penginapan mengikut tarikh dan masa yang telah anda tetapkan.

pakej percutian di sabah ke tempat menarik 2

 1. Pihak AFS Car Rental Akan Memberitahu Keadaan Semasa Kenderaan Pada Hari Penerimaan

Bagi memudahkan lagi urusan kerjasama secara dua hala antara anda dan pihak penyewa kereta, AFS Car Rental turut mengamalkan sikap pentingkan costumer. Sebagai contoh, saat ingin menerima kunci kereta nanti, wakil pihak AFS Car Rental akan menunjukkan sebarang tanda kerosakan, kemek dan sebagainya yang memang sudah ada di kereta tersebut pada anda.

pakej percutian di sabah serendah rm299 4

Ini bagi memberitahu anda bahawa kereta tersebut ada bahagian yang telah rosak tetapi kerosakan tersebut tidak disebabkan oleh anda. Jadi sila jaga dengan baik kereta sewa tersebut dengan baik seperti sedang memandu kereta sendiri. Dengan adanya pemberitahuan seperti ini anda bukan saja dapat membuat pemeriksaan sebelum memandu malah anda juga boleh menjadi lebih bersedia daripada sebelumnya.

pakej percutian di sabah dengan harga yang berpatutan 6

Semakin Lama Sewa, Semakin Banyak Potongan Diskaun

Pilih saja mana-mana kereta yang disukai. Kadar harga bagi setiap kereta sewa ini pula adalah berpandukan tempoh sewaan sama ada secara harian, mingguan ataupun bulanan. Apa yang lebih menarik, semakin lama anda bercuti di Sabah dengan tempoh sewa kereta yang lebih panjang maka lebih banyak potongan diskaun yang akan anda peroleh dari pihak AFS Car Rental ini. Jika nak jimat ada baiknya anda ikuti pakej percutian di Sabah untuk satu tempoh yang baik bersama famili.

pakej percutian di sabah dengan harga yang berpatutan 2

Pakej Percutian Yang Lebih Lengkap Turut Disediakan

Untuk pengetahuan anda juga, pihak AFS Car Rental tidak hanya menawarkan servis kereta sewa sahaja sebaliknya pihak mereka turut menawarkan pakej percutian di Sabah yang lebih lengkap. Antara kemudahan yang termasuk di dalam pakej percutian di Sabah oleh pihak AFS Car Rental ini adalah seperti :

 • pengangkutan berserta pemandu
 • penginapan hotel bertaraf 3 bintang
 • tiket masuk
 • sarapan pagi
 • hadiah / souvenir
 • mineral water
 • baby seater

pakej percutian di sabah serendah rm299 1

Pihak AFS Car Rental juga dapat menawarkan servis tambahan lain untuk aktiviti anda sepanjang berada di Sabah seperti scuba driving, parasailing, jet ski, banana boat dan lain-lain lagi. Untuk tiket kapal terbang, makan tengahari dan makan malam tidak termasuk di dalam pakej. Namun pihak AFS Car Rental masih boleh membantu menguruskan tempahan tiekt kapal terbang mengikut permintaan tambahan pelanggan.

pakej percutian di sabah serendah rm299 3

Tawaran Hebat! Pakej Percutian di Sabah 2 Hari 1 Malam Hanyalah Serendah RM 299 Seorang

Ini adalah senarai harga bagi pakej percutian di Sabah yang sedang ditawarkan oleh pihak AFS Car Rental. Anda boleh lihat sendiri betapa murahnya harga tersebut. Dengan adanya perkhidmatan pakej percutian sebegini anda tidak lagi perlu pening kepala mencari pengangkutan dan peningapan. Hanya perlu buat tempahan mengikut tarikh tiket kapal terbang saja dan seterusnya anda boleh bercuti di Sabah dengan penuh rasa senang.

pakej percutian di sabah dengan harga yang berpatutan 3

Pihak AFS Car Rental menawarkan tiga jenis pakej mengikut tempoh masa percutian dan juga bilangan ahli semasa bercuti. Semakin ramai bilangan anda ketika bercuti bermakna semakin murah anggaran harga yang perlu anda belanjakan.

Pakej TV2 (untuk 2 Hari 1 Malam)

2-3 orang RM599 seorang

4-6 orang RM499 seorang

7-9 orang RM399 seorang

10 orang ke atas RM299 seorang

Pakej TV3 (untuk 3 Hari 2 Malam)

2-3 orang RM699 seorang

4-6 orang RM599 seorang

7-9 orang RM499 seorang

10 orang ke atas RM399 seorang

Pakej Astro Ria (untuk 4 Hari 3 Malam)

2-3 orang RM799 seorang

4-6 orang RM699 seorang

7-9 orang RM599 seorang

10 orang ke atas RM499 seorang

pakej percutian di sabah ke tempat menarik 3

Agensi Pelancongan Berlesen Dengan Pengalaman Yang Cukup

Anda tidak perlu berasa bimbang kerana pihak AFS Car Rental ini merupakan agensi pelancongan yang berlesen dan mempunyai pengalaman selama 3 tahun dalam bidang pelancongan. Malah pihak mereka juga telah pernah berurusan dengan beberapa syarikat besar seperti FGV (Felda Global Venture). Ketika itu pihak AFS Car Rental telah berjaya menguruskan hampir 1300 orang peserta dengan mengunakan 59 unit van di dalam acara sukan tahunan FGV yang berlangsung di Kota Kinabalu Sabah. Island Tour juga turut ada dari pihak AFS Car Rental ini.

pakej percutian di sabah serendah rm299 3

Testimoni Daripada Sebahagian Pelanggan

Ini adalah sebahagian daripada testimoni para pelanggan yang telah pernah menggunakan servis daripada pihak AFS Car Rental sebelum ini. Anda boleh lihat sendiri bagaimana gembira dan puashatinya mereka dengan percutian di Sabah bersama kereta sewa yang baik.

pakej percutian di sabah 4 pakej percutian di sabah 3

Anda Berhajat Untuk Ikuti Pakej Percutian di Sabah? Mahukan Kereta Sewa Yang Murah? Segera Hubungi Pihak AFS Car Rental Sekarang!

Anda dah lama simpan hajat untuk melancong ke Sabah? Anda tidak ada masa untuk rancang percutian yang lengkap di Sabah? Sekarang pakej percutian di sabah yang murah oleh pihak AFS Car Rental telah ada. Apa yang di tunggu lagi, segeralah buat tempahan sebelum penuh! Best bercuti di Sabah dan pastinya anda akan berasa sangat happy dan berpuashati kerana dapat meluangkan masa ketika bercuti bersama insan kesayangan.

pakej percutian di sabah dengan harga yang berpatutan 4

Untuk info lanjut yang berkaitan dan tempahan, terus hubungi pihak AFS Car Rental melalui detail di bawah ini.

AFS CAR RENTAL – AGEN PAKEJ PELANCONGAN SABAH TERBAIK
Hotline : Tekan untuk telefon (011-10560064)   | Tekan Untuk Whatsapp
Facebook : AFS CAR RENTAL & TOURS SDN BHD
Website : https://www.afscarrental.com/

Alamat :

H13, Block H , Lorong Cyber Square 2, Cyber Square Commencial Centre, Penampang, Sabah

Mari bercuti ke Sabah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Mari bercuti ke Sabah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Mari bercuti ke Sabah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: