Review
Apr 24, 2019, 12:05pm

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Terbaik dan Cepat Dengan Mendapatkan Keranda, Batu Nisan dan Belindan


KEMATIAN ITU PASTI untuk semua makhluk yang bernyawa. Sesiapa saja tidak dapat melarikan diri dari kematian walau sesaat kerana segalanya sudahpun ditentukan sejak azali lagi. Suka mahupun tidak, semua akan melalui mati. Semakin berusia bermakna semakin hampir hampir juga tempoh kematian. Dan sebagai seorang anak dan ketua keluarga, anda wajib untuk tahu di mana ada pakej penguruan jenazah di kawasan tempat tinggal masing-masing.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan (2)

Bagi anda yang berada di sekitar Kelantan tidak kira untuk jajahan Kota Bharu, Pasir Mas, Tumpat, Wakaf Bharu, Ketereh, Tanah Merah, Rantau Panjang, Pasir Puteh mahupun Machang, anda amat bertuah kerana di sana sememangnya telah ada pihak yang menyediakan servis pengurusan keranda, batu nisan dan belindan. Pihak yang dimaksudkan ini adalah DHL Pusara.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Patuh Syariah (5)

DHL Pusara adalah singkatan untuk Din Hj Lah Pusara dan ia merupakan satu perusahaan membuat dan membekal batu nisan dan belindan untuk pasaran seluruh negeri Kelantan. Malah DHL Pusara Tumpat ini turut sedia memberikan perkhidmatan terbaik tanpa mengira daerah yang mana di seluruh negeri Kelantan Darul Naim demi berbakti kepada para pelanggan.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan (4)

Antara Kelebihan Utama Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan dari DHL Pusara Tumpat

  1. Terdapat Pelbagai Jenis Pilihan Batu Nisan dan Belindan

Anda pasti sudah amat kenal dengan batu nisan tetapi bagaimana pula dengan belindan? Belindan ini adalah panggilan untuk penduduk di sekitar kawasan Pantai Timur, jika di bahagian Pantai Barat, belindan ini di beri nama kapok. Terdapat pelbagai jenis design batu nisan dan kapok yang ditawarkan oleh pihak DHL Pusara. Bergantung pada diri anda sendiri untuk membuat pilihan.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan (1)

Antara pilihan untuk batu nisan adalah seperti yang tertera di bawah :

– Batu Nisan Biasa

– Batu Nisan Terazo

– Batu Nisan Granite

– Batu Nisan Marmar

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Yang Terbaik (2)

Manakala antara pilihan untuk belindan pula adalah seperti yang berikut :

– Belindan Biasa

– Belindan Terazo

– Belindan Granite

– Belindan Marmar

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Patuh Syariah (3)

  1. Semua Model Mematuhi Syarak Dan Tidak Keterlaluan

Semua design untuk keranda, batu nisan dan belindan yang dihasilkan oleh pihak DHL Pusara ini tidak keterlaluan. Maksud tidak keterlaluan ini adalah tidak berlebihan dari segi reka bentuknya supaya dapat mematuhi syarak. Ia juga tidak memakan ruang yang besar.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Yang Terbaik (3)

  1. Pemasangan Kerja Effektif Dan Terbaik

Untuk kerja-kerja pemasangan bagi batu nisan dan belindan ini, ia akan dilakukan oleh pengurus syarikat DHL Pusara sendiri dengan penuh tertib bersama bantuan para pekerja lain yang sangat berpengalaman.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan (5)

  1. Syarikat Yang Kukuh Dan Boleh Dipercayai

Syarikat DHL Pusara tidak hanya mempunyai sebuah premis utama tetapi juga turut mempunyai  3 buah cawangan kesemuanya di sekitar Kelantan. Lokasi untuk ke tiga-tiga premis milik syarikat DHL Pusara ini bertempat di Tendong Pasir Mas, Dewan Beta Kota Bharu dan juga Kg Berangan Tumpat. Dengan tahap syarikat yang kukuh anda tidak perlu risau akan tentang isu penipuan dan sebagainya.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan (3)

  1. Harga Yang Ditawarkan Amat Berpatutan Mengikut Kemampuan

Dari segi harga untuk keranda, batu nisan dan kepok ini semuanya adalah di tahap yang amat berpatutan serta sesuai mengikut kemampuan para pelanggan. Harga yang ditawarkan oleh pihak DHL Pusara bermula dari RM90 sehingga RM750 untuk batu nisan manakala untuk belindan pula harga bermula dari RM530- sehingga RM2500.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Patuh Syariah (2)

Satu-Satunya Kedai Batu Nisan Yang Terbesar Di Daerah Tumpat Sejak 1990

Perusahaan membuat keranda, batu nisan dan belindan ini merupakan perusahaan keluarga secara turun temurun. DHL Pusara memberikan khidmat pakej pengurusan jenazah di Kelantan bermula dari Hj Abdullah sejak sekitar tahun 90an. Setelah itu, perusahaan ini telah dikembangkan oleh anaknya , Tajuddin Abdullah. Kini perusahaan milik DHL Pusara diteruskan lagi oleh cucu beliau yang bernama Shukri Tajuddin.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Yang Terbaik (6)

Hasil Terbaik Dan Cepat Mengikut Kehendak Waris

Semua tempahan yang dibuat pelanggan akan sedaya upaya disiapakan dengan cepat mengikut kehendak waris si mati. Setiap tempahan akan sentiasa di beri keutamaan supaya dapat memuaskan hati para pelanggan yang telah membuat tempahan tersebut. Segala detail yang diberikan seperti nama si mati, tarikh lahir dan tarikh kematian akan dipastikan segalanya di eja dengan betul tanpa sebarang kesilapan. Material yang digunakan juga adalah dari jenis yang berkualiti untuk hasil terakhir yang terbaik.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Yang Terbaik (4)

Antara Hasil Yang Telah Berjaya Disiapkan

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan (6)

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Yang Terbaik (1)

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Yang Terbaik (5)

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Patuh Syariah (1)

Anda Baru Kehilangan Insan Tersayang? Kini Anda Sedang Mencari Keranda, Batu Nisan dan Belindan?

Meskipun batu nisan dan belindan ini hanyalah suatu penanda di kubur atau pusara namun ia juga boleh mencerminkan tahap kasih dan sayang para waris terhadap si mati yang telah pergi. Di setiap batu nisan dan kapok itu akan ditulis dengan nama, tarikh lahir dan tarikh kematian si mati yang akan diingati oleh para insan yang menyayanginya. Ia juga bagi memudahkan urusan pengecaman ketika urusan ziarah di tanah perkuburan.

Pakej Pengurusan Jenazah di Kelantan Patuh Syariah (4)

Menyedari hakikat itu, pihak DHL Pusara akan terus bersedia memberikan khidmat kepada masyarakat terutamanya di Pantai Timur untuk memudahkan masyarakat. Maka jika anda perlukanperkhidmatan pakej pengurusan jenazah di Kelantan, segera hubungi pihak DHL Pusara untuk tempahan. InshaAllah anda pasti akan berpuashati.

DHL PUSARA | PAKAR BATU NISAN DAN BELINDAN DI KELANTAN
Hotline : Tekan untuk telefon (014-5055978)  | Tekan untuk Whatsapp
Facebook : DHL Batu Nisan Tumpat
Website : Din Hj Lah Pusara

Alamat :
PT353, Belakang Maba Tayar, Kg Berangan,Tumpat, Kelantan 16200 Malaysia

Jom dapatkan batu nisan dengan DHL Pusara SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom dapatkan batu nisan dengan DHL Pusara SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom dapatkan batu nisan dengan DHL Pusara SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: