Review
Jun 8, 2018, 9:59am

Pakar Servis Aircond Kereta Murah Di Sungai Buloh


repair aircond kereta murah

Pengangkutan seperti kereta adalah satu keperluan bagi anda bukan? Menuju ke suatu destinasi memerlukan keselesaan semasa memandu. Namun apabila anda tidak menjaga kereta dengan seeloknya pelbagai masalah akan muncul seperti masalah seperti penghawa dingin yang rosak, minyak compressor dan sebagainya. Dengan adanya pakar servis aircond kereta murah seperti Ara Auto Aircond (Ara Sejuk Melampau) di Sungai Buloh, anda tidak perlu bimbang akan masalah yang berlaku lagi, kerana mereka dapat menyelesaikannya.

Servis Aircond Kereta Murah Di Sungai Buloh – Ara Auto Aircond

tempat servis aircond kereta murah sungai buloh

Seperti yang anda ketahui, servis aircond kenderaan adalah sangat penting. Penjagaan aircond kereta adalah tidak sama dengan penghawa dingin dirumah. Kenapa saya berkata sebegitu? Ini kerana ada beberapa komponen kenderaan yang menghasilkan tenaga sejuk dan memberikan keselesaan kepada anda. Komponen ini bertindak sebagai satu kumpulan dimana ia harus bekerjasama bagi menghasilkan rasa nyaman setiap kenderaan.

cara sejukkan aircond kereta

Komponen yang terdapat didalam aircond kereta anda adalah compressor, condenser, receiver drier, thermal expension valve dan evaporator. Jika salah satu daripada komponan ini tidak berfungsi ataupun rosak, maka aircond kereta anda mengalami masalah. Dimana anda harus membetulkan aircond dan mendapat servis yang murah, semestinya di Ara Auto Aircond, Sungai Buloh!

Tawaran Harga Servis Aircond Murah Sungai Buloh – Ara Auto Aircond

Sudah semestinya pelanggan menginginkan harga yang berpatutan daripada pusat servis aircond kereta. Rata – rata kita sendiri boleh lihat harga yang ditawarkan oleh setiap pusat servis, ada kalanya servis aircond sahaja sampai RM1000 harganya. Tidakkah ia begitu mahal? Penjagaan aircond adalah sangat penting, kerana harga yang akan di cas setiap kerosakan juga berbeza – beza.

pusat servis aircond sungai buloh

Di pusat servis aircond kereta murah Ara Auto Aircond menawarkan harga yang sangat berpatutan. Harga bermula mengikut jenis kerosakkan yang dialami dan mengikut jenis kenderaan. Bukankah harga yang diberikan sangat jimat dan menguntungkan bagi anda?

Ini Adalah Harga Bagi Servis Yang Ditawarkan

harga servis aircond kereta

Basic Servis ( bermula dari RM 210)
Minor Servis ( bermula dari RM 360)
Major Servis ( bermula dari RM 530)
Tukar SET ( bermula dari RM1500)
*Harga berbeza mengikut model kenderaan.

Jenis Servis Aircond Kereta Yang Dilakukan Di Ara Auto Aircond

jenis servis aircond murah

Di pusat servis Ara Auto Aircond, mreke mengendalikan tiga servis aircond kereta yang berbeza iaitu basic servis, minor servis and major servis. Basic servis aircond adalah dengan memeriksa samaada gas aircond, coiling coil, suis aircond dan sebagainya. Bagi minor servis pula, pihak kami akan memeriksa filter aircond yang berada dibelakang dashboard kereta. Disini kami akan melihat sama ada filter aircond  ini kotor atau penuh dengan bendasing adalah satu sebab dimana aircond tidak berasa sejuk dan rosak.

baikpulih aircond kereta murah

Di samping itu, major servis adalah apabila aircond mengeluarkan haba yang panas malah tidak mengeluarkan haba yang sejuk. Ini dapat dilihat apabila segala komponen aircond sudah tidak bekerjasama untuk menghasilkan haba yang sejuk. Pembaikpulihan untuk major servis memerlukan masa yang lama berbanding basic dan minor servis. Sebab itulah memastikan aircond dalam keadaan yang baik adalah penting. Aircond kereta harus di servis dan di jaga, seperti mana kita menjaga diri sendiri.

Punca Aircond Kereta Rosak, Pakar Kami Akan Menjawabnya

servis filter aircond kereta

Berdasarkan pengalaman membaiki pelbagai jenis kerosakan yang berlaku pada aircond kereta terdapat beberapa bahagian yang menyebabkan aircond tidak sejuk. Adakalanya disebabkan sistem aircond bocor, coiling coil kotor, kipas di condenser tidak berfungsi, compressor rosak, panel suis button rosak, filter drier kotor atau tersumbat dan expansion valve rosak atau tersumbat. Ini adalah masalah yang sering dihadapi oleh pelanggan. Mengapa ini terjadi?

minyak compressor yang lama belum tukar

Berbezaan minyak compressor yang lama belum tukar

Salah satunya adalah kita sendiri tidak memeriksa samaada gas aircond mencukupi atau tidak, filter bersih atau kotor. Dan salah satunya adalah masalah compressor dimana, ia sudah tidak berfungsi untuk menghasilkan tenaga haba yang sejuk malah menyebabkan komponen yang lain tidak bekerjasama.

Jadual Penjagaan Aircond Kereta / Minyak Compressor

jadual service aircond kereta

Selain daripada bahagian enjin kereta, aircond kereta juga perlu diperiksa dan diservis secara berkala. Ini bagi mengelakkan aircond kereta daripada terus rosak. Dibiarkan kerosakkan yang kecil akan menjadikan kerosakkan yang besar dan menggunakan modal yang banyak untuk membaikinya. Aircond akan berfungsi daripada gas yang dimampatkan oleh compressor, mengalir melalui cooling coil, yang berada di dalam kereta dan blower akan meniupkan angin melalui cooling coil dan mengeluarkan angin yang sejuk. Oleh itu penjagaan yang berkala adalah penting untuk memastikan setiap komponen aircond akan bergerak sentiasa bagi mengeluarkan haba yang sejuk.

Pakar Servis Kereta Yang Bertauliah Dari Ara Auto Aircond, Sungai Buloh

lokasi servis aircond murah sungai buloh

Di pusat servis Ara Auto Aircond, menggunakan khidmat juruteknik yang bertauliah dari Jabatan Alam Sekitar adalah satu kemestian kerana mereka tahu akan membaiki kerosakan yang dialami oleh sesebuah kereta. Pekerja adalah dikalangan bekas pelatih dari badan latihan milik kerajaan. Mereka sangat mahir dalam membaiki kereta.

servis aircond terbaik dan murah

Mereka juga adalah pakar yang terlatih. Jadi anda tidak perlu risau akan kepandaian mereka dalam membaiki kenderaan. Letakkan 100% kepercayaan anda kepada pakar – pakar di Ara Auto Aircond!

Kenapa Harus Memilih Ara Auto Aircond Sungai Buloh Sebagai Pakar Servis Aircond Kereta Anda?

Pusat servis Ara Auto Aircond adalah 100% milik bumiputera! Anda tidak perlu risau dengan harga yang ditawarkan dari kami malahan ada akan mendapat perkhidmatan yang kami sediakan adalah perkhidmatan “TUKAR MINYAK COMPRESSOR” dimana kami akan menukarnya setiap kali servis. Pihak kami juga menyediakan perkhidmatan flushing atau cuci sistem aircond iaitu bahagian didalam piping.

tukar minyak compressor ekon

Penukaran minyak compressor adalah penting kerana compressor adalah komponen atau jantung yang berfungsi kepada komponen yang lain. Jika compressor rosak, aircond tidak akan berjalan seperti biasa. Penukaran minyak compressor kereta (flushing) setiap 40 000km ataupon setahun. Dengan cara ini, ia dapat mengekalkan aircond anda bertindak seperti biasa. Di pusat Ara Auto Aircond menawarkan perkhidmatan yang cukup memuaskan dimana anda akan mendapat servis yang mencukupi apabila anda melakukan servis aircond kereta anda.

Testimoni Daripada Pakar Servis Aircond Kereta Ara Auto Aircond Sungai Buloh

Testimomi daripada pelanggan Ara Auto Aircond adalah sangat penting untuk merkea kekal berada di dalam perniagaan ini. Dimana mendapat kepercayaan mereka adalah satu kemestian bagi pakar – pakar di Ara Auto Aircond. Dengan perkhidmatan yang dijalankan, mereka akan mendapatkan tindak balas (feedback) daripada para pelanggan.

testimoni pelanggan ara sejuk melampau testimoni pelanggan ara auto aircond

Aircond Tak Sejuk? Servis Je Dengan Ara Auto Aircond Sungai Buloh

Baru tahu rupanya aircond kena servis setiap 1 atau 2 tahun. Kereta yang dah 5 tahun tu, jangan buat – buat lupa pula. Cepat dapatkan khidmat servis aircond sejuk melampau dari Ara Auto Aircond. Cara menghubungi mereka pun senang sahaja. Hubungi menerusi WhatsApp untuk pertanyaan dan Booking slot. Lepas ini, kereta dah tak panas lagi.

servis semua jenis aircond kereta

ARA AUTO AIRCOND | SERVICE AIRCOND MURAH DI SUNGAI BULOH
Hotline: Tekan untuk telefon (017-6099507) | Tekan untuk WhatsApp
Booking Slot: Tekan untuk telefon (011-60880969) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Ara Sejuk Melampau
Email: aracaraircond@gmail.com

Alamat:
Ara Suto Aircond
No 77 Jln BSC 2B/1, Bandar Seri Coalfield, Sungai Buloh, Selangor
Landmark: Selepas Penjara Sungai Buloh, Desa Coalfields dan jambatan timbang JPJ Ijok, berhampiran simpang empat Meru/ Puncak Alam

Kordinat: N 3°14’46.4604” , E 101°28’23.3796”

Aircond Tak Sejuk? Servis Je Dengan Ara Auto Aircond Sungai Buloh

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Aircond Tak Sejuk? Servis Je Dengan Ara Auto Aircond Sungai Buloh

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Aircond Tak Sejuk? Servis Je Dengan Ara Auto Aircond Sungai Buloh

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: