Review
Jun 26, 2018, 1:58am

Pakaian Tidur Terbaik Untuk Isteri dan Wanita


Tidur merupakan satu perkara yang amat penting untuk memastikan anda mendapatkan rehat yang cukup sebelum anda menjalani aktiviti harian dengan bertenaga. Tidur yang baik adalah tidur yang cukup dan lena tanpa tersedar sekurang – kurangnya 7 jam sehari untuk orang dewasa. Namun, tidak ramai yang mampu mendapatkan tidur yang cukup disebabkan masalah susah tidur atau insomnia.

Pakaian Tidur Wanita Baring

Insomnia adalah salah satu penyakit di mana seseorang itu mengalami kesukaran untuk tidur pada waktu malam dan seterusnya menyebabkan aktiviti harian anda terganggu disebabkan rehat yang tidak cukup. Insomnia boleh terjadi disebabkan masalah kesihatan fizikal, gaya hidup dan sebagainya. Anda boleh mengubati masalah insomnia dengan menggunakan tips – tips seperti di bawah.

Pakaian Tidur Wanita Jam

Tips – tips Untuk Mengurangkan Masalah Insomnia

1. Gelapkan Bilik Tidur Anda

Cahaya yang terlampau terang akan membuatkan tidur anda terganggu jadi pastikan anda menutup semua sumber cahaya yang ada di dalam bilik tidur. Ia termasuklah langsir dan juga semua lampu yang berada di dalam bilik tersebut. Bilik yang gelap akan memberikan ilusi yang tenang dan sejuk.

Pakaian Tidur Wanita Gelap

2. Kurangkan Dari Meminum Kafein

Sekiranya anda peminat kopi dan mempunyai masalah insomnia,adalah dinasihatkan untuk anda berhenti dari meminum kopi kerana kopi mempunyai kafein yang tinggi dan boleh mengganggu tidur anda. Selain itu, anda juga perlu mengelakkan minuman bergas dan coklat kerana makanan dan minuman ini juga mempunyai kadar kafein yang tinggi.

Pakaian Tidur Wanita Kopi

3. Minum Susu Suam Sebelum Tidur

Anda boleh mengamalkan susu suam yang dicampur bersama madu kerana susu merupakan salah satu cara tradisional untuk mengatasi insomnia. Madu pula mempunyai kesan sedatif seperti gula tetapi ia tidak membahayakan pesakit diabetis. Jadi, anda boleh mengelakkan penggunaan ubat tidur yang mempunyai bahan kimia.

Pakaian Tidur Wanita Susu

4. Senaman

Senaman bukan sahaja boleh membantu anda untuk menyihatkan badan, malah ia juga boleh membuatkan anda mudah tidur pada waktu malam. Hal ini kerana, tubuh badan anda akan berasa letih maka anda akan lebih senang untuk tidur tanpa masalah insomnia.

Pakaian Tidur Wanita Bersenam

5. Pakai Pakaian Yang Longgar Dan Selesa

Pakaian tidur yang ketat akan menyebabkan anda tidak selesa dan menyukarkan tubuh badan anda sukar untuk bernafas. Jadi, pastikan anda menggunakan pakaian tidur yang diperbuat daripada kain yang selesa dan memudahkan diri anda untuk bernafas pada waktu malam.

Pakaian Tidur Wanita Nyenyak

6. Kurangkan Penggunaan Skrin

Tips ini sememangnya penting untuk anda sekiranya anda mahukan tidur yang nyenyak. Kurangkan penggunaan skrin sekurang – kurangnya 2 jam sebelum anda tidur. Hal ini kerana, cahaya skrin telefon akan membuatkan otot mata anda menjadi tegang dan akan menyukarkan anda untuk tidur dengan baik.

Pakaian Tidur Wanita Mesej

7. Gunakan Bunga Lavender

Bunga lavender boleh memperlambatkan aktiviti sistem saraf anda dan boleh memberikan anda kesan ketenangan dan meningkatkan kualiti tidur. Anda juga boleh meningkatkan kualiti tidur dan meningkatkan mood pada penderita insomnia. Jadi, dapatkan essential oil lavender dan letakkan sahaja di bantal sebelum anda tidur.

Pakaian Tidur Wanita Wangian

8. Makan Makanan Yang Mengandungi Tryptophan

Tryptophan merupakan bahan kimia yang boleh merangsang otak agar anda lebih mudah tidur. Antara makanan yang mengandungi tryptophan termasuklah, keju cair, ayam, ikan tuna, dan kacang soya.

Pakaian Tidur Wanita Makanan

Banana Pyjamas – Baju Tidur Yang Paling Selesa Untuk Wanita Dan Bayi

Sekiranya anda tercari – cari baju tidur yang selesa dan juga murah, anda boleh membeli baju tidur dari Banana Pyjamas kerana mereka menyediakan pelbagai jenis baju tidur untuk wanita dan juga bayi. Para suami tidak perlu lagi pening kepala mencari hadiah untuk isteri mereka kerana mereka pasti akan gembira sekiranya anda membeli baju tidur yang selesa untuk mereka.

Pakaian Tidur Wanita Lori

Kenapa Anda Perlu Membeli Baju Tidur Banana Pyjamas?

Terdapat pelbagai sebab kenapa anda perlu memakai pakaian tidur dari Banana Pyjamas. Antara sebab – sebab berikut adalah;

1. Pakaian Tidur Yang Selesa

Pakaian tidur yang disediakan oleh Banana Pyjamas sememangnya amat selesa untuk dipakai tidak kira cuaca panas ataupun sejuk. Kainnya yang senang menyerap peluh boleh memastikan anda selesa pada bila – bila masa sahaja anda menggunakan Banana Pyjamas.

Pakaian Tidur Wanita Stok

2. Harga Yang Murah

Harrga yang ditawarkan oleh Banana Pyjamas adalah amat murah dan berpatutan. Harga untuk sepasang baju tidur hanyalah RM 25 dan anda boleh mendapat harga yang lebih murah sekiranya anda membeli 2 baju tidur iaitu RM 45 (Combo Price)

Pakaian Tidur Wanita Baju

3. Material Kain Berkualiti

Material yang digunakan untuk membuat Banana Pyjamas adalah kain polyester di mana ia adalah jenis kain yang amat berkualiti dan amat selesa untuk dipakai. Kain polyester juga adalah kain yang lembut.

Pakaian Tidur Wanita Bonet

4. Design Yang Comel

Terdapat pelbagai design yang comel dan anda boleh memilih design yang anda mahukan dari Banana Pyjamas. Mereka menyediakan bermacam – macam design agar anda dapat memakai pakaian tidur bersama design kesukaan anda.

Pakaian Tidur Wanita Peghantaran

5. Boleh Dipos

Jangan risau sekiranya anda tidak dapat membeli dari kedai mereka, kerana mereka juga ada menyediakan perkhidmatan pos bagi anda. Pilih sahaja baju tidur kesukaan anda dan tambah RM 8 untuk pos seluruh Malaysia.

Pakaian Tidur Wanita Pilihan

6. Menyediakan Dropship Dan Stokis

Anda mahu menyebarkan keselesaan baju tidur dari Banana Pyjamas? Apa kata anda sertai dropship dan stokis mereka? Banana Pyjamas membekalkan baju tidur kepada peniaga – peniaga yang  ingin memborong secara pukal.

Pakaian Tidur Wanita Cantik

Apa Kata Pelanggan Banana Pyjamas?

Pakaian Tidur Wanita Bergaya

Pakaian Tidur Wanita Lawa

Pakaian Tidur Wanita Hebat

Dapatkan Baju Tidur Anda Dari Banana Pyjamas Sekarang!

Ramai pelanggan yang menggunakan baju tidur ini telah tampil memberikan feedback dan testimoni yang menarik.  Ya, sememangnya baju tidur Banana Pyjamas ini menjanjikan keselesaan kepada anda untuk mendapatkan tidur yang nyenyak setiap hari.

Pakaian Tidur Wanita Stok

BANANA PYJAMAS | DAPATKAN TIDUR YANG NYENYAK
Hotline: 
Tekan untuk Telefon (013-9691696) | Tekan untuk WhatsApp
Alamat:
Temerloh,Pahang

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: