Review
Jul 27, 2018, 4:06pm

Pakaian Batik Moden Dengan Tun Batik Untuk Lelaki dan Wanita


Apabila menyebut perkataan ‘BATIK’ pastinya terus terbayangkan masyarakat melayu yang sememangnya sangat sinonim dengan fabrik batik ini. Batik dan masyarakat melayu sudah sangat sebati sejak dulu hingga kini hinggakan harga batik ini bukan lagi biasa-biasa tetapi telah menjadi antara fabrik yang sangat terkenal di seluruh dunia. Mungkin dek kerana itu jugalah maka batik ini di zaman era moden ini bukan saja menawan malah juga agak tinggi kadar harganya.

Ada Pakaian Batik Moden

Berita baik untuk anda yang sangat mengemari gaya segak dan cantik daripada fabrik dengan corak batik ini kerana pada ketika ini telah muncul satu jenama yang mampu memberikan anda bukan saja kepuasan dengan fabriknya yang sangat lembut dan berkualiti bahkan anda juga akan berasa sangat gembira dengan gaya rekabentuk coraknya yang sangat seiring dengan gaya masyarakat sekarang yang sangat pentingkan keselesaan dan kesesuaian berpakaian di dalam pelbagai situasi dan majlis.

Jenama batik tersebut yang dimaksudkan di sini adalah TUN BATIK.

Terdapat Pakaian Batik Moden

Seperti yang telah diperkatakan tadi, bersesuaian dengan gaya hidup masyarakat moden sekarang ini maka Tun Batik telah mengetengahkan pakaian berunsurkan corak batik ini bukan hanya untuk wanita malah untuk kaum lelaki juga.

Selain daripada itu ia bukannya di jual dalam bentuk fabrik semata-mata sebaliknya telah siap di jahit dalam bentuk kemeja dan juga kurung untuk memudahkan lagi para peminat batik seperti anda. Anda boleh dapatkan kemeja batik ini di dalam dua jenis iaitu kemeja batik berlengan pendek dan juga kemeja batik berlengan panjang.

Selain Pakaian Batik Moden

Untuk kemeja lelaki berlengan pendek dan panjang ini ada dua jenis iaitu yang mempunyai ‘lining’ (kain alas dalam) dan juga tanpa ‘lining’. Terpulang kepada anda bagaimana rekabentuk bagaimana yang anda inginkan. Kain asas untuknya pula adalah daripada jenis kain kapas (cotton) yang berkualiti dan juga satin.

Menpunyai Pakaian Batik Moden

Harga untuk kemeja lelaki ini adalah :

  1. Cotton Short sleeve shirt without lining – RM99
  2. Cotton Short sleeve shirt with cotton lining – RM129
  3. Satin Silk Long sleeve shirt with cotton lining – RM145

Mencari Pakaian Batik Moden

Untuk baju kemeja lelaki yang dikeluarkan oleh pihak Tun Batik ini bukan saja mempunyai rekabentuk corak yang pelbagai malah didatangkan pula di dalam pelbagai jenis pilihan warna yang sangat variasi. Dengan ini pastinya ia sangat sesuai untuk semua lapisan umur baik daripada golongan dewasa mahupun warga emas.

Dengan berpakaian sebegini anda bukan saja boleh menghadiri pelbagai majlis dan acara formal tanpa sebarang masalah malah anda juga boleh menggayakannya  dalam keadaan yang lebih santai juga ketika bercuti dan sebagainya. Ini kerana kemeja bercorak batik di bawah jenama Tun Batik ini diperbuat daripada kain yang selesa berserta corak yang tidak terlalu keterlaluan supaya cukup sesuai untuk di pakai di mana saja di dalam apa jua keadaan.

Selain Pakaian Batik Moden

Terasa kurang adil jika ada pakaian dalam bentuk kemeja yang sangat segak untuk digayakan oleh si jejaka sedangkan pasangannya pula hanya berpakaian biasa. Maka, adalah sangat bertepatan apabila Tun Batik turut mengambil berat akan perkara ini dengan mengeluarkan sekali pakaian bertemakan batik untuk si wanita supaya tampak makin ayu, manis, cantik menawan apabila bergandingan dengan pasangan di dalam persalinan yang serasi.

Tidak kurang hebatnya dengan pilihan untuk si jejaka, pakaian wanita berunsur batik daripada Tun Batik ini sangat cantik dengan pelbagai pilihan warna dan setiap satunya mempunyai keistimewaan tersendiri dengan corak yang boleh di pilih mengikut citarasa masing-masing.

Ciri Pakaian Batik Moden

Apa yang lebih mengembirakan, para wanita boleh membeli mana-mana kain berunsur batik ini mengikut citarasa masing-masing di dalam bentuk sepersalinan yang kemudian boleh di jahit mengikut size bentuk tubuh masing-masing terpulang pada apa saja gaya yang disukai.

Antara fesyen yang cukup cantik dan amat sesuai dengan fabrik bercorak batik keluaran Tun Batik ini adalah pakaian tradisional melayu seperti kurung, kebarung dan juga kebaya. Namun bagi yang ingin di jahit mengikut fesyen terkini yang lebih moden juga tidak ada salahnya. Yang lebih penting adalah mengikut ukuran di badan sendiri dan sesuai untuk digayakan mengikut situasi yang dikehendaki.

Terdapat Pakaian Batik Moden

Soal kualiti anda tidak perlu bimbang kerana ianya hanya daripada fabrik yang sangat selesa dan berkualiti. Bukan setakat serap peluh bahkan warnanya dan coraknya juga tidak mudah luntur dan boleh tahan lama sesuai dengan corak batik itu sendiri yang sememangnya tidak lekang dek hujan dan tidak lekang dek panas.

ANTARA TESTIMONI PELANGGAN TUN BATIK

Selain ada Pakaian Batik Moden

Jangan tunggu lama-lama nanti anda juga yang akan gigit jari tak sudah. Fabrik berkualiti, corak menarik berserta dengan pilihan warna yang pelbagai adalah keistimewaan yang sememangnya tidak patut dilepaskan begitu saja.

Buktinya bukan hanya golongan orang awam malahan artis terkenal juga telah mendapatkan fabrik yang cantik lawa ini daripada pihak Tun Batik. Salah seorang daripadanya adalah pelakon terkenal tanahair yang bernama Nad Zainal.

Ciri Pakaian Batik Moden

Untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai harga dan lain-lain, anda boleh terus menghubungi pihak Tun Batik melalui info yang tertera di bawah. Pakaian bercorak batik keluaran Tun Batik ini turut boleh di beli secara atas talian untuk memudahkan lagi urusan pembelian anda tanpa perlu membuang masa dan tenaga.

Mencari Pakaian Batik Moden

TUN BATIK | PAKAIAN BATIK MODEN
Website: www.tunbatik.com
Facebook: Tun Batik Group
Instagram: tunbatik
Hubungi: Tekan untuk telefon (018-668 1170) | Tekan untuk WhatsApp

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: