Review
Sep 4, 2018, 5:33pm

NOWET Spray – Basah, Bukan Masalah Lagi


“Kasut mahal tapi rosak kena air?”
“Tapak mudah terkopak dan jadi berbau?”

nowet spray elakkan kasut basah

Pernahkah kamu mengalami situasi sebegini? Kenapa kasut jadi cepat rosak? Kasut adalah antara eksesori utama bagi sesiapa pun terutama sekali buat kaum lelaki. Namun penjagaan kasut tidak sama seperti penjagaan baju dan lain-lain. Lelaki adakala tersilap langkah dalam teknik penjagaan kasut yang betul. Akibatnya, kasut mudah lusuh, usang dan akhirnya berada di dalam tong sampah.

Tips Penjagaan Terbaik Untuk Kasut Anda

Di sini, terdapat beberapa tip cara menjaga kasut dengan betul agar kasut tahan lebih lama dan kekal cantik biarpun dipakai banyak kali.

1. Basuh Atau Lap Seminggu Sekali

Kebanyakkan anda membiarkan kasut kotor sehingga kering terutama sekali selepas hujan. Anda salah! Tindakan ini hanya akan lebih sukar untuk membersihkannya. Walaupun anda sudah menggunakan pengalis air, atau sneaker anda adalah jenis material kulit, tetapi tali dan jahitan kasut anda masih boleh menyerap kotor dan berubah warna.

tips penjagaan kasut nowet spray

Oleh itu, amalkan untuk membasuhnya sekurang-kurang seminggu sekali. Jika anda malas sekalipun, anda masih boleh menggunakan tisu basah, kain basah dan jika jenis kain anda boleh gunakan berus, contohnya berus kasut atau berus gigi untuk membersihkannya.  Jangan biarkan ia tidak dijaga.

2. Simpan Kasut Dalam Kotak, Bukan Di Dalam Rak

Antara kesilapan utama adalah meletakkan kasut di dalam rak. Ya, ini mungkin disebabkan oleh kuantiti kasut yang banyak, namun sebenarnya ia hanya mengumpulkan debu dalam semua kedutan dan rekahan kasut anda apabila ia  ditinggalkan, dan seterusnya mempercepatkan lagi kadar rekahan serta kotoran.

tips simpan kasut elak berbau

Cadangan, simpankan kasut di dalam kotak kasut dan tutupnya dengan betul-betul. Pastikan kasut anda kering dan tidak bertindih.

3. Gunakan Semburan Kalis Air

Air dan semburan kalis air adalah sangat berguna jika anda pergi ke tempat kerja memakai kasut dari material kain. Untuk kasut yang jenis material menyerap seperti  nubuck atau pun suede, semburan kalis air adalah salah satu idea bijak dalam melindungi kasut anda itu. Yang pasti, amalkan sembur keseluruhan kasut, biarkan semalaman dan ulang.

nowet spray semburan kasut kalis air

Nowet Spray adalah semburan kalis air dan  jawapan yang paling tepat untuk masalah anda. Hanya dengan satu kali spray, masalah anda akan berakhir dengan mudah.

NOWET Spray – Basah, Bukan Masalah Lagi

Nowet adalah spray kalis air yang direka khas di Poland, Europe. Spray Kalis Air Super Nano ini adalah yang terkini dan termaju dalam teknologi kalis air di mana ia boleh digunakan untuk semua permukaan. Ia tidak sama dengan apa-apa spray yang berada di pasaran kerana ia mempunyai fungsi kalis cecair  yang lebih baik dan memberi ketahanan lebih lama dari beberapa produk jenama terkenal.

nowet spray kasut kalis air

Spray Nowet di rumus khas untuk menjaga keselamatan, merawat dan memberi ketahanan kepada barang anda. Ia amat sesuai untuk semua jenis permukaan termasuk Kulit, Suade, Fabrik seperti baju, kasut, tali leher, topi, seluar, beg tangan. Selain dari itu ia juga amat berkesan atas permukaan seperti Simen, cermin, kayu, batu dan sebagainya. Ia juga boleh digunakan untuk penjagaan dalaman kereta dan motorsikal anda, seperti tempat duduk dan kerusi, dashboard dan sebagainya.

kegunaan nowet spray kalis air untuk kasut

Dengan teknologi nano yang terkini, Nowet berfungsi sebagai pelindung berdaya tahan yang tidak dapat dilihat yang menghalang kotoran cecair daripada memasuki kawasan yang dirawat seperti Sos, Mayonis, Lecak dan sebagainya. Ia juga langsung tidak memberi kesan ke atas permukaan yang dirawat, malah tidak memberi kesan dari segi warna dan rasa permukaan itu.

Kelebihan NOWET Spray

Mesti anda teruja nak tahu lebih banyak lagi tentang spray yang menjadi kegilaan zaman sekarang ni. Antara kelebihan spray ini ialah;

cara elak kasut basah

  • Kalis Air

Tiada lagi masalah kasut basah, kasut berbau dan  mudah terkopak kalau terkena air.

elak kasut cepat kotor

  • Kalis Kotoran

Tak perlu buang masa nak cuci kasut lagi, lagipun jika cuci selalu kasut  akan cepat koyak. Anda hanya perlu curah air sahaja dan kotoran confirm akan hilang. mudahkan?

nowet spray bantu kasut elak pudar

  • Tiada Kesan Warna

Cecair spray ni transparent seperti air putih sahaja. Jadi warna kasur anda pun akan kekal dan tidak berubah sama sekali.       

penyembur kasut yang jimatkan duit

  • Jimat

Kini, teknologi nano boleh dimiliki oleh semua orang dengan harga yang berpatutan tanpa mengorbankan fungsi penting dalam perlindungan nano. Barang anda akan menjadi tahan lebih lama dan menjimatkan wang. Sebagai perbandingan Sebotol Nowet 300 ml yang berharga RM 35 boleh diguna sehingga 8 hingga 10 pasang kasut.

kasut dengan pengudaraan baik

  • Breathable

kaki anda tidak akan merasa panas apabila menggunakan Nowet.

Cara Penggunaan Nowet Spray

Bersihkan atau lap permukaan yang ingin di spray. Goncangkan botol Nowet. Spray permukaan yang ingin dirawat dari jarak 15cm. Keringkan di bawah cahaya matahari selama 10 minit. Untuk kesan yang lebih lama, spray lapisan kedua dan biarkan kering selama 24 jam.

cara penggunaan nowet spray

Tips : Gunakan Pengering Rambut untuk kesan keringan lebih cepat.

Testimoni Pengguna Nowet Spray

testimoni nowet spray testimoni nowet spray testimoni nowet spray

Jom Dapatkan Nowet Spray Hari Ini!!

nowet spray solusi elak kasut basah

Bagi anda yang mempunyai masalah tentang kasut basah dan sebagainya, saya cadangkan anda mencuba produk Nowet Spray. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi talian di bawah ini.

NOWET SPRAY | BASAH! TIADA LAGI MASALAH
Hotline:Tekan untuk telefon (017-5918602) |Tekan untuk WhatsApp

Nak order NOWET Spray?

Sila telefon ke +60175918602 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak order NOWET Spray?

Sila telefon ke +60175918602 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak order NOWET Spray?

Sila telefon ke +60175918602 atau WhatsApp SEKARANG!