Umum
Jan 23, 2020, 7:30am

Nikmatilah! Minuman Sosial Yang Menyegarkan Sensasi Anda!


Apakah itu Mocktale?

Mocktails, singkatan dari “koktail” merupakan minuman yang terdiri daripada pelbagain buah-buahan, cuma TIDAK mempunyai alkohol. Minuman ini amat sesuai bersama kawan, keluarga atau dalam masa lapang bersocial. Perkataan MOCK adalah perkataan untuk “mengejek”, telah di tukar muka depan koktel alkohol dan dijamin tanpa apa-apa kandungan alkohol. Kami Mocktale Fifteen Sdn. Bhd ditubuh pada Tahun 2016 adalah untuk membekal pasaran dengan produk unik, berkualiti dan berkhasiat kepada pelanggan untuk menikmati dan menceriakan masa lapang setiap individu.

Mocktail direka khusus untuk mereka yang tidak mengambil minuman beralkohol atau orang yang tidak dapat toleransi dengan bahan-bahan dibuat dari susu. Oleh itu, Jus-jus campuran ini boleh dinikmati oleh ramai orang dari semua peringkat umur, ciri-ciri diet, dan dihalalkan. Mereka sangat menyukai kerana minuman ini juga sesuai untuk  orang Islam kerana ia bebas daripada alkohol.

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, miniman mocktail telah menjadi sangat popular sehingga ia juga mendapati tempatnya dalam menu minuman di banyak restoran dan bar. Mocktails boleh digambarkan sebagai gabungan yang menyegarkan dan halus rasanya. Jus buah-buahan yang mendatangkan kesegaran ada pelbagai sejnis cara-cara untuk membuatnya, seperti menguna, syrup, krim, herba dan rempah-rempah. Maka, dalam keistimewahan mocktail yang kami hidangkan terdiri daripada, buah-buahan, sedikit rempah-rempah  dan herba yang sesuai. Kami mengurangkan kegunaan syrup sebaik mungkin dan tidak mengunakan krim untuk mengelakan ramuan yang dibuat dari susu. 

 

Membanteraskan Gejala Alkohol dan cara-cara Hidangan, zaman kini!

Pada Zaman kini, ramai generasi yang muda tidak memupuk minim arak secara terbuka. Oleh itu, semakin banyak ahli mixology dari hotel dan restaurant telah bertindak balas kepada permintaan yang semakin meningkat untuk jus mocktail dalam menu. Salah satu peayaan telah dianjurkan dalam bulan Januari, dikenali “Dry Januari” meletup populariti dalam media sosial. Dengan markah berikrar untuk mengambil bahagian dalam cabaran pemberhentian alkohol selama 31 hari, termasuk wartawan perubatan ABC News ‘Dr. Ashton Ashton. “Minuman bukan alkohol sangat popular, dengan pelbagai jenis” kata Max Reis, pengarah minuman di restoran Gracias Madre di West Hollywood kepada ABC News. “Anda tidak mahu mengecualikan seseorang kerana mereka tidak dapat menikmati alkohol.”

“Sama ada anda seorang dewasa yang mengamalkan pelan diet yang sihat, atau anda seorang kanak-kanak, atau anda tidak minum alkohol. Kadang-kadang anda dan pelanggan ingin berasa keseronokan dengan mempunyai sesuatu minuman yang luar biasa, unik dan boleh membawa kenangan dalam situasi social. Semudah kamu boleh membuat jus mocktail daripada campuran soda dalm segelas the pun dikira unik, asal tidak berasa pelik dan tidak sedap” katanya yang baru-baru ini kenaikan populariti minuman bebas-buzz di bar.

Menurut kajian, mengamalkan pemotongan alkohol dikaitkan dengan pelbagai manfaat kesihatan, seperti kulit akan kelihatan lebih sihat dan muda, penurunan berat badan dan mungkin juga mengurangkan risiko kanser perut atau ursus tertentu. Menurut kata-kata Reis, anda boleh mendapatkan kreatif dengan mocktail menggunakan bahan kegemaran anda di rumah. Turut katanya, “Jika anda membuat mocktail di rumah … salah satu perkara yang benar-benar mudah dan wujud untuk palet adalah baki sitrus dan gula,” katanya. “Selagi anda menyimpan keseimbangan ini, anda boleh menambah apa sahaja yang anda suka.” 

Menghapuskan alkohol dari diet anda tidak bermakna anda perlu melepaskan keseronokan dan rasa “koktail” yang baik. Pakar mixologist di restoran dan bar di seluruh negara berkongsi resipi ini untuk mencipta mocktail yang lazat dan kompleks, semuanya tidak ada kandungan alkohol.

5 ciri-ciri yang kelebihan semasa minum Mocktail:

  1. Lebih banyak Nutrisi dan menjaga kesihatan
  2. Sangat murah dan bebas dari arak.
  3. Tidak ketagihan dan sesuai untuk semua orang.
  4. Boleh menghentikan kehausan.
  5. Unik dan menyegarkan kepada orang yang minum

Kami dari Mocktale akan mengusahakan minuman tidak beralkohol dan dijamin HALAL untuk semua saudara muslimin dan kepada para pelanggan yang tidak minum alkohol.

Terdapat Empat jenis tema dan hasilan Mocktale bOleh dinikmati!

Tropico 

 

 Bayangkan Cuaca panas pada musim bunga, baring relex di tepi pantai Karibean. “Tropico” dihidang, terus kamu mangambil satu suap rasanyer. Mulut mu dipenuhi perisa buah-buahan campuran, seperti Nanas, Mangga, Jambu Hijau, dan Oreng. Kemanisan yang sederharna dan sensasi tropika mengambil alih seluruh anda. Menikmatilah tema Percitian Anda sepenuhnya.

 

Black Widow

Musim Autum pun tiba di Europa, inginkan menjemput kawan-kawan untuk meluangkan masa di rumah. “Black Widow” menjadi tema minuman yang unik untuk tetamu yang berkunjun. Inuman dihidang berasa kesegaran dengan sesuapannya dan penuh dengan perisa buah-buahan campuran, seperti Roselle, Epal, Strawberry dan berry-berry lain. Keunikan minuman ini pada Autum merupakan memori Bersama kawan-kawan, sukar dilupakan. 

 

Atomic

Ia tidak mengadungi sisa-sisa Radio Aktif yang merosakan badan. Cuma warna kehijauan natural yang menarik perhatian tetamu masa hidangan dan kelihatan hijau bersinar! Di buat daripada campuran jus epal, herba Vanila dan Sedikit blueberry, ia membawa kesegaran dan rasa keseronokan kepada orang yang suka masam manis minuman. Goncangankan seperti seorang mixology yang termahir dan lihatlah pertukaran warna sehingga hijau. 

 

MoonShine

Moonshine adalah mocktail yang paling sesuai untuk musim panas. Warna putih seperti bulan sempurna dilindunggi naugan biru dibawa seperti angkasa pada waktu malam. Kanak -kanak akan teringin rasanyer. Mixology kami, menguna campuran limau Kasturi, herba vanilla dan blue curacao (tulin), ia membawa sensasi kesegaran yang luar biasa kepada pelanggan. Mocktail ini sangat sesuai untuk hidangan tetamu VIP dalam parti, atau masa mesyuarat. Ia membawa kecergasan yang luar biasa.

 

Usaha untuk membawa Mocktale dari tempatan ke Pasaran Dunia!

Kami dari  Mocktale Fifteen Sdn. Bhd yang dimiliki oleh Encik Mok dengan kerjasamma Usahawan Puan Zarina dari Arina Food Enterprise, merupakan syarikat gabungan yang dimiliki dan dikendalikan sepenuhnya oleh Bumiputera, ingin mengusahakan industry ini. Kami ada visi untuk mengusahakan pengeluaran minuman dan makanan yang berkhasiat serta produk OEM. Penubuh hubungan antara dua buah syarikat kami, adalah sama dengan usaha kerajaan untuk meningkatkan Pengusaha Industri Kecil dan Serderhana (JKS) dari Malaysia sehingga peringkat Global. 

Adalah maklamat Arina Food Enterprise untuk memberi sepenuh perkhidmatan yang cekap dan membekalkan produck yang terbaik dalam Kualiti untuk pelanggan kami. Bantuan dari Kaki Tangan yang terlatih dan berpengalaman dalam menangani process penyediaan makanan adalah keutamaan, Arina Food Enterperise. Kami juga sangat memerhati dan sentiasa komited terhadap konsep Halan Toyyiban bagi memastikan kualiti produk yang dihasilkan benar-benar bermutu tinggi dan baik sentiasa.  

Mocktale Fifteen Sdn. Bhd memainkan peranan sebagai pembantu bagi mempercepatkan perkhidmatan dalam bidang pengedaran dan membolehkan kami memasarkan dengan lebih luas. Kaki Tanggan Mocktale akan mengurus system pengedaran dan pemasaran dalam Online untuk tempatan, mengexport ke luar negara, pameran expo dan menangani marketing untuk produk-produk keluaran Arina Food Enterprise.

“Mocktale, minuman social bersama mu, setiap perayaan!”

Peminat-Peminat untuk menjadi pengedar peringkat negeri atau ingin berkerjasama dengan kami untuk mengekport ke negara luar, boleh berhubung Encik Simoienz Mok dalam Talian 014-9448283 atau email Mocktale15@gmail.com. Kita boleh menguruskan masa perjumpaan untuk berbincang dengan lebih lanjutnya dan cara-cara kerjasama. Produk kami adalah baru dalam pasaran dan peluang ini adalah untuk usahawan yang bersemangat, berkerjasama, rajin, iklas dan tanggungjawab. Pemilihan agensi pengedar atau kakitangan akan ditetapkan selepas prestasi sepanjang 6 bulan Bersama kami. Sekian, Terima Kasih.

Jangan lupa Hubungi kami di:

014-9448283

Encik Simoienz Mok

Mocktale15@gmail.com

Untuk rujukan bersama:

https://www.youtube.com/watch?v=tDBiXsC5v38

https://www.culinarynutrition.com/20-best-healthy-holiday-mocktails/ 

https://abcnews.go.com/GMA/Food/mocktails-reinvented-alcoholic-drinks-menu-dry-january/story?id=52548131

https://allandabout.com/entertainment/happy_hours/6-benefits-of-mocktails/

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: