Review
Feb 23, 2016, 6:21pm

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Tanpa Jerawat


Wajah seseorang boleh jadi kusam, kering dan gelap disebabkan oleh aktiviti-aktiviti yang dilakukan seharian.  Sinaran matahari atau UV menyebabkan pigmentasi kulit menjadi gelap dan kulit kering.  Kulit juga akan menjadi sensitif dan menyebabkan pertumbuhan jerawat dan menjadi tidak bermaya.  Anda perlu peka dan prihatin terhadap wajah dan kulit anda supaya kesan kepenatan bekerja seharian tidak memberi kesan yang teruk kepada kulit anda.

 Tips Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Tanpa Jerawat? Mari Baca Tips Ini

Kulit wajah anda memerlukan mineral, vitamin dan zat-zat yang diperlukan untuk memastikan ia tidak kering dan rosak seperti berjerawat, berpanau, berjeragat, gelap serta tidak segar.  Mahukah anda mempunyai kulit wajah yang lebih segar dan bercahaya tanpa jerawat?  Mari baca tips ini!

1. Tonyoh Wajah Dengan Kulit Pisang

Cara Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya

Kulit pisang? Kedengaran amat pelik namun itulah realitinya. Menonyoh wajah muka dengan kulit pisang memberi manfaat yang amat hebat untuk wajah lebih segar dan bercahaya tanpa jerawat!  Anda hanya perlu menonyoh muka menggunakan kulit pisang yang bewarna kuning dan lakukannya sehingga kulit pisang tersebut menjadi warna hitam.  Setelah itu, anda boleh mengulanginya semula dengan kulit pisang yang baru.  Kulit pisang dapat menghilang dan menghalang jerawat kerana manfaatnya yang mengandungi  zat besi, magnesium, kaliumvitamin B, vitamin C, vitamin B6 dan fosfor.  Selain itu, wajah anda akan kelihatan bersinar-sinar, bercahaya dan lebih segar.

2. Memakai Masker Yogurt

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Yang Eetul

Yogurt mengandungi gula susu atau asam laktat dan juga kandungan seperti protein, kalsium, riboflavin,  vitamin B6 dan vitamin B12.  Yogurt dapat menyegarkan kulit dan menjadikan kulit lebih bercahaya kerana khasiatnya yang penuh dengan vitamin terbukti dapat mengangkat sel-sel kulit mati serta menghapuskan pelbagai bakteria dan kuman seperti jerawat dan sebagainya. Yogurt yang diperbuat daripada sumber semula jadi alam juga boleh dijadikan masker untuk lulur badan dan sebagainya.  Wajah anda akan lebih berseri-seri, bercahaya dan bebas jerawat, malah muka juga tidak berminyak lagi!

3. Memakai Master Tomato

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Tomato

Anda boleh membuat masker menggunakan tomato dengan cara kisarkan sebiji tomato dan sapukan rata ke wajah anda.  Untuk kesan yang lebih baik, anda boleh campurkan masker tomato dengan sedikit madu dan gaul rata untuk dipakai.  Tomato berfungsi sebagai pelindung cahaya matahari dan dapat melawan semua masalah kulit.  Ia membina sel dan otot wajah serta mencerahkan wajah anda.  Anda harus melakukan masker tomato secara konsisten dan tidak akan ada apa-apa kesan yang membimbangkan melainkan wajah anda sentiasa bertambah segar dan bercahaya tanpa jerawat.

4. Memakai Bedak Sejuk

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Bedak Sejuk

Pemakaian bedak sejuk telah diamalkan sejak turun temurun lagi oleh zaman nenek moyang kita.  Sebenarnya, bedak sejuk diperbuat daripada jintan hitam, kayu manis dan pelbagai lagi rempah-ratus dan akar-akar.  Selain itu, air daun pandan, bunga cempaka, bunga melur dan bunga tanjung juga menyumbang kepada prosesan penghasilan bedak sejuk.  Oleh itu, khasiat bedak sejuk dapat menyegarkan wajah dan mengecutkan serta menghilangkan jerawat sangat diyakini dan berkesan.  Malah, tidak ada satu pun kesan buruk daripada memakai bedak sejuk.

5. Menggunakan Tepung Gandum

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Tepung Gandum

Khasiat tepung gandum dalam kecantikan tidak dapat disangkal lagi.  Tepung gandum berperanan melembutkan kulit dan menyegarkan kulit dalam masa yang sama mencerahkan kulit tanpa ada cela-cela minyak, jerawat dan kekeringan kulit muka.  Tepung gandum mengandungi Vitamin E, B, B1, B2, B3, B6, magnesium dan banyak lagi serat.  Sifat antibakteria tanaman padi ini akan menjaga kelembapan kulit dan membuatkan kulit anda kelihatan putih bersih.  Anda boleh mencampurkan tepung gandum bersama madu atau susu sebagai masker muka anda.

6. Amalkan Memakan Buah Delima

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Yang Mudah

Tips mudah yang anda harus lakukan adalah mengamalkan makan buah delima!  Buah delima dapat melambatkan proses penuaan dan bersifat antioksidan.  Dengan kandungan Vitamin A,C dan E, buah delima sangat berkhasiat dalam melindungi kulit daripada cahaya matahari, melembabkan kulit serta melicinkan kulit.  Kulit juga akan lebih cerah dan mulus jika selalu mendapat sumber buah delima.  Anda boleh mengamalkan memakan begitu sahaja atau membuat jus buah delima.

YANALIS SIGNATURE Segarkan dan Cerahkan Wajah Tanpa Jerawat

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Yanalis

Antara semua tips menyegarkan wajah dan mencantikkan serta mencerahkan wajah tanpa jerawat, Yanalis Signature adalah yang paling berkesan bagi anda yang benar-benar inginkan perubahan.  Yanalis adalah satu-satunya produk skincare atau penjagaan wajah yang sangat lengkap dan setiap satunya mempunyai khasiat dan keistimewaan tersendiri.  Anda tidak perlu risau tentang wajah anda lagi kerana Yanalis Signature adalah penyelesaiannya!

Kandungan Yanalis Signature

Antara Cara Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya

Yanalis Signature bukanlah seperti produk skincare diluar sana yang tidak dikenal pasti kandungannya.  Berkonsepkan alam semulajadi, Yanalis Signature menggunakan ekstrak betik sebagai bahan utama dan sangat kaya dengan vitamin A, C dan E.  Selain itu, Yanalis Signature kaya dengan kolagen dan serbuk mutiara.  Memang berkesan sangat untuk cerahkan kulit, hilangkan jerawat dan kulit pun sentiasa segar bugar wangi.  Bukan itu sahaja, paling hebatnya didalam Yanalis Signature ini juga terdapat kandungan Alpha Arbutin yang menghalang penuaan serta memutihan kulit wajah 10 kali ganda lebih cepat.  Wow! Dah tak ada produk lain lagi dapat menandingi kesan Yanalis Signature ini.  Kandungannya sangat mantap, apatah lagi kesan dan kelebihannya.

4 Jenis Produk Yanalis Signature

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Muka Anda

Yanalis Signature merupakan set kecantikan yang lengkap dalam menghadiahkan kecantikan dan kecerahan kepada wajah anda.  Ia terdiri daripada toner, faciam foam, krim siang dan krim malam.  Terdapat keistimewaan dan kelebihan untuk setiap jenis produk Yanalis Signature yang anda wajib tahu.

1. Facial foam

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Facial Foam

Facial foam atau lebih dikenali sebagai pencuci muka ini diperkaya dengan ekstrak buah betik.  Seperti yang diketahui umum, buah betik mempunyai sifat antioksidan.  Ia juga terhasil daripada enzim yang sentiasa membantu menghilangkan bintik hitam, jerawat atau segala cela di kulit wajah.  Anda hanya perlu sapukan facial foam dan basahkan dengan sedikit air ditangan, cuci Facial foam Yanalis Signature dimuka.  Ia sangat teliti dalam membersihkan kulit muka hingga ke lapisan dalam kulit.  Facial foam Yanalis ini juga tidak menghasilkan buih yang terlalu banyak kerana ia turut menjaga ph asli kulit malah ia juga tidak mengeringkan dan memedihkan kulit.  Kekuatan facial foam Yanalis dari segi membersih amat hebat kerana ia mampu membersih segala kotoran dan makeup di wajah dengan mudah.  Selesai mencuci wajah, anda dapat merasakan kulit lebih lembut, licin,lembab dan cerah sekata.  Mudahnya nak segarkan wajah dan cerah bersama Yanalis.

2. Toner

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Toner

Selesai mencuci wajah dengan facial foam Yanalis, anda boleh mengaplikasikan toner ke wajah anda.  Toner dapat melembabkan kulit dan membuang sel kulit mati.  Disebabkan ianya berasaskan air dan sitrik asid, segala daki dan kuman akan terbunuh, kulit dapat bernafas segar dan kelihatan sangat fresh, sihat dan bersih. Setelah itu, pori-pori besar akibat jerawat akan tertutup dan kulit akan cerah bersih semulajadi.  Kekuatan toner Yanalis Signature dalam menstabilkan ph semulajadi kulit sangat disyorkan untuk kulit lebih segar dan bercahaya tanpa jerawat.

3. Night Cream

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Night Cream

Krim malam yang digilai para wanita dalam mencerahkan kulit tanpa jerawat ini dihasilkan dari serbuk mutiara asli yang bermutu tinggi.  Secara umumnya, mutiara adalah salah satu ejen memutihkan kulit yang selamat dan berkesan diguna.  Krim malam dipakai pada waktu malam sebelum tidur.  Ia membantu mengecutkan jerawat, memudarkan parut-parut, jeragat serta meratakan lubang bekas jerawat.  Kulit berminyak juga dapat diatasi secara mudah. Tambahan pula, krim malam Yanalis Signature ini juga telah membantu ramai wanita untuk menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih serta mengurangkan pigmentasi dan menghapuskan sel-sel kulit mati.  Dengan aplikasi krim malam ini pada wajah, kulit anda akan menjadi cerah, gebu serta garis-garis halus semakin berkurangan.  Ia juga dapat menghilangkan lingkaran hitam bawah mata.

4. Day Cream

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Day Cream

Krim siang Yanalis Signature dihasilkan dari kojic acid dan arbutin.  Bahan asas ini dapat melindungi kulit dari melasma dan jeragat.  Krim siang Yanalis mengandungi spf 15 dan anda tidak perlu risau sekiranya kulit terdedah dengan sinar uv.  Keajaiban krim siang yang mampu menghalang kotoran dan debu dari meresap ke kulit ini semestinya berkesan sebagai pencerah dan penggebu kulit wajah anda.  Kulit anda juga tidak akan kusan dan tona tidak sekata tiada lagi.  Nak wajah licin, cerah, tanpa jerawat? Jom pakai Krim Siang Yanalis!

Sebab Anda Wajib Tukar Kepada Yanalis Signature

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Menggunakan Yanalis Signature

Sememangnya banyak produk yang berada dipasaran yang mendapat sambutan ramai, tapi pernahkah anda terfikir untuk produk yang benar-benar dapat memberikan kesempurnaan pada wajah anda? Produk yang mencerahkan wajah, melicinkan serta menyegarkan wajah tanpa ada jerawat sedikit pun? Pernahkah anda memakai produk berkualiti tetapi tidak berkesan? Sekiranya ya, ia bukanlah tidak berkesan tetapi ia tidak sesuai dengan kulit anda.  Anda mencari produk kecantikan yang lengkap dengan semua kelebihan dan sesuai dengan kulit anda setiap masa? Itulah Yanalis Signature Skin Care!

Kelebihan dan Sebab Anda Perlu Pilih Yanalis Signature Skin Care

  • Kesan Yang Lengkap

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Yang Jimat

Yanalis Signature bukan sahaja menyegarkan, malah mencantikkan wajah anda tanpa jerawat, berminyak, jeragat dan semuanya.  Ia juga sangat berkesan dalam memutihkan wajah anda.

  • Kulit Wajah Lebih Segar

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Selain itu lebih segar

Kulit semakin segar, fresh dan lembab.  Selalu nampak macam baru lepas mandi, walaupun dah seharian bekerja.

  • Kulit Wajah Semakin Cerah Bercahaya

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Tampa Jerawat

Dulu kulit kusam, sekarang semakin putih, cerah, bercahaya dan berseri-seri! Kawan-kawan ditempat kerja semua puji, suami pula semakin sayang.

  • Jerawat Tiada Lagi

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Suapaya Tidak ada jerawat

Bukan setakat jerawat biasa, jerawat batu pun takut nak naik dekat muka sebab Yanalis Signature punya penangan terlalu hebat. Vitamin dan mineral yang lengkap dan sihat mencantikkan wajah anda.

  • Set Penjagaan Wajah Kecantikan Yang Lengkap

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya dengan Cepat

Anda tidak perlu membeli pelbagai produk kecantikan lagi, cukuplah dengan satu set Yanalis Signature Skin Care, semuanya sudah lengkap.  Hanya bersedia untuk jadi cantik dan alami perubahan sahaja.

  • Terlindung Dari Sinaran Matahari

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Dengan Murah Kosnya

Rutin harian juga boleh dijalankan seperti biasa, nak keluar rumah atau berada di bawah cahaya matahari pun tak takut lagi. Tidak perlulah jadi puteri lilin lagi untuk menjaga muka daripada terbakar.  Yanalis Signature lah penyelamat semua!

  • Kulit Bersih Licin Gebu Sentiasa

Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Untuk Diri Anda

Dah lama impikan kulit licin, gebu dan bersih sentiasa? Ikut saja step pemakaian Yanalis signature, dijamin anda tersenyum dan berpuas hati dengan kesannya.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Yanalis Signature

Selain Cara Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Yang Terbaik Dilakukan Nak Wajah Lebih Segar Dan Bercahaya Yang Mudah Sahaja

SET KECANTIKAN YANALIS SIGNATURE
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-7603899 – Pn Hazean) | Tekan untuk WhatsApp
Website: www.yanalis.com

Email: yanalissignature@gmail.com | hazean@yanalis.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: