Motivasi
May 21, 2014, 9:07am

Nak Kurus Kena Diet, Tak Perlu Makan


  • 41
  •  
  •  
  •  
    41
    Shares

Banyak orang yang hubungi saya dan bertanya mengenai diet plan. Ternyata terlalu ramai yang masih salah faham mengenai diet. Persepsi yang sering menguasai kotak pemikiran masyarakat kita adalah Nak Kurus Kena Diet, Tak Perlu Makan <— INI SALAH.

Nak kurus kena diet

Suka saya ingatkan diet adalah mengenai cara berfikir. Kalau anda nak kurus anda kena ubah cara berfikir. Kalau anda nak gemuk pun anda perlu ubah gaya berfikir.

Saya mohon untuk semua orang tolong sangat sangat iaitu ubah persepi mengenai diet kuruskan badan. Hakikat yang sebenar mengenai diet kuruskan badan adalah :

“Nak Kurus Kena Rajin Bersenam” “Nak Kurus Kena Jaga Pemakanan” Nak Kurus Air Perlu Cukup “Nak Kurus Rehat Dan Tidur Perlu Cukup (Tak lebih, Tak Kurang)” Nak Kurus Jangan Skip Sarapan Pagi “Nak Kurus Jangan Berlapar” “Nak Kurus Perlu Makan”“Nak Kurus Tiada Shortcut”

InshaAllah jika semua ini anda amalkan dengan diet plan yang ada seperi diet atkins ke diet kalori ke pasti anda akan kurus dan badan cantik lagi sado. Last but not least, pastikan benda yang kita makan tu halal dan bersih dan senantiasa berdoa kepada Allah Azza Wajalla diberi kekuatan untuk mengamalkan diet yang sihat. InshaAllah

ProfHariz : Jom sama-sama like dan share artikel ini dan tolong ubah persepsi rakan-rakan kita supaya faham dengan jelas mengenai diet yang betul