Umum
Dec 30, 2019, 9:17am

Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota Tadika Islam Kajang Terbaik


Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota

Jika anda sedang mencari tadika islam di Kajang, saya cadangkan anda boleh hantar anak anda di Tadika Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota Kajang.

Sebagai ibu bapa yang yang beragama islam, pasti anda sangat pentingkan Pendidikan islam untuk anak-anak sejak dari kecil lagi. Jika anda mempunyai anak pertama, pasti anda sedang memilih tadika islam yang terbaik buat anak anda supaya mereka cepat mengenali islam di peringkat awal.

Pendidikan awal kanak-kanak sangat memainkan peranan terhadap perkembangan anak anda. Seawal 4 tahun mereka yang telah di hantar di tadika islam boleh berjaya menghafal beberapa doa, boleh mula bersolat dan sebagainya.

Kenapa anda perlu daftar anak di Tadika Islam Kajang Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota ?

Dengan adanya tenaga kerja yang berpengalaman dan mempunyai kelayakkan ijazah, Program Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota, Kajang menggunakan sillabus bahasa inggeris didalam pembelajaran mereka.Di samping itu juga, mempunyai pendekatan islamik ketika pembelajaran. Anak anda boleh membaca, Solat beserta ayat hafazan seawal 4 tahun lagi.

Selain itu juga,di Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota, Kajang mengetengahkan suasana tadika yang “Fun & Exciting” membuatkan anak anda pasti sangat seronok untuk hadir ke Tadika Islam Kajang ini.

Konsep terbuka (open concept) ini sebenarnya sangat membantu anak anak untuk lebih fokus dan berdisiplin. Lumrah anak kecil apabila terkongkong mereka akan memberontak, perasaan ingin tahu lebih kuat menyebabkan anak kecil ini tidak akan duduk diam.

Kaedah ruangan pembelajaran terbuka ini memberikan mereka pandangan visual yang luas dan berada dalam jarak penglihatan mata mereka, menjadikan anak anak lebih fokus kepada guru dihadapan dan belajar untuk menghargai ruangan mereka sendiri (kelas).

Pelajar Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota

Bagi ibu bapa yang bekerja, pasti anda sedang mencari pakej tadika yang mempuyai “Full Day Care” untuk anak anda. Jangan risau, di Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota, Kajang menawarkan perkhidmatan “Full Day Program” untuk ibu bapa yang bekerja dan juga terdapat program tambahan yang di jalankan tadika ini.

Dari segi pembelajaran, Tadika Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota Kajang menawarkan pembelajaran berdasarkan keupayaan anak anda bukan hanya berdasarkan umur semata-mata. Selain itu juga, tadika ini juga menekankan Bahasa inggeris sebagai medium mengajar dan perantaraan yang utama.

Anak anda jenis yang selalu hilang fokus semasa belajar? Jangan risau, kaedah pembelajaraan tadika islam ini mudah difahami dan menyeronokkan. Dalam pembelajaran juga, tadika islam ini mengamalkan konsep kerjasama antara guru dan ibu bapa dalam meningkatkan perkembangan minda dan fizikal anak-anak.

Sebagai ibu bapa, pasti memang sedang mencari pendidikan yang terbaik untuk anak anda, pasti anda akan melihat apa yang mereka akan belajar nanti. Antara ciri-ciri yang di terapkan dalam Program Muslim Juniors adalah seperti hafazan, Iqra’, pengajian islam, Linguistik (Bahasa Melayu/English/Bahasa Arab), Mathematik, Sains & Teknologi  (Muslim Juniors Scientist), Art & Craft, Practical Life (Solat/kerja rumah/memasak/bengkel) & perkembangan fizikal anak-anak (Music Movement).

Terdapat juga beberapa kurikulum tambahan yang di berikan sebagai pilihan kepada ibu bapa antaranya adalah Berenang (Swimming), Martial Arts (Sen mempertahankan diri), Memanah & Arithmatic.

Flyers Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota

Dengan berbekalkan testimoni yang anda boleh lihat menerusi laman tadikajuniors.com menguatkan lagi keyakinan ibu dan bapa yang tinggal berdekatan Tadika Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota Kajang untuk mencuba sendiri bagaimana anak anda di besarkan dengan Program yang di sediakan dari tadika islam ini.

Untuk melakukan pendaftaran anda boleh klik menerusi link ini tadikajuniors.com dan pihak tadika akan menghubungi anda untuk langkah pendaftaran yang seterusnya atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh hubungi mereka melalui talian 0194288626 (Puan Azimah) atau 0133003946 ( Puan Nur Hafizah) yang bertanggungjawab terhadap pengurusan Tadika Muslim Juniors Bandar Bukit Mahkota Kajang.

Program:
Sesi Kelas (8am -12pm)
Termasuk program tambahan: (8am – 5pm)
Tadika English Islamik untuk umur 4 tahun hingga 6 tahun

Jika ada sebarang  pertanyaan boleh layari laman ini tadikajuniors.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: