Review
Apr 24, 2018, 10:45am

Mohon Pinjaman Peribadi Bank dan Koperasi Dengan Mudah dan Cepat


Masalah yang sering berlaku dalam mendapatkan pinjaman kewangan daripada mana-mana pihak sekalipun adalah tidak layak memohon bagi mereka yang mempunyai masalah ctos, ccris, blacklisted dan juga komitmen yang cukup tinggi. Kebanyakan dimana-mana tempat pun tidak akan layak untuk memohon, apatah lagi di bank. Namun, ada prosedur dan jalannya yang membuatkan pinjaman anda boleh diproses dan lulus.

mohonpinjaman peribadi bank dan koperasi

Bagi anda yang mempunyai komitmen atau rekod kewangan yang buruk, anda tidak perlu berputus asa dalam memohon atau mencari pinjaman-pinjaman yang dibuka atau ditawarkan kepada anda kerana ianya tidak menjamin kepantasan waktu pinjaman tersebut diluluskan kalaupun anda layak memohon. Pada zaman moden ini, tidak ada yang tidak boleh dan tidak ada yang tidak cepat. Semua perkhidmatan dan servis yang ditawarkan pastinya memberikan hasil yang segera dan cepat. Begitu juga dengan perkhidmatan pinjaman.

cara nak lulus pinjaman peribadi bank dan koperasi

Perkhidmatan pinjaman peribadi daripada bank-bank yang terkenal di Malaysia ini amat sukar untuk diluluskan kerana ia bergantung kepada pendapatan anda, komitmen bulanan serta beberapa faktor lagi. Sama juga dengan pinjaman peribadi koperasi yang ditawarkan oleh koperasi atau organisasi yang tertentu yang juga mempunyai syarat-syarat mereka yang tersendiri. Namun, tidak semua organisasi atau tempat itu sama, masing-masing berbeza dari segi proses, kadar, syarat dan sebagainya lagi. Anda kini boleh memohon pinjaman peribadi bank dan koperasi dengan mudah dan cepat!

Mohon Pinjaman Peribadi Bank dan Koperasi Dengan Mudah dan Cepat

Berita baik untuk anda yang amat memerlukan pinjaman peribadi, terdapat pinjaman peribadi bank dan koperasi yang boleh anda mohon dengan cepat dan pantas. Menariknya, anda yang mempunyai rekod blacklist sekalipun boleh memohon. Pinjaman peribadi ini sangat selamat dan mudah dimana ia juga tiada kaitan dengan Pinjaman Wang Berlesen dan lain-lain lagi pinjaman yang berkaitan. Untuk pengetahuan anda, pinjaman peribadi bank dan koperasi ini juga terkenal sebagai Pinjaman Peribadi i-Awam Rakan Pintar yang boleh digunakan oleh anda semua, rakyat 1 Malaysia.

syarikat pinjaman peribadi bank dan koperasi untuk rakyat malaysia

Selain itu, ia juga melibatkan bank atau koperasi yang lain seperti bank Islam dan Co-op Bank Persatuan. Ia juga ditawarkan khas untuk kakitangan kerajaan, GLC dan juga swasta Panel sahaja. Sudah pasti sekiranya anda tergolong dalam golongan tersebut boleh memohon. Untuk pengetahuan anda, kelulusan dan pemprosesan pinjaman ini mengambil masa paling cepat 2 hari untuk proses atau paling lambat adalah 2 atau 3 minggu. Tetapi anda tidak perlu risau kerana pinjaman peribadi bank dan koperasi ini amat mudah dan cepat.

Syarat Permohonan Pinjaman Peribadi Bank Dan Koperasi

syarat pinjaman peribadi bank dan koperasi mudah lulus

Terdapat syarat-syarat mudah bagi anda yang ingin membuat pinjaman peribadi bank dan koperasi dengan mudah dan cepat ini iaitu anda haruslah mempunyai kriteria-kriteria ini.

  • Kakitangan kerajaan
  • Badan berkanun
  • GLC terpilih
  • Swasta panel

cara elak loan bank reject

Untuk pengetahuan anda juga, sudah lebih 159 syarikat GLC yang terpilih layak untuk memohon pinjaman daripada bank dan koperasi ini dengan mudah dan cepat. Anda yang menepati syarat-syarat ini tidak perlu mencari pinjaman peribadi lain lagi. Selain itu, anda pasti terkejut dengan kelebihan-kelebihan pinjaman bank dan koperasi ini.

Kelebihan Pinjaman Peribadi Bank Dan Koperasi

pinjaman peribadi bank dan koperasi untuk high commitment

Bagi anda yang telah menepati syarat-syarat pinjaman peribadi ini, anda boleh terus memohon tanpa memikirkan komitmen atau rekod kewangan anda pada masa lampau kerana pinjaman peribadi bank dan koperasi ini sangat terbuka kepada anda yang mempunyai pelbagai status kewangan. Selain itu, anda boleh melihat keuntungan dan kemudahan yang boleh anda nikmati dengan memohon pinjaman peribadi bank dan koperasi ini.

#1 – CCRIS Dan CTOS Layak Memohon

pinjaman peribadi bank dan koperasi untuk ctos dan criss

Bagi anda yang mempunyai CCRIS atau CTOS, anda tetap layak memohon. CCRIS atau CTOS terjadi disebabkan oleh tunggakan anda membuat bayaran komitmen bulanan seperti kereta, rumah, pinjaman dan lain-lain lagi. Ia dipantau oleh Bank Negara dan hanya sistem bank dan pegawai yang tertentu sahaja boleh menyemak CCRIS anda.

#2 – Blacklist Layak Memohon

 pinjaman peribadi bank dan koperasi untuk blacklist

Blacklist atau disenarai hitamkan berlaku akibat kegagalan anda membayar hutang bank dan sebagainya serta orang yang anda jamin gagal membayar hutang. Untuk status blacklist ini, anda tetapi layak memohon pinjaman peribadi bank dan koperasi ini.

#3 – Sangkut PTPTN Layak Memohon

pinjaman peribadi bank dan koperasi tapi sangkut ptptn

Tidak dinafikan bahawa ramai graduan atau pekerja yang masih lagi mempunyai hutang PTPTN. Mereka masih belum menyelesaikan hutang PTPTN dan ia berisiko bagi mereka untuk ke luar negara kerana nama mungkin sudah di senaraihitamkan. Namun, mereka layak memohon Pinjaman Peribadi Bank dan Koperasi yang ditawarkan.

#4 – Bayaran Kad Kredit Tidak Elok Layak Memohon

pinjaman peribadi bank dan koperasi walaupun masalah kad kredit

Sekiranya anda merupakan seorang pengguna kad kredit yang masih belum menjelaskan hutang atau membuat bayaran tetapi tidak konsisten, sudah tentu ia menjejaskan rekod kewangan anda terutamanya dalam sektor perbankan tetapi anda tetap layak memohon pinjaman peribadi ini.

#5 – Selesaikan Hutang Lama

pinjaman peribadi bank dan koperasi untuk bayar hutang lama

Kadang-kadang ia mengambil masa yang sangat lama untuk sistem menukarkan anda kepada tiada masalah hutang setelah anda menyelesaikan hutang lama dan anda terpaksa tunggu beberapa bulan. Dengan pinjaman peribadi bank dan koperasi ini, anda layak memohon sejurus anda selesaikan hutang lama.

#6 – High Komitment Layak Memohon

pinjaman peribadi bank dan koperasi inshaAllah lulus

Anda yang mempunyai komitmen yang tinggi dan banyak juga layak memohon! Tidak kiralah sama ada anda mempunyai kad kredit, pinjaman, ptptn dan lain-lain lagi yang menjadikan anda high komitmen, ia sama sekali tidak menjadi masalah untuk anda memohon pinjaman ini.

#7 – Banyak Kali Di Tolak Oleh Bank

pinjaman peribadi bank dan koperasi

Ramai pemohon yang pernah memohon daripada bank-bank lain dan telah direject ataupun ditolak oleh bank yang menjadikan status pinjaman mereka ‘Tidak Lulus’ ataupun ‘Gagal’. Walau sebanyak mana pun anda telah ditolak oleh bank-bank lain, inilah kelebihan anda dimana anda boleh memohon dengan pinjaman peribadi bank dan koperasi ini.

Kehebatan Pinjaman Peribadi Bank Dan Koperasi

1. Tanpa Penjamin

pinjaman peribadi bank dan koperasi tanpa penjamin

Seronoknya dapat memohon pinjaman tanpa penjamin, tidaklah terasa begitu terikat dan membebankan orang lain. Banyak pinjaman peribadi diluar sana yang memerlukan anda mempunyai penjamin dan sudah pasti anda juga akan segan silu untuk meletakkan saudara mara, adik beradik dan juga orang rumah sebagai penjamin kan? Namun, lupakan semua itu kerana pinjaman peribadi ini langsung tidak perlukan penjamin.

2. Pinjaman Sehingga 150K

pinjaman peribadi bank dan koperasi sehingga RM150k

Pinjaman peribadi bank dan koperasi ini ditawarkan dengan tinggi sekali nilainya iaitu sehingga RM150,000. Terpulang kepada anda ingin membuat jumlah pinjaman sebanyak mana dan limitnya adalah sebanyak RM150k.

3. Kadar Serendah 3.99%

kadar rendah pinjaman peribadi bank dan koperasi

Kadar bagi pinjaman peribadi ini adalah sebanyak 3.99% untuk tempoh 10 tahun. Namun, untuk tempoh lebih dari 10 tahun dan lebih lama, kadar yang dikenakan adalah sehingga 4.99%.

4. Tiada Upfront

pinjaman peribadi bank dan koperasi tanpa pendahuluan

Bagi anda yang ingin memohon pinjaman peribadi ini, anda tidak perlu risau kerana pinjaman ini tidak dikenakan upfront iaitu pembayaran pendahuluan. Kebanyakan pinjaman peribadi memerlukan anda membayar sejumlah wang sebagai pendahuluan tetapi tidak dengan pinjaman peribadi bank dan koperasi ini.

5. Semakan Kelayakan Percuma

semak kelayakan pinjaman peribadi bank dan koperasi

Sekiranya anda berminat, anda boleh mendapatkan semakan kelayakan secara percuma. Anda tidak perlu bayar apa-apa untuk proses permohonan dan semakan status pinjaman anda. Pihak Pinjaman Peribadi Bank Dan Koperasi akan melakukan semuanya untuk anda dengan mudah, cepat dan efektif.

Pinjaman Peribadi Bank Dan Koperasi Bantuan Kepada Anda

pemberi pinjaman peribadi bank dan koperasi

Pinjaman Peribadi Bank Dan Koperasi yang anda perlu memohon ini sangat membantu anda dalam menyelesaikan masalah kewangan yang anda alami sama ada untuk membayar hutang lama, membayar komitment bulanan, menggunakan duit untuk perkara yang kecemasan dan penting seperti perubatan, pelajaran, kereta rosak dan sebagainya lagi. Anda boleh mendapatkan khidmat nasihat dan semakan daripada pegawai yang bertugas bagi memudahkan proses anda menerima wang pinjaman peribadi anda.

Testimoni Mereka Yang Memohon Pinjaman Peribadi Bank Dan Koperasi

respond peminjam berjaya pinjaman peribadi bank dan koperasi untuk ctos dan criss feedback peminjam berjaya testimoni peminjam berjaya

Mohon Pinjaman Bank Dan Koperasi Hari Ini Juga!

Ramai yang telah memohon pinjaman peribadi bank dan koperasi walaupun ramai yang mempunyai masalah status kewangan pada masa lalu, tetapi mereka sangat teruja dan berpuas hati kerana status permohonan mereka akhirnya mengeluarkan jawapan ‘Anda Lulus’. Itulah kegembiraan yang terpancar dari kata-kata mereka. Anda juga pasti akan gembira dengan jawapan status permohonan pinjaman anda ditambah dengan kepantasan dan kemudahan yang anda nikmati untuk dapatkan pinjaman ini. Mari kita semak kelayakan pinjaman anda segera!

pinjaman peribadi bank dan koperasi servis pantas

MOHON PINJAMAN PERIBADI BANK DAN KOPERASI DENGAN MUDAH DAN CEPAT
Hubungi: Tekan untuk telefon (019-6558106) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Pinjaman Peribadi Bank & Koperasi

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: