Review
Apr 12, 2018, 9:38pm

Minyak Urut Terbaik Untuk Melegakan Lenguh-Lenguh Sendi


Tidak kira tua atau muda, sudah menjadi lumrah bagi kita yang melakukan kerja berat ataupun ringan untuk merasai lenguh badan, sendi, kebas kaki, sakit pinggang dan sebagainya. Apatah lagi kalau sendi-sendi dan badan terasa tidak selesa, berangin dan lenguh?

pelbagai minyak urut terbaik untuk lenguh

Pasti anda akan mencari minyak urut yang sesuai dan sedap untuk disapukan ke bahagian-bahagian yang terasa sakit bukan? Ada sesetengah orang yang tidak peduli tentang minyak urut yang digunakan sama ada minyak panas, minyak angin ataupun minyak yang mempunyai kesan terhadap bahagian tubuh mereka, yang penting ianya adalah sekadar minyak, mereka akan gunakan untuk apa sahaja tujuan. Adakah anda juga begitu? Menggunakan minyak urut yang tidak diketahui hasil, kesan dan kandungan adalah mungkin menyebabkan kesihatan anda juga diragui.

cara pilih minyak urut terbaik

Masalah anda mungkin tidak pulih dan sembuh sepenuhnya, berbanding dengan menggunakan minyak urut yang anda benar-benar ketahui kandungannya, kesannya dan kelebihannya. Kadang-kadang, minyak urut yang digunakan sekadar panas dan berdenyut-denyut tetapi tidak sikitpun melegakan sendi-sendi anda. Ada juga kes dimana mereka memakai minyak urut yang tidak tahu kandungannya apatah lagi tidak mempunyai label menjadi lebih sakit dan parah setelah menggunakannya. Seperti yang kita tahu, zaman beralaskan keuntungan dan kemajuan sesetengah pihak ini telah menjadikan banyak produk di pasaran yang telah menggunakan bahan larangan, tiruan dan juga bahan kimia untuk kebanyakan produk termasuklah minyak urut. Bagaimanakah untuk mencari minyak urut yang terbaik abad ini? Minyak urut yang terbaik untuk melegakan lenguh-lenguh sendi adalah minyak urut yang diperbuat daripada bahan semulajadi dan diyakini ramai.

Minyak Urut Moden Atau MMG – Minyak Urut Terbaik

minyak urut terbaik untuk melegakan sakit lenguh

MMG atau Minyak Urut Moden adalah minyak urut terbaik di Malaysia yang berteraskan bahan semulajadi iaitu minyak kayu putih, aloevera dan lavender. Ya, semestinya minyak urut moden atau dikenali sebagai MMG ini adalah halal dan sangat selamat untuk digunakan. Untuk pengetahuan anda, minyak urut moden ini sangat terbaik dalam melegakan lenguh-lenguh sendi pada tubuh badan anda dan mencegah anda daripada mendapat pelbagai jenis penyakit seperti selsema, sakit gigi, migrain dan sebagainya.

minyak urut terbaik dan pelbagai khasiat

Selain itu, minyak urut moden ini sangat berbeza daripada minyak urut yang lain kerana ia dapat mengubati segala jenis penyakit bukan sahaja lenguh-lenguh sendi tetapi sakit biasa dan juga sakit kronik seperti buasir, senggugut, migrain dan sebagainya. Minyak urut moden ini menjadi revolusi kini dimana ia mampu mengubat anda sekeluarga dengan hanya sapukan sahaja di bahagian kesakitan yang anda rasakan. Pastinya minyak urut moden ini sangat berbeza dengan minyak urut yang lain dari segi rasa selepas sapu dan kesannya terhadap diri anda.

minyak urut terbaik dan wangi

Dengan hanya menyapu minyak urut moden ini, ia akan memberi kesan yang sangat pantas, mudah dan berbau harum sepenuhnya kepada anda kerana ia adalah daripada sumber organik dan mesra alam selain daripada anda mendapat penjimatan yang amat berbaloi. MMG sangat diyakini ramai dan telah mula mendapat sambutan dan permintaan ramai rakyat seluruh Malaysia.

Kandungan MMG

kandungan minyak urut terbaik mmg

MMG atau minyak urut moden merupakan minyak urut 100% buatan bumiputera Malaysia. MMG merupakan sejenis gel minyak yang digunakan untuk tujuan mengurut atau menyapu ke bahagian-bahagian seluruh tubuh anda yang mengalami masalah. Ia adalah untuk kegunaan luaran sahaja dan semestinya mempunyai khasiat yang sangat hebat. MMG diformulasikan oleh gabungan ekstrak herba dan tumbuhan semulajadi yang dikatakan terdapat pelbagai zat untuk rawatan pelbagai jenis penyakit. Bahan utama yang terkandung di dalam MMG adalah minyak kayu putih, aloe vera dan juga lavender.

1. Minyak Kayu Putih

minyak kayu putih antara minyak urut terbaik

Minyak kayu putih diperbuat daripada kayu putih yang tumbuh di Australia dan tidak terdapat di Malaysia. Kayu putih ini dijadikan ubat tradisional di Australia dan ia mempunyai kesan yang sangat hebat dalam menyembuhkan kulit di kulit, otot, sendi dan seluruh tubuh anda serta menghindari infeksi. Minyak kayu putih ini juga terbukti dapat melegakan pernafasan, mengelakkan hidung tersumbat, menyembuhkan luka, melindungi diri daripada serangga dan jangkitgan kuman serta pelbagai lagi. Minyak kayu putih ini juga boleh dijadikan pelindungan sekiranya anda akan masuk ke dalam hutan atau semak samun.

2. Aloe Vera

aloe vera dalam minyak urut terbaik

Aloe vera adalah kandungan yang diekstrakkan ke dalam MMG dan mempunyai pelbagai khasiat. Aloe vera dapat meningkatkan tahap kekebalan tubuh dan meningkatkan daya tahan badan dengan cepat dan pantas. Penyakit asma, letih, penat, lenguh, sakit otot dan sebagainya sebenarnya dapat diatasi dengan khasiat aloe vera. Selain itu, ia dapat menghilangkan ruam, mengurangkan gatal kulit kepala dan menghaluskan kulit. Dengan memijat dan menyapu serta urut pada tempat yang dikehendaki, zat nya akan diserap dengan mudah.

3. Lavender

lavender dalam minyak urut terbaik

Lavender berfungsi sebagai pelindungan kulit dimana ia menjadi detoks kepada kulit anda dengan cara mencegah bakteria, membuang segala lemak yang tidak diperlukan, menyegarkan otot dan memberi kelembapan kepada kulit seluruh tubuh anda. Selain itu, levender dapat menghilangkan kegatalan pada kulit dan menghilangkan kutu. Ia juga berfungsi sebagai anti septik.

Fungsi Minyak Urut Moden Atau MMG

minyak urut terbaik mmg pelbagai khasiat

Minyak urut moden boleh digunakan oleh masyarakat yang terdiri daripada pelbagai lapisan umur ini juga tidak terkecuali untuk digunakan pada lelaki mahupun wanita. MMG mempunyai pelbagai fungsi yang anda tidak akan sangkakan kerana ia bukanlah sekadar minyak urut untuk legakan lenguh-lenguh sendiri sahaja, tetapi ia merupakan minyak urut yang multifunction atau mempunyai pelbagai khasiat.

  • Melegakan lenguh-lenguh sendi. Lenguh-lenguh sendi di tubuh badan anda akan hilang dengan mudah dan cepat. Selain itu, lenguh-lenguh atau sakit di bahu, lengan, lutut, kaki dan otot-otot anda akan beransur pulih.
  • Melegakan resdung, selsema dan batuk. Ia mempunyai sifat anti radang dan anti bakteria dimana MMG mampu melegakan resdung, sinus selsema serta masalah batuk yang tidak henti-henti. Jika anda seorang yang selalu mengalami batuk secara berpanjangan, MMG akan membantu anda melegakan batuk anda dengan mudah.
  • Melegakan masalah kulit gatal. Kulit-kulit yang gatal dan berbintik-bintik akan dapat dirawat dengan MMG.
  • Melegakan luka dengan cepat. MMG bersifat anti septik dimana ia akan menyucikan dan membuang segala kotoran luka anda tanpa pedih dan sakit.

minyak urut terbaik untuk jerawat

  • Mengecutkan jerawat. Minyak urut moden ini juga boleh disapu ke wajah atau badan anda yang mempunyai jerawat. Ia akan mengecutkan jerawat dengan pantas.
  • Mengecutkan rahim dengan cepat. Rahim dapat dikecutkan dengan baik dan cepat setelah anda menyapukan MMG ke bahagian rahim dan perut. Ia amat sesuai untuk ibu berpantang.
  • Mengurangkan stretchmark. Strechthmark ataupun kesan wanita mengandung di bahagian perut dapat dipudarkan.
  • Mengurangkan stress. Dengan minyak angin ini, kepala akan terasa ringan, selesa dan tidak stress. Ia amat sesuai bagi anda yang ingin merehatkan minda dan badan setelah pulang dari kerja.
  • Memudahkan tidur lena. Bagi mereka yang tidak dapat tidur lena atau mengalami insomnia, MMG menjadikan anda tidur dengan lebih lena.

perut kembung minyak urut terbaik

Selain itu, minyak angin MMG juga dapat mengatasi masalah kembung perut, senggugut, selsema dan juga mengurangkan kahak. Selalunya wanita akan mengalami masalah senggugut setiap bulan, berjerawat, sakit gigi, buasir dan letih manakala anak-anak kecil pula sering mengalami kembung perut dan selsema. Setiap keluarga mempunyai kepentingan dan sebab mengapa harus gunakan minyak urut moden ini.

Kelebihan Menggunakan Minyak Urut Moden Atau MMG

kelebihan minyak urut terbaik mmg

Banyak kelebihan yang anda boleh dapatkan dengan menggunakan minyak urut moden atau MMG ini. Antaranya ialah minyak ini berbentuk waterbased, berbau harum, teksturnya tidak melekit apabila dipakai, yang tidak disangka adalah ia mesra wuduk, malah ia memberikan kemudahan kepada anda kerana bentuknya yang bersaiz poket dan pastinya minyak urut moden ini sudah terbukti berkesan!

1. Waterbased

minyak urut waterbased terbaik

Minyak Urut moden atau gel minyak ini bersifat waterbased di mana ia sangat berkesan dan pantas diserap ke dalam kulit anda setelah disapu. Ia akan ambil dalam masa 20 saat sahaja untuk serapan sepenuhnya.

2. Harum

minyak urut wangi dan terbaik

Minyak urut moden ini tidak sama seperti minyak urut yang lain. Ia mempunyai haruman bunga lavender yang sangat menenangkan dan merupakan aromaterapi yang memberi khasiat ketenangan minda dan tubuh badan.

3. Tidak Melekit

minyak urut terbaik yang tidak melekit

Berbeza dengan minyak urut yang lain, MMG tidak melekit ketika disapu di tangan, kaki atau mana-mana bahagian pun. Anda akan berasa sangat selesa dengan serapan minyak ini.

4. Mesra Wuduk

minyak urut terbaik dan mesra wudhu

Mesti anda tidak pernah dengan mengenai minyak yang mesra wuduk. Adakah minyak yang sebegitu? Ya! Minyak urut moden ini adalah gel atau minyak yang boleh diserap ke dalam kulit anda dan sememangnya ia sangat mesra wuduk. Kalau selepas sapu minyak ini kemudian nak solat, anda tidak perlulah cuci bersih-bersih menggunakan sabun dan sebagainya kerana minyak ini telah pun diserap ke dalam kulit anda, justeru ia sangat mesra wuduk.

5. Bersaiz Poket

minyak urut yang bersaiz poket

Minyak urut moden ini bersaiz poket dimana anda boleh membawanya ke mana sahaja dengan meletakkannya ke dalam poket anda. Ia mudah untuk dibawa ketika anda bersiar-siar dan melancong. Apatah lagi sekiranya anda menyertai aktiviti lasak seperti mendaki gunung, berbasikal dan sebagainya.

6. Terbukti Berkesan

miyak urut terbaik pilihan ramai

Ramai pelanggan yang telah mencuba minyak urut moden ini dan ia terbukti berkesan. Kebanyakan yang menggunakannya sangat berpuas hati dan mengesyorkan kepada keluarga, rakan-rakan dan kenalan mereka untuk menggunakan minyak ini. Malah, inilah minyak urut yang terbaik bagi melegakan sakit dan lenguh-lenguh sendi yang selalu terjadi kepada kita semua yang bekerja.

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Minyak Urut Moden

pelbagai testimoni pengguna minyak urut terbaik mmg pelbagai testimoni pengguna minyak urut terbaik mmg pelbagai testimoni pengguna minyak urut terbaik mmg pelbagai testimoni pengguna minyak urut terbaik mmg

Bertukarlah Kepada Minyak Urut Moden MMG Untuk Hilangkan Lenguh – Lenguh Sekarang Juga!

Minyak urut moden atau MMG ini telah lama mendapat permintaan ramai kerana keberkesanannya dalam memberikan kesan-kesan positif dan terbaik kepada pelanggan. Semua pelanggan yang menggunakan minyak ini sangat berpuas hati kerana masalah kesihatan dan kesakitan mereka selesai dengan mudah, pantas dan mereka amat menikmati keselesaan yang mereka rasakan ketika menggunakan MMG ini. Bagaimana pula dengan anda? Inilah minyak urut yang terbaik abad ini dan anda tidak seharusnya ketinggalan menggunakannya! Jom gunakan minyak urut moden!

dapatkan minyak urut terbaik mmg setiap keluarga

PUAN ASMA | PENGEDAR MINYAK URUT MODEN MMG
Hubungi: Tekan untuk telefon (013-2910083) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Marvelous Massage Gel Asmajutawan

Jom order Minyak urut moden MMG SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Minyak urut moden MMG SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Minyak urut moden MMG SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: