Review
Jun 26, 2018, 12:35am

Minyak Lega Sendi Badan Harum Tanpa Melekit


Setiap kali mengalami masalah sakit otot, sendi dan lenguh badan, pastinya anda akan menyapu minyak di tempat yang bermasalah.  Minyak yang selalu digunakan adalah minyak panas atau bam, justeru anda akan mengalami bau minyak yang kuat dan rasa melekit setelah disapu ke tempat yang bermasalah.  

Minyak Lega Sendi Badan Lelaki

Kesan daripada bau minyak dan rasa melekit pada badan dan otot menyebabkan anda tidak selesa dalam menjalani rutin harian terutamanya ketika melakukan aktiviti fizikal dan berat.  Dengan badan yang melekit, berbau minyak dan berasa panas, pasti banyak kerja dan urusan anda yang akan tertangguh!

Minyak Lega Sendi Badan Kaki

Pelbagai Minyak Bagi Mengatasi Masalah Sendi Badan

Minyak Lega Sendi Badan Olive

Terdapat pelbagai jenis minyak yang boleh anda gunakan dalam mengatasi masalah sendi badan. Namun, kesemua minyak ini mempunyai kesannya yang tersendiri seperti terlalu panas, menyebabkan sakit perut dan badan, melekit, berbau kuat dan tidak menyenangkan dan lain-lain lagi.  Walaupun begitu, terdapat banyak kelebihan dan keistimewaan minyak-minyak ini bagi mengatasi masalah sakit sendi dan otot anda.

1. Minyak Gamat

minyak sakit sendi

Minyak Gamat bukanlah minyak yang sesuai 100% untuk sendi dan otot, tetapi ia lebih sesuai digunakan untuk merawat dan menyembuhkan luka, sakit perut dan sebagainya.  Kuasa gamat menjadikan luka di kaki dan lengan anda yang terdedah dengan angin cepat sembuh. Sekiranya anda ingin sapukannya untuk kesakitan sendi, ia juga dapat melegakan sakit sendi anda.

2.  Balm Atau Minyak Panas

Minyak Lega Sendi Badan Tangan

Balm atau minyak panas sememangnya memberikan kesembuhan kepada anda yang mengalami masalah sakit sendi dan otot.  Anda akan berasa lebih selesa dengan sapuan minyak pada otot-otot dan sendi terutamanya bahu dan badan.Namun, ia lebih panas dan menjadikan badan anda melekit.

3.  Minyak Terapi LEGASENDI

Minyak Lega Sendi Badan Terapi

Minyak Terapi LEGASENDI boleh digunakan bagi melegakan sakit sendi anda dengan selamat dan halal tanpa memberi kesan sampingan seperti melekit, tidak selesa dan berbau minyak yang kuat. Selain itu, anda tidak akan panas seperti memakai minyak panas yang lain. Minyak Terapi Legasendi ini sangat harum dan menjadi aromaterapi bagi anda yang sukakan bauan yang menenangkan.

Minyak Terapi Lega Sendi ‘Roll On’

Minyak Lega Sendi Badan Biru

LEGASENDI adalah minyak terapi khas yang digunakan untuk melegakan sakit-sakit sendi, masalah lenguh badan dan sebagainya.  Uniknya, ia digunakan secara ‘roll’ iaitu anda hanya perlu tenyeh atau oleskan sahaja ke tempat yang bermasalah bagi kesan yang efektif dan berkesan bagi menyembuhkan sakit sendi anda.

Minyak Lega Sendi Badan Kotak

Untuk pengetahuan anda, LEGASENDI ini dirumus khas dengan ramuan herba Asia iaitu Cymbopogon Nardus (Serai Wangi), Virgin Coconut Oil (Kelapa Dara), Citrus Hystrix (Limau Purut) dan pelbagai lagi ramuan semulajadi alam.

Kandungan Minyak Terapi LEGASENDI

Minyak Lega Sendi Badan Wanita

Minyak terapi Legasendi dihasilkan daripada pelbagai bahan herba semulajadi tanpa bahan kimia dan bahan terlarang. Herba dan tumbuhan semulajadi ini telah diuji dan terbukti berkesan dalam menjadikan fungsi minyak terapi Legasendi sebagai satu penyelesaian kepada masalah sakit sendi dan otot anda.

1. Cymbopogon Nardus (Serai Wangi)

Minyak Lega Sendi Badan Serai

Pokok serai wangi berfungsi menguatkan sendi-sendi otot, menghilangkan sakit badan serta ia juga bersifat anti septik dan anti bakteria yang membantu menghilangkan sakit kepala dan darah tinggi.

2. Virgin Coconut Oil (Kelapa Dara)

Minyak Lega Sendi Badan Kelapa

Tumbuhan ini memberikan tenaga dan meningkatkan stamina untuk anda.  Kandungan ketone asid, monolaurin, monocaprin dan anti oksidan memudahkan ia mencegah sakit sendi dan otot.

3. Citrus Hystrix (Limau Purut)

Minyak Lega Sendi Badan Limau

Limau purut berkhasiat melancarkan perjalanan darah di sepanjang otot dan sendi, melembutkan sendi-sendi dan mengurangkan kesakitan pada tulang dan sendi.

LEGASENDI Mempunyai Tekstur Yang Selesa Dipakai

Minyak Lega Sendi Badan Seronok

LEGASENDI mempunyai tekstur yang amat selesa dipakai kerana ia sangat lembut, tidak berminyak, tidak melekit malah tidak terasa bergetah.  Ia seolah-olah cecair yang cepat meresap ke dalam kulit dan tempat bermasalah yang telah disapukan. Bukan itu sahaja, minyak terapi Legasendi ini juga sangat harum aromaterapinya yang pasti menceriakan dan menenangkan anda.  Anda boleh mengamalkan secara berterusan setiap hari bagi mendapatkan kesan yang lebih pantas.

LEGASENDI Sesuai Untuk Semua Golongan

Minyak Lega Sendi Badan Berkesa

Minyak Terapi LEGASENDI sesuai digunakan oleh semua peringkat umur bermula dari 13 tahun bagi tujuan tertentu seperti sakit dan lenguh sendi badan akibat bersukan, salah urat disebabkan posisi tidur yang tidak sesuai dan sebagainya.  Begitu juga dengan kegunaannya untuk golongan dewasa dan warga emas.

Antara Mereka Yang Disarankan Menggunakan LEGASENDI

Minyak Lega Sendi Badan Expo

 • Buruh kasar
 • Pekerja pejabat (Duduk atau berdiri lama)
 • Pendidik (Guru, pensyarah dan penceramah)
 • Pemandu dan penunggang kenderaan
 • Pelajar
 • Ahli sukan
 • Para peniaga
 • Mereka yang sukar tidur akibat rasa tidak selesa pada anggota badan dan pelbagai lagi
 • Sering lenguh-lenguh badan dan sendi
 • Memandu untuk perjalanan jauh

Kelebihan Minyak Terapi LEGASENDI

Minyak Lega Sendi Badan Pejabat

Minyak Terapi LEGASENDI mempunyai kebaikan dalam menyembuhkan kesakitan badan dan lenguh-lenguh sendi.  Lenguh dan sakit sendi akibat bersukan, melakukan kerja berat, kemalangan dan lain-lain lagi membolehkan anda menggunakan minyak terapi LEGASENDI sebagai alternatif rawatan utama dengan cara oleskan sahaja ke tempat yang sakit.

Minyak Lega Sendi Badan Biru

 • Menghilangkan sakit-sakit badan, lenguh otot dan sakit sendi tulang
 • Membantu melegakan urat-urat lengan, kaki dan seluruh tubuh badan
 • Melegakan nafas dan hidung yang tersumbat dengan cara menyapu atau oles sedikit di lubang hidung atau hidung.
 • Melegakan dan menghentikan batuk dengan mengoles pada luar kerongkong leher dan dada.
 • Melegakan sendi-sendi dan sengal-sengal badan.
 • Melegakan stress dan sakit bahagian tengkuk dengan cara menyapu pada tengkuk, leher dan dahi serta bahagian lain di kepala.
 • Membantu menghilangkan rasa mengantuk dan letih mata dengan cara menyapukan sedikit minyak terapi LEGASENDI pada bahagian keliling tepi mata.
 • Melegakan dan menyegarkan kepala dan wajah anda
 • Mengembalikan keselesaan anda dalam melakukan aktiviti seharian
 • Menjadikan anda lebih bertenaga dalam menjalani aktiviti harian.
 • Menghilangkan sakit selsema, batuk dan demam

Minyak Lega Sendi Badan Bersenam

Harga Minyak Terapi LEGASENDI

Minyak Lega Sendi Badan Gembira

Harga Minyak Terapi Legasendi amat murah, berpatutan dan mampu milik. Anda tidak perlu membelanjakan kos yang tinggi bagi memulihkan sendi-sendi anda.  Dengan serendah RM59.70 sahaja, anda dapat melegakan sendi-sendi badan anda dengan selesa dan cepat sembuh. Bagi anda yang benar-benar inginkan kesan yang optimum dan berkesan, LEGASENDI sememangnya terbaik dan tiada tandingnya.

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan Minyak Terapi Lega Sendi

Minyak Lega Sendi Badan Nasib

Minyak Lega Sendi Badan Lutut

Minyak Lega Sendi Badan Urut

Minyak Lega Sendi Badan Suka

Minyak Lega Sendi Badan Terbaik

Dapatkan Minyak Terapi Lega Sendi ALKHOBIRI Sekarang!

Bagaikan penawar ajaib, ramai yang telah merasai kehebatan minyak terapi Lega Sendi dan sangat berpuas hati dengan kesannya.  Ia mengambil masa yang sangat pantas dan cepat untuk menyembuhkan dan melegakan sendi-sendi anda. Minyak Terapi Lega Sendi yang sangat terbukti berkesan ini wajib digunakan untuk anda sekeluarga. Lega Sendi menjamin keselamat dan kesihatan anda dan orang tersayang. Kenapa tidak dengan minyak terapi yang paling berkesan ini? Jom dapatkan segera!

Minyak Lega Sendi Badan Testimoni

MINYAK TERAPI LEGA SENDI | MELEGAKAN SAKIT SENDI
Hotline: Tekan untuk telefon (014-6078901) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Alkhobiri
Instagram: mahathir_alkhobiri
Email: alkhobiri@gmail.com
Alamat:
MAHATHIR ALKHOBIRI ENTERPRISE
255, Jalan Baru, Parit Raja, 86400, Batu Pahat, Johor.

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: