Review
Apr 30, 2018, 4:03pm

Minuman Botani Untuk Penjagaan Kesihatan Bagi Ibu Mengandung


Ibu mengandung memerlukan penjagaan diri yang rapi dari segi kesihatan tubuh badan, mental dan fizikal. Wanita yang berbadan dua ini memerlukan tenaga yang kuat dan vitamin sebagai ejen anti bakteria yang melindungi diri mereka dari segala jenis penyakit dan supaya sistem daya tahan badan mereka lebih kuat daripada biasa.

herba penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Secara umumnya, pasti ibu mengandung akan mengalami mual-mual, muntah-muntah, letih badan, sukar untuk bangun dan lain-lain lagi, apatah lagi kalau membuat kerja berat atau bekerja keras pastinya memberi kesan yang tidak baik untuk ibu mengandung. Sepanjang dalam proses kehamilan, makanan merupakan perkara penting yang perlu anda titikberatkan kerana ia akan menjadi tenaga dan khasiat bagi penjagaan kesihatan tubuh badan anda.

Kepentingan Minuman Botani Untuk kesihatan Ibu Mengandung

Bagi mengatasi masalah keletihan dan kesihatan yang sering dihadapi oleh anda yang berbadan dua, minuman botani amat penting dalam membekalkan nutrien dan khasiat ke seluruh tubuh badan anda serta mencegah daripada berlakunya masalah sembelit, kolestrol, alahan, darah tinggi, morning sickness dan lain-lain lagi. Selain itu, terdapat banyak lagi khasiat minuman botani yang anda patut tahu. Sebelum itu, tahukah anda apakah yang dimaksudkan dengan minuman botani?

minuman penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Minuman botani adalah minuman yang diperbuat daripada sumber semulajadi seperti herba, buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan asli yang diekstrak dan digabungkan bagi menghasilkan minuman jus atau pati yang mempunyai pelbagai khasiat yang menyeluruh. Ini bermaksud tidak ada bahan pengawet atau bahan larangan pun di dalam minuman botani.

Kepentingan Minuman Botani

 • Penawar segala penyakit
 • Mencegah pertumbuhan bakteria, kulat dan virus dalam tubuh badan dan kulit
 • Menguatkan jantung, paru-paru, hati dan tubuh badan
 • Membekalkan vitamin dan mineral yang sangat banyak dan berkhasiat
 • Membantu memudahkan proses pencernaan dan penghadaman
 • Mencantikkan kulit luar dan dalam
 • Menyingkirkan toksid dan racun dari badan
 • Membekalkan zat kepada bayi dalam kandungan
 • Membekalkan oksigen yang banyak kepada tubuh badan

kepentingan minuman botani bagi penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Terdapat banyak lagi kepentingan minuman botani untuk penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung. Khasiat minuman botani ini juga bergantung kepada bahan atau jenis herba yang terkandung di dalam minuman ini. Terdapat banyak jenis minuman botani yang telah berada di pasaran namun tidak semua sesuai untuk kesihatan ibu mengandung. Anda perlu menyemak kandungan herbanya terlebih dahulu dan pastikan tiada herba yang terlalu memanaskan badan anda sehingga memberi kesan kepada anda dan bayi.

Memperkenalkan DRORA | Minuman Botani Untuk Ibu Mengandung

drora minuman penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

DRORA adalah minuman botani berasaskan herba semulajadi yang memberi kesan dan khasiat hebat terutamanya kepada golongan ibu mengandung. DRORA mempunyai khasiat yang sangat lengkap dan menyeluruh terhadap kesihatan luaran dan dalaman ibu dan bayi di dalam kandungan kerana kandungan herbanya sangat hebat dan terbukti. DRORA juga merupakan jus yang diyakini, selamat, halal dan sangat bagus untuk merawat penyakit biasa dan kronik seperti darah tinggi, kolestrol, kanser dan sebagainya. Dengan kehebatan yang luar biasa ini, pasti kandungan herbanya juga sangat luar biasa. Mari kita lihat apakah kandungan dan fungsi Jus DRORA ini dalam membantu menjaga kesihatan anda yang sedang mengandung.

Kandungan Dan Khasiat DRORA

khasiat botani penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

DRORA mempunyai gabungan 12 herba semulajadi yang berupa tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan, separuh daripadanya pula adalah makanan sunnah Nabi SAW. Antara 12 ramuan atau herba DRORA adalah delima, murunggai, minyak kelapa dara, prun, manggis, buah tin, roselle, pegaga, kurma, buah zaitun, habbatussauda dan badam. Kesemua kandungan ini membekalkan khasiat dan fungsinya yang tersendiri di dalam minuman botani DRORA.

1. Delima

delima bagus untuk ibu mengandung

Delima sangat berkhasiat terhadap ibu mengandung dan bayi. Ia membantu mencegah cramp pada kaki ibu hamil serta membantu perkembangan otak bayi kerana ia mengandungi kandungan asid folik yang sangat tinggi. Selain itu, delima dapat mengelakkan daripada berlakunya alahan dan kegatalan serta radang pada kulit.

2. Manggis

manggis penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Buah manggis yang nama saintifiknya Garcenia Mangoestena ini berfungsi mengatasi preklamsia, masalah sembelit dan mengatasi masalah lelah dan asma bagi ibu hamil. Selain itu, ia mampu menurunkan kolestrol serta menjaga elastisiti kulit dengan baik.

3. Kelapa Dara

kelapa dara penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Coconut oil atau minyak kepala dara ini mampu mengurangkan morning sickness, menghilangkan strechmark serta mengawal kandungan gula dalam darah. Ia juga memudahkan proses bersalin untuk ibu mengandung.

4. Buah Zaitun

buah zaitun penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Buah zaitun merupakan makanan sunnah Nabi SAW yang sangat bagus diamalkan. Ia membantu meningkatkan perkembangan otak bayi serta dapat mencegah masalah sembelit bagi ibu hamil. Selain itu, buah zaitun berfungsi melambatkan proses penuaan, menghilangkan kedutan dan juga menghaluskan kulit.

5. Kurma Ajwa

kurma penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Kurma Ajwa sering mendapat permintaan oleh para ibu hamil dan ibu mengandung. Makanan sunnah ini selalu diperlukan oleh mereka untuk mengatasi masalah pening dan mual ibu mengandung. Ia juga dapat meningkatkan tenaga para ibu serta membantu HB mereka ke paras normal juga mengelakkan daripada berlakunya sembelit.

6. Roselle

roselle penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Roselle merupakan tumbuhan yang mengandungi vitamin C yang tinggi dan antisoinin serta asid ascorbic. Ia berfungsi mencegah kaki yang kebas, lenguh sendi, tubuh badan dan membantu meningkatkan pertumbuhan gigi dan tulang untuk ibu dan bayi.

7. Badam

badam penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Badam adalah kacang yang mempunyai pelbagai khasiat seperti menambahkan IQ bayi, mengelakkan alahan, mengelakkan bayi lahir pramatang, mengelakkan kencing kotor bagi ibu serta meningkatkan daya ingatan ibu dan bayi.

8. Prun

prun penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Buah Prun kaya dengan vitamin C dan anti oksidan yang tinggi. Ia mencegah anda sembelit ketika hamil. Buah prun juga dapat mencegah sakit kepala dan pening yang sangat teruk. Ia adalah buah yang sangat bagus untuk ibu hamil.

9. Buah Tin

buah tin penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Buah tin mempunyai khasiat yang hebat dalam mengawal tekanan darah semasa hamil dan menurunkan kolestrol badan. Ia juga dapat mengelakkan pleklamsia. Untuk pengetahuan anda, pleklamsia adalah gangguan yang sangat bahaya ketika hamil dan ia adalah keadaan dimana darah tinggi dan kandungan protein dalam urine sangat meningkat.

10. Habbatussauda

habbatussauda penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Makanan sunnah ini dapat mencantikkan kulit ibu dan bayi. Selain itu, habbatussauda juga merupakan antibiotik terbaik buat ibu dan bayi. Seperti yang anda ketahui, hadis Nabi menyatakan bahawa habbatussauda adalah penawar segala penyakit dan sesuai diambil oleh sesiapapun dan apapun keadaannya.

11. Pegaga

pegaga penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Daun hijau yang dibuat ulam ini dapat membantu mengawal peredaran darah dan menyegarkan tubuh serta menaikkan seri wajah ketika hamil. Selain itu, daun pegaga juga dikatakan dapat mencegah penuaan dan menjadikan anda awet muda.

Murunggai Herba Utama DRORA

murunggai penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Murunggai atau nama saintifiknya Moringga merupakan sejenis herba yang sangat hebat khasiatnya dalam menjaga kesihatan ibu mengandung dan kandungannya.

Khasiat Moringa Yang Anda Wajib Tahu

 • 4 x kalsium dalam susu
 • 7 x vitamin c dalam oren
 • 3 x potasium dalam pisang
 • 9 x zat besi dalam bayam
 • 2 x vitamin A dalam lobak
 • 4 x fibre dalam oat

khasiat murunggai penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Kelebihan Moringa Dalam DRORA

 • Melegakan dan mengurangkan alahan, loya, mual-mual dan muntah
 • Menambah sel darah merah
 • Menambah pengeluaran susu badan ibu
 • Menstabilkan emosi
 • Menghilangkan sembelit
 • Merawat jangkitan kulit
 • Menurunkan dan menstabilkan tekanan darah
 • Mengawal kandungan gula dalam darah
 • Menghasilkan kompaun antibiotik yg bertindak sbgai agen imun badan
 • Memperkuatkan tulang yang lemah
 • Merawat deman, batuk , selesema
 • Merawat kanser
 • Membuang toksin dalam badan

jus terbaik penjagaan kesihatan bagi ibu mengandung

Fungsi Dan Kebaikan Jus DRORA

Jus DRORA mempunyai pelbagai fungsi dan khasiat yang perlu diambil oleh ibu mengandung. Penjagaan kesihatan bermula dari dalam dan seluruh tubuh ibu. Khasiat jus DRORA akan terus serap sehingga kandungan ibu mengandung dan menjaga pertumbuhan serta perkembangan bayi. Untuk pengetahuan anda, jus DRORA ini boleh diamalkan seawal anda hamil lagi.

#1. Menghilangkan Jangkitan Kuman Pada Bayi

khasiat jus drora untuk bayi dalam kandungan

Jus DRORA akan bertindak sebagai antibiotik dalam melawan dan menghilangkan jangkitan kuman kepada bayi. Ia akan menghapuskan kuman, bakteria, kulat dam virus yang berada pada ibu mengandung dan kandungan ibu.

#2. Mengatasi Tekanan Darah Rendah

atasi darah tinggi bagi ibu mengandung

Ramai yang menghadapi masalah tekanan darah rendah dan tidak tahu cara kengatasinya. Jus DRORA membantu mengawal tekanan darah rendah dengan baik sehingga ia juga menurunkan bacaan gula dalam darah.

#3. Membekalkan Tenaga Pada Tubuh Badan

sumber tenaga bagi ibu mengandung

Tubuh badan akan lebih bertenaga dengan khasiat vitamin dan mineral yang terkandung di dalam Jus DRORA. Ibu mengandung akan lebih sihat, tidak lemah dan tidak pening yang teruk lagi. Mereka akan rasa lebih sihat dan bertenaga. Jus Drora juga mudah diserap khasiatnya oleh tubuh badan anda.

#4. Mengatasi Masalah Dan Penyakit Lain

mengatasi masalah sakit kepala ibu mengandung

Jus Drora juga berfungsi mengatasi masalah lain seperti keputihan, sembelit, kencing kotor, darah tinggi, muntah-muntah dan lain-lain lagi. Ia akan menjaga kesihatan anda sepenuhnya kerana jus ini bersifat anti bakteria dan penuh dengan vitamin dan mineral.

#5. Mengelakkan Pengguguran Dan Pencacatan

minuman untuk elakkan bayi dari cacat

Jus Drora membantu anda menjaga kandungan dengan baik bagi mengelakkan pengguguran dan pencacatan. Jus ini juga membekalkan khasiat untuk meningkatkan perkembangan tubuh dan otak bayi serta memberi kesihatan yang baik pada ibu dan bayi. Bayi akan selamat dan lebih aktif ketika anda mengambil Jus ini.

Cara Pengambilan Jus DRORA

jus drora pilihan ibu mengandung

Anda boleh mengamalkan jus Drora secara berkesan dengan mengambilnya sebanyak 2 kali sehari iaitu 2 sudu pagi sebelum makan dan 2 sudu malam sebelum makan. Selain itu, anda disarankan untuk mengelakkan sudu besi bagi menjaga khasiat jus. Pengambilan jus DRORA dan ubat-ubat lain perlu dijarakkan dalam tempoh 2 jam bagi khasiatnya diserap oleh badan terlebih dahulu. Sebotol Jus DRORA bertahan sehingga 15 sehingga 20 hari sekiranya anda minum secara konsisten.

harga jus drora untuk wanita hamil

Testimoni Mereka Yang Menggunakan Jus DRORA

testimoni jus drora testimoni jus drora testimoni jus drora

Dapatkan Jus Drora Suplimen Penjagaan Kesihatan Bagi Ibu Mengandung Hari Ini Juga!

Ramai ibu hamil dan mengandung telah menggunakan Jus DRORA dan mereka sangat berpuas hati kerana dapat merasai khasiatnya serta mendapat kesan yang tidak mereka sangkakan. Semenangnya ia sangat berkesan dalam menurunkan tekanan darah, membuang kolestrol, membekalkan tenaga dan lain-lain lagi. Anda wajib mencuba Jus DRORA bagi menjaga kesihatan diri dan bayi supaya lebih kuat, bertenaga dan mendapat khasiat yang baik untuk tubuh badan. Jom gunakan Jus Drora.

dapatkan jus drora untuk penjagaan ibu mengandung

DRORA | MINUMAN BOTANI KESIHATAN BAGI IBU MENGANDUNG
Hotline: Tekan untuk telefon (010-4563690) | Tekan untuk WhatsApp
Pejabat HQ: Tekan untuk telefon (03-33592769)
Facebook: D’rora – Jus Kesayangan Ibu HAMIL
Website: www.rosierra.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: