Review
Mar 18, 2018, 7:36am

Miliki Wajah Berseri Tanpa Jerawat, Parut dan Kulit Kusam


Kaum lelaki juga mengalami masalah kulit seperti kulit kusam dan berjerawat  seperti mana yang dialami oleh kaum wanita. Masalah parut jerawat juga sering dialami oleh lelaki, mesti anda pernah melihat atau mengalami masalah ini. Apabila jerawat hinggap di muka ia akan meninggalkan kesan kemerahan atau kesan parut hitam. Ini sebenarnya bukan parut jerawat tetapi kesan dari radang jerawat. Jika tiada jerawat baru yang timbul, kulit ini akan sembuh dengan sendiri tetapi memakan masa yang lama iaitu 6 hingga 12 bulan.

Tips Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Tips Penjagaan Kulit Lelaki

Radang kulit di sebabkan oleh jerawat adalah satu proses penyembuhan yang normal. Ada beberapa langkah yang boleh dilakukan untuk membantu merawat pada peringkat awal untuk menghilangkan jerawat, parut dan kulit kusam. Antara langkah atau penjagaan yang berkesan pada kuli lelaki adalah;

1. Membersihkan Kulit Muka

Ini perlu dilakukan setiap pagi dan setiap petang sebelum tidur. Hanya kerana anda tidak dapat melihat kotoran pada kulit anda, tidak bermakna kulit anda bersih. Fikirkan tentang apa yang anda telah dedahkan kulit anda setiap hari seperti pencemaran, ekzos kereta, asap rokok, walaupun semburan wangian bilik. Semua kekotoran ini boleh melekat di atas kulit anda dan menyebabkan kerosakan, jadi ianya mesti dibersihkan. Walau bagaimanapun, tidak bermakna anda boleh menggosok sabun mandi pada kulit muka anda.

Menjadi Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Sabun mandi biasanya cenderung mengandungi bahan pencuci dan wangian dan boleh menjadi sangat keras dan memberi kesan dehidrasi kepada kulit. Lelaki cenderung untuk mempunyai kulit yang agak berminyak daripada wanita, jadi gunakan pembersih untuk kulit biasa dan berminyak untuk hasil yang terbaik. Mencuci muka dengan sabun mandi menjauhkan kulit dari jerawat. Sabun mandi akan mengeringkan kulit anda sebagaimana yang dilakukannya terhadap kulit wanita. Ia harus dielakkan walau macam mana sekalipun, dan pembersih lembut yang dibuat untuk jenis kulit lelaki adalah yang sepatutnya digunakan pada tempatnya. Ingat, jika anda tidak membersihkan kulit anda setiap hari, kotoran yang berlebihan dan minyak boleh meninggalkan anda dengan liang tersumbat dan jerawat.

2. Berhenti Membeli Pisau Cukur Murah

Cara-cara untuk Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Mengikut kajian, kebanyakan lelaki mencukur lima kali seminggu. Pencukur berkualiti boleh menjadi perkara seumur hidup, jadi pilih senjata anda dengan bijak. Pilih pisau cukur yang sesuai dengan sensitiviti kulit anda dan kekasaran janggut anda. Namun, Tidak semua pisau cukur adalah sama. Syarikat – syarikat pisau cukur akan membuatkan anda untuk mempercayai bahawa pisau cukur berbilang bilah, lebih halus anda mencukur. Walaupun ini adalah benar, ia tidak selalunya pertaruhan terbaik. Jika anda mempunyai rambut muka yang kerinting, anda tidak mungkin mahu menggunakan pisau cukur berbilang bilah kerana mencukur super dekat boleh menyebabkan kerengsaan kulit.

3. Jadikan Krim After-Shave Rakan Baru Anda Yang Terbaik

Untuk Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Krim after-shave menghidrat dan menenangkan kulit, ia juga akan meresap pada kulit dengan baik selepas mencukur. After-shave anda harus bebas alkohol kerana alkohol akan mengeringkan kulit anda. Mencukur semasa shower atau sebaik habis mandi, kerana rambut pada wajah yang lebih lembut terkena air panas dan wap. Tambahan pula, ia menghapuskan keperluan membersihkan sinki kotor.

4. Pelembap Wajah

Bagi Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Rambut pada wajah boleh kelihatan seksi pada seorang lelaki, tetapi apa yang benar-benar menarik perhatian wanita adalah muka yang apabila muka disentuh tidak berasa seperti kertas pasir.  Menggunakan pelembap setiap hari akan menjadikan kulit anda lembut. Gunakan produk yang bebas wangian kerana ia mudah, tidak mempunyai bau dan tidak dianggap ‘girly’.

5. Jangan Sekali – Kali Meninggalkan Rumah Tanpa Menggunakan Pelindung Matahari

Membuat Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Sinaran matahari merupakan sumber vitamin E yang penting untuk kulit yang sihat. Namun apabila kulit berada terlalu lama di bawah cuaca yang panas terik, proses pembentukan sel-sel baru dan kolagen menjadi perlahan dan sekali gus mengurangkan keanjalan kulit. Pasti semua tahu, di sinilah datangnya peranan sunscreen. Lebih tinggi kandungan SPF di dalam sunscreen, semakin tinggi perlindungan yang diberikan dari sinaran matahari yang merosakkan.

6. Dapatkan Tidur Yang Cukup

Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan betul

Tips penjagaan kesihatan tubuh yang tidak pernah lapuk, tidur yang cukup. Kitaran tidur harian yang sihat seharusnya bermula pada waktu yang sama dan mencukupi kadar 6 ke 8 jam sehari. Pada waktu inilah badan akan mula reset kembali segala tenaga yang telah digunakan sehari-hari. Pasti anda akan berasa segar untuk memulakan hari baru.

7. Banyakan Pengambilan Buah dan Sayur

Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan Mudah

Buah dan sayuran mengandungi pelbagai anti oksida yang penting dalam membantu kitaran pembuangan pelbagai jenis toksik dan free radical di dalam tubuh. Bahan yang kita tidak mahu inilah punca kepada kulit yang tidak sihat dan kusam. Cuba untuk tambahkan hidangan buah dan sayuran di dalam setiap hidangan anda dengan mempelbagaikan warna dan jenis hidangan, kan lebih menarik.

8. Berhenti Merokok

Wajah Berseri Tanpa Jerawat yang betul

Tahukah anda merokok merupakan tabiat paling mudah bagi mempercepatkan proses penuaan? Pembentukan kolagen menjadi perlahan disebabkan oleh pengecutan salur darah di dalam tubuh mereka yang merokok. Proses ini disebabkan oleh oksigen tidak dapat disalurkan dengan baik. Muka akan kelihatan susut, dan banyak lagi tanda penuaan seperti garisan halus yang dapat merosakkan imej kool dan trendy anda.

9. Kawal Tahap Stress

Menjadi Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan betul

Semua jenis pekerjaan seharian memiliki kadar stress tersendiri. Stress yang tidak terkawal akan merosakkan kulit dan mempercepatkan pertumbuhan jerawat, jeragat, garisan halus dan sebagainya. Apa kata jika anda cuba sesuatu yang anda suka dan minat bagi membantu rehatkan minda dan recharge kembali tenaga seharian seperti pergi ke gym yang berdekatan, bercucuk tanam, atau juga bermain game konsol.

10. Fikirkan Tentang Kedutan Muka Seawal Mungkin

Cara terbaik menjadi Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Proses penjagaan kulit seharusnya bermula pada awal 20-an lagi bagi membantu melambatkan dan mengurangkan tanda penuaan seperti garisan halus dan kedutan wajah. Produk harian yang mengandungi kolagen atau retinol telah terbukti melalui pelbagai kajian oleh pakar kulit atau dermatologist dalam membaiki tona kulit wajah. Tetapi ingat, bahan anti penuaan selalunya akan meningkatkan sensitiviti kulit pada cahaya matahari, oleh itu disarankan untuk memilih produk atau krim yang boleh disapu pada waktu malam dan memberi anda tidur yang lena.

Rocco 5 Miracle Serum Membantu Miliki Wajah Berseri Tanpa Jerawat, Parut dan Kulit Kusam

Rocco 5 Miracle Serum adalah penting dan diperlukan oleh lelaki sebagai produk penjagaan wajah atau muka yang akan digunakan. Dengan menggunakan Rocco 5 Miracle Serum ini ia menjanjikan kesan dan perubahan keadaan muka atau wajah menjadi jauh lebih baik, cantik, menarik dan yang paling penting masalah yang dihadapi selesai.

Selain Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Masalah muka atau wajah yang berminyak, berjerawat, berjeragat, kusam, kering, gelap, berbiji-biji dan lain-lain masalah pasti selesai dengan selamat. Yang penting sekali produk Rocco 5 Miracle Serum ini semestinya selamat dan diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia untuk digunakan.

Kandungan Utama Di Dalam Rocco 5 Miracle Serum

Vitamin E

Menjadi Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan senang

Untuk memudarkan parut jerawat, parut pembedahan, parut chickenpox, parut bekas terbakar, melicinkan kulit tangan dan bibir dan merawat tumit pecah.

Vitamin C

Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan betul

Untuk pelindung sinaran UV, meransang penghasilan kolagen, meransang pertumbuhan sel baru kulit

Argan Oil

Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan cara yang sangat betul

Menaikkan seri wajah, Melicinkan struktur kulit, Menghilangkan jerawat dan parut jerawat,  Mengecilkan liang pori pada kulit muka, Melembapkan kulit muka yang kering, Menanggalkan kulit mati, Membantu memutihkan kulit

Aloe Vera

Dapat Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Merawat dan memperbaiki wajah, Mencerahkan wajah, Memudarkan parut, Mengurangkan jerawat, Anti-Penuaan, Mengurangkan kedutan di kulit, Mengubati penyakit kulit seperti eczema, kurap, jerawat dan kulit kering

Apple Stemcell

Menjadi Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan Mudah

Menghilangkan parut nipis dan dalam, anti penuaan, Menghilangkan flek hitam, Mencegah luka jerawat dan menutupnya rapat, Melambatkan pembentukan garis-garis halus wajah, Mencegah kesan buruk sinar UV matahari pada kulit, Menyimpan air (water holder) & membuat kulit sentiasa lembap, Menyamarkan kerutan, kantung mata dan lingkaran hitam di bawah mata

Kelebihan Menggunakan Rocco 5 Miracle Serum

Dengan penggunaan  Rocco 5 Miracle Serum, anda mampu mencapai 5 aspek penjagaan kulit seperti;

Ada cara Menjadi Wajah Berseri Tanpa Jerawat

  • Meningkatkan Keserian Wajah – Menambah baik tona wajah daripada masalah kulit kusam dan tak bermaya.
  • Melawan Pigmentasi –  Mencegah warna kulit tak sekata, parut hitam jerawat dan jeragat.
  • Menegang dan melembutkan tekstur kulit – Memperbaiki keanjalan kulit daripada masalah kulit kendur kedutan dan penuaan.
  • Mengatasi masalah kulit muka berminyak – Mengurangkan masalah kulit muka berminyak dengan mengawal kelembapan kulit secara berkesan.
  • Mengecilkan Pori Muka – Membantu mengecilkan liang pori dan melembutkan tekstur kulit wajah.

Cara Penggunaan Rocco 5 Miracle Serum Yang Betul Mempercepatkan Rawatan Di Wajah Anda

Pam 2 – 3 titis Rocco 5 Miracle Serum dan ratakan ke seluruh muka dan leher. Untuk kesan terbaik. Guna 2 kali sehari selepas mencuci muka.

mahu wajah berseri tanpa jerawat

Setiap botol boleh digunakan 1 – 3 bulan bergantung pada penggunaan anda.

Harga Rocco 5 Miracle Serum Murah dan Menjimatkan

RM 60.00 ( Termasuk kos penghantaran ke semenanjung )
RM 65.00 ( Termasuk kos penghantaran ke Sabah dan Sarawak )

Testimoni Pengguna Rocco 5 Miracle Serum

Selain Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Mendapat Wajah Berseri Tanpa Jerawat

Jom Dapatkan Rocco 5 Miracle Serum Dengan Hanya Serendah RM 60 Sahaja

Ye, dengan pelaburan RM 60, anda dapat melicinkan kulit anda dan bebas dari kulit kusam, jerawat serta parut yang hinggap di muka anda. Ini kerana kandungan bahan dalam Rocco 5 Miracle Serum adalah bahan – bahan berkualiti dan terpilih seperti argan oil, Aloe Vera, Vitamin E dan Vitamin C. Opss!! Lupa nak bagitahu anda, Rocco 5 Miracle Serum bukan sahaja boleh digunakan oleh kaum lelaki, bahkan kaum wanita juga boleh menggunakannya. Senang kata, semua orang boleh merasai perubahan kulit dengan menggunakan Rocco 5 Miracle Serum. Untuk maklumat lanjut, sila dapatkan info dengan menghubungi nombor di bawah ini.

Wajah Berseri Tanpa Jerawat dengan cara betul

ROCCO 5 MIRACLE SERUM | SERUM KECANTIKKAN WAJAH ANDA
Hotline : Tekan untuk telefon (017-3582005) | Tekan untuk WhatsApp
Instagram : @rocco_5_malaysia
Alamat :
MOM EXPERT ENTERPRISE (002495548-v)
E-4-15 Mayang Court, Jalan PUJ 8, Taman Puncak Jalil, 43300 Seri Kembangan, Selangor

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: