Review
May 17, 2017, 12:01pm

Propolis Active Merawat Buasir Yang Terkeluar Tanpa Sakit


Buasir bukanlah satu penyakit baru dikalangan rakyat Malaysia sekarang. Buasir boleh terjadi kepada sesiapa sahaja. Penyakit buasir ini berpunca apabila seseorang itu tidak mengamalkan pemakanan yang seimbang.

Merawat Buasir Yang Terkeluar

Penyakit ini sering menjadi sebutan di kalangan masyarakat dan seakan perkara biasa yang kadangkala menjadi bahan sindiran bagi sesetengah pihak. Namun bagi penghidap penyakit ini ia umpama seksa yang tidak berkesudahan.

Saki Buasir ?

Buasir atau hemorrhoid adalah penyakit yang terjadi pada bahagian dubur. Penyakit ini dapat dikesan apabila saluran dubur membengkak. Ianya boleh berlaku sama ada di dalam dubur atau di kawasan luar. Biasanya pesakit akan berasa sakit kesan tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit.

hemorrhoid Merawat Buasir Yang Terkeluar

Pembengkakan pada vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia mengganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah. Buasir terjadi disebabkan oleh terlalu tinggi tekanan dalam darah di bahagian rektum, menyebabkan dinding vena darah teregang atau ‘memberi’ dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutamanya sewaktu meneran.

Bagaimana Buasir Terjadi?

punca buasir dan Merawat Buasir Yang Terkeluar

Gumpalan lembut atau gumpalan-gumpalan boleh dirasai sekitar bahagian dubur. Rasa gatal atau pedih di sekitar dubur. Pendarahan, titisan darah merah cerah terutamanya selepas atau semasa membuang air besar diikuti rasa perit dan sakit. Rasa kurang selesa ketika duduk dan berdiri juga berjalan terutamanya memakai kasut tumit tinggi. Pucat, tekanan darah rendah (Hypotension), lemah badan, lesu dan kurang bermaya, mudah pening dan boleh jatuh pengsan atau pitam sekiranya pendarahan terlalu lama dibiarkan.

Di dalam saluran dubur manusia terdapat kusyen vaskular di antara anus dengan rektum bawah, menjadikan otot-otot dubur menjadi elastik atau kenyal. Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.

menderita sakit buasir jom Merawat Buasir Yang Terkeluar

Lama-kelamaan ia menjadi kurang memberi dan akhirnya terjulur keluar daripada dubur bersama darah yang berwarna merah cerah yang menitis, tersembur atau meninggalkan kesannya apabila dikesat tisu tandas. Walaupun pendarahan dan sembelit dilihat sebagai gejala utama buasir, cirit-birit juga boleh menjadi puncanya. Pendarahan yang berlaku daripada dubur tidak semestinya buasir tetapi boleh jadi petunjuk kepada lain-lain penyakit yang lebih serius seperti kanser kolorektal.

Tahap Buasir

Buasir juga mempunyai tahap – tahap sama seperti kanser juga. Jadi anda haruslah mengetahui seteruk manakah tahap buasir anda sekarang.

Terdapat 4 tahap buasir yang anda perlu tahu.

  • Tahap 1:  Berlaku pendarahan dan bengkak menonjol keluar.
  • Tahap 2: Disebabkan oleh pergerakan usus, bengkak akan keluar tetapi secara spontan akan kembali ke dalam (saluran dubur ).
  • Tahap 3: Keadaan yang sama seperti tahap 2, tetapi bengkak tersebut akan hanya berada di dalam setelah ditolak masuk secara fizikal.
  • Tahap 4: Darah pekat keluar, menyebabkan rasa sakit dan susah untuk meneran. Buasir akan berada di luar kawasan dubur.

Propolis Active Merawat Buasir Yang Terkeluar Tanpa Sakit

propolis active ubat buasir Merawat Buasir Yang Terkeluar

Produk Propolis Active ini khusus untuk anda yang menghidap buasir dan anda harus mencubanya kerana ia jauh lebih mudah dan tidak menyakitkan. Hanya perlu dititiskan dalam mulut sahaja. Propolis Active ini dijamin halal dan mendapat kelulusan kilang GMP. Yang paling penting sekali mendapat kelulusan dari KKM (MAL09100013TC).

ada Halal, GMP dan Lulus KKM Merawat Buasir Yang Terkeluar

ubat buasir lulus KKM Merawat Buasir Yang Terkeluar

Testimoni Pengguna Propolis Active Untuk Merawat Buasir Yang Terkeluar Tanpa Sakit

Berikut adalah antara testimoni pengguna yang telah menggunakan Propolis Active.

testimoni propolis active ubat buasir

testimoni propolis active Merawat Buasir Yang Terkeluar

testimoni propolis active ubat Merawat Buasir Yang Terkeluar

testimoni Merawat Buasir Yang Terkeluar

Merawat Buasir Yang Terkeluar menyembuhkan buasir

testimoni propolis Merawat Buasir Yang Terkeluar

testimoni Merawat Buasir Yang Terkeluar

Merawat Buasir Yang Terkeluar

Bagaimana Nak Dapatkan Propolis Active Untuk  Merawat Buasir Yang Terkeluar Tanpa Sakit?

Merawat Buasir Yang Terkeluar dengan propolis activate

Dapatkan sekotak propolis pada harga cuma RM150 (ada 5 botol di dalamnya) atau 1 botol propolis active ini pada harga RM35.

 

Jom order Propolis Active SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Propolis Active SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Propolis Active SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: