Review
Mar 20, 2018, 1:19pm

Menyuburkan Rahim Jatuh dan Meningkatkan Hormon Untuk Mengandung


Zuriat merupakan anugerah yang amat berharga untuk diri kita dan juga pasangan. Dengan adanya zuriat, maka kita akan mempunyai generasi dan membolehkan kita untuk mempunyai keturunan kita tersendiri. Sememangnya kita akan berasa amat berpuas hati sekiranya kita dapat melihat zuriat kita membesar di depan mata. Apatah lagi sekiranya kita menanti dalam masa yang lama untuk mendapatkan zuriat tersebut. Oleh itu, ianya merupakan impian setiap pasangan untuk mempunyai zuriat masing – masing.

cara menyuburkan rahim jatuh

Dalam usaha untuk mendapatkan zuriat, sudah pasti anda memerlukan rahim yang subur dan juga hormon untuk meningkatkan potensi anda untuk mengandung. Namun begitu, terdapat beberapa orang yang mempunyai masalah rahim jatuh dan juga tidak mempunyai hormon yang cukup untuk mengandung. Maka, ia menyukarkan anda untuk mendapatkan anak dan membuatkan anda berasa kecewa. Jadi, anda boleh mengikuti tips di bawah untuk menyuburkan rahim yang jatuh serta meningkatkan hormon untuk mengandung.

ubat suburkan rahim jatuh

Tips Untuk Menyuburkan Rahim Jatuh

tips menyuburkan rahim jatuh

Rahim jatuh juga lebih dikenali sebagai prolaps dan boleh berlaku dalam pelbagai peringkat. Pada awalnya, ia tidak menunjukkan sebarang tanda – tanda namun sekiranya ia sampai ke tahap terakhir, rahim anda boleh terkeluar daripada saluran vagina dan permukaan. Antara faktor – faktor yang menyebabkan rahim jatuh adalah jatuh terhentak yang kuat, mengangkat benda yang berat dan obesiti. Maka, anda boleh mengikuti tips berikut untuk menyuburkan rahim yang jatuh.

Buat Urutan Sendiri

tips suburkan rahim jatuh

Sebelum mendapatkan khidmat doktor ataupun bidan, anda boleh menggunakan langkah sementara ini untuk membantu menaikkan kembali rahim anda. Anda boleh memulakan urutan ini dengan urutan pada perut untuk melembutkan kembali urat perut anda. Apabila urat perut dah lembut, anda boleh mengangkat kaki anda ke atas dinding secara perlahan – lahan ke atas dinding dan pada masa yang sama, tarik bahagian yang berbenjol di atas ari – ari ke sebelah atas dan urut perlahan – lahan dari bawah ke atas.

Bersenam

jamu suburkan rahim jatuh

Aktiviti bersenam adalah penting untuk anda yang mahu menguatkan otot perut dan juga lantai punggung sebelum anda hamil ataupun selepas anda bersalin. Bersenam bukan sahaja boleh membuatkan rahim anda kembali sihat, malah ia boleh membantu anda untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat dan juga mendapatkan berat badan yang ideal. Apatah lagi sekiranya anda baru sahaja lepas bersalin kerana ia boleh mengelakkan kegemukan, kekenduran otot perut dan gangguan yang dikaitkan dengan rahim jatuh.

Pembedahan

doa suburkan rahim jatuh

Terdapat pelbagai pembedahan yang boleh digunakan sekiranya anda mahu mengatasi masalah rahim jatuh. Di antaranya ialah pembedahan untuk membuang rahim serta memperbetulkan saluran faraj. Namun, cara ini hanya perlu dilakukan sekiranya anda mempunyai masalah prolaps yang teruk yang seringkali terjadi kepada wanita yang telah meningkat umurnya. Sekiranya anda masih muda, ia boleh diatasi dengan pembedahan untuk menguatkan atau membetulkan saluran faraj.

Menggunakan Pessary

vitamin suburkan rahim jatuh

Sekiranya wanita yang berumur dan mengalami masalah prolaps yang teruk serta tidak sesuai untuk menjalani pembedahan, ada cara lain yang boleh digunakan iaitu dengsn memasukkan satu alat ke dalam bahagian faraj. Alat ini digelar sebagai ‘Ring Pessary’ dan ia boleh mencegah rahim daripada jatuh ke bawah. Sekiranya anda menggunakan ring pessary, maka anda perlu menjaga kebersihan faraj untuk mencegah jangkitan kuman dan pemeriksaan perlu dilakukan tiga hingga enam bulan sekali.

Tips Untuk Meningkatkan Hormon Mengandung

petua tradisional suburkan rahim jatuh

Hormon progesteron adalah penting untuk wanita kerana ia memainkan peranan penting untuk meningkatkan potensi untuk hamil. Anda perlu sentiasa menjaga kadar dan jumlah hormon progesteron agar ianya berada di dalam keadaan yang normal dan mencukupi. Anda boleh mengikuti tips – tips berikut untuk meningkatkan hormon progesteron di dalam tubuh badan anda.

1. Banyakkan Pengambilan Buah – Buahan dan Sayur – Sayuran

petua tradisional untuk suburkan rahim jatuh

Pengambilan buah – buahan dan sayur – sayuran yang mencukupi sememangnya diperlukan untuk anda mendapatkan tubuh badan yang sihat. Namun, buah – buahan dan sayur – sayuran juga boleh membantu anda untuk meningkatkan kadar progesteron di dalam tubuh badan. Antara buah – buahan yang perlu diambil adalah buah beri seperti strawberry, blueberry, cranberry, blackberry ataupun buah kiwi. Manakala, anda perlu mengambil sayur – sayuran seperti bayam merah dan sebagainya.

2. Memakan Makanan Yang Mengandungi Vitamin B6

ubat untuk suburkan rahim jatuh

Vitamin B6 yang berada di dalam tubuh badan juga akan membantu untuk menyeimbangkan kadar hormon progesteron yang berada di dalam tubuh badan. Sekiranya anda menjaga pengambilan vitamin B6 yang berada di dalam tubuh badan anda, maka anda juga secara tidak langsung menjaga sistem peranakan anda daripada pelbagai gangguan yang tidak diingini. Antara makanan yang mempunyai sumber vitamin B6 termasuklah susu kacang soya, bijirin dan juga kacang walnut.

3. Memakan Makanan Yang Mempunyai Kadar Zink Yang Tinggi

makanan yang boleh suburkan rahim jatuh

Sekiranya anda mahukan keseimbangan kadar hormon progesteron di dalam tubuh badan anda, maka anda juga perlu mengamalkan pengambilan zink yang mencukupi di dalam tubuh badan anda. Zink juga diketahui sebagai salah satu kandungan yang berada di dalam makanan yang mampu meningkatkan kadar hormon progesteron. Kandungan zink yang mencukupi boleh memberikan kesan yang baik kepada kesihatan tubuh badan anda. Daging merah dan kerang merupakan contoh makanan yang mempunyai kandungan zink yang tinggi.

4. Memakan Kunyit

Selain daripada memakan makanan yang sihar, anda juga boleh mengamalkan kunyit untuk meningkatkan kadar hormon progesteron di dalam tubuh badan anda. Sekiranya kunyit tersebut dimakan secara teratur, maka hormon progesteron yang berada di dalam tubuh badan anda akan mengalami kenaikan secara perlahan – lahan. Cara paling terbaik untuk menikmati kunyit adalah dengan membuatnya sebagai jamu kunyit dan boleh dinikmati pada bila – bila masa.

JSP Gold dan Arjuna Gold – Kemam Kemam Subur

cara untuk suburkan rahim jatuh

Eida Laura memperkenalkan dua produk untuk anda yang mahu meningkatkan kesuburan di dalam usaha untuk mendapatkan cahaya mata serta meningkatkan kesihatan tubuh badan. JSP Gold diformulasikan khas untuk wanita manakala Arjuna Gold pula diformulasikan khas untuk lelaki. Dengan tagline mereka ‘Kemam Kemam Subur’, anda pasti akan mendapat kesuburan dengan izin Allah S.W.T.

JSP Gold

petua untuk suburkan rahim jatuh

JSP Gold yang dicipta khas bagi wanita yang mahu meningkatkan kesuburan dan dalam masa yang sama boleh mendapatkan kulit wajah yang cantik serta berat badan yang ideal. Antara ramuan – ramuan yang boleh ditemui di dalam JSP Gold adalah;

Madu

 

produk untuk suburkan rahim jatuh

Madu boleh digunakan untuk menyuburkan kembali rahim serta mencegah penuaan. Selain itu, ia juga boleh digunakan untuk menyembuhkan keputihan, gatal – gatal serta alergik. Madu juga boleh membantu untuk meningkatkan hormon.

Aprikot

 

herba untuk suburkan rahim jatuh

Buah aprikot mengandungi vitamin A dan vitamin C yang boleh memberikan manfaat kepada kulit dan juga mata anda. Selain itu, ia boleh mencegah anemia dan kanser yang sering menyerang wanita terutamanya cyst, fibroid, endo dan pcos. Buah aprikot juga boleh menurunkan berat badan.

Serapat

obat untuk suburkan rahim jatuh

 

Serapat boleh membantu untuk menegangkan kembali tisu faraj, menegangkan dan mencantikkan payudara dan kulit badan. Ia juga boleh membantu untuk menguatkan otot dan sendi serta melancarkan perjalanan dan kitaran haid.

Delima

vitamin untuk suburkan rahim jatuh

 

Buah delima adalah buah yang amat efektif dalam mengekalkan kesan awet muda pada wajah, memulihkan kembali kulit yang kering serta membantu sistem penghadapan.

Manjakani

 

Manjakani boleh membanyakkan susu ibu, merapatkan dan mengetatkan rahim, mengecutkan rahim, menguatkan dan menyihatkan rahim serta menyembuhkan keputihan dan bau yang kurang enak.

Kurma

Buah kurma membantu dalam mengurangkan pengaliran darah ketika anda bersalain. Selain itu, ia juga boleh mencergaskan tubuh badan dan minda serta melancarkan peredaran darah.

Kelebihan JSP Gold

JSP Gold mempunyai pelbagai kelebihan yang boleh membantu anda untuk mendapatkan kesuburan dan juga kesihatan tubuh badan secara keseluruhan. JSP Gold boleh digunakan sebagai ikhtiar untuk;

 • Ikhtiar hamil
 • Memantapkan rahim
 • Menganjalkan payudara
 • Menstabilkan berat badan
 • Mencantikkan kulit muka dan badan (naik seri)
 • Membanyakkan susu badan

Selain itu, JSP Gold juga boleh digunakan untuk membantu mengurangkan masalah dalaman wanita seperti;

 • Keputihan dan lendiran yang banyak
 • Senggugut dan period yang tidak teratur
 • Kegatalan di miss V
 • Masalah sendi dan urat
 • Melawaskan

Arjuna Gold

Arjuna Gold pula diformulasikan khas untuk lelaki yang mahu meningkatkan tahap kesuburan dan juga penyelesaian kepada pelbagai masalah lain. Antara ramuan – ramuan yang boleh didapati di dalam Arjuna Gold adalah;

Tongkat Ali

Tongkat ali boleh meningkatkan kesuburan, meningkatkan hormon testosteron, menguatkan zakar, serta menambahkan tenaga anti – penuaan.

Buah Aprikot

Buah aprikot mengandungi vitamin A dan vitamin C yang bagus untuk kesihatan kulit dan juga mata. Selain itu, ia juga boleh mencegah anemia dan kanser serta menurunkan berat badan.

 • Butuea Superba

Bahan ini boleh membantu untuk menegangkan zakar, meningkatkan bilangan sperma dan membantu untuk membaiki keinginan nafsu lelaki. Ia juga boleh memanjangkan tempoh pergerakan sperma dan melancarkan peredaran darah.

Buah Delima

vitamin untuk suburkan rahim jatuh

Buah delima boleh mengekalkan awet muda dan memulihkan kulit kering serta membantu untuk melancarkan sistem penghadaman.

Maca

Maca boleh membantu untuk menyembuhkan masalah lemah tenaga batin, membantu untuk meningkatkan kesuburan, menstabilkan hormon, mengimbangi mood dan emosi, serta anti stress.

Kurma

Kurma digunakan sebagai salah satu bahan untuk membantu penyuburan. Selain itu, ia juga boleh mencergaskan tubuh badan dan minda serta melancarkan peredaran darah.

Kelebihan Arjuna Gold

Arjuna Gold mempunyai pelbagai kelebihan yang boleh dinikmati oleh para pengamal produk ini. Antara kelebihan – kelebihan yang anda boleh dapati ketika mengamalkan Arjuna Gold termasuklah;

 • Menyihatkan badan dan bertenaga
 • Mengurangkan stress
 • Menyeimbangkan hormon lelaki
 • Sesuai untuk anak teruna mahupun yang telah berkahwin
 • Mencantikkan kulit badan dan muka
 • Memperbaiki kesihatan dalaman lelaki
 • Menstabilkan berat badan
 • Sebagai ikhtiar hamil dengan menyuburkan

 Testimoni JSP Gold dan Arjuna Gold

Alhamdulillah dah dapat baby JSP

Belum habis sebotol baby dah lekat

JSP sesuai dengan tubuh, tak sampai 2 botol dah hamil

Dapatkan JSP Gold dan Arjuna Gold Sekarang!

Jom ikhtiar hamil dengan JSP Gold dan Arjuna Gold. Dengan khasiat bahan – bahan yang terdapat dalam produk ini, inshaAllah anda akan mendapat cahayamata yang diinginkan. Anda boleh mendapatkan set kesuburan daripada Eida Laura dengan menghubungi talian dan info seperti di bawah;

JSP GOLD & ARJUNA GOLD | SET KESUBURAN UNTUK WANITA DAN LELAKI
Hubungi:
Shidah: Tekan untuk telefon (013-4034440) | Tekan untuk WhatsApp
Syie: Tekan untuk telefon (013-4326505) | Tekan untuk WhatsApp
Fadzilah: Tekan untuk telefon (013-4226693) | Tekan untuk WhatsApp
Pejabat: Tekan untuk telefon (04-7590300)

Facebook: Eida Laura Sdn. Bhd
Website: www.eidalaurastore.com

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: