Review
Mar 12, 2018, 10:05am

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dan Mengurangkan Kedutan dengan VitaPeptide


“Sudah usahakan pelbagai cara untuk mengecilkan pori-pori di muka dan hidung ini akibat jerawat batu tempoh hari, tetapi pori-pori tetap degil tidak mahu tertutup halus.  Malunya bila nak keluar rumah. Kalau mekap pun still nampak lagi pori-pori besar bekas jerawat ni, sebab ia berlubang teruk sangat di muka ni, macam mana lagi cara nak buat untuk kecilkan pori-pori ni, susahnya.”

Antara Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

Itulah keluhan rata-rata wanita yang telah mengalami pori-pori terbuka di wajah akibat bekas jerawat. Sedangkan jerawat biasa pun menghasilkan pori-pori terbuka, ini kan pula jerawat batu yang melubangkan wajah kita secara besar! Tekanan dibuatnya sampaikan nak keluar rumah pun malu. Cara-cara tradisional tidak dinafikan boleh digunakan bagi mengecilkan pori-pori muka dan hidung, namun ia mengambil masa yang sangat lama untuk pori-pori tersebut bertindak balas. Seperti yang diketahui umum, pori-pori adalah lubang diwajah hasil daripada berlakunya jerawat, bintik-bintik hitam dan putih. Lubang-lubang ini boleh ditutup dengan pelbagai cara seperti selalu mengamalkan masker tomato, meletakkan ais batu selalu diwajah, memakai masker yogurt dan sebagainya. Namun, ia akan mengambil masa yang sangat lama untuk memberi kesan yang baik. Pori-pori di wajah ini juga akan menampakkan seseorang itu lebih berusia daripada umur yang sebenar.  Apatah lagi sekiranya wajah pula semakin berkedut atau terdapat garis-garis halus didahi anda. Bagi mengelakkan raut wajah nampak semakin berusia, kedutan dan pori-pori besar yang terbuka perlu diatasi dengan segera.

Selain Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

Cara mudah dan paling tepat dalam mengecilkan pori-pori di muka, hidung dan mengurangkan kedutan di muka adalah dengan mengambil vitamin dan zat yang khas untuk rawatan kecantikan wajah.  Selain itu, buah-buahan seperti epal hijau dan lemon juga penting dalam penjagaan wajah anda terutamanya bagi mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat, berjeragat, berminyak, kulit kusam, gelap dan sebagainya.  

VITAPEPTIDE Vitamin Rawatan Wajah Menyeluruh Anda

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan Betul

VITAPEPTIDE adalah makanan tambahan ataupun vitamin perawatan wajah anda yang mengandungi pelbagai vitamin dan mineral serta bahan-bahan berkualiti tinggi semulajadi yang telah dicipta khas bagi merawat segala masalah kulit wajah anda dengan menyalurkan pelbagai vitamin dan nutrien yang diperlukan ke dalam kulit muka anda. Vitapeptide mengandungi Collegen Tripeptide, Premix Mineral, Vitamin (A,B2,B12,B6,D3,C,), Calcium, Ascorbic Acid dan Dextrose Monohydrate. Selain itu, ia mempunyai perasa epal dan lemon kerana ia juga dirumus khas bersama epal hijau dan lemon. Untuk rawatan yang menyeluruh kepada masalah-masalah yang anda hadapi tidak kiralah apa sahaja masalah berkaitan dengan kulit muka, VitaPeptide akan berfungsi menyelesaikan segala masalah kulit wajah anda.  Ia sangat selamat diambil kerana ia 100% merupakan makanan tambahan yang berasaskan vitamin dan zat baik yang merangsang kulit anda untuk lebih cantik secara sihat.

Kandungan VitaPeptide

Mencari Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

Terdapat banyak bahan-badan kandungan yang telah digunakan oleh VitaPeptide. Kesemua bahan ini sangat mesra alam dan memaksimakan khasiatnya ke dalam tubuh badan anda.

Kaedah Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

 • Collegen Tripeptide – Merangsang kulit dan menghasilkan collagen untuk wajah lebih cerah dan gebu
 • Premix Mineral – Membekalkan tenaga dan zat kepada tubuh anda.  
 • Vitamin (A,B2,B12,B6,D3,C,)  Membekalkam.mutrien terus ke kulit anda.
 • Calcium – Memberi kuatan kepada gugi, rambut dan dalaman wajah.

Selain itu, Ascorbic Acid dan Dextrose Monohydrate juga berperanan bagi sistem pencernaan dan mencerahkan wajah dan kulit badan.  Semua bahan-bahan kandungan VitaPeptide tidaklah menggunakan bahan yang terlarang dan berisiko terhadap wahah dan kulit anda.

Epal Hijau Kandungan Asas VitaPeptide

Ciri Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

VitaPeptide menggabungkan collagen tripeptide, premix mineral, vitamin dan lain-lain lagi kandungan bagi mendapatkan pelbagai khasiat dan zat menyeluruh untuk kesihatan dan kecantikan anda.  Namun begitu, kandungan asas VitaPeptide adalah buah epal hijau yang merupakan 100% vitamin yang memberi kebaikan kepada wajah dan tubuh badan. Terdapat banyak khasiat buah epal hijau terhadap kulit dan tubuh badan kita.

1. Kadar Serat Yang Tinggi

Antara cara Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

Buah epal hijau yang kaya dengan serat dapat membantu mencuci sistem dan tisu-tisu dalaman badan serta dapat meningkatkan metabolisme badan.  Buah epal hijau dan kulitnya mengandungi vitamin dan protein yang sangat baik untuk kesihatan tubuh badan kita dan ia dapat menjadikan sistem usus kita terpelihara dengan baik.

2. Kandungan Mineral

Antara cara-cara Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung
Mineral yang terdapat di dalam buah epal hijau adalah manganese, zat besi, zink, potassium, dan sebagainya.Semua mineral yang disalurkan ke dalam tubuh ini merupakan garam mineral yang membantu badan untuk berfungsi dengan lebih baik serta melancarkan perjalanan proses darah ke seluruh anggota badan. Selain itu, zat besi di dalam buah ini membantu meningkatkan kadar peredaran oksigen di dalam darah serta membantu meningkatkan kadar metabolisme badan secara keseluruhan.

3. Lemak Yang Rendah

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung degan cara yang betul

Buah epal hijau mengandungi lemak yang rendah dimana ia boleh dijadikan sebagai salah satu pencuci mulut atau snek anda dalam pemakanan diet seimbang untuk mengurangkan berat badan. Buah epal hijau ini juga mampu mengumpulkan lemak yang tersumbat didalam saluran darah dan membantu mengekalkan peredaran darah yang sihat dan lancar.  Ia juga dapat mengurangkan risiko terkena strok atau angin ahmar.

4. Mencegah Kanser Kulit

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan berkesan
Buah epal hijau juga terkenal sebagai buah yang paling banyak mengandungi Vitamin C.  Dengan vitami C yang banyak, ia dapat membantu mengelakkan sebarang kerosakan kepada sel-sel kulit oleh radikal bebas dan seterusnya ia akan mengurangkan risiko kanser kulit.  Selain itu, dengan manfaat ini juga, jerawat, jeragat dan pelbagai cela wajah akan hilang dan kulit akan menjadi bersih dan cantik.

5. Anti-Oksida Yang Tinggi

Antara cara Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan betul

Buah epal juga mempunyai sifat anti oksida dimana ia dapat membantu proses pembentukan dan penghasilan sel baru pada kulit wajah anda. Selain itu, ia dapat membantu mengekalkan kulit yang sihat dan cerah. Anti-oksida juga akan memastikan mengandungi Collegen Tripeptide, Premix Mineral, Vitamin (A,B2,B12,B6,D3,C,), Calcium, Ascorbic Acid dan Dextrose Monohydrate.  wajah menjadi I semakin licin, putih, anjal, halus dan lembut.

6. Kaya Vitamin A, B dan C

Kaedah Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan betul

Epal hijau sangat kaya dalam Vitamin A, B dan C.  Semua vitamin ini akan berfungsi sepenuhnya ke atas tubuh anda dengan merawat dalaman kulit serta luaran kulit untuk lebih sihat dan cantik.  Terdapat banyak khasiat buah epal dari segi kebaikan vitamin A, B dan C.

Khasiat Vitamin A

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan mudah

 • Dapat membersih dan mencuci darah
 • Sebagai anti oksidan yang aktif dan kuat
 • Menyihatkan mata dengan lebik cantik
 • Meningkatkan kesihatan janin bayi dan ketahanan rahim
 • Mencegah pergerakan sel kanser
 • Menguatkan daya tahan tubuh
 • Memelihara pertumbuhan rambut dan kuku agar menjadi kuat dan tidak mudah rapuh
 • Melancarkan proses pembuangan sama ada air kecil atau besar.
 • Menjaga dan melindungi sel sel kelenjar

Khasiat Vitamin B

mencari cara Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan cepat

 • Menghasilkan tenaga
 • Menyihatkan sistem saraf dan tubuh badan
 • Menurunkan kolestrol badan
 • Melancarkan peredaran darah dan pembuloh darah
 • Mengelakkan kulit kering, kulit kusam, dermatitis dan pelbagai lagi kesan buruk
 • Membantu mencegah anemia.

Khasiat Vitamin C

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan mudah dan cepat

 • Mempercepatkan penyembuhan luka
 • Bertindak sebagai anti-histamin yang mengurangkan kesakitan
 • Mengawal alahan dan gatal-gatal
 • Mengurangkan kadar plumbum dalam darah secara mendadak
 • Mengurangkan berat badan.
 • Menjadikan kulit lebih gebu dan cerah
 • Menghasilkan kolagen

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan VITAMIN ABC

Vitamin dan mineral yang dibekalkan ke dalam tubuh badan anda memakan masa yang cepat untuk menyerap zatnya sekiranya anda mengamalkan minum air masak dengan banyak.  Air akan menjadikan proses penyerapan zat dan pelancaran darah lancar dan selamat. Selain buah epal, lemon juga merupakan perisa yang digabungkan ke dalam VitaPeptide ini dan ia mempunyai khasiat yang tinggi dalam merawat kulit wajah supaya lebih halus, anjal dan putih.

Fungsi Dan Kebaikan Pengambilan VITAPEPTIDE Terhadap Anda

VitaPeptide boleh diambil oleh sesiapa sahaja kerana ia adalah sejenis vitamin tambahan dan ia memberi kebaikan yang menyeluruh dan lengkap.  Anda tidak perlu mencari produk yang berbeza untuk kulit, mata, mulut dan sebagainya tetapi dengan hanya menggunakan VitaPeptide, ia akan merawat segalanya dengan menyeluruh.  Terdapat banyak kebaikan dan kesan-kesan yang akan berlaku hasil pengambilan VitaPeptide.

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan mudah sekali

 • Melembapkan kulit dan memastikan kulit sentiasa segar dan anjal
 • mencerahkan kulit dan menghilangkan flek hitam pada kulit
 • Mencantikkan struktur dan tona warna kulit
 • Mengecilkan liang pori dan menutup lubang-lubang wajah akibat jerawat dan sebagainya
 • Mengurangkan kedutan wajah dan garis-garis halus
 • Membaik pulih struktur kulit
 • Kulit akan kelihatan lebih cerah, gebu, lembab dan anjal
 • Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen dalam tubuh bada
 • Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan tompok hitam.
 • Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
 • Menguatkan kuku lebih kuat dan atasi masalah keguguran rambut
 • Membekalkan zat penting untuk kulit

Cara-cara Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan kaedah yang betul

VitaPeptide sesuai digunakan untuk lelaki dan perempuan yang berumur 16 tahun ke atas.  Vitamin sihat dan cantik yang selamat ini membekalkan zat-zat penting kepada kulit dan tubuh badan anda.

Cara Pengambilan VitaPeptide

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan mudah

VitaPeptide perlu diambil setiap hari dan anda perlu melebihkan meminum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari.  Waktu pengambilan VitaPeptide adalah 30 minit sebelum sarapan pagi untuk mendapatkan hasil yang lebih berkesan dan pantas.  Sekiranya tidak sempat mengambil pada waktu pagi, anda boleh mengambilnya sebelum makan dan sewaktu perut terasa kosong. Ia akan menyerap pantas dengan mudah semua khasiat vitamin ini terus kepada anda.

Testimoni Mereka Yang Telah Menggunakan VITAPEPTIDE

Ramai di antara wanita dan lelaki yang telah mencuba VitaPeptide dan mereka semua memberi feedback yang sangat-sangat positif dan berkesan.  VitaPeptide ternyata bukan sahaja memutihkan dan menyelesaikan masalah kulit wajah, tetapi ianya juga telah menyelesaikan masalah kulit tangan, kaki dan seluruh badan.  Dengan hanya RM79 sahaja, anda dapat menyelesaikan masalah kulit anda dengan cepat, pantas dan berkesan. Jom dapatkan VitaPeptide segera!

mencari kaefah yang boleh Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

cara-cara untuk Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung

Mengecilkan Pori Pori Di Muka, Hidung dengan sangat mudah

 

Jom Dapatkan Vitapeptide SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Vitapeptide SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Vitapeptide SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: