Review
Nov 19, 2018, 8:37am

Membeli Dan Menjual Kereta – Sambung Bayar Berdeposit


Shares131

Jika ingin jual beli kereta cara sambung bayar, anda perlu tahu apa itu kereta sambung bayar. Secara ringkasnya kereta sambung bayar ialah kereta milik tuan asal dijual kepada tuan baru (pembeli) tanpa memindah hak milik kereta kepada tuan baru (pembeli) semasa jual beli kerana pinjaman bank kereta tuan asalnya masih belum dijelaskan. Dan tuan baru (pembeli) perlu sambung bayar ansuran bank pinjaman yang dipinjam oleh tuan asal.

beli kereta sambung bayar

7 Manfaat Membeli Kereta Dengan Cara Sambung Bayar

Mungkin ada yang masih baru dalam kalangan anda yang tidak tahu kelebihan membeli kereta dengan cara sambung bayar. Di artikel ini, kami akan kongsikan kelebihan membeli kereta dengan cara sambung bayar;

#1. Nama Tidak Masuk Dalam Senarai CCRIS

Kebanyakan pembeli kereta sambung bayar sedia maklum bahawa hutang pinjaman kereta yang bakal dibeli masih lagi di atas nama pemilik lama sehingga segala bayaran ansuran bulanan berjaya dilunaskan. Kelebihan di sini, nama pembeli baru langsung tiada dalam rekod pinjaman mana-mana bank. Bermakna nama bersih. Nak buat loan lain macam loan rumah pun senang sebab dalam rekod kita tak banyak hutang.

hutang kereta jadi penyebab ccriss

#2. Boleh Tukar Kereta Setahun Sekali

Ramai tidak tahu membeli kereta dengan cara sambung bayar ialah cara yang digunakan oleh kebanyakan bangsa Cina sebagai simbol menzahirkan kekayaan mereka. Kereta yang dibeli dengan cara sambung bayar boleh ditukar kepada kereta model lain tanpa perlu keluarkan sesen pun. Nak tahu? Teruskan membaca hingga habis.

tukar kereta tanpa perlu keluar duit yang banyak

#3. Tidak Perlu Mengenai Sebarang Jenis Cukai Pembelian

Bagi yang mempunyai pengalaman membeli kereta baru dengan menggunakan pembiayaan bank pasti tahu mengenai kos-kos tambahan seperti caj servis dan cukai tambahan yang dikenakan. Perkara ini sangat membebankan. Kadang-kadang deposit yang dibayar habis untuk cover cukai dan service charge sahaja.

#4. Urusan Yang Pantas

Jika membeli kereta dengan menggunakan pembiayaan bank, banyak masa dihabiskan hanya dengan menunggu sahaja. Itu pun belum tentu lulus atau pun tidak. Membeli kereta dengan cara sambung bayar, segala urusan boleh dipercepatkan. Ada pengusaha kereta sambung bayar berpengalaman boleh selesaikan proses jual beli dalam masa 2 jam sahaja.

urusan jual beli yang lebih pantas

#5. Tidak Memerlukan Kelayakan Pendapatan Dan Dokumen Yang Cerewet

Proses birokrasi memohon pembiayaan sewa beli kenderaan yang ditetapkan oleh pihak bank sebenarnya melecehkan segala urusan. Kadang-kadang, pembeli yang layak pun sampai sudah tidak berminat untuk berurusan dengan pihak bank kerana urusan yang melecehkan ini. Bagi usahawan dan peniaga baru, mereka perlukan kenderaan sebagai aset untuk meyakinkan pelanggan mereka. Untuk usahawan dan peniaga baru memang kami biasa bekalkan kereta sambung bayar ini.

jual beli tanpa dokumen gaji

#6. Kereta Boleh Dijual Semula Pada Bila-bila Masa

Inilah namanya fleksibel. Beritahu kami jika ada cara lain yang boleh benarkan kereta ditukar pada bila-bila masa dengan cara yang paling menjimatkan. Anda sudah bosan memandu BMW, anda boleh tukar kepada Mercedes pada bila-bila masa. Perniagaan tiba-tiba tak bagus, anda boleh jual pada bila-bila masa untuk dapatkan semula modal. Menarik kan?

boleh tukar kereta bila - bila masa

#7. Keadaan Kereta Lebih Elok Berbanding Membeli Kereta Terpakai Yang Sudah Dimamah Usia

Kebanyakan kereta yang dijual dengan cara sambung bayar, usia kereta tersebut di bawah 5 tahun. Kelebihan disini ialah kos penyelenggaraan kereta tersebut tidak tinggi dan tidak perlu dibaiki apa pun. Paling best, dapat kunci dan boleh terus pandu tanpa sebarang kerunsingan.

keadaan kereta yang masih baharu

Runcing Apabila Anda Tidak Mampu Lagi Bayar Kereta Atau Mungkin Juga Ingin Membeli Kereta Sambil Sambung Bayar?

Izie Auto merupakan syarikat jual beli kenderaan bermotor yang telah berkecimpung dalam urusan jual beli kereta sejak beberapa tahun yang lalu. Mereka mendapat sambutan yang memberangsangkan dari lebih 10 ribu pelanggan kerana pihak Izie auto mementingkan kualiti dan kejujuran dalam urusan jual beli menyebabkan mereka sehingga kini tidak pernah mendapat respon negatif mahupun masalah besar dalam urusan jualan.

beli kereta sambung bayar tanpa komitment tinggi

Mengapa Anda Perlu Jual Dengan Izie Auto?

Ianya lebih baik daripada kereta anda dilelong oleh bank, nama anda akan di senarai hitamkan (BLACKLISTED) atau di isytihar muflis. Tambahan pula, selagi nama anda tidak disenaraikan hitamkan, anda masih boleh memohon untuk pinjaman lain atau mungkin anda mahu menjual kereta anda tetapi baki bayaran masih terlalu tinggi, anda tidak mampu membayar bayaran bulanan kerana komitmen lain atau perniagaan anda tidak begitu memberangsangkan dan anda inginkan kereta yang lebih murah bayaran bulanan nya daripada kereta anda sekarang.

Apakah Kelebihan Izie Auto?

sewa beli kereta

  • Harga Terbaik – Izie Auto menawarkan harga yang terbaik khas untuk anda.
  • Kualiti Kenderaan – Izie Auto hanya menjual kenderaan yang berkualiti bagi menjamin kepuasan anda.
  • Pengurusan Dokumen – Anda Tidak Perlu Risau, Semua Document Izie Auto akan uruskan untuk anda
  • Trusted Dealer – Izie Auto merupakan agent yang berdaftar dan diiktiraf

Perkhidmatan Di Izie Auto

  • Jual Kereta

Apakah nilai kereta anda? Izie Auto ambil pada harga yang terbaik. Mereka juga mengendalikan semua dokumen.

dapatkan kereta idaman tanpa komitmen tinggi

  • Beli Kereta

Beli dengan prosedur mudah, senang dan selamat. Mereka menyediakan dokumen pengesahan pembelian lengkap.

beli kereta walaupun blacklist

  • Sewa Kereta Berdeposit

Izie Auto adalah syarikat berpengalaman lebih 10 tahun dalam pengendalian urusan sewa beli (sambung bayar) kenderaan.

syarikat beli kereta berdeposit

Testimoni

testimoni beli kereta sambung bayar testimoni beli kereta sambung bayar testimoni beli kereta sambung bayar

Dapatkan Kereta Idaman Dari Izie Auto. Pakar Jual Beli Kereta & Kereta Sambung Bayar Berdeposit!

Apa yang anda fikir sekarang? Jom beli, Jual dan sambung bayar kereta secara berdeposit sekarang juga. Untuk info yang lanjut, sila hubungi talian yang tertera di bawah ini.

IZIE AUTO | KERETA SAMBUNG BAYAR BERDEPOSIT
Hubungi: Tekan untuk telefon (017-6251412) | Tekan untuk WhatsApp
Facebook: Izie auto kereta sambung bayar

Dapatkan Kereta Idaman Dari Izie Auto.

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Malaysia

   
Dapatkan Kereta Idaman Dari Izie Auto.

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Dapatkan Kereta Idaman Dari Izie Auto.

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: