Review
Aug 14, 2018, 6:48am

MatDespatch Perkhidmatan Runner Terbaik Di Kuala Lumpur


Umumnya mengetahui berkenaan kerjaya mat despatch atau dengan nama lain yang sering disebut-sebut iaitu peon atau budak penghantar. Turut menjadi popular, perkataan mat despatch yang menjadi karakter utama karikatur hasil Allahyarham Lengkuas yang berjaya bertahan begitu lama sekitar 20 tahun bersama majalah Ujang.

perkhidmatan runner terbaik di kuala lumpur

Kini, kerjaya seorang peon bukan lagi sekadar kerjaya biasa. Malah ianya telah berkembang dengan lebih komersil melalui MatDespatch perkhidmatan runner terbaik di Kuala Lumpur. Runner yang terlatih bertanggungjawab untuk menghantar setiap bungkusan dari pelanggan mengikut arahan yang telah diterima.

MatDespatch Perkhidmatan Runner Terbaik Di Kuala Lumpur

MatDespatch telah membuktikan keupayaan mereka menyediakan perkhidmatan runner terbaik di Kuala Lumpur. Bukan itu sahaja, mereka kita telah melebarkan sayap melakukan penghantaran ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak. Malah untuk penghantaran antarabangsa, pihak MatDespatch telah berjaya menguruskan perkhidmatan ke lebih 200 buah negara.

perkhidmatan runner murah di kuala lumpur

Jenis Penghantaran Daripada Perkhidmatan MatDespatch

Kepada mereka yang melakukan bisnes secara amnya, sudah tentu memerlukan perkhidmatan runner atau penghantaran yang cepat. Kini tidak perlu bimbang lagi kerana MatDespatch menyediakan khidmat penghantaran terbaik pada kelajuan apa sahaja situasi.

jenis penghantaran perkhidmatan runner di kuala lumpur

Penghantaran Pasti Dapat Diselesaikan Pada Hari Yang Sama

Begi mereka yang tergesa-gesa untuk melakukan penghantaran memandangkan tempoh masa yang diambil oleh pihak Pos Laju mungkin mengambil masa sekitar satu hingga tiga hari tidak perlu bimbang lagi. Melalui MatDespatch, penghantaran akan dapat dilakukan masa hari yang sama. Paling menarik ialah perkhidmatan Cash On Delivery (COD) turut disediakan.

runner same day delivery lembah klang

Perkhidmatan Runner for Hire Yang Sangat Efektif

Tidak dinafikan bahawa di zaman serba canggih ini kebanyakkan individu menginginkan sebanyak mungkin kerja mampu disiapkan secara serentak untuk mendapatkan hasil yang optimum. Melalui perkhidmatan MatDespatch, tidak ada masalah kerana tugasan-tugasan tersebut akan dapat diagihkan kepada runner-runner yang terlatih berbekalkan kepada arahan yang tepat dan betul.

kos perkhidmatan runner terbaik di kuala lumpur

Penghantaran Pakej Besar

Tahukah bahawa melalui MatDespatch, pihak mereka mampu mengantar pakej-pakej besar sehingga 70kg menggunakan kereta. Seperti biasa, perkhidmatan Cash On Delivery (COD) turut disediakan.

perkhidmatan runner terbaik di kuala lumpur

Perkhidmatan Pindah Barang

Dengan menggunakan perkhidmatan MatDespatch, proses pindah barang tidak lagi menjadi masalah kerana mereka mampu untuk mengendalikan pakej-pakej besar sehingga 500kg melalui kenderaan tersedia seperti van dan pacuan empat roda. Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) juga disediakan untuk proses pindah barang.

van perkhidmatan runner terbaik di kuala lumpur

Bagaimana Cara Menggunakan Perkhidmatan MatDespatch?

Dengan hanya tiga langkah mudah, para pelanggan akan dapat menggunakan perkhidmatan yang disediakan oleh MatDespatch. Sebelum itu, para pengguna perlu mendaftar terlebih dahulu melalui laman web: http://www.matdespatch.com . Tidak ada sebarang bayaran sewaktu pendaftaran.

daftar matdespatch secara online

Tempah

Untuk menempah, tidak perlukan wang tunai. Dengan konsep beli kredit atas talian melalui lama web berkenaan sudah boleh menempah penghantaran samada menggunakan telefon pintar atau penyemak imbas web. Kemudian, sahkan pesanan, pakej dan labelkan item dengan betul supaya runner dari pihak MatDespatch dapat membezakannya dengan item lain.

courier service matdespatch

Track

Selepas tempahan diterima oleh pihak MatDespatch, runner penghantaran akan tiba di rumah anda untuk mengambil barangan yang ingin dihantar. Para pengguna tidak perlu risau kerana setiap pesanan dapat dijejaki dengan mudah melalui teknologi GPS samada melalui telefon pintar atau penyemak imbas web.

  tracking penghantaran matdespatch

Pemberitahuan Percuma

Semasa pakej dalam perjalanan untuk dihantar, penerima akan menerima pemberitahuan berkenaan status penghantaran secara percuma. Manakala bagi pihak pengirim pula akan menerima notifikasi melalui email.

tracking matdespatch

Panduan Yang Perlu Dipatuhi Sebagai Persediaan Penghantaran Barangan

Untuk memastikan proses penghantaran barangan berjalan dengan lancar, pihak MatDespatch turut berkongsi panduan yang perlu dipatuhi ketika melakukan pembungkusan atau packaging.

panduan menempah dengan matdespatch

 1. Pastikan anda melabelkan bungkusan tersebut dengan Consignment Note atau Tracking Number yang telah dibekalkan oleh pihak MatDespatch. Bagi pengguna khidmat Pos Laju pula, perlu menggunakan Consignment Note dari Pos Laju.
 2. Sila tanggalkan atau jangan ada sebarang label terdahulu pada bungkusan tersebut untuk mengelakkan kekeliruan pada runner MatDespatch.
 3. Bagi bungkusan yang terdiri dari pelbagai jenis barangan, dinasihatkan agar membungkusnya secara berasingan terlebih dahulu sebelum menyusun dengan baik ke dalam kotak terutama sekali untuk barangan yang mudah pecah.
 4. Gunakan pelindung atau penahan yang sesuai di dalam kotak untuk mengelakkan barangan pecah atau rosak seperti bubble wrap, crumpled paper dan seumpamanya.
 5. Gunakan tape atau pita pelekat yang kuat untuk kotak tersebut.
 6. Jangan gunakan tali untuk mengikat kotak tersebut atau membalutnya dengan kertas balutan.
 7. Gunakan kotak yang sesuai dan tebal untuk mengelakkan sebarang elemen yang boleh merosakkan kotak tersebut.
 8. Pastikan bucu-bucu tajam turut dibalut untuk menjamin keselamatan bungkusan.

buble wrap untuk consignment

Kaedah Pembayaran Perkhidmatan Runner Terbaik MatDespatch

Terdapat tiga kaedah pembayaran yang dapat dilakukan oleh para pengguna yang ingin menggunakan perkhidmatan MatDespatch iaitu:

pembayaran menerusi COD

 • Bayaran secara atas talian (Online Banking)
 • Bayaran menggunakan kad kredit
 • Bayaran secara tunai dan Cash On Delivery (COD)

Yakini Team MatDespatch Sebagai Servis Runner Terbaik

perkhidmatan Matdespatch yang berbaloi perkhidmatan Matdespatch yang berbaloi perkhidmatan Matdespatch yang berbaloi

Daftar Di Website MatDespatch Untuk Mendapatkan Perkhidmatan Runner Terbaik Di Kuala Lumpur

perkhidmatan runner mudah di kuala lumpur

Jika anda memerlukan khidmat penghantaran terbaik dan terpantas dalam masa sehari, MatDespatch adalah jawapannya. Kami sentiasa komited untuk membantu dan yakin dengan keupayaan runner-runner berpengalaman kami. MatDespatch akan sentiasa memberikan perkhidmatan terbaik untuk anda.

MATDESPATCH | PERKHIDMATAN RUNNER TERBAIK DI KUALA LUMPUR
Website: www.matdespatch.com/my

Alamat HQ:
EARLY RISERS SDN BHD (1183844-A)

F-11-19, Level 11, Block F, Pacific Place, Ara Damansara, 47301 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Ingin pasarkan bisnes bersama ProfHariz.com?

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: