Review
Oct 31, 2017, 5:59pm

Masalah Keputihan, Punca, Simptom dan Cara Mengatasinya Dengan Berkesan


Setiap wanita akan mengalami keputihan. Ia adalah perkara biasa dan ia berfungsi untuk tujuan kebaikan. Ia sebenarnya bertindak sebagai lapisan perlindungan untuk mengelakkan jangkitan. Ini kerana keputihan yang normal bersifat sedikit asidik dimana ia boleh membunuh kuman Keputihan biasanya gabungan sel-sel mati dengan bakteria faraj. Rembesan keputihan biasanya akan berubah rupa mengikut kitaran haid anda.

tuala-wanita

Rembesan keputihan biasanya tidak berbau dan tiada kerengsaan. Anda tidak akan perasa berlakunya keputihan sehingga anda melihatnya pada pakaian dalam anda. Rembesan keputihan juga berlaku ketika kehamilan dan juga ketika teransang secara seksual.

Masalah keputihan adalah bahan cecair separa pekat yang mengalir keluar dari bukaan faraj. Kebanyakkan wanita akan mengalami masalah ini dan penghasilannya menunjukkan badan sedang melakukan proses pembersihan. Jumlah dan jenis keputihan juga bergantung kepada seseorang wanita dan kitaran haidnya. Perubahan terhadap rembesan keputihan seperti bau yang abnormal, perbahan warna, pertambahan cecair ataupun di kaitkan dengan kerengsaan dan lain-lain simptom yang tidak menyelesakan adalah tanda-tanda berlakunya jangkitan.

Apakah Punca Masalah Keputihan

punca-keputihan

Dinding faraj dan uterine servix adalah contoh kelenjar yang menghasilkan sejumlah kecil cecair yang membantu membersihkan faraj. Rembesan dari faraj yang normal biasanya jernih atau berwarna putih susu dan tidak mengandungi sebarang bau. Jangkitan yang berbeza boleh memberikan perubahan kepada jumlah, kepekatan, warna atau bau rembesan keputihan.

Bilakah Anda Perlu Mendapatkan Rawatan Perubatan Untuk Masalah Keputihan

Ia amat penting untuk mendapatkan rawatan perubatan apabila terdapat perubahan dari segi warna, bau dan kepekatan atau jumlah yang dirembeskan ataupun jika anda mengalami simptom-simptom lain seperti sakit, kerengsaan atau, rasa terbakar di kawasan faraj.

cara-atasi-keputihan

Pakar perubatan akan perhatikan gejala yang dialami dan sejarah perubatan, kemudian biasanya akan melakukan pemeriksaan pelvik yang melibatkan pemeriksaan dibahagian luar kelamin dan akan memasukkan spekulum untuk memeriksa dinding faraj dan servix.

Bergantung kepada pemeriksaan, pakar perubatan berkemungkinan akan swab keputihan tersebut untuk dikulturkan atau dikaji dibawah mikroskop untuk mengenalpasti masalah keputihan tersebut.

Apakah Ubat-ubatan Yang Diberikan Untuk Merawat Masalah Keputihan

ubat-untuk-atasi-keputihan

Pemberian jeinis ubat bergantung kepada jenis jangkitan. Biasanya rawatan yang diberikan adalah antibiotik atau antifungal yang boleh diambil secara sapuan, suntikan atau scara oral bergantung kepada jenis jangkitan. Ubatan berbentuk oral, suntikan atau sapuan digunakan untuk merawat pelbagai masalah keputihan.

Amat penting untuk menghabiskan ubat antibiotik atau antifungal seperti yang telah diarahkan walaupun gejala telah hilang. Sekiranya gejala berulang atau tidak berubah walaupun telah dirawat, jumpa semula pakar perubatan untuk tindakan selanjutnya.

Jus Delima Plus Madu Membantu Mengatasi Masalah Keputihan

jus-delima-larita-1

Jus delima plus madu La Rita ini mengandungi 15 herba dan ektrak yang hanya wanita sahaja mendapat kesan faedahnya. Ia mengandungi kacip fatimah, manjakani, serapat, daun sireh, pueraria mirifica, manggis, maqui berry, habbatussauda, kunyit, kurma, madu, roselle, delima, kolagen dan peach. Semua kandungan ini adalah keperluan wanita yang sentiasa dicari untuk tampil menawan dan sihat tidak kira usia.

Dengan khasiat herba-herba dan ekstrak dalam Jus Delima Plus Madu La Rita, ia mampu mengatasi dan merawat pelbagai masalah yang dihadapi oleh kaum wanita, terutamanya masalah keputihan yang selalu membingungkan. Berkait rapat dengan masalah keputihan adalah bau yang tidak mengenakkan. Jus ini mampu mencegah bau pada bahagian sulit supaya ia tidak menganggu anda. Jika anda biasa senggugut ketika haid, Jus dari La Rita ini mampu mengurangkan sakit supaya ia tidak menganggu aktiviti harian dan kehidupan anda. Pada masa yang sama melancarkan perjalanan darah dan kitaran haid.

khasiat-jus-delima-larita

Sebagai seorang wanita, kecantikan bukan sahaja dijaga dengan menggunakan krim pembersih muka, krim pelembab atau apa sahaja set penjagaan kulit; ia perlu bermula dari dalam dengan membuang toksin dalam badan yang menjadi punca kulit bermasalah seperti jerawat, jeragat, tona kulit tak sekata dan sebagainya.

Jus Delima Plus Madu mampu membuang toksin didalam badan dan kesannya dapat dilihat pada kulit dan wajah. Kulit anda akan lebih licin dengan mengamalkan jus tersebut. Ia mengawal masalah kulit kering dan berminyak. Pada masa yang sama, ia mencegah pertumbuhan jerawat pada muka dan badan. Wajah anda juga kelihatan cantik kerana Jus ini mencerah dan menghilangkan lebam dibawah mata. Ia membantu melambatkan proses penuaan dan anda akan kelihatan awet muda. Satu lagi kelebihan apabila mengamalkan jus ini, ia membantu menegangkan payudara supaya anda kelihatan lebih menarik di mata suami.

jus-delima-mencegah-cancer

Selain itu,Jus Delima Plus Madu berupaya mencegah pembiakan sel prakanser dan juga membantu wanita yang telah melahirkan anak dengan pengecutan rahim. Secara ringkasnya, Jus Delima Madu Plus La Rita memberikan 14 manfaat berikut kepada anda:

 • Mengatasi masalah keputihan
 • Melambatkan proses penuaan ( awet muda)
 • Mencegah pembiakan sel prakanser
 • Membantu dalam pengecutan rahim
 • Mengembalikan rambut yang telah rosak
 • Melancarkan perjalanan darah dan kitaran haid
 • Mengurangkan sakit senggugut ketika haid
 • Mencegah bau pada miss-V
 • Mengawal kulit kering dan berminyak
 • Membantu menegangkan payudara
 • Membantu melicinkan kulit
 • Membuang toksin dalam badan
 • Mencegah pertumbuhan jerawat pada muka dan badan
 • Mencerah dan menghilangkan lebam bawah mata.

Cara Pengambilan Jus Delima Plus Madu Untuk Mengatasi Masalah Keputihan

photo-jus-delima-larita

Jus Delima Plus Madu ini amat mudah untuk diambil dan diamalkan. Sebelum anda ambil jus ini, anda terlebih dahulu menyediakan sudu plastik. Ada yang berpendapat, jika anda menggunakan sudu besi untuk menyudu madu, khasiatnya akan hilang. Ini disebabkan oleh sifat madu yang sedikit asidik. Asid bertindak keatas besi. Kesannya, ia akan mengubah rasa madu disebabkan tindakan ion metalik. Ada mengatakan ia sekadar mitos, tetapi tidak ada salahnya menggunakan sudu plastik.

Kembali kepada cara pengambilan jus Delima Plus Madu, anda hanya perlu mengambil 1 sudu besar pada waktu pagi sebelum sarapan dan 1 sudu besar waktu malam sebelum tidur. Amalkan untuk melihat kesan daripada pengambilan jus ini. Sehubungan itu juga, minum air kosong 2 hingga 3 liter sehari untuk kesan yang terbaik. Lagipun, badan memerlukan air untuk memindahkan khasiat ke seluruh badan.

cara-minum-jus-delima-madu-plus-larita

Jus keluaran bumiputera dan dijamin halal ini sesuai untuk semua golongan wanita terutamanya yang telah berkahwin, tidak kira umur, muda atau yang telah berusia. Walaubagaimanpun, ia tidak sesuai diambil ketika datang haid dan mengandung.

Dapatkan Sekarang Jus Delima Plus Madu La Rita Untuk Mengatasi Masalah Keputihan

Jika anda mahu mengatasi masalah keputihan dan juga masalah-masalah lain yang selalu dikaitkan dengan bahagian kelamin wanita, Jus Delima Madu Plus La Rita ini adalah untuk anda.

tempahan-jus-delima-plus-madu-la-rita

Tempah sekarang dengan menghubungi:

Jom Order Jus Delima Madu Plus La Rita SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Order Jus Delima Madu Plus La Rita SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Order Jus Delima Madu Plus La Rita SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: