Review
Mar 2, 2018, 5:11am

Marqas BarberShop Di Ayer Keroh Melaka


Rambut merupakan aset terpenting dalam melengkapkan gaya lelaki. Rambut yang sihat tentu akan kelihatan lebih bersinar kerana lapisan kutikel berada dalam keadaan mendatar. Ini akan mengimbas cahaya dan juga memudahkan sebum mengalir untuk melembabkan rambut. Rambut akan memanjang 3-4 mm sehari iaitu lebih kurang 6 inci setahun.

marqas barbershop di ayer keroh melaka fesyen rambut terkini

Kewujudan kedai gunting rambut ala hipster kebelakangan ini, umpama cendawan tumbuh selepas hujan. Seiring dengan permintaan yang tinggi, kedai ini kini boleh didapati di mana-mana kawasan strategik khususnya di bandar-bandar besar. Kalau dahulu, kedai gunting rambut mamak menjadi pilihan ramai pelanggan kerana menawarkan perkhidmatan gunting rambut yang kemas dan cepat serta harga murah. Kini, kedai gunting rambut hipster pula antara saingan hebat kedai gunting tradisional dan salon kerana harga dan fesyen-fesyen yang terkini. Berikutan mengejar trend terkini, ia secara tidak langsung menjadi pilihan utama penggemar fesyen rambut khususnya remaja.

Senarai Barber Shop Popular Di Malaysia

1. Joe’s Barber Shop

Dimiliki oleh Joe Flizzow, salah seorang bekas anggota kumpulan hip hop terkenal Malaysia iaitu Too Phat, Joe’s Barbershop terkenal dengan memulakan trend untuk menggunakan imej ‘high-end’ dalam dunia perniagaan gunting rambut. Beroperasi di tiga lokasi utama sekitar Lembah Klang, kedai gunting rambut ini berjaya menjadikan pemilik kedai-kedai gunting rambut lain untuk lebih berani mendekati golongan lelaki dengan menawarkan pelbagai jenis gaya potongan rambut mengikut ‘trend’ terkini.

marqas barbershop di ayer keroh melaka - alternatif kepada joe barber shop

2. D3 Sangre Barber

Unik dengan pakej gunting rambut, kopi dan pasta mereka, D3 Sangre Barber yang terletak di Ampang telah menduduki tangga kedua di kerana keunikkan yang ditawarkan kepada pelanggan.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif D3 sangre barber

3. VVIP Barber Shop

Dengan angka pengikutnya seramai 10,000 di Instagram, VVIP Barber Shop terkenal sebagai sebuah rumah kelab untuk bersosial yang menawarkan perkhidmatan gunting rambut bagi si jejaka idak kira tua ataupun muda.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada vvip barbershop

4. Barber By Servus

Terletak di Sunsuria Avenue di Kota Damansara, kedai gunting rambut ini turut tersenarai kerana menawarkan perkhidmatan gunting rambut pada harga yang berpatutan iaitu RM25  dan cukur dan gunting rambut (RM35).

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada barber by versus

5. Barbero Barber Shop

Kedai gunting rambut yang terletak di Jalan Setiawangsa Kuala Lumpur ini menawarkan potongan harga sebanyak RM5 kepada pelajar sekolah.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada barbero barbershop

6. Gunteng Barber Shop

Merupakan salah satu kedai gunting rambut serba moden yang terkenal di Pantai Timur Malaysia, kedai gunting rambut ini turut menawarkan kepada pelanggan pelbagai jenis pomade rambut dan minyak janggut pada harga berpatutan.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada gunteng barber shop

7. Wak Doyok Barber Shop

Dimiliki oleh lelaki paling bergaya di Malaysia Wak Doyok, kedai gunting rambut ini wajib anda kunjungi jika anda seorang peminat tegar ikon fesyen berdarah Jawa ini!

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada wak doyok barber shop

8. The Duke My

Berpusat di Kelana Jaya dan sekaligus menjadi butik bagi pakaian ‘street wear’, The Duke My menjanjikan kepada pengunjungnya perkhidmatan gunting rambut dengan cucian hanya pada harga RM25.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada theduke.my

9. Edd The Barber

Selain menawarkan fesyen ala alaf baharu, Edd The Barber menarik perhatian berikutan rekaan dalamannya yang unik. Dengan pintu utama bewarna merah dan rekaan menyerupai pondok telefon merah di Britain, kedai gunting rambut yang terletak di Ampang ini turut mengenakan rekaan dalaman yang retro beserta lantai catur dan perhiasan-perhiasan aneh dan sebuah sudut gambar bagi pelanggan.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada edd the barber

10. Ramlee’s Sport Barbers Club

Kedai gunting yang beroperasi di dua lokasi utama iiatu di Shah Alam dan Kuala Lumpur, Ramlee’s Sport Barbers Club menawarkan peluang kepada mereka yang berminat untuk menjalani kursus gunting rambut dan mempunyai rekaan dalaman berinspirasi dari padang bola sepak sebagai pelengkap tema sukannya.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada ramlee barber shop

11. Sikat Barber Shop

Kedai gunting yang menduduki tangga ke-11 ini mempunyai 12,000 pengikut di Instagram dan terletak di Shah Alam. Malah, hiasan dalaman sebuah grafiti besar yang bewarna kuning turut menjadi topik perbualan dalam kalangan pengunjungnya.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada sikat barber shop

12. Independent Barber

Cukup terkenal dalam kalangan peminatnya kerana beroperasi sehingga 3 pagi pada hujung minggu, kedai ini wajib anda lawati jika anda ingin tukar gaya rambut pada waktu tengah malam.

marqas barbershop di ayer keroh melaka alternatif kepada independent barbershop

13. Marqas Barber

Marqas Barber adalah organisasi kedai gunting yang professional. Marqas Barber juga menawarkan perkhidmatan tukang gunting rambut khusus untuk secara konsisten yang menyediakan perkhidmatan penjagaan lelaki yang terbaik untuk pelanggan mereka, dan produk berkualiti dengan harga atau nilai yang boleh diterima pelanggan.

marqas barbershop di ayer keroh melaka terbaik

Marqas Barber dianggap sebagai barber shop perkhidmatan penuh kelas atas dengan perkhidmatan eksklusif untuk lelaki. Mereka menawarkan kepada pelanggan suasana yang mesra dengan pelbagai perkhidmatan dan produk seperti pomate.

pomade marqas barbershop di ayer keroh melaka

Fesyen Rambut Lelaki Terkini Di Marqas Barber Ayer Keroh Melaka

Pelbagai fesyen dan reka bentuk rambut terkini dan moden yang dapat dibuat di Marqas Barber. Antara trend rambut terkini yang sering dapat sambutan para pelanggan mereka adalah;

1. Fade Haircut

Stail Rambut Fade atau biasa dirujuk sebagai Fade Haircut ialah Potongan pendek dan tebal di bahagian atas kepala dan bahagian tepi dipotong pendek dan nipis. Fesyen rambut fade ini termasuk stail rambut yang sedang popular oleh anak muda saat ini.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan fade hair cut

2. Man Bun Hairstyle

Stail rambut Man Bun ini sangat cocok untuk anda yang berani tampil berbeza dan pastinya mempunyai rambut yang agak panjang. Man Bun Hairstyle ialah stail rambut yang simple, dapat dibuat dengan cara rambut dari dahi ditarik ke belakang kemudian diikat di bahagian tengah atau belakang kepala. Panjang pendeknya dapat anda tentukan sesuai dengan selera anda.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan man bun hairstyle

3. Undercut Hairstyle

Cara paling mudah untuk menggambarkan stail rambut ini ialah potongan rambut pendek dan nipis di tepi kepala dan rambut panjang di atas kepala tetapi tidak boleh diikat seperti Man Bun. Stail Undercut dapat di gunakan oleh siapa sahaja, tidak peduli apa jenis rambut yang anda miliki, baik lurus ataupun kerinting oke oke sahaja. Selain itu stail Undercut ini merupakan stail yang sangat cocok untuk anda yang tegas.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan undercut hairstyle

4. Top knot Hairstyle

Stail Top knot merupakan kombinasi dari dua jenis stail rambut, iaitu stail Undercut dan stail Man Bun. Rambut di bahagian tepi dipotong pendek dan nipis. Manakala rambut bahagian tengah dibiarkan panjang dan tebal. Cara ikat sama seperti Man Bun iaitu tarik rambut dari dahi ke bahagian belakang kepala dan diikat di bahagian tengah atau belakang kepala.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan top knot hairstyle

5. Pompadour Hairstyle

Stail Pompadour ialah stail rambut banyak di bahagian tengah dan di bahagian tepi di potong dengan gaya slicked-back, tapered atau faded. Bahagian tengah disikat ke tepi untuk menghasilkan seperti gelembung ke depan. Jenis stail rambut lelaki Pompadour ini banyak sekali dan jika anda ingin menjadikan stail rambut ini lebih teratur anda juga harus menggunakan pomade.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan pompadour hairstyle

6. Short back & Sides Hairstyle

Rambut di potong pendek di bahagian belakang dan tepi. Rambut tengah di biarkan panjang.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan short back and side hairstyle

7. Side Part Hairstyle

Gaya klasik dan konservatif. Rambut pendek tetapi tidak nipis. Rambut disikat belah tepi.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan side part hairstyle

8. Messy Hairstyle

Stail Messy merupakan stail rambut ala serabut tapi masih mengekalkan alunan gelembung rambut yang baik, gaya rambut ini dikatakan mampu membuatkan lelaki kelihatan seksi pada wanita.

marqas barbershop di ayer keroh melaka dengan messy hairstyle

9. Modern Fringe Hairstyle

Bahagian tepi rambut dipotong pendek dan nipis tapi tak menampakkan kulit kepala. Rambut di bahagian depan mengunjur menutup dahi. Rambut bahagian atas dibiarkan tebal sama ada disikat secara lurus ke belakang atau dibiarkan beralun.

marqas barbershop di ayer keroh melaka denganmodern fringe hairstyle

Servis – Servis Yang Ditawarkan Oleh Marqas Barber Terbaik Di Ayer Keroh, Melaka

Semua yang bekerja di Marqas Barber bukan sekadar sebagai tukang gunting rambut tetapi juga ibarat perunding yang memberikan pandangan mengenai gaya sesuai dengan penampilan pelanggan. Ada perbincangan sebelum potongan dilakukan. Selain itu, potongan rambut yang kemas juga membuatkan para pelanggan berpuas hati dengan servis yang di berikan oleh pihak Marqas Barber.

marqas barbershop di ayer keroh melaka potong rambut terbaik

Antara servis yang ditawarkan oleh Marqas Barber adalah;

Harga Bagi Servis Marqas Barber
Cut : RM 20
Wash : RM 20

Ingin Kelihatan Hensem Dan Kacak? Jom ke Marqas Barber, Ayer Keroh Sekarang!!!!

Sekiranya anda ingin mencari kedai gunting rambut yang boleh membuat style terkini mengikut cita rasa anda, anda tidak perlu lagi tercari – cari kerana Marqas Barber akan memastikan potongan rambut yang kemas, berfesyen dan tampak kemas untuk anda serupa dengan style rambut yang anda idamkan. Rambut anda ibarat mahkota bagi lelaki, dan jika anda ingin kelihatan awesome dan handsome, jangan tunggu-tunggu lagi, segeralah ke Marqas Barber sekarang!

marqas barbershop di ayer keroh melaka fesyen rambut terkini pilihan ramai

 

Jom ke Marqas Barber, Ayer Keroh Sekarang!!!!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

30, Jalan TU 42, Taman Tasik Utama, 75350 Melaka

   
Jom ke Marqas Barber, Ayer Keroh Sekarang!!!!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom ke Marqas Barber, Ayer Keroh Sekarang!!!!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: