Review
Oct 31, 2017, 5:31pm

Makeup Cantik Ala Korea Dengan Foundation Organic No.1


Kini trending video live makeup membanjiri laman sosial facebook dan juga instagram. Fenomena ini terjadi disebabkan terlalu banyak keluaran produk makeup yang muncul di pasaran dan video tersebut tak lain tak bukan bertujuan untuk memasarkan produk dan melariskan jualan sesuatu produk. Apabila penonton melihat kecantikan hasilnya, sudah tentu lah ianya dapat menarik lebih ramai lagi pelanggan untuk membeli produk tersebut.

Makeup Cantik Ala Korea

Disebabkan terlalu banyak tutorial video live makeup yang menampilkan berbagai jenis produk serta skill makeup yang betul. Maka, seseorang itu berkebolehan makeup sendiri seperti gaya seorang professional.

Kegilaan suka makeup ini bukan hanya menjadi kegilaan untuk tampil lebih cantik di kalangan kaum wanita, malah kaum lelaki tidak kurang hebatnya dalam bidang makeup ini. Jangan tak percaya, kaum lelaki juga ramai yang menceburi bidang makeup ini kerana minat dan bidang ini juga dapat menghasilkan pendapatan yang agak lumayan dengan menggunakan kebolehan makeup yang ada. Malahan hasil makeup kaum lelaki lebih menarik hasilnya berbanding kaum wanita.

makeover Makeup Cantik Ala Korea

Kegiatan makeup ini bertujuan untuk menampilkan wajah seseorang lebih sempurna dan lebih cantik tanpa menampakkan sebarang cela di wajah. Fungsinya untuk menutup cela dan memberikan kesan wajah yang lebih berseri. Dahulunya, makeup dikenakan pada wanita semasa bertunang dan juga berkahwin. Akan tetapi, pada hari ni wanita mengenakan makeup hampir setiap hari tanpa perlu menunggu waktu bertunang dan berkahwin.

Makeup yang dikenakan atas wajah seseorang bukan hanya sekadar makeup. Makeup perlu bersesuaian dengan wajah seseorang. Faktor jenis bentuk muka, jenis kulit, warna kulit dan sebagainya perlu di ambil kira untuk menghasilkan makeup yang  betul-betul sempurna di lihat. Ini kerana setiap wajah adalah berbeza-beza. Jadi, penggunaan produk makeup juga berbeza-beza supaya bersesuaian dengan si pemakai makeup.

hasil Makeup Cantik Ala Korea

Mungkin ada di antara anda yang ingin mencuba makeup sendiri tapi tidak mempunyai bakat ataupun tidak yakin untuk menghasilkan makeup yang cantik. Kini, impian anda hampir menjadi kenyataan kerana anda boleh makeup dan tampil lebih cantik dengan adanya De Femme Cosmetics membuatkan wajah anda ala gadis Korea.

Pengenalan De Femme Cosmetic Makeup Cantik Ala Korea

logo Makeup Cantik Ala Korea

De Femme Cosmetic merupakan sebuah syarikat berdaftar yang telah ditubuhkan pada bulan Marh 2017. Walaupun masih agak baru di pasaran akan tetapi kerana minat, pengasas De Femme Cosmetic ini sendiri telah mengeluarkan beberapa produk atas jenama syarikat ini. Untuk menghasilkan keluaran produk sendiri bukanlah sesuatu yang mudah. Pengasasnya sendiri telah menjalani beberapa kursus dalam bidang kecantikan serta melawat negara Korea Selatan yang terkenal dengan industri kosmetik bagi mendalami dunia kecantikan.

‘De Femme’ bermaksud ‘dari wanita’ dan ‘De Femme En Femme’ pula bermaksud ‘Dari Wanita Untuk Wanita’ dijadikan sebagai slogan rasmi dan juga tagline Syarikat.

Beberapa jenis ujian juga telah dijalankan sendiri oleh pengasas bagi memastikan produk keluaran syarikat selamat digunakan dan pelanggan berpuas hati setelah menggunakannya. Proses ini adalah bertujuan untuk menyakinkan pengguna bahawasanya pemilihan produk yang dikeluarkan adalah berasaskan bahan organik.

de-femme-full-cover-cream-concealerMisi syarikat adalah untuk menggalakkan kaum wanita untuk menjaga penampilan diri mereka agar lebih cantik dan sihat. Masih ada di antara mereka yang masih tidak tahu untuk memilih produk kecantikan dan kesihatan yang sesuai dengan diri mereka. Kerana itu, De Femme Cosmestic menyediakan pelbagai maklumat berkaitan kecantikan beserta kursus asas di studio mereka.

Kelebihan De Femme Cosmetic Makeup Cantik Ala Korea

1. Produk Daripada Bahan Organik

Produk keluaran De Femme berasaskan bahan organik dan sumber alam semulajadi. Produk keluaran syarikat kami mempunyai kelebihan tersendiri kerana ianya diperbuat dari bahan alam semulajadi dan di proses menggunakan teknologi moden dan halal digunakan.

de-femme-bb-cushion Makeup Cantik Ala Korea

 2. Pelbagai Jenis Produk

Produk keluaran De Femme terdiri daripada set penjagaan kulit wajah, barangan solekan (makeup) dan penjagaan diri bagi memenuhi kehendak pelanggan yang ingin menjaga kecantikan mereka secara menyeluruh.

rangkaian-produk-de-femme-cosmetics

3. Selamat Digunakan

Bahkan produk keluaran De Femme  sangat selamat digunakan kerana di kilangkan oleh kilang berstatus GMP dan bahan-bahan yang terkandung didalam produk tersebut di import khas dari South Korea. Ianya Organik bagi memastikan produk yang dikeluarkan selamat dan tidak memberi kesan buruk pada kulit pengguna. Akan tetapi ia boleh merawat kerosakan kulit di wajah mereka.

de-femme-cosmetics-selamat-digunakan

4. Produk Berkualiti Dengan Harga Berpatutan

De Femme Cosmetic hanya mengeluarkan dan mengedar produk yang berkualiti dengan harga yang sangat berpatutan untuk  memenuhi kehendak pengguna masa kini. Semua produk yang dikeluarkan dan dipasarkan dalam lingkungan harga yang amat berpatutan selaras dengan   ekonomi masa kini. Jadi,sudah tentu ianya mampu dimiliki oleh wanita di luar sana yang mementingkan penjagaan kecantikan mereka. Pendek kata “Alah membeli menang memakai”.

de-femme-liquid-foundation

Keistimewaan Foundation Organic No.1 De Femme Makeup Cantik Ala Korea

Disebabkan wanita sekarang gemar mengenakan makeup setiap hari, De Femme telah mengeluarkan produk organic No.1. dan ianya telah menjadi salah satu produk yang paling laris dipasaran.

de-femme-luminous-cake-foundation

Foundation organic juga semakin banyak digunakan oleh make up artist professional untuk pelanggan mereka dalam menghasilkan hasil makeup yang sempurna dan cantik. Dalam masa yang sama, penggunaan foundation ini dapat merawat kulit muka dengan berkesan kerana kandungannnya berasaskan bahan-bahan organik. Antaranya ialah :

1. Bahan Organik Utama Di Dalam Foundation De Femme Cosmetic

Buah Aprikot

Aprikot merupakan sumber vitamin C yang sangat baik untuk mendapatkan kulit yang sihat. Ia juga dapat menghaluskan dan menegangkan kulit muka anda. Selain itu, aprikot mengandungi antioksidan yang berfungi sebagai anti penuaan.

buah-apricot-untuk-kulit-cantik

Khasiat aprikot yang lain ialah :

 • Selain mengandungi vitamin C, aprikot juga mengandungi vitamin E. Kedua-duanya sangat bagus untuk menyuburkan kulit. Minyak yang diekstrak daripada biji buah aprikot dapat mengatasi masalah kulit kering dan berminyak sehingga kulit menjadi lebih sihat.
 • Aprikot juga boleh membantu penyembuhan dari luar kulit sebagai ubat jerawat.
 • Aprikot dikatakan mampu mencerahkan kulit dan sifatnya sebagai antioksidan mampu memelihara kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh pencemaran udara yang kotor, radiasi dan juga debu. Vitamin C juga mampu menyembunyikan noda hitam dan menjadikan kulit lebih putih dan cerah.
 • Minyak biji aprikot sangat bagus untuk merawat radang kulit kerana mengandungi asid lenoleik dan asid oleik.

Buah Avocado

Mengikut fakta, buah avocado mengandungi banyak nutrisi seperti vitamin K, E, zink dan banyak lagi. Di mana nutrisi ini berfungsi untuk menjaga kesihatan kulit dan mengekalkan kelembapan kulit daripada terjadinya masalah kulit kering.

buah-avocado

Avocado juga mengandungi kolagen yang membantu mencegah penuaan pramatang di samping mengelakkan berlakunya kedutan pada bahagian tertentu seperti hujung mata, dahi dan sebagainya. Sekaligus dapat menegangkan kulit yang kendur menjadi anjal. Tambahan lagi ianya dapat memberikan hasil kulit wajah yang lebih cerah berseri dan bebas masalah kulit.

Jojoba Oil

Fungsi utama penggunaan jojoba oil adalah untuk melembapkan kulit wajah dengan cara mengimbangi tahap minyak yang terdapat pada kulit. Minyak jojoba bersifat noncomedogenic yang tidak menyumbat liang-liang pada kulit yang boleh menyebabkan jerawat. Akan tetapi minyak jojoba berfungsi sebagai pelindung dan pembersih kulit. Fungsi jojobo oil ini sangat banyak dan tidak hairanlah kenapa jojoba oil terkandung di dalam produk kosmetik.

jojoba-oil

Keistimewaan jojoba yang lain adalah :

 • Minyak Jojoba sangat kaya dengan iodin yang berguna untuk mencegah pertumbuhan bakteria merbahaya yang mungkin berlakunya  jerawat tumbuh.
 • Antioksidan dalam minyak jojoba mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan melambatkan proses penuaan.
 • Minyak Jojoba juga mampu mempercepatkan proses penyembuhan luka.
 • Vitamin E yang terdapat dalam jojoba oil berfungsi sebagai antioksidan yang menguatkan dinding kapilari kulit, meningkatkan kelembapan dan keanjalan kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan keradangan pada kulit.
 • Vitamin B pula berfungsi sebagai antioksidan dan membantu badan melawan radikal bebas serta menghalang kerosakan sel terjadi. Vitamin B juga sangat baik untuk kulit mengekalkan keseimbangan hormon secara semula jadi.
 • Vitamin B5 yang dipanggil asid pantothenic membantu merawat reaksi kulit akibat radiasi sambil mempercepat penyembuhan luka. Dengan menggunakan minyak jojoba kulit terjaga daripada bakteria.

Rosehip Oil

Rosehip oil mempunyai manfaat yang banyak untuk kecantikan wajah kerana mempunyai sifat anti-penuaan yang unggul. Tekstur yang sangat ringan dan tidak berminyak berupaya menembusi lapisan kulit lebih mendalam lagi.

rosehip-oil

Vitamin A dan C yang terdapat di dalam rosehip oil dapat merangsang pengeluaran kolagen dan meremajakan kulit tanpa perlu memakai botox. Vitamin A yang menembusi bahagian lapisan dalam kulit dalam mengurangkan kedutan dan garis halus. Jojoba oil sangat berkesan untuk merawat ekzema, radang kulit dan memudarkan parut. Sekaligus dapat mengurangkan masalah kulit kering dan alahan.

Bahan-bahan lain yang terdapat di dalam produk De Femme Cosmetic adalah seperti ekstrak kolagen, rice bran, ekstrak mutiara, safflower oil, rice milk, olive oil, grape seed oil, beeswax, amino collagen dan shea butter.

2. Kelebihan Utama Foundation Organic De Femme

 • Menutup cela
 • Melindungi kulit daripada sinaran UV
 • Menghasilkan Glowing effect makeup ala Korea
 • Tidak mudah bercapuk
 • Lebih tahan lama
 • Melembap dan melembutkan kulit
 • Menghidrat serta mencerahkan kulit
 • Makin berpeluh semakin glowing kesan foundation pada kulit
 • Menganjalkan kulit
 • Menyerikan wajah
 • Merawat kulit
 • Sesuai untuk semua jenis kulit walaupun kulit jenis sensitif.

Rangkaian Produk De Femme Cosmetic Makeup Cantik Ala Korea

1. Liquid Foundation

produk-1-de-femme-liquid-foundation

2. Cake or Matte Foundation

produk-2-de-femme-cake-matte-foundations

3. Cream Foundation

produk-3-cream-foundation-plain

4. Concealer

produk-4-concealer-defemm

5. Makeup Primer

6. BB Cushion

de-femme-bb-cushion

7. Lipstick

produk-6-lipstick-de-femme

8. Body Scrub

produk-7-bodyscrub-de-femme

Testimoni Makeup Cantik Ala Korea

estimoni-pengguna-produk-de-femme-cosmetics-4

testimoni-pengguna-produk-de-femme-cosmetics-3

testimoni-pengguna-produk-de-femme-cosmetics-2

Hubungi Segera dan Dapatkan Set Lengkap De Femme Cosmetic anda. Semestinya Cantik Ala Korea.

Hubungi segera dan dapatkan set lengkap produk De Femme Cosmetic anda sekarang!!!

De Femme Cosmetics juga membuka peluang kepada pelajar, surirumah dan anda yang berminat untuk berniaga untuk menjadi agen produk De Femme Cosmetic. Hubungi pihak De Femme Cosmetics untuk maklumat lanjut.

Jom Dapatkan Produk De Femme Cosmetics SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom Dapatkan Produk De Femme Cosmetics SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Dapatkan Produk De Femme Cosmetics SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: