Review
Jun 7, 2018, 1:09pm

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik


Madu lebah dan aloe vera penawar kepada pelbagai penyakit kronik. Ketahuilah bahawa kedua-dua elemen semulajadi ini merupakan antara yang pernah digunakan dalam aktiviti pengubatan Islam sejak lama dahulu.

khasiat makan madu lebah asli

Madu lebah ada disebut di dalam al-Quran seperti dalam surah an-Nahl ayat 68 dan ayat 69 yang bermaksud:

“Dan Tuhanmu mewahyukan kepada lebah: Buatlah sarang-sarang di bukit-bukit, di pohon-pohon kayu dan di tempat yang dibuat oleh manusia.” Surah An-Nahl ayat 68.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Sihat

“Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai) serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkannya kepadamu. (Dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (dari berbagai-bagai penyakit). Sesungguhnya pada yang demikian itu, ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir.” Surah an-Nahl ayat 69.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Lidah Buaya

Bagi Aloe Vera atau lebih dikenali dengan nama lidah buaya, terdapat catatan sejarah Mesir dan Islam yang mengkhabarkan bahawa Iskandar Dzulkarnain sering membawa bekalan lidah buaya pada setiap peperangan. Lidah buaya digunakan sebagai ubat untuk mengubati askar-askarnya yang cedera akibat peperangan.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik

Berdasarkan kepada pengenalan ringkas berkenaan madu lebah dan aloe vera penawar kepada pelbagai penyakit kronik, dapat disimpulkan bahawa kedua-dua elemen tersebut merupakan penawar kepada sebarang masalah kesihatan. Ia boleh berlaku sekiranya beberapa kajian dan pemahaman yang sesuai dilakukan untuk mendalami khasiatnya.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Lebah

1. Madu Lebah

Madu lebah bukan sahaja sedap untuk dimakan bahkan ianya kaya dengan khasiat. Ia juga boleh digunakan di dalam hidangan mahupun minuman sebagai pengganti kepada gula. Berdasarkan kepada manfaatnya, tidak hairanlah kenapa madu lebah bukan sahaja terkenal di kalangan tertentu malah hampir seluruh dunia mengakuinya.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Bekas

Sejak dari dahulu lagi, madu lebah telah dijadikan sebagai bahan minuman untuk kesihatan. Pengambilan madu lebah yang berterusan dapat mencegah penyakit dengan izin Yang Maha Esa.

22 Khasiat Madu Lebah

 1. Mengembalikan kekuatan tubuh badan.
 2. Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.
 3. Memulihkan sel-sel urat besar.
 4. Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.
 5. Merangsang tenaga batin.
 6. Membersih dan menambah darah.
 7. Memulihkan kembali bekuan darah dan membetulkan sistem pengaliran darah.
 8. Membersihkan lapisan darah supaya lebih bersih.
 9. Mengimbangi kandungan lemak dan membuat jantung aktif.
 10. Menghilangkan rasa kebas-kebas dan mengurangkan tekanan darah tinggi.
 11. Mengelakkan gangguan cacing perosak dalam perut.
 12. Menambah kelazatan dalam makanan.
 13. Tidak menganggu selaput dinding dalam sistem penghadaman.
 14. Mudah dan cepat diserap oleh badan.
 15. Membekalkan tenaga yang diperlukan oleh badan dengan cepat.
 16. Membantu memulihkan tenaga dengan cepat bagi ahli sukan atau seseorang yang menggunakan tenaga yang banyak.
 17. Walaupun mengandungi gula, tetapi gulanya jenis yang mudah dan serasi dikendalikan oleh buah pinggang.
 18. Ia mempunyai kesan laxative semulajadi bagi melawas pembuangan air besar.
 19. Amat berkesan bagi menenangkan tubuh badan dan akal fikiran daripada stress.
 20. Madu lebah bertindak untuk menjaga kesihatan jantung dan mengelakkan dari gejala sejuk dada.
 21. Sesuai untuk kecantikan kulit dan menjadikannya lebih licin dan halus.
 22. Mampu mengembalikan tenaga dan mencerdikkan akal.

Memperkenalkan Madu Lebah Forever Living!

Lebah madu merupakan satu Khazanah alam semulajadi. Mereka bukan sahaja membekalkan madu keemasan yang harum dan manis, tetapi juga memberikan pelbagai bahan aktif yang amat bernilai. Produk-produk lebah semulajadi adalah merupakan pelengkap yang ideal bagi produk aloe vera dan memainkan peranan penting dalam gaya hidup yang sihat dan seimbang.

1. Forever Bee Pollen

Produk Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik

Produk ini merupakan hasil debunga yang dikumpulkan daripada tumbuh-tumbuhan yang terdapat di Gurun Sonoran, iaitu suatu kawasan yang ditumbuhi lebih 1,000 jenis tumbuhan herba. Debunga ini merupakan satu sumber nutrien yang amat pekat. Ia mengandungi berates-ratus sebatian berkhasiat termasuk 22 jenis asid amino, vitamin B kompleks, mineral dan enzim. Forever Bee Pollen adalah satu makanan tambahan yang sesuai untuk golongan tua dan muda.

2. Forever Royal Jelly

Tips Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik

Jeli Raja adalah makanan eksklusif bagi Ratu Lebah yang berkesuburan tinggi. Ratu Lebah berupaya bertelur sebanyak 3,000 biji setiap hari dan mampu hidup sehingga 45 kali hayat berbanding lebah biasa. Jeli Raja kaya dengan vitamin B-Kompleks terutama vitamin B5 yang boleh membantu mengurangkan stress. Ia mengandungi Acetylcholine, asid hidroksi, dekanuk, RNA dan DNA.

Cara Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik

Selain daripada orang dewasa, ia juga membantu mengalakkan tumbesaran dan mempertingkatkan sistem ketahanan kanak-kanak. Royal Jelly mampu meningkatkan sistem imun dan tenaga serta memberi manfaat kepada kulit dan rambut. Forever Royal Jelly dikumpul dari kawasan kering, jauh, gurun tanah tinggi semulajadi dan persekitaran yang ideal.

3. Forever Bee Honey

Forever Bee Honey adalah madu yang 100% tulen. Ia tidak dimasak, tidak ditapis, tidak diproses dan dikekalkan kandungan semulajadinya. Ia mengandungi 16 jenis asid amino, karbohidrat, vitamin, mineral dan enzim. Sangat sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa. Suatu pemanis yang berkhasiat yang mudah dicerna dan mengandungi 70 kalori dalam setiap sudu besar.

Langkah Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik

Madu memang hebat untuk membuang toksik, menyembuh dan meningkatkan kecergasan tubuh. Ia adalah ejen yang sangat bagus untuk memperbaiki pelbagai kerosakan dalam tubuh badan. Madu juga berperanan penting untuk mencergaskan otak dan menguatkan daya ingatan selain berperanan sebagai ejen anti penuaan.

4. Forever Bee Propolis

Propolis adalah pembunuh kuman yang dihasilkan oleh lebah madu daripada gam, damar, kulit kayu dan bahan semulajadi lain yang diperolehi daripada persekitaran lebah. Lebah madu menggunakannya untuk melindungi sarang mereka daripada jangkitan.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Kesan

Bahan semulajadi ini boleh membantu memerangi kuman dan meningkatkan sistem ketahanan badan. Ia juga kaya dengan dengan pelbagai zat makanan seperti vitamin, galian dan enzim. Kelebihan Forever Bee Propolis ialah ia diperkaya dengan Jeli Raja.

Aloe Vera

Aloe Vera merupakan sejenis pokok berdaun runcing yang berduri kecil di hujung daunnya. Hampir 100% keseluruhan pokok aloe vera mengandungi air. Bahagian dalam pelepahnya dipenuhi isi berbentuk gel yang mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk kesihatan dan kecantikan.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Kebaikkan

Aloe Vera mengandungi lebih 200 komponen aktif antaranya vitamin, mineral, asid amino, enzim serta lemak asid. Dipercayai ianya telah digunakan masyarakat dunia sebagai terapi untuk kesihatan sejak lebih 5,000 tahun lalu.

19 Khasiat Aloe Vera

 1. Membantu mengawal kolestrol dalam darah.
 2. Membantu mengurangkan risiko penyakit gout.
 3. Memperbaiki sel darah.
 4. Membantu menghalang penyakit batu karang.
 5. Melancarkan sistem penghadaman dan penyakit ulser.
 6. Menyingkirkan toksin dan melindungi usus.
 7. Membantu menyeimbangkan kadar asid dan alkali dalam badan.
 8. Membantu menyingkirkan kafein yang terhasil dari kopi atau teh.
 9. Mengurangkan masalah tekanan darah tinggi.
 10. Membekalkan mineral, vitamin dan enzim yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
 11. Melegakan sakit buasir.
 12. Melegakan sembelit kerana bertindak sebagai pelincir untuk sistem perkumuhan.
 13. Membantu mengawal kadar gula dalam darah.
 14. Menguatkan daya ketahanan atau sistem imunisasi badan.
 15. Memelihara kesihatan buah pinggang.
 16. Mengawal dan memulihkan masalah gastrik.
 17. Mencantikkan kulit.
 18. Membekalkan tenaga.
 19. Mengawal berat badan.

Memperkenalkan Aloe Vera Forever Living!

Aloe Vera Forever Living merupakan rangkaian produk makanan dan minuman yang menggunakan bahan-bahan berkualiti tinggi. Ia adalah hasil gabungan diet yang sihat dan seimbang. Dengan ramuan utama gel aloe vera tulen yang diambil terus daripada daun, membuktikan bawaha Forever Living sangat mementingkan ketulenan produk kesihatan yang menggalakkan gaya hidup sihat yang optimum.

aloe vera forever living

1. Forever Aloe Vera Gel

Forever Aloe Vera Gel merupakan produk yang sangat berkesan untuk mencuci kotoran, mengeluarkan mendapan dan kerak yang terdapat pada saluran usus.  Sekalipun kotoran dan mendapan pada usus sudah bertahun-tahun lamanya namun kelembutan pada produk ini mampu meresap dan menanggalkannya daripada terus melekat pada usus.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Keburukkan

Hasilnya usus akan menjadi bersih dan membolehkan lebih banyak nutrien makanan diserap dengan baik. Badan akan menjadi lebih sihat dan bertenaga sekaligus mampu melawan penyakit lain. Dari segi fizikal secara luaran pula, perut akan kelihatan lebih kempis.

2. Forever Aloe Berry Nectar

Selain daripada Forever Aloe Vera Gel, produk Forever Aloe Berry Nectar juga tidak kurang hebatnya. Ia mengandungi perahan epal dan kranberi (cranberries). Ditambah pula dengan khasiat gel aloe vera di dalamnya akan meningkatkan lagi fungsinya dari segi vitamin, mineral, enzim dan asid amino. Produk ini mampu membantu untuk merawat penyakit, jangkitan kuman dan masalah sistem penghadaman.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Merah

Selain dari itu, ia juga boleh mencantikan kulit dari dalam. Gabungan air perahan epal dan seratnya pula membantu mengekalkan kesihatan dan menurunkan kadar kolestrol, menyeimbangkan tekanan darah, menghalang dan merawat kanser usus.

3. Forever Aloe Bits N’ Peaches

Buah pic adalah sumber yang sangat kaya dengan Vitamin A dan potassium. Ia mampu menjadikan kulit lebih sihat dan membantu menyingkiran cacing dari saluran usus. Produk Forever Aloe Bits N’ Peaches juga berupaya mencegah kanser dalam organ-organ dan kelenjar dengan bantuan tisu epitheliums.

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Gelas

Buah pic terdiri daripada lebih daripada 80 peratus air dan sumber serat pemakanan, menjadikan ia pilihan yang baik untuk mereka yang cuba mengurangkan berat badan dan mengurangkan sembelit.

Hubungi Agent Forever Living Sekarang!

Madu Lebah Dan Aloe Vera Penawar Kepada Pelbagai Penyakit Kronik Pakej

PUAN SARINA | EJEN FOREVER LIVING
HotlineTekan untuk telefon (013-6557676) | Tekan untuk WhatsApp

Lokasi : Shah Alam Dan Subang Jaya Selangor, Malaysia

Nak order produk Madu dan Aloe Vera Forever Living SEKARANG?

Sila telefon ke +60136557676 atau WhatsApp SEKARANG!

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Nak order produk Madu dan Aloe Vera Forever Living SEKARANG?

Sila telefon ke +60136557676 atau WhatsApp SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Nak order produk Madu dan Aloe Vera Forever Living SEKARANG?

Sila telefon ke +60136557676 atau WhatsApp SEKARANG!