Review
Jan 22, 2018, 10:14am

Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah | Mesra Solat


  •  
  •  
  •  
  •  

‘Bibir kering lagi? Sensitifnya bibir kau, asyik merekah je’

Sedihnya bila kawan tegur macam tu kan.  Bibir mudah kering dan merekah menandakan bibir anda berada ditahap yang sangat sensitif.  Biasanya apabila berada dalam suasana yang sejuk dan panas, bibir menjadi kering dan merekah.  Oleh itu, anda harus minum air putih dengan banyak dan memilih lipstick yang betul untuk mengelakkan bibir sensitif, kering dan merekah.  

lipstick untuk bibir sensitif 01

Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah | Mesra Solat

Ada juga wanita yang mengalami bibir sensitif, kering dan merekah setelah memakai lipstick.  Kes yang dihadapi adalah kerana lipstick yang dipakai itu mempunyai bahan yang tidak bagus dan berkimia.  

lipstick untuk bibir sensitif 03

Tidak mudah juga bagi wanita yang meninggalkan lipstick kerana tidak memakai lipstick juga menjadikan bibir sensitif, kering dan merekah.  Malah meninggalkan luka dan mengeluarkan darah.  Jangan risau! Terdapat banyak lipstick untuk bibir sensitif, kering dan merekah serta mesra solat yang boleh anda pakai.  

1. Pearl Magik Lipstick Nurraysa – Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah

Pearl Magik Lipstick Nurraysa ini sememangnya halal dan boleh dibawa solat.  Lipstick ini tidak mengandungi plumbum yang memberi kesan hitam kepada bibir.  Produk Nurraysa ini sentiasa memastikan bibir menjadi lembab dan segar supaya bibir tidak kering, merekah dan sensitif.  Setelah dipakai, bibir akan mengikut suhu darah dan tidak menjejaskan bibir si pemakai.

lipstick untuk bibir sensitif 02

Lipstick untuk bibir yang sensitif, kering dan tidak merekah ini diperbuat daripada Collagen, Pearls, Tocopherol, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (Sunflower Seed Oil), Cocos dan Nucifera Coconut Oil.  Pearl Magik Lipstick Nurayysa yang turut mempunyai kolagen ini bertindak melicinkan dan mencantikkan bibir anda.  Pearl juga akan bertindak menjadikan bibir anda tampak pinkish atau sentiasa merah jambu.  

2. Lipstick Getshera – Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah

Tersilap memilih lipstick boleh menyebabkan bibir akan mendapat penyakit kronik dan berisiko seperti mandul, kanser payudara, keguguran, menganggu sistem peredaran darah, bengkak bibir dan luka yang parah serta kanser mulut.  Kandungan lipstick sangat penting dalam memastikan tidak ada kesan buruk yang berlaku kepada pemakai.  Pernah dengar lipstick Getshera? Lipstick Getshera mempunyai warna-warna yang menawan dan menjadi trend masa kini.  Warnanya tidak mudah luntur dan hilang.  Anda boleh memakai sekali sahaja kerana ia akan bertahan sehingga malam.  Sangat menjimatkan!

lipstick untuk bibir sensitif 05

Bibir yang kering, merekah dan sensitif juga sesuai menggunakan Lipstick Getshera.  Salah satu ciri-cirinya, ia halal dan sah sewaktu dipakai didalam solat.  Terdapat lebih dari 5 jenis warna lipstick Getshera yang telah dijual di pasaran.  

3. V2 Lipstick – Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah

Lipstick untuk bibir yang sensitif, kering dan merekah ini dirumus daripada susu kambing dan aloe vera.  V2 Lipstick kaya dengan vitamin E yang menjadikan bibir sentiasa lembab dan lipstick tahan lama.  Berikutan itu, dengan memakai V2 Lipstick, bibir tidak kering lagi kerana bahan-bahannya yang memberi manfaat kepada si pemakai. 

lipstick untuk bibir sensitif 04

Lipstick V2 menampilkan 7 jenis warna menarik iaitu  Red hot, Silky Rose, Natural magic, Royal Pink, Rich Coral, Brown dan Satin Peach.   V2 Lipstick ini juga sah dalam solat.

4. Rkay Treatment Lipstick – Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah

lipstick untuk bibir sensitif 20

Lipstik terbaik untuk bibir yang sensitif, kering dan merekah semestinya mempunyai rawatan dalam pemakaian.  Memakai lipstick bukan sahaja untuk kelihatan cantik dan melembabkan bibir, malah menjadikan bibir sihat dan menawan.  Tahukah anda, treatment lisptik yang diyakini ini dapat merawat bibir yang sensitif, kering dan merekah?  Rkay Treatment Lipstik ini merupakan rawatan bibir untuk lebih cantik dan sihat yang dipakai ala lipstick dan juga sebagai pelembab bibir.  Rkay Treatment Lipstik sesuai untuk semua peringkat umur dan boleh dipakai ketika solat kerana produk ini mesra solat!  Sudahlah tidak melekit dan melekat, ia mengandungi rawatan untuk bibir yang kering dan bermasalah.  

lipstick untuk bibir sensitif 21

Rkay treatment lipstick yang merupakan keluaran bumiputera muslim ini mengandungi bahan-bahan halal dan herba serta tidak mengandungi kalori.  Uniknya, produk ini mempunyai kuntuman bunga dan butiran gold 24k didalam lipstick.  Kuntuman bunga atau stemcell tumbuhan ini membantu mengekalkan keremajaan bibir. Istimewanya!  Rkay treatment lipstick ini dipakai terlebih dahulu sebelum memakai lipstick atau ia juga boleh dipakai sebagai lipstick begitu sahaja.  Ia akan menghasilkan warna mengikut suhu bibir anda.  Untuk pengetahuan anda, lelaki juga boleh menggunakan Rkay Treatment Lipstik ini untuk tujuan melembabkan bibir mereka, mencegah bibir kusam dan hitam bagi mereka yang merokok, membekalkan vitamin dan mineral ke dalam bibir supaya sihat dan jauh dari penyakit berisiko serta banyak lagi manfaat yang membuatkan kaum lelaki turut menggunakanannya.  Paling penting, lipstick ini sangat-sangat disyorkan untuk bibir sensitif, kering dan merekah.

Kelebihan Rkay Lips Treatment – Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah | Mesra Solat

lipstick untuk bibir sensitif 06
  • Membantu membekal dan mengekalkan kolagen dalam bibir
  • Melindungi bibir dari sinar UV dan cahaya matahari
  • Membantu pengaliran darah
  • Merawat bibir sensitif
  • Merawat kedutan dan garis bibir
  • Mencerah dan melembabkan bibir
  • Merawat bibir kering dan merekah
  • Menjadikan bibir kemerah-merahan
  • Menghasilkan warna bibir semulajadi mengikut warna darah anda
  • Memberi kesan dingin kepada bibir
  • Sapuan sebelum memakai lipstick ke bibir membuatkan bibir tahan lama
  • Mesra solat
  • Membekalkan kolagen ke bibir anda
  • Stemcell lipstick ini membantu mengekalkan keremajaan bibir
  • Harga yang sangat berpatutan
  • Halal dan keluaran bumiputera muslim
  • Bibir selesa dan lembab sepanjang hari

Rkay Beauty Liquid Matte Lipstick – Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah | Mesra Solat

Rkay treatment lipstick sesuai dipakai dengan Rkay Beauty Liquid Matte Lipstick.   Rkay Beauty Liquid Matte lipstick adalah lipstick terbaik kerana bahannya yang terdiri daripada bahan semulajadi dan bebas merkuri.  

lipstick untuk bibir sensitif 22

Tidak seperti lipstick lain, Rkay Beauty Liquid Matte tidak melekit dibibir dan mudah untuk dicuci.  Tambahan pula, lipstick ini mesra solat dan menaikkan seri wajah bagi si pemakai.  Lipstick untuk bibir sensitif, kering dan menawan ini dapat mengekalkan warnanya dalam tempoh masa yang panjang dan tidak hilang.  Anda tak perlu sentiasa memakai berulang-ulang kali kerana ia mudah dipakai dan tidak mudah hilang jika makan atau minum tetapi senang bersih sekiranya dicuci.  Sangat bagus kan?

6 Jenis Warna Rkay Beauty Liquid Lipstick – Lipstick untuk Bibir Sensitif, Kering dan Merekah | Mesra Solat

lipstick untuk bibir sensitif 23

Lipstick untuk bibir sensitif, kering dan merekah ini mempunyai banyak warna yang cantik dan menawan iaitu Sweet Series seperti Candy, Seashell, Orchid manakala Heart Series pula seperti Sahara, Mad dan Fire.  6 warna lipstick yang mampu merawat dan mencantikkan bibir sensitif, kering dan merekah ini juga boleh disesuaikan dengan warna kulit yang pelbagai mengikut kesesuaian anda.  Anda boleh memadankan warna lipstick bergantung kepada warna tudung atau pakaian anda.  Warna lipstick yang terang dapat menyerlahkan bibir anda disamping memberi raut wajah yang seksi dan gembira.  Warna lipstick yang pudar atau soft pula menjadikan wajah anda kelihatan tenang dan lembut.  

  • Sweet Series

Warna atau jenis Rkay Beauty Liquid Matte Lipstick yang tergolong dalam sweet series ini adalah warna seashell, candy dan orchid. Warna sweet series ini memperlihatkan anda sangat manis dan menawan.  Lipstick jenis warna orchid merupakan warna paling soft atau lembut.  Seronok jika anda memiliki semua jenis warna lipstick liquid rkay matte ini.  Ia boleh dijadikan koleksi anda dan kali ini, kawan anda pula akan tertanya-tanya lipstick apa yang digunakan oleh anda yang menampakkan anda terlalu cantik berseri ini.

lipstick untuk bibir sensitif 12
  • Heart Series

Warna heart series seperti sahara, mad dan fire ini pula lebih terang daripada sweet series.  Warna merah hati menjadi asas bagi warna heart series ini.  Anda yang meminati warna terang boleh memilih lipstick dari jenis warna lipstick Rkay Beauty Liquid ini.  Warna mad merupakan warna paling gelap bagi lipstick Rkay.  Semua lipstick Rkay Beauty Liquid ini sesuai untuk anda yang mempunyai bibir sensitif, kering dan merekah.  Ia dapat menutup rekahan bibir anda dan dapat merawat dan membentuk bibir menjadi lebih cantik, menawan dan sihat kerana mempunyai kandungan vitamin E dan juga bahan alam semulajadi yang lain.

lipstick untuk bibir sensitif 10

Kelebihan Rkay Beauty Liquid Matte

lipstick untuk bibir sensitif 11
  • Halal dan mesra solat
  • Diperbuat daripada bahan alam semulajadi
  • Tidak mengandungi plumbum (Plumbum menyebabkan bibir hitam dalam jangka masa pemakaian yang panjang)
  • Super pigmentation dan warna tahan lama
  • Sangat rapi dan tidak comot bila dipakai dibibir
  • Tekstur yang ringan seakan-akan tidak memakai lipstick
  • Bibir tidak terasa tertutup dan melekat atau melekit
  • Bibir tidak panas
  • Bibir tidak terasa gatal
  • Tidak perlu touch up setelah makan atau minum
  • Tidak akan hilang selepas makan dan minum
  • Tidak melekat pada baju atau lain-lain jika terkena pada bibir
  • Bibir tidak kering dan merekah
  • Merawat dan mencegah bibir yang sensitif dan bermasalah
  • Bibir kelihatan lebih padat, penuh, seksi dan menonjol tetapi natural
  • Warna tidak pudar jika terkena tisu
  • Mudah dibawa ke mana sahaja
  • Mudah digunakan
  • Bibir kelihatan anggun dan elegan
  • Mengandungi vitamin E yang berfungsi memberi nutrisi kepada bibir dan menghalang kotoran serta jauh daripada mendapat penyakit.
  • Mengandungi minyak avocado yang berfungsi melembabkan bibir.
  • Harga berpatutan dan manfaat yang terbaik dan berkesan
  • Membuatkan anda yang biasa-biasa menjadi cantik luar biasa

Testimoni Mereka yang Telah Menggunakan RKAY TREATMENT LIPSTICK

Ramai yang telah memakai Rkay treatment lipstick ini dan hasilnya sangat-sangat memuaskan! Bibir tidak lagi sensitif, kering dan merekah. Bibir merekah pun kembali normal!

lipstick untuk bibir sensitif 14lipstick untuk bibir sensitif 15lipstick untuk bibir sensitif 16

Bibir perokok yang kering, kusam dan pucat menjadi kemerah-kemerahan! Rkay Treatment Lipstick ini sungguh “MIRACLE” dan ajaib.  Lipstick treatment yang tiada pewarna ini akan mewarnai bibir anda mengikut suhu bibir secara sihat dan selamat! Lelaki pun kini berseri-seri, lagilah isteri sayang.  Si isteri yang sayangkan suami pun boleh hadiahkan atau gunakan lipstick treatment ini kepada sang suami.  Dapatlah kedua-dua pasangan ini menjadi pasangan menarik dan menawan!

Testimoni Mereka yang Telah Menggunakan RKAY BEAUTY LIQUID MATTE

Kini, anda boleh menjadikan lipstick RKAY BEAUTY LIQUID MATTE ini sebagai rahsia kecantikan anda.  Jom tengok apa kata mereka yang telah gunakannya. 

lipstick untuk bibir sensitif 17 lipstick untuk bibir sensitif 18 lipstick untuk bibir sensitif 19

Jangan tunggu lagi, jadikan lipstick hebat yang boleh dipakai untuk bibir sensitif, kering dan merekah ini sebagai rahsia kecantikan anda! Anda boleh hubungi Rkay Empire di laman media mereka atau menerusi WhatsApp ye.

LIPS TREATMENT DAN LIP MATTE BY RKAY EMPIRE

Hubungi: Hotline 1: Tekan untuk telefon (014-9231497) | Tekan untuk WhatsApp Hotline 2: Tekan untuk telefon (019-6684788) | Tekan untuk WhatsApp Facebook: @rkayempire Instagram: @rkayEmpire_HQ

Jom order RKay Lips Treatment dan Lip Matte SEKARANG!

Call Whatsapp Layari Website

Jom order RKay Lips Treatment dan Lip Matte SEKARANG!