Review
Sep 29, 2020, 10:02am

Lelaki Yang Mengalami Ereksi Lemah


Kalau sebut tentang lelaki yang mempunyai ereksi lemah, mesti ramai yang tidak sanggup untuk mengaku kan.. Iyelah, tercalar lah maruah sekiranya umum tahu mereka sering tewas awal sewaktu melalukan hubungan seksual.. Persoalannya, apakah faktor yang menyebabkan masalah mati pucuk ini berlaku??

Lelaki Yang Mengalami Ereksi Lemah

Disfungsi ereksi atau lebih dikenali sebagai mati pucuk merupakan ketidakmampuan seseorang lelaki itu untuk mencapai ereksi sewaktu melakukan hubungan seksual bersama pasangan, ataupun yang boleh menyebabkan ketegangan zakar untuk jangka masa tertentu..

Dari aspek psikologi, terdapat dua faktor penyebab utama masalah disfungsi ereksi iaitu temperamental dan faktor pengubah yang lain seperti umur 40 tahun dan keatas, tabiat merokok, menghidap kencing manis dan juga kurang melakukan aktiviti fizikal contohnya bersenam. Bagi faktor penyebab temperamental, lelaki yang mengalami masalah ereksi lemah ini mungkin mempunyai tret personaliti yang neurotik atau submisif. Selain itu, turut mengalami penurunan dalam pemprosesan kognitif dan emosi.

Dari aspek fizikal pula, lelaki mungkin akan mengalami disfungsi erektil sekiranya mereka mempunyai beberapa keadaan kesihatan seperti tekanan darah tinggi, kolestrol yang tinggi, obesiti, penyakit jantung, gangguan tidur, ada mengambil ubat tertentu serta mempunyai komplikasi pembedahan di bahagian pelvis. Jadi, untuk mengelakkan masalah ini menjadi lebih parah, anda perlu mengambil inisiatif agar hubungan seksual suami isteri sentiasa berada dalam keadaan sihat dan sejahtera!

tips tahan lama ketika bersetubuh

Jangan pandang ringan tau dengan masalah ini. Banyak risiko yang boleh dapat sekiranya masalah ini tidak dibendung dengan segera. Mati pucuk boleh membuatkan seseorang lelaki itu berasa rendah diri dan malu yang kemudiannya akan mempengaruhi psikologi individu tersebut, seperti cenderung mengalami tekanan dan kemurungan. Perkara seperti ini sememangnya dapat menjejaskan hubungan seksual antara pasangan..

Secara umumnya, rawatan bagi mengatasi masalah mati pucuk boleh dikategorikan kepada tiga iaitu; rawatan melalui penggunaan ubatan, alat dan pembedahan. Antara ubat yang dicadangkan pakar ialah androgens. Androgens adalah ubat untuk lelaki yang mengalami kekurangan hormon testosteron dalam darah.. Bagi rawatan menggunakan alat pula ialah alat vakum zakar, ia digunakan untuk menarik aliran darah masuk ke bahagian zakar untuk memudahkan ia mengalami ereksi. Sekiranya masalah mati pucuk masih berlaku setelah menerima rawatan melalui penggunaan ubat atau alat, kaedah pembedahan turut dicadangkan, iaitu penggantian testosterone baru untuk lelaki yang mati pucuk.

Paling penting, ubahlah gaya hidup ke arah lebih sihat.. Anda dinasihatkan untuk melakukan senaman atau aktiviti fizikal dengan lebih kerap, mengamalkan diet pemakanan secara sihat, menguruskan tekanan dengan baik, menghentikan tabiat merokok serta memastikan tekanan darah dan penyakit kencing manis agar lebih terkawal..

Lelaki juga perlu take note bahawa kepuasan wanita itu berada dalam otaknya. Perasaan dihargai dan diperlukan akan mempercepatkan ereksi dan orgasm kedua pihak.. Oleh itu, pasangan perlulah berikan sedikit masa antara satu sama lain untuk mendapatkan perasaan itu. Sikap terburu – buru tentu akan menghalang untuk mencapai kepuasan seksual. Maka, berkomunikasi lah antara suami isteri ketika melakukan hubungan seksual..

Haa RAHSIA FIRDAUS ENTERPRISE ada jual pil yang beri tenaga hebat untuk kuatkan zakar sewaktu seks tau!! (link ke produk tersebut). Terlalu banyak pilihan produk seks untuk anda. Bukan hanya lelaki tapi juga untuk wanita. Ada lebih 100 jenis pilihan produk seks untuk anda. Boleh juga mengikut bajet anda serta apa yang anda inginkan.

kedai produk kesihatan seksual lelaki

Untuk sebarang masalah, boleh hubungi di talian berikut

WhatsApp – 016-4650338

atau layari laman web

www.firdausshop.com

Moga – moga dengan bantuan ini dapat memberikan kebahagiaan kepada rumah tangga anda.

Ada masalah tak tahan lama dan ereksi lemah?

Dapatkan produk yang membantu anda sekarang. Harga Promosi masih berlangsung

Firdausshop.com

Produk Kesihatan Seksual Lelaki Dan Wanita

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Seremban, Negeri Sembilan

   
Ada masalah tak tahan lama dan ereksi lemah?

Dapatkan produk yang membantu anda sekarang. Harga Promosi masih berlangsung

Call Whatsapp Layari Website

Ada masalah tak tahan lama dan ereksi lemah?

Dapatkan produk yang membantu anda sekarang. Harga Promosi masih berlangsung