Review
Sep 12, 2017, 10:03am

Le’ Meilleur Fragrances Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama


Anda pasti mahukan bau badan yang kekal harum dan segar tidak kira di mana pun anda berada. Anda mahu memilih minyak wangi yang baunya tahan lama agar anda tidak perlu menyemburnya berkali – kali pada baju ataupun badan anda. Minyak wangi mempunyai beberapa jenis dan anda perlu mengetahui jenis minyak wangi yang betul sekiranya anda mahu mendapatkan minyak wangi yang sesuai dengan diri anda dan juga bau yang tahan lebih lama.

niche-perfume-murah Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

Minyak wangi mempunyai tiga jenis iaitu splash cologne, eau de toilette dan juga eau de parfum. Splash cologne mengandungi 2% perfume oil, manakala eau de toilette mengandungi 7% perfume oil dan eau de parfum mempunyai 12% perfume oil. Jadi, anda haruslah memilih eau de parfum sekiranya anda mahukan minyak wangi anda tahan lebih lama kerana eau de parfum mempunyai kandungan perfume oil yang lebih tinggi daripada splash cologne dan juga eau de toilette.

tips-memilih-perfume

Saya akan kongsikan cara – cara pemakaian minyak wangi yang betul di bawah agar anda dapat memanfaatkan minyak wangi anda dengan lebih baik;

Cara-Cara Pemakaian Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

1. Gunakan Satu Minyak Wangi Pada Satu Masa

Sekiranya anda menyembur lebih daripada satu minyak wangi pada satu masa, bau minyak wangi tersebut akan bercampur dan menyebabkan baunya hilang dengan lebih cepat. Bukan itu sahaja, orang sekeliling anda juga akan menjadi pening dengan bau anda! Jadi, lebih elok sekiranya anda menggunakan satu sahaja jenis minyak wangi.

 gunakan-satu-perfume-satu-masa

2. Pilih Minyak Wangi Yang Sesuai

Bagaimana tu? Ya, sesetengah pengeluar minyak wangi akan mengeluarkan jenama yang bersesuaian dengan anda dan juga tahap kekuatan bau minyak wangi tersebut. Jadi, anda boleh memilih tahap kekuatan antara lembut, pertengahan dan juga kuat. Pastikan anda memilih minyak wangi dengan tahap kekuatan yang sesuai dengan anda. Wanita sesuai dengan bau yang lembut dan juga pertengahan manakala lelaki lebih sesuai dengan bau yang kuat kerana anda lebih cepat berpeluh.

perfume-lelaki

3. Penggunaan Perfume di Aksesori / Jam Tangan

Penggunaan perfume di aksesori ataupun jam tangan adalah DILARANG SAMA SEKALI.  Hal ini kerana kandungan minyak wangi dapat merosakkan aksesori ataupun jam tangan anda. Ia dapat menghakis warna ataupun besi aksesori anda dan ia akan kelihatan lusuh sekiranya anda menyembur minyak wangi kepadanya. Jadi, apa yang anda boleh buat adalah menyembur minyak wangi pada badan anda sahaja.

jangan-sembur-perfume-pada-aksesori

4. Pilih Minyak Wangi Yang Betul

Sebelum memakai minyak wangi anda, anda perlulah tahu cara untuk memilih minyak wangi yang betul. Anda boleh mengetahui bau haruman tersebut sekiranya anda menyemburnya ke atas kertas dan bau kertas tersebut. Tetapi, jangan sampai terlalu dekat dengan hidung ya! Ini kerana anda dapat mengetahui bau sebenar yang ada pada anda sekiranya minyak wangi tersebut berada jauh sedikit dari anda.

cara-memilih-perfume

5. Tempat yang Sesuai Untuk Meletakkan Perfume Anda

Sekiranya anda lebih berhati – hati dalam penjagaan perfume anda, ia akan bertahan lebih lama. Sebotol minyak wangi boleh bertahan selama enam bulan sekiranya anda menjaganya dengan rapi. Anda boleh meletakkan perfume anda di dalam suhu bilik agar ia tidak terlalu sejuk ataupun terlalu panas. Minyak wangi yang terdedah kepada suhu yang ekstrem akan cepat rosak dan baunya juga akan cepat hilang.

cara-penyimpanan-perfume Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

Le’ Meilleur Fragrances Minyak Wangi Niche Pertama Di Malaysia

Niche Perfume merupakan minyak wangi yang diguna pakai oleh golongan bangsawan dan juga kerabat diraja. Harga Niche Perfume boleh mencecah sehingga ribuan ringgit dan hanya orang yang berkemampuan sahaja mampu menggunakannya. Dengan Le’ Meilleur Fragrances, anda tidak perlu lagi melihat kaum kerabat diraja menggunakan perfume yang ribuan ringgit, kerana Le’ Meilleur Fragrances adalah jenama perfume pertama yang diinspirasikan dari Niche Perfume seperti BOND NO 9, TOM FORD dan CREED. Anda akan merasa lebih elegan dan mewah setelah anda mengenakan Le’ Meilleur Fragrances.

le-meilleur-fragrance-logo

Le’Meilleur Fragrances menyediakan lebih 86 jenis minyak wangi yang berbeza untuk lelaki mahupun wanita. Minyak wangi ini juga disediakan dalam tiga kategori iaitu soft, moderate dan strong supaya anda boleh memilih tahap kekuatan bau minyak wangi itu sendiri.

Dengan harga antara RM 95 – RM 160, anda dapat memiliki 50 ml Le’Meilleur Fragrances dan bau yang anda dapat adalah sama dengan jenama perfume mewah yang berada di pasaran. Le’Meilleur Fragrances adalah minyak wangi yang tahan lama iaitu dari kategori eau de parfum dan anda tidak perlu menyemburnya berkali – kali.

Le’Meilleur Fragrances menawarkan pelbagai jenis minyak wangi untuk lelaki, wanita dan juga unisex.

Minyak Wangi Yang Top Untuk Lelaki Termasuklah

perfume-lelaki-amber-aoud-roja-dove
perfume-lelaki-blue-sapphire
perfume-lelaki-boadicea-nemer-by-boadicea
perfume-lelaki-L-by-cilve-christian
perfume-lelaki-monach-boadicea
perfume-lelaki-new-your-oud
perfume-lelaki-no-1-imperial-man

Minyak Wangi Yang Top Untuk Wanita Pula Termasuk

perfume-wanita-new-york-oud
perfume-wanita-no-1-wanita-imperial-woman

Le’meilleur Fragrances Juga Menawarkan Minyak Wangi Untuk Unisex

perfume-unisex-amber-oud
perfume-unisex-bamboo-harmony
perfume-unisex-cruel-intention
perfume-unisex-insense-oud
perfume-unisex-liaisons-dangereuses Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama
perfume-unisex-sweet-redemption Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

Testimoni Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

Pelanggan yang menggunakan Le’Meilleur Fragrances telahpun menyuarakan pendapat mereka melalui testimoni – testimoni yang anda boleh lihat sediri di bawah;

testimoni-nak-repeat-lagi Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

testimoni-pengguna-Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

testimoni-repeat-buyer-le-meilleur Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

testimoni-Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

Dimana Anda Boleh Dapatkan Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

Jenama Perfume Paling Wangi dan Tahan Lama

Sekiranya anda berminat, anda boleh melakukan pembelian minyak wangi ini dengan menghubungi mereka di Facebook / Instagram ataupun anda boleh terus menghubungi mereka di Whatsapp. Cara menghubungi mereka adalah seperti berikut;

Jom order Perfume Le Meilluer SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

B12-08 Flr 12 Galeria Residence Wing B, Jalan Putra Permai 2, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

   
Jom order Perfume Le Meilluer SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom order Perfume Le Meilluer SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: