Review
Nov 3, 2019, 9:40am

Laksa Murah dan Sedap di Penang daripada Nureen Cafe


Percutian anda kali ini di Pulau Pinang? Di Pulau Pinang mempunyai pelbagai tempat menarik yang anda boleh lawati. Antaranya Penang Street, Komtar, Padang Kota, Muzium Perang dan sebagainya. Pulau Pinang juga terkenal dengan pelbagai jenis makanan yang sedap dan enak. Antaranya ialah pasembor, laksa penang, cucur udang dan sebagainya. Jadi, apakah sebab anda memilih Pulau Pinang sebagai tempat percutian? Adakah sebab makanan atau tempat yang menarik?

Laksa Murah dan Sedap di Penang 2019 2020

Kepada anda yang bercuti di Pulau Pinang untuk menjadi “ food hunter”, pilihan anda adalah tepat kerana di Pulau Pinang adalah tempat yang boleh dikatakan sebagai “Syurga Makanan”. Bagi anda yang peminat nasi kandar, di Penang juga merupakan tempat nasi kandar yang sangat popular di Malaysia. Antaranya makanan-makanan yang famous di Penang yang anda patut cuba ialah:

Nasi Kandar

Laksa Murah dan Sedap di Penang Padu

Tibanya diri anda di Pulau Pinang, anda wajib merasai sendiri bagaimana enaknya nasi kandar di Pulau Pinang ini. Makanannya sangat sedap dan anda susah untuk menemui di mana-mana negeri yang lain. Umpamanya, nasi kandar di Penang ini mempunyai keunikan dan kelainan masakannya dalam resepi nasi kandar ini. Jadi, anda patut mencuba dahulu dan anda pasti tidak akan menyesal dengan keenakkan nasi kandar ini.

Pasembor

Laksa Murah dan Sedap di Penang Terbaik

Makanan yang wajib anda cuba juga di Pulau Pinang ini ialah pasembor. pasembor Pulau Pinang yang unik dicampur dengan seafood membuatkan anda jatuh cinta pada kali pertama rasanya. Banyak pilihan yang diberikan kepada anda, untuk anda memilih mengikut kesesuaian kesukaan anda. Tempat pasembor yang famous di Penang ialah Padang Kota, Gurney Plaza dan Padang Brown.

Nasi Kapitan

Laksa Murah dan Sedap di Penang 2019

Nasi Briyani Bertaraf Dunia Di Restoran Kapitan, kepada peminat nasi briyani anda boleh mencuba di restoran nasi kapitan di Pulau Pinang. Anda pasti suka dan jatuh cinta pada pandang pertama. Nasi kapitan ini ialah nasi briyani yang dicampur dengan kuah dal dan kuah cheese. Jadi, untuk mengetahui lebih lanjut, anda boleh datang dan rasai sendiri bagaimana keenakan nasi kapitan ini. Selain itu, restoran ini juga sudah lama di viral kerana keunikan nasinya.

Makan-makan dan minuman santai di Nureen Cafe

Laksa Murah dan Sedap di Penang Malaysia

Jika anda sudah tiba di negeri Pulau Pinang, anda patut datang ke Cafe Nureen ini. Jangan risau walaupun cafe tetapi harganya sangat murah dan berpatutan. Diibaratkan cafe tetapi harga warung. Di Nureen Cafe ini terdapat pelbagai menu yang disediakan, termasuk sarapan, makanan tengahari, petang dan malam. Jadi anda boleh memilih waktu mana yang bersesuaian untuk anda datang ke sini. Anda pasti tidak akan rugi jika ke sini. Makanan yang sedap dan kualiti yang baik.

Antara Menu yang disediakan oleh Nureen Cafe

Sarapan Pagi

Laksa Murah dan Sedap di Penang Padang Kota

Roti Bakar

Laksa Murah dan Sedap di Penang Roti Telur

Bagi waktu pagi, Nureen Cafe menyediakan sarapan seperti roti bakar. Spesialnya roti bakar di Nureen Cafe ini ialah anda boleh memilih pelbagai perisa jem yang anda suka. Di Nureen Cafe mempunyai hampir 10 jenis perisa jem iaitu antaranya ialah perisa kaya, perisa pandan, perisa peanut butter, perisa jagung, perisa coklat, perisa strawberry, perisa blueberry dan sebagainya. Jadi anda hanya boleh memilih perisa kegemaran anda sendiri. Anda juga memilih perisa campuran mengikut keseleraan anda sendiri. Jadi, jangan tunggu lagi, jom ke Nureen Cafe bagi merasai keunikannya roti bakar yang disediakan.

Roti Telur

Laksa Murah dan Sedap di Penang Sedap

Roti Telur di Nureen Cafe adalah sangat terbaik. Rotinya digandingkan dengan telur separuh masak sangat sedap. Jika anda tidak gemar roti dengan telur separuh masak, anda juga boleh menukar kepada telur hancur. Anda boleh menukar mengikut cita rasa anda sendiri. Roti bakarnya yang sangat garing, sangat sedap untuk di makan begitu sahaja, tambah di makan bersama telur separuh masak, sangat lah mantap!. Jadi anda patut mencuba roti bakar di Nureen Cafe ini.

Antara Menu Makan Petang di Nureen Cafe

Laksa

Laksa Murah dan Sedap di Penang Terhebat Sekali

Laksa di Nureen Cafe sangat terbaik. Hal ini demikian kerana, kuahnya sangat pekat dan likat. Sangat sedap dengan kuahnya penuh dengan isi ikan. Laksa di Nureen Cafe tidak terlalu masin dan manis. Rasanya yang sedang-sedang membuatkan anda jatuh cinta pada kali pertama rasanya. Jika anda peminat otak udang, anda boleh juga gabungkan dengan laksa di Nureen Cafe. Pasti lebih mantap dan enak dengan kuahnya yang pekat dicampur dengan otak udang.

Mee Sup

Laksa Murah dan Sedap di Penang 2020 2021

Di Nureen Cafe juga menyediakan makanan jenis bersup. Jadi bagi anda peminat makanan berkuah atau bersup, anda boleh memilih jenis mee atau mihun di Nureen Cafe. Sup di Nureen Cafe sangat bravo. Hal ini demikian kerana, kuahnya sangat sedap hingga tiada kata yang dapat diungkapkan bagaimana rasanya yang sangat sedap. Hal ini seolah-olah Nureen Cafe mempunyai resepi rahsia tersendiri untuk memasak kuah sup ini.

Keistimewaan Makan Di Nureen Cafe

Harga Murah dan Berpatutan

Laksa Murah dan Sedap di Penang Padu Tak Terkata

Di Nureen Cafe, harga makanan sangat murah dan sangat berpatutan. Jadi, anda patut mencuba makan di Nureen Cafe kerananya sangat murah. Walaupun namanya cafe tetapi harganya sangat murah seperti harga warung. Di Nureen Cafe, anda akan mendapat diskaun jika anda kerap kali ke cafenya. Jadi, sangat untung jika anda selalu ke Nureen Cafe. Jadi, jangan tunggu lagi, jom kunjungi cepat ke Nureen Cafe. Anda pasti tidak akan menyesal.

Servis yang sangat cepat

Laksa Murah dan Sedap di Penang 2019 dan 2020

Di Nureen Cafe anda mendapat servis yang sangat cepat dan terbaik. Jadi, jika anda mengunjungi ke Nureen Cafe, anda patut bersyukur anda tidak perlu menunggu lama untuk mengambil order dan menunggu makanan yang ditempat terlalu lama. Pekerjanya yang sangat cekap membuat kerja, memudahkan urusan anda di Nureen Cafe.

Pekerja yang ramah dan mesra alam serta rajin

Laksa Murah dan Sedap di Penang Power Baqhang

Di Nureen Cafe anda akan menemui pekerja yang sangat rajin menolong anda jika anda memerlukan bantuan. Jika anda meminta bantuan, pekerja di Nureen Cafe pasti menolong anda sebaik mungkin. Selain itu, pekerja di Nureen Cafe juga sangat ramah dan mesra alam, ini akan membuatkan anda lebih selesa bersama mereka. Mereka di Nureen Cafe tidak lengkang dengan senyuman menyambut anda untuk datang ke cafe mereka. Jadi, jangan tunggu lagi, jom singgah di Nureen Cafe dan rasai sendiri keseronokan di Nureen Cafe. Anda pasti tidak akan menyesal jika ke sini.

Testimoni Bersama Pelanggan yang Kunjungi Nureen Cafe

Laksa Murah dan Sedap di Penang Tersedap Sangat

Laksa Murah dan Sedap di Penang Terbaik

Laksa Murah dan Sedap di Penang Produk Bumiputra

Laksa Murah dan Sedap di Penang Padu

Laksa Murah dan Sedap di Penang Mamak

Laksa Murah dan Sedap di Penang Malaysia Tercinta

Jom Kunjungi Nureen Cafe SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

122E, HUTTON LANE, GEORGETOWN, PULAU PINANG

   
Jom Kunjungi Nureen Cafe SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Kunjungi Nureen Cafe SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: