Bisnes
Dec 2, 2020, 1:11pm

KWSP – JANGAN MUDAH TERJEBAK DENGAN SKIM ‘TOO GOOD TO BE TRUE”


KWSP – JANGAN MUDAH TERJEBAK DENGAN SKIM ‘TOO GOOD TO BE TRUE”

Sejak beberapa minggu lepas kita semua heboh dengan cerita KWSP kan ?

Khabarnya , akan ada pengumuman terperinci dari KWSP tak lama lagi. Mesti ramai yang tak sabar-sabar nak tahu tentang syarat atau cara-cara pengeluaran akaun 1 nanti. Harap-harap ada kelonggaranlah nanti ya.

scam alert

Pada mereka yang layak dan nak keluarkan duit kwsp kalian, sedikit pesanan ingin saya sampaikan sebagai peringatan bersama. Sebabnya , kita tak tahu bagaimana keadaan dalam masa 5,6 bulan lagi. Jadi baiklah kita beringat.

  • Elakkan dari terjebak dalam skim cepat kaya dan seangkatan dengannya. Kalau betul skim tu wujud dan betul-betul boleh kaya, dah ramai dah yang kaya-raya termasuklah sis ni. Tak payah susah-susah nak kena buat bisnes atau nak kena kerja. Hakikatnya , tak ada guys.

 

  • Kalau nak mula bisnes, pastikan guna modal tak lebih dari 20% atau tak lebih RM 2000. Jangan sesekali guna lebih dan jangan guna semua duit yang kita dapat. Sebab bisnes ni, pulangan dia lambat. Bukan hari ni keluar modal, esok dah untung 100% . Nak dapat balik modal pun kadang2 ambil masa.

 

  • Buat bajet bulanan untuk kegunaan kita bergantung kepada keperluan , bukan kehendak. Katalah kita perlu RM 1000 sebulan untuk perbelanjaan bulanan dan bayar hutang, jadi, kita bajetkan terus RM 1000 untuk sebulan . Jadi, bolehlah RM 10k tu bertahan sehingga 10 bulan. Sementara nak tunggu sampai ke bulan ke 10, untuk 7 bulan perbelanjaan ke belakang, kita boleh simpan dulu dalam ASB atau Fixed Deposit. Kalau Fixed Deposit, boleh la kita dapat interest lepas 3 bulan atau 6 bulan. Boleh tanya pihak bank untuk info tepat .

 

Akhir kata, sama-samalah kita semua berhati-hati agar tidak terjebak dalam skim-skim yang “too good to be true” dan supaya kita dapat menguruskan wang dengan lebih baik sementara nak tunggu ekonomi pulih nanti.

Nak sis bantu jana pendapatan dengan Qasrina Beauty ? Insha-Allah boleh mula tanpa modal juga. Jadi dropship kami dulu dan kami akan ajar macam mana nak mula. PM sis untuk info lanjut ya.

https://qasrinabeauty.com/kwsp-jangan-mudah-terjebak-dengan-skim-too-good-to-be-true/

Klik sekarang untuk dapatkan sample serum Vitamin C PERCUMA

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Qasrina Beauty

Pakar Penjagaan Kulit Wanita

Beli Sekarang
Waze / Google Map

Putrajaya

   
Klik sekarang untuk dapatkan sample serum Vitamin C PERCUMA

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Klik sekarang untuk dapatkan sample serum Vitamin C PERCUMA

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: