Review
Feb 27, 2018, 11:19am

Kursus Program Usahawan Hartanah


Perniagaan hartanah merupakan salah satu cara yang anda boleh ikuti sekiranya anda mahu mendapatkan keuntungan dan juga wang yang banyak. Hal ini kerana bonus dan juga komisyen yang diberikan adalah tinggi dan juga amat berbaloi sekiranya anda pandai berurusan dan juga tahu cara yang betul untuk membuat pemasaran serta jualan. Ramai juga yang telah membuat wang sebanyak berjuta – juta ringgit dengan hanya melibatkan diri dengan perniagaan ini, dan mereka telahpun bebas dari belenggu kewangan.

Kursus Program Usahawan Hartanah

Tidak mustahil anda juga boleh mendapatkan kebebasan kewangan dengan melibatkan diri anda sebagai usahawan hartanah. Namun, tiada jalan yang mudah untuk berjaya melainkan anda mempunyai usaha yang keras dan juga semangat yang tinggi. Anda perlu mengetahui cara – cara dan juga langkah yang betul sebelum menceburi di dalam bidang ini dan anda boleh mendapatkan cara – cara untuk menjadi usahawan hartanah dengan mengikuti langkah – langkah yang bakal dikongsikan seperti di bawah;

Harga Kursus Program Usahawan Hartanah

Cara – Cara Menjadi Usahawan Hartanah Yang Berjaya

Setiap perkara pasti bermula dengan langkah pertama. Begitu juga sekiranya anda mahu menjadi usahawan hartanah yang berjaya. Anda perlu mengikuti cara – cara berikut sekiranya anda mahukan perjalanan sebagai usahawan hartanah dengan lancar dan juga dapat memberikan keuntungan kepada anda;

 • Hadir Ke Kursus Program Usahawan Hartanah

Silibus Kursus Program Usahawan Hartanah

Sebelum memulakan kerjaya anda sebagai usahawan hartanah, anda boleh menghadiri kursus program usahawan hartanah untuk menyiapkan diri anda dengan ilmu – ilmu yang mencukupi tentang dunia hartanah agar anda tidak tertipu dan juga bersiap – sedia untuk melakukan pemasaran dengan baik. Anda boleh mendapatkan pelbagai ilmu seperti cara – cara untuk membuat pemasaran, asas industri hartanah, pengenalan tentang industri hartanah di Malaysia dan pelbagai lagi asas – asas yang diperlukan untuk anda.

 • Mendaftar Dengan Agensi Hartanah

Agensi Kursus Program Usahawan Hartanah

Anda juga perlu mendaftarkan diri anda dengan agensi hartanah. Anda boleh mendaftar diri anda terlebih dahulu dengan agensi sebelum menghadiri kursus hartanah ataupun anda boleh menghadiri kursus tersebut terlebih dahulu sebelum mendaftar diri anda bersama agensi. Terdapat banyak agensi hartanah yang anda boleh sertai tetapi pastikan anda menyertai agensi yang boleh memberikan anda bantuan dari segi gerak kerja, sokongan dan juga career development.

 • Modal Untuk Menjadi Ejen

Modal Kursus Program Usahawan Hartanah

Anda juga sebenarnya memerlukan modal untuk menjadi usahawan hartanah tetapi ianya tidaklah sebanyak modal yang diperlukan untuk melakukan perniagaan sendiri. Modal yang diperlukan hanyalah untuk menghadiri kursus program usahawan hartanah dan anda sudah boleh memulakan pekerjaan anda. Harga kursus pula bergantung kepada pihak – pihak yang menawarkan kursus dan juga program tersebut. Jadi, anda haruslah bijak memilih kursus yang anda bakal hadiri untuk menjimatkan wang dan juga modal yang dikeluarkan.

 • Kelengkapan Yang Diperlukan

Keperluaan Kursus Program Usahawan Hartanah

Terdapat juga peralatan – peralatan yang wajib dimiliki sekiranya anda mahu menjadi usahawan hartanah yang berjaya. Antara peralatan yang perlu anda miliki termasuklah; komputer, telefon pintar, kad bisnes dan juga pita ukur. Ia adalah untuk memastikan anda boleh berurusan dengan pelanggan dengan lancar dan juga memudahkan kerja anda. Ini juga merupakan kelengkapan yang paling asas dan anda boleh menambah peralatan lain pada masa hadapan. Agensi hartanah juga selalunya akan menyediakan kad bisnes untuk anda.

 • Membaca Buku Yang Berkaitan Dengan Hartanah

buku usahawan hartanah

Selain dari menghadiri kursus untuk mendapatkan ilmu tentang industri hartanah, anda juga boleh menambah ilmu anda dengan membaca buku – buku yang berkaitan dengan hartanah. Selalunya, mereka akan berkongsi pengalaman – pengalaman dan juga tips – tips untuk anda menjadi usahawan hartanah yang berjaya. Antara penulis – penulis buku yang boleh membantu anda termasuklah; Milan Doshi, Dr. Peter Yee, Peguam Ahmad Termizi Jusoh, Peguam Wendy Koh, Peguam Khairul Anuar.

Kelebihan Menjadi Usahawan Hartanah

kelebihan menjadi usahawan hartanah

Anda juga boleh mendapatkan pelbagai kelebihan sekiranya anda membuat keputusan untuk menjadi usahawan hartanah. Antara kelebihan – kelebihan yang anda boleh dapati sekiranya anda merupakan usahawan hartanah termasuklah;

 • Masa Depan Anda Berada Di Dalam Genggaman Sendiri

masadepan sebagai usahawan hartanah

Menjadi usahawan hartanah adalah terletak kepada tangan anda sendiri di mana anda masa depan anda adalah berada di dalam genggaman diri sendiri. Anda merupakan boss kepada kerjaya anda jadi kejayaan yang anda dapat adalah berdasarkan usaha anda sendiri. Tiada lagi masalah terpaksa mengikut arahan dan sebagainya serta wang yang tidak cukup di pertengahan bulan. Anda bertanggungjawab 100% terhadap masa depan anda beserta usaha anda sendiri.

 • Pendapatan Yang Lumayan

pendapatan sebagai usahawan hartanah

Ramai yang cemburu dengan kerjaya sebagai usahawan hartanah ini kerana ia adalah salah satu lubuk mencipta wang yang tidak ramai boleh dapatkan. Anda boleh mendapat pendapatan yang amat lumayan sekiranya anda rajin melakukan pemasaran dan juga jualan dengan cara yang betul. Kalau anda memberikan fokus dan komitmen dengan baik, anda tidak perlu lagi bergantung kepada pekerjaan yang lain untuk mendapatkan wang serta keuntungan yang banyak.

 • Memberikan Impak Besar Kepada Pembeli

impak usahawan hartanah kepada pembeli

Anda boleh membantu pembeli untuk membuat keputusan yang amat besar di dalam hidup mereka. Hal ini kerana, pembelian rumah boleh menjadi perkara pertama dan juga perkara yang terakhir yang dilakukan oleh sesetengah pembeli. Kerjaya anda sebagai usahawan hartanah yang sekaligus membantu mereka untuk mendapatkan rumah yang terbaik untuk mereka boleh memberikan impak yang besar di dalam hidup pembeli.

 • Modal Yang Tidak Besar

modal usahawan hartanah tidak besar

Modal yang diperlukan tidaklah sebesar mana seperti orang lain yang mahu melakukan kerja – kerja seperti perniagaan persendirian. Usahawan hartanah hanya memerlukan modal untuk agensi hartanah dan juga menghadiri kursus program usahawan hartanah. Jika ada modal yang lebih, anda juga boleh mendapatkan buku – buku yang berkaitan dengan hartanah. Jadi, anda tidak perlu mengeluarkan modal yang besar untuk menjadi usahawan hartanah yang berjaya.

 • Masa Yang Fleksibel

kerja flexible sebagai usahawan hartanah

Anda tidak perlu memberikan komitmen kepada kerja ini sepenuh masa kerana ia tidak memerlukan anda melakukan kerja ini 24/7. Anda boleh memperuntukkan beberapa jam sehari pada bila – bila masa sahaja untuk anda memberikan pemasaran dan juga untuk melakukan jualan kepada pelanggan. Masa adalah fleksibel dan anda juga boleh meluangkan masa untuk diri anda bersama keluarga.

Kursus Program Usahawan Hartanah SV Partners Sdn. Bhd.

slide kursus program usahawan hartanah terkini

Masihkah anda ingat langkah pertama untuk menjadi usahawan hartanah yang berjaya? Ya, anda perlu menghadiri kursus program usahawan hartanah. Ada berita baik untuk anda yang baru sahaja menjejakkan kaki di dalam industri hartanah. SV Partners Sdn Bhd menganjurkan kursus program usahawan hartanah untuk anda belajar asas – asas dan juga cara pemasaran untuk usahawan hartanah dengan harga yang amat berpatutan iaitu RM 30 sahaja. Mereka juga sedang mencari konsultan hartanah untuk pihak mereka.

logo sv partners program usahawan hartanah

SV Partners Sdn Bhd ditubuhkan pada tahun 2016 dan ekuiti syarikat SVP adalah dimiliki oleh 100% bumiputera dan didaftarkan di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia. Ia diterajui oleh barisan pengurusan yang mahir dan berkebolehan dalam bidang pemasaran selaras dengan misi dan visi syarikat.

seminar usahawan hartanah

Kakitangan SVPSB telah diberikan khidmat latihan professional dan teknikal serta kursus-kursus yang berkaitan (dalam pengurusan jualan dan pemasaran hartanah) dari semasa ke semasa bagi memastikan pengetahuan dan kualiti kerja pihak kakitangan syarikat yang memuaskan sejajar dengan kehendak prospek. Mereka juga mempunyai konsultan professional yang terlatih dan juga mempunyai daya saing yang tinggi bagi pengetahuan dan juga teknik jualan.

kelas usahawan hartanah

Program Usahawan Hartanah Konsultan akan diadakan pada hari dan waktu seperti berikut;

Kelas: Isnin & Rabu
Masa: 8.30 Malam – 10.30 Malam
Moderator: En. Muhammad Syahmi Bin Nor’en
Lokasi: No. 5 – 1, Jalan Equine, 1G Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Malaysia.

Kelebihan Program Usahawan Hartanah (Konsultan)

Anda boleh mendapatkan pelbagai kelebihan yang lain sekiranya anda mengikuti program usahawan hartanah bersama SVP Sdn. Bhd ini dan antara kelebihan yang anda dapat termasuklah;

 • Komisen Yang Tinggi

komisyen tinggi sebagai usahawan hartanah

Anda boleh mendapatkan komisen yang tinggi sekiranya anda menyertai program usahawan hartanah yang disediakan oleh SVP Sdn. Bhd. Anda akan mempelajari cara – cara yang betul untuk mendapatkan komisen yang tinggi melalui pemasaran dan juga jualan yang anda lakukan. Jadi, anda boleh mendapatkan keuntungan yang lebih banyak sekiranya anda menghadiri kursus program usahawan hartanah oleh SVP Sdn. Bhd.

 • Senarai Unit Hartanah

kumpulan usahawan hartanah bumiputera

Pihak SVP Sdn. Bhd juga akan menyediakan anda senarai unit hartanah untuk anda mendapatkan ilmu – ilmu serta langkah – langkah yang diperlukan untuk menjadi usahawan hartanah yang berjaya walaupun anda baru sahaja memulakan kerjaya anda di dalam industri ini.

 • Sales Kit

kit jualan untuk usahawan hartanah sales kit untuk usahawan hartanah

Anda tidak perlu risau untuk mendapatkan peralatan – peralatan yang diperlukan kerana mereka juga akan memberikan sales kit yang diperlukan oleh anda untuk memulakan langkah anda sebagai usahawan hartanah. Anda hanya perlu menggunakan sales kit yang diberikan secara optimum untuk memudahkan anda melakukan jualan serta menarik minat para pelanggan.

 • Latihan Dan Bimbingan Professional

latihan bimbingan menjadi usahawan hartanahbimbingan usahawan hartanah

Tiada pengalaman mahupun pengetahuan tentang industri hartanah? Jangan risau, pihak SVP Sdn. Bhd akan memberikan anda latihan dan juga bimbingan dari A – Z dan akan memastikan anda bersiap – sedia untuk menjadi seorang usahawan yang lengkap dengan pengetahuan dan juga teknik untuk mendapatkan pelanggan dengan baik. Latihan dan bimbingan yang diberikan juga adalah dari pihak yang professional dan berpengalaman di dalam bidang ini.

 • Teknik Pemasaran Online Dan Offline

kelas pemasaran online dan offline untuk usahawan hartanah

Pihak SVP Sdn. Bhd juga menyediakan teknik pemasaran secara online dan juga offline agar anda masih boleh melakukan pemasaran walaupun dengan menggunakan sosial media dan juga teknologi masa kini. Jadi, anda boleh menjimatkan masa dan memilih teknik pemasaran secara online ataupun secara offline berdasarkan kemampuan dan juga masa yang diperuntukkan pada hari tersebut.

 • Sokongan Berkumpulan

sokongan berkumpulan usahawan hartanah

Anda juga tidak keseorangan di dalam bidang ini walaupun anda keseorangan ketika anda mahu memulakan kerjaya anda di dalam industri hartanah. Anda boleh mendapatkan sokongan berkumpulan dengan ahli – ahli hartanah yang lain di mana anda boleh mendapatkan nasihat, pengalaman dan juga teknik – teknik yang diperlukan untuk melakukan pemasaran dan juga jualan.

Testimoni Kursus Program Usahawan Hartanah SVP Sdn. Bhd

Anda boleh melihat testimoni – testimoni yang ditinggalkan oleh peserta program usahawan hartanah SVP Sdn. Bhd. seperti di bawah;

testimoni peserta usahawan hartanah sv partner

Agen dari SPV Sdn. Bhd amat kompeten dalam melakukan kerja mereka

testimoni peserta usahawan hartanah

Anda boleh menarik pelanggan sekiranya anda menyertai kursus program usahawan hartanah SPV Sdn. Bhd sekarang.

Sertai Kursus Usahawan Hartanah Bersama SVP Sdn. Bhd. Sekarang!

daftar kursus program usahawan hartanah

Sekiranya anda berminat untuk menyertai kursus usahawan hartanah bersama SVP Sdn. Bhd., anda boleh menghubungi talian ataupun info seperti di bawah;

Jom Daftar Kursus Usahawan Hartanah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

ProfHariz

No.1 Modern Muslim's Lifestyle Website in Malaysia

Beli Sekarang
Waze / Google Map

No 5-1, Pusat Komersial Equine, Jalan Equine 1G, Taman Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor.

   
Jom Daftar Kursus Usahawan Hartanah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut:

Call Whatsapp Layari Website

Jom Daftar Kursus Usahawan Hartanah SEKARANG!

Klik pada mana-mana pautan di bawah untuk info lanjut: